ffdshow και ρυθμίσεις reaize

Καλησπέρα σε όλους

Για να μην ανοίξω καινούριο θέμα θα γράψω εδώ και εγώ τις απορίες μου σχετικά με αναλύσεις και refresh rates για να είναι όλα μαζεμένα εδώ.

Έχω της Philips PF7331,παραθέτω αναλύσεις και refresh rates από τα specs
Native panel resolution: 1366x768p

Supported display resolution:
Computer formats: 640x480/ 60,67,72,75Hz
800x600/ 56,60,72,75Hz
1024x768/ 60,70,75Hz

Video formats: 640x480p /2Fh
720x576p/2Fh
1280x720p/3Fh
1920x1080i/2Fh

Windows Vista x64 Ultimate, Core Duo 6400, 2G RAM

Έψαξα βρω σε τί ρυθμούς ανανέωσης αντιστοιχούν τα 2Fh, 3Fh αλλά δεν μπόρεσα να βρω τίποτα.
H τηλέοραση συνδέεται με DVI σε HDMI .Για την αναπαραγωγή mkv αρχείων έχω χρησιμοποιήσει τον οδηγό του nix.
Έχω διαβάσει πολλά posts σχετικά με τις ρυθμίσεις για ποιότητα εικόνας και σωστο playback αλλά ομολογώ πως έχω μπερδευτεί και δεν έχω καταφέρει της να κάνω την TV να παίξει σωστά.
Από το Powerstrip δίνω στην TV native resolution 1366x768@60Hz (Σωστά?).Σε αυτή την ανάλυση έχω tearing, σπασμοδική κίνηση που οφείλεται στο 3:2 pulldown.Από εδώ και πέρα έχουμε και λέμε:
1.Στο resize του ffd θα δώσω 1366x768 που είναι η ανάλυση του μέσου μου ή θα έχω καλύτερη εικόνα με 1920x1080?
2.Αν έχω καταλάβει καλά για να έχω ομαλή κίνηση εικόνας πρέπει να δώσω ρυθμό ανανέωσης 24Ηz. Χρησιμοποιώντας powerstrip (χειροκίνητα αλλαγή στο refresh rate) η TV δεν υποστηρίζει 24.Δοκιμάζοντας τιμές είχα εικόνα σε 48, 50, 60.Τι refresh rate πρέπει να δώσω για να μην έχω tearing?Αν έχω καταλάβει πρέπει να δώσω 24 αλλά δεν υποστηρίζεται;Κάπου εδώ μπαίνει το reclock?
3.Για να αποφασίσω τι refresh rate θα δώσω πρέπει να ελέγχω πρώτα τα fps του video?

Έχω πολλές απορίες στο μυαλό αλλά ξεκινώ με αυτά αφού ενδεχομένως πολλές θα λυθούν στη πορεία.Χθες πάλευα 3 ώρες να έχω ομαλή κίνηση αλλά δεν κατάφερα τίποτα.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη :)

Περιμένω κι εγώ μία διαφώτιση σε αυτά τα θέματα γιατι ομολογώ πως έχω μπερδευτεί κι εγώ...

Αν έχω καταλάβει καλά διαβάζοντας ένα άλλο post το refresh rate ρυθμίζεται ως εξής:
Αν έχω υλικό στα 23,976 fps πρέπει να έχω ρυθμό ανανέωσης 23,976(24) - 47,952(48) ή 71,928(72) για ομαλή εικόνα.
Αν έχω υλικό στα 25fps πρέπει να έχω ρυθμό ανανέωσης 50.
Αν έχω υλικό στα 29,970fps πρέπει να έχω ρυθμό ανανέωσης 59,940(60).

Ας το επιβεβαιώσει κάποιος αυτό ή ας το διορθώσει :)

Δηλαδή βρε παιδιά, εμείς τις matroskes μας δε τί ανάλυση πρέπει να τις βλέπουμε? Γενικά εννοώ, στις matroskes που κυλοφορούν..

Επίσης, πώς μπορούμε να δούμε σε πόσα frames είναι το εκάστοτε αρχείο matroska? υπάρχει utility?

