FHD/UHD Υπάρχει Λόγος - Ας Δούμε Ποτε - Μέγεθος Οθόνης vs Απόσταση Θέασης vs Ανάλυση

Απάντηση: Απόσταση θέασης - ίντσες

φιλε johnjohn αν πας σε 50'' δεν εχει επιστροφη βεβαια ρολο παιζει το οικονομικο αλλα αξιζει τον κοπο ;)

γνωμη μου θα ελεγα να μην πεσεις κατω απο τις 42'' και αν η 50αρα ειναι μεγαλη παρε μια 46αρα -bye-

Re: Απάντηση: Απόσταση θέασης - ίντσες

Οπως λενε και οι Αμερικανοι "TVs start to shrink the minute you install them"...μπορει μια 46" σου φαινεται τεραστια στην αρχη μετα απο ενα μηνα θα αναρωτιέσαι γιατι δεν πηρες μεγαλυτερη...

Οπως λενε και οι Αμερικανοι "TVs start to shrink the minute you install them"...μπορει μια 46" σου φαινεται τεραστια στην αρχη μετα απο ενα μηνα θα αναρωτιέσαι γιατι δεν πηρες μεγαλυτερη...

Δεν διαφωνώ,για να κλείσει εδω το θέμα καλό θα ήταν να μην βάζεις (...) γιατί αφήνει υπονοούμενο.
Τι δεν τεκμηρίωσα; Μήπως του πα να πάρει κάποιο συγκεκρίμενο μέγεθος;
Στην εξέλιξη με βρίσκεις σύμφωνο,δεν είπαμε να γυρίσει σε 14αρα crt :P Ούτε όμως follow the trend
Επειδή είδα γενiκά και σε άλλα ποστ σου έχεις μια τάση go bigger (οχι απαραίτητα κακή) και άλλους να λενε 60'' για 2.5μ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου άποψη είναι υπερβολή.
Το μόνο που λέω είναι ότι οι ανάγκες του καθένα ειναι διαφορετικές, άλλος βλέπει μόνο HD άλλος επίγεια κανάλια,Wii etc

Peace :fahne90:

Last edited:
Re: Απόσταση θέασης - ίντσες

εχω μείνει πολύ πίσω τελικα..

ρε παιδιά μην φαγώνεστε, απόψεις λέμε.. εγώ σίγουρα εχω χάσει επεισόδια γιατι με τις διαστάσεις που λέτε νομίζω ότι θα ειμαι σαν να κάθομαι στο σινεμά πρώτη θέση και για να διαβάζω τους υπότιτλους θα πρεπει να κουνάω το κεφάλι από τερμα αριστερά ως τέρμα δεξια :flipout:

εχω μείνει πολύ πίσω τελικα..

Γιατί βρε????

Ταχύτατος...δεν σε πρόλαβα ;) (είδες με κάνεις και κάνω edit :P)

Όλα θέμα γούστου είναι, στην τελική εσύ θα την έχεις στο σαλόνι σου :afro:

Last edited:

Φίλε JohnJohn εγώ για HD από τα 2,5 μέτρα είμαι υπερ-ευχαριστημένος με 42 ίντσες, ενώ για SD από τηλεόραση με αναλογική λήψη και 2,8 μέτρα απόσταση θα ήθελα παραπάνω από την 37 ιντσών - ίσως 46" αλλά όχι παραπάνω.

Σου προτείνω τα εξής:
1) Πήγαινε σε ένα κατάστημα και κάτσε κανένα τέταρτο - εικοσάλεπτο να παρακολουθήσεις ώστε να κρίνεις μόνο σου. Δε σε βιάζει κανείς.
2) Άσε χώρο στο έπιπλο για μεγαλύτερη τηλεόραση, ως κα 50 ίντσες θα έλεγα... Δεν ξέρεις καμιά φορά στο μέλλον τι γίνεται.

το επιπλο ειναι 1.6μ πλατος και 50cm ύψος, εχει παραγγελθεί εδω και βδομάδες και το αναμένω. Στο υψος μόνο παιζεται το θέμα, μην βγει η τηλεόραση αν ειναι μεγάλη ψηλότερα από τον θεατή. Μαλλον αυτην την κουβεντα επρεπε να την ειχα ανοιξει πριν παραγγείλω το επιπλο..

ΟΚ νόμιζα ότι η τηλεόραση θα ήταν μέσα στο έπιπλο και είχε περιορισμό ύψους.

Λοιπόν κανένα πρόβλημα. Ιδανική θέση (τουλάχιστον για μένα) είναι τα μάτια σου να είναι περί τους δέκα πόντους πάνω από τους υπότιτλους.

Το δικό μου έπιπλο στο καθιστικό είναι περίπυ 65 πόντους ύψους και το πετυχαίνω αυτό. Δεν θα έχεις πρόβλημα ακόμα και με 50".

Προχώρα σε θεάσεις. Σε πολλά μαγαζιά προσφέρεται και καναπές. Κάτσε με τις ώρες δε τρέχει τίποτα!

