ffdshow και ρυθμίσεις reaize

Το MyMovies είναι κορυφαίο!
Αυτό που θα πρότεινα εγώ είναι να μην κάνετε resize παρά μόνο σε υλικό SD. Αυτό σημαίνει όχι resize σε mkv αρχεία - γνώμη μου είναι ότι δεν έχετε να κερδίσετε τίποτα.
Επίσης θα πρότεινα σε mkv να αφήσετε το ffdshow και να χρησιμοποιήσετε το CoreAVC είναι το engine του PowerDVD με Media Player Classic

ΟΚ!! Μέσα στο ΣΚ θα το δοκιμάσω με την ησυχία μου (ελπίζω) !!

Ευχαριστώ !

ΥΓ : Noμίζω πως μπορείς να ορίσεις και labels με το My Movies? Ωστε να έχεις εξώφυλλα τις ταινίες σου και να φαίνονται όμορφα ε?

ΟΚ!! Μέσα στο ΣΚ θα το δοκιμάσω με την ησυχία μου (ελπίζω) !!

Ευχαριστώ !

ΥΓ : Noμίζω πως μπορείς να ορίσεις και labels με το My Movies? Ωστε να έχεις εξώφυλλα τις ταινίες σου και να φαίνονται όμορφα ε?

Τα κάνει όλα αυτόματα. Βάζεις τίτλο ταινίας και σου κατεβάζει τα πάντα αυτόματα

Και βέβαια. Δες λίγο αυτό: http://www.mymovies.dk/screenshots/windows-vista-media-center.aspx

Τις πληροφορίες για την ταινία καθώς και εξώφυλλα ή οπισθόφυλλα τα καταβέζει αυτόματα όταν περάσεις τις ταινίες στη βιβλιοθήκη του. Όμως μπορεί να βάλει και δικό σου εξώφυλλο.

Μπορεις να κρατησεις σταθερο το aspect ratio και να μην εχεις προβλημα παραμορφωσης απο το resize.
Μου εξηγείς πως γίνεται αυτό;

Έχει:
  • Specify horizontal and vertical size
  • Specify horizontal size
  • Specify aspect ratio
Ένα από τα 3 μπορείς να επιλέξεις. Ποιό;

Αυτο που αναφερει τωρα ο φιλος ultraxmode για το ghosting μου το κανει και εμενα , σαν να μην φαινονται καθαρα οταν υπαρχει κινηση , αλλα πιστευα πως ειναι απο τα 24hz που δινω refresh στην Tv (αργο refresh).

Τι λετε??
Κι εγώ έχω αυτό το πρόβλημα. Και το 'τρεμούλιασμα', ειδικά στο background, χειροτερεύει όσο πιο γρήγορα κινείται η κάμερα...
Αν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει...

Τα 24hz διορθώνουν σπασίματα ή/και tearing, όχι όμως αυτό τρεμούλιασμα.

Μου εξηγείς πως γίνεται αυτό;

Έχει:
  • Specify horizontal and vertical size
  • Specify horizontal size
  • Specify aspect ratio
Ένα από τα 3 μπορείς να επιλέξεις. Ποιό;

Διαλέγεις το πρώτο, και παρακάτω έχει επιλογές σχετικά με το aspect ratio. Εκεί επιλέγεις το Keep Original Aspect Ratio. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε άλλο.

Διαλέγεις το πρώτο, και παρακάτω έχει επιλογές σχετικά με το aspect ratio. Εκεί επιλέγεις το Keep Original Aspect Ratio. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε άλλο.
Έτσι μπράβο! Γιατί το είχα στο no aspect ratio correction..:bang:

Κι εγώ έχω αυτό το πρόβλημα. Και το 'τρεμούλιασμα', ειδικά στο background, χειροτερεύει όσο πιο γρήγορα κινείται η κάμερα...
Αν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει...

Τα 24hz διορθώνουν σπασίματα ή/και tearing, όχι όμως αυτό τρεμούλιασμα.
Δημήτρη αν ξέρεις να βοηθήσεις και σ'αυτό το πρόβλημα... Το έχουν πολλά παιδιά εδώ μέσα (ultraxmode, paknik) που ρωτάνε...

Ακριβως.Ο Δημητρης μου εκλεψε την απαντηση :violent-smiley-030:

Σχετικα με το judder :

Για να σου δωσω Δημητρη να καταλαβεις ειναι σαν να "θολωνει" κατα καποιο τροπο και να χανει σε αναλυση , σαν blur.
Αυτο παρατηρειται οταν υπαρχει κινηση γρηγορη ή και αργη.
Αποτελεσμα να σε ζαλιζει λιγακι...
Πιστευω πως φταιει το "αργο" refresh rate (24hz).
Στα 50 ή 60 hertz δεν υπαρχει αυτο το φαινομενο αλλα υπαρχει το ΠΙΟ ενοχλητικο pull down οποτε...τι κανουμε??:AFADF0:

Και τί είναι το pull-down? Εγώ αυτό που βλέπω σε 42ιντσών τηλεόραση, σε αρχεία mkv είναι οτι η κίνηση τρεμουλιάζει σε κοντινές κινήσεις της κάμερας ή σε γρήγορες λήψεις.. και είναι αρκετά σπαστικό...σε ζαλίζει..