Απάντηση: Re: ffdshow και ρυθμίσεις reaize

@Memphis

Αφού η τηλεόραση σου δεν υποστηρίζει 24p πρέπει να παίζεις στα 60 και δεν δικαιολογείται να έχεις tearing καθώς το tearing δεν οφείλεται στο pulldown αλλά σε λάθος timings ή στα φίλτρα που χρησιμοποιείς. Το tearing είναι συχνό φαινόμενο με τα 24p... και όχι με τα 60. Κάποιος λάθος με τα φίλτρα κάνεις. Δοκίμασε VMR7 Windowed και πες μας αν κάνει tearing...

Αν έχω καταλάβει καλά διαβάζοντας ένα άλλο post το refresh rate ρυθμίζεται ως εξής:
Αν έχω υλικό στα 23,976 fps πρέπει να έχω ρυθμό ανανέωσης 23,976(24) - 47,952(48) ή 71,928(72) για ομαλή εικόνα.
Αν έχω υλικό στα 25fps πρέπει να έχω ρυθμό ανανέωσης 50.
Αν έχω υλικό στα 29,970fps πρέπει να έχω ρυθμό ανανέωσης 59,940(60).

Ας το επιβεβαιώσει κάποιος αυτό ή ας το διορθώσει :)

Σωστά τα λες -bye-

Πάντως από την εμπειρία μου με τις κάρτες γραφικών... στα 48hz ναι μεν κλειδώνεις αλλά δεν παίζει το ίδιο ομαλά όπως στα 24hz.

Δηλαδή βρε παιδιά, εμείς τις matroskes μας δε τί ανάλυση πρέπει να τις βλέπουμε? Γενικά εννοώ, στις matroskes που κυλοφορούν..

Επίσης, πώς μπορούμε να δούμε σε πόσα frames είναι το εκάστοτε αρχείο matroska? υπάρχει utility?

Οι ματρόσκες είναι στα 24p. Αν έχεις μέσο προβολής που υποστηρίζει 24p τότε παίζεις σε αυτά, διαφορετικά στα 60 -bye-

Πάντως εγω στις matroskes όταν παιζω στην τηλεοραση (60hz) εχω tearing ενω στον προβολεα (50hz) δεν εχω. Η τηλεοραση δεν δεχετε 50 και κανενα απο τα δυο δεν δεχετε 24 (μόνο ο προβολεας δεχετε αλλα στα 1080p ενω είναι 1280χ720 και δεν τον βαζω στα 1080 γιατι δεν μου αρεσει η μετατροπη που κάνει στην αναλυση του αφενος και αφετερου δεν βλεπω καλα το desktop)

nektar

Έκανα δοκιμες σύμφωνα με τις υποδείξεις σου και βγήκαν τα εξής συμπεράσματα:
Με VMR7 windowed δεν έχω καθόλου tearing πάντα στα 60Hz.Με τον EVR έχω μερικές φορές σε ορισμένες σκηνές.VMR7 λοιπόν για εμένα.Αφού εξαλείφθηκε το tearing τώρα μένει η ομαλή κίνηση εικόνας.Σε σκηνές που η κάμερα ζουμάρει αργά η εικόμα βγαίνει σπασμοδική, σαν να πηγαίνει βήμα.Αν έχω καταλάβει καλά αυτό δεν οφείλεται στο 3:2 pulldown?.Τί μπορούμε να κάνουμε για αυτό;

Παραθέτω πάλι μια προηγούμενη απορία μου:Στο ffd στο resize βάζω την ανάλυση του μέσου μου ή αφήνω 1920χ1080?Απο μερίκες δοκιμές που έκανα έχω λίγο καλύτερη εικόνα με τα 1920 οπότε μάλλον θα τα αφήσω.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι? υπάρχει κάποιο utility που να σου αλλάζει το Refresh Rate της ανάλυσης της κάρτας γραφικών ανάλογα το υλικό? πχ. να του λές πως "όταν παίζεις mkv ρίξε το refresh Rate σε 24hz και όταν παίζεις άλλο υλικό ανέβασέ το σε 60hz" ???

Nα ρωτήσω κάτι άλλο? έχω κάποια επεισόδια απο Ελληνική σειρά.. είναι σε 640x480.

εσείς τέτοιου είδους αρχεία (με αυτές τις διαστάσεις πάνω κάτω..) τί resize δίνετε για να έχετε καλό αποτέλεσμα σε HDTV 1080p ? Αν βάλω να κάνει resize "fit on screen" μου τα βγάζει πολύ τραβηγμένα όλα..

Κάποια διάσταση που να είναι καλύτερη?