το επιπλο ειναι 1.6μ πλατος και 50cm ύψος, εχει παραγγελθεί εδω και βδομάδες και το αναμένω. Στο υψος μόνο παιζεται το θέμα, μην βγει η τηλεόραση αν ειναι μεγάλη ψηλότερα από τον θεατή. Μαλλον αυτην την κουβεντα επρεπε να την ειχα ανοιξει πριν παραγγείλω το επιπλο..

Mε 1,6μ. πλάτος είσαι καλυμμένος και για 65άρα... :flipout: :D

ετσι ακριβώς είναι , ολοι απο τα ιδια έχουμε περάσει αγοράζοντας αρχικώς 32 μετά 42-46 κοκ

Γιάννη εγώ μια χαρά είμαι 3 μήνες τώρα με τις 42" στα 2,5 μέτρα. Ειλικρινά.
Είναι φορές μάλιστα που μου φαίνεται μεγάλη. Νομίζω πλέον ότι είναι θέμα προσωπικό τελικά.
Μερικούς μπορεί να τους κουράζει η μεγάλη οθόνη.

Όταν πήρα τη δική μου μάλιστα πήγαινα για 46" και επειδή δεν κυκλοφορούσε σε αυτές τις ίντσες, σκέφτηκα ακόμα και την 50"!

Ο Θεός με πρόλαβε!!! Θα με κούραζε το καταλαβαίνω!
Θα αναγκαζόμουν να την πάω στο καθιστικό, έρμαιο στα χέρια του μικρού ταλιμπάν! :flipout:

:ernaehrung004:

Θα αναγκαζόμουν να την πάω στο καθιστικό, έρμαιο στα χέρια του μικρού ταλιμπάν! :flipout:

Μπα δεν παθαινουν τιποτα οι πλασμα ... τα δικα μου τα ζουζουνια την ειχαν γρατζουνησει λιγο την lcd (κατι παιχνιδια εσερναν πανω) αλλα στην πλασμα δεν τα εχουν καταφερει ακομη...γι'αυτο το ονομαζει η Panasonic "tough panel"...:a0210:

ετσι ακριβώς είναι , ολοι απο τα ιδια έχουμε περάσει αγοράζοντας αρχικώς 32 μετά 42-46 κοκ

Ακριβως γι'αυτο τα λεω και εγω επειδη εχω κανει διαδρομη απο 32"->40->46"->50" και ειναι κριμα να κανουν και αλλοι το ιδιο λαθος...

Και να σκεφτεις οτι μετα την 32" ελεγα να παω απευθειας σε 50" αλλα μου φαινοταν τοτε πολυ μεγαλη...:flipout:

Γιάννη εγώ μια χαρά είμαι 3 μήνες τώρα με τις 42" στα 2,5 μέτρα. Ειλικρινά.
Είναι φορές μάλιστα που μου φαίνεται μεγάλη. Νομίζω πλέον ότι είναι θέμα προσωπικό τελικά.
Μερικούς μπορεί να τους κουράζει η μεγάλη οθόνη.

Όταν πήρα τη δική μου μάλιστα πήγαινα για 46" και επειδή δεν κυκλοφορούσε σε αυτές τις ίντσες, σκέφτηκα ακόμα και την 50"!

:ernaehrung004:

Βρε μήπως και φοράς τηλεφακούς; :p :ernaehrung004:

Εγώ Νίκο, τη 42άρα την έχω στα 2-2,2μ. Όσον αφορά το τηλεοπτικό, το χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο για ξέπλυμα image retention... :flipout: :flipout:

Αν τύχει ποτέ να παρακολουθήσω κάτι, δε θα με πείραζε και 14άρα να ήταν.

Σε HD όμως, ακόμα και σε DVD, αν ήταν 50άρα δε θα με χάλαγε καθόλου (μη σου πω και μεγαλύτερη). :BDGBGDB55:

με το ύψος τελικα δεν υπαρχει θέμα, αν πάρω μια 42" lg borderless ειναι ~ 2cm ψηλότερη από μια απλή lg 37αρα..

ρε σείς η μύτη της όλγας τρέμη θα φαίνεται τέρας με την 42"... :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απόσταση θέασης - ίντσες

Αν τύχει ποτέ να παρακολουθήσω κάτι, δε θα με πείραζε και 14άρα να ήταν.

Σε HD όμως, ακόμα και σε DVD, αν ήταν 50άρα δε θα με χάλαγε καθόλου (μη σου πω και μεγαλύτερη). :BDGBGDB55:

Καλά....την βλέπω τη δουλειά.....για περάστε,

http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=9

:D:D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απόσταση θέασης - ίντσες

Καλά....την βλέπω τη δουλειά.....για περάστε,

http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=9

:D:D

Καλά κάνεις και τη βλέπεις τη δουλειά, αλλά μια και είμαι αλλεργικός στις UHP και οι Xenon μου έρχονται αδικαιολόγητα ακριβές για οικιακή χρήση, θα κάνω λίγο υπομονή για κάτι με LED... :D :D :D