Αυτό πώς διορθώνεται ? Μακάρι να μπορούσα να το κάνω capture και να σας το έδειχνα αλλά δυστυχώς δεν μπορώ..

Για να σου δωσω Δημητρη να καταλαβεις ειναι σαν να "θολωνει" κατα καποιο τροπο και να χανει σε αναλυση , σαν blur.
Αυτο παρατηρειται οταν υπαρχει κινηση γρηγορη ή και αργη.
Αποτελεσμα να σε ζαλιζει λιγακι...
Πιστευω πως φταιει το "αργο" refresh rate (24hz).
Στα 50 ή 60 hertz δεν υπαρχει αυτο το φαινομενο αλλα υπαρχει το ΠΙΟ ενοχλητικο pull down οποτε...τι κανουμε??:AFADF0:
Aκριβώς έτσι. Σε μένα φαίνεται και στην tv (24Hz) και στο μόνιτορ (60Ηz)!

Δημήτρη ποστάρω κάποια snapshots απ'το mpc που φαίνεται αυτό το πρόβλημα. Bέβαια φαίνεται πολύ περισσότερο στην κίνηση αλλά κι έτσι μπορείς να πάρεις μια ιδέα.

Η πρώτη είναι απ'το Iron Man όπου η κάμερα κινείται σχετικά αργά.
Στις άλλες που είναι απ'το Αsterix3 η κάμερα κινείται λίγο πιο γρήγορα και το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο.

Σε όλα τα συνημμένα snapshots η κάμερα κινείται από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στο Αsterix3 τα έχω τραβήξει με τη σειρά (διαδοχικά). Σε στατικά πλάνα (χωρίς κίνηση της κάμερας) όλα ok.

Attachments

• IronMan.jpg
    IronMan.jpg
    33.2 KB · Views: 23
  • Asterix1.jpg
    Asterix1.jpg
    33.8 KB · Views: 26
  • Asterix2.jpg
    Asterix2.jpg
    33.2 KB · Views: 19
Μακάρι να μπορούσα να το κάνω capture και να σας το έδειχνα αλλά δυστυχώς δεν μπορώ..
Το έκανα εγώ. Κάπως έτσι δεν είναι; Σαν πολύ μικρά σπασιματάκια/κομπιάσματα στην κίνηση, σαν να μην είναι σταθερή η εικόνα όταν κινείται...

Έτσι ακριβώς djx33 !! Μπράβο !!! Πιστεύω πως με τις εικόνες σου θα φτάσουμε πολύ πιό εύκολα στην λύση.. είμαι σίγουρος πως κάποιος απο τους πολλούς guru του θέματος θα μας δώσει την λύση...

Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί gurus σε αυτό το forum και πάνω απ'όλα πρέπει να είναι και πολύ καλά παιδιά.. (δεν είναι γλύψιμο, είναι αυτό που νομίζω) ;)

Last edited:
Το έκανα εγώ. Κάπως έτσι δεν είναι; Σαν πολύ μικρά σπασιματάκια/κομπιάσματα στην κίνηση, σαν να μην είναι σταθερή η εικόνα όταν κινείται...

ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι. :a0210:

Βοηθηστε παιδες...-bye-

Λοιπόν, αν κατάλαβα καλά, αυτό που σας χτυπάει άσχημα είναι το κλασικό judder το οποίο οφείλεται στα 24fps που γίνεται η κινηματογραφική λήψη.

Δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα για αυτό. Είναι περιορισμός του κινηματογραφικού φορμά, και δημιουργεί αυτό που λέμε "κινηματογραφική αίσθηση". Είτε παίζει στα 24Hz, είτε στα 60Hz, το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει judder. Απλά, στα 60Hz επιπλέον του judder υπάρχουν και τα προβλήματα του 3:2 pulldown, τα οποία ως πιο σοβαρά ουσιαστικά "σκεπάζουν" το πρόβλημα του judder των 24Hz.

Επίσης ρόλο στην κίνηση παίζει και το μέσο απεικόνισης (monitor / TV / PJ). Διαφορετικές συσκευές έχουν διαφορετική συμπεριφορά σε αυτόν τον τομέα. Αυτή την εποχή βγαίνουν σιγά σιγά στην αγορά συσκευές (προβολείς, τηλεοράσεις) οι οποίες μέσω frame interpolation προσπαθούν να καταπολεμήσουν το φαινόμενο, αλλά το τελικό αποτέλεσμα κατηγορείται από πολλούς ως "ψεύτικο", καθότι θυμίζει πλέον τηλεόραση και όχι κινηματογράφο.

Οπότε ζούμε με αυτό... μάλιστα.. nevermind.. μπροστά στην κρυστάλλινη εικόνα, τίποτα δεν είναι..

ΠΟΛΥ καλύτερο απο την παλιά τηλεόραση με DVD playback.. ;)