FHD/UHD Υπάρχει Λόγος - Ας Δούμε Ποτε - Μέγεθος Οθόνης vs Απόσταση Θέασης vs Ανάλυση

Re: 1080p… Υπάρχει Λόγος – Ας Δούμε Ποτε… (Μέγεθος Οθόνης vs Απόσταση Θέασης vs Ανά

Μήπως να φτιάχναμε ένα νήμα με μια μικρή συλλογή, για περιπτώσεις "έκτακτης ανάγκης"; (Π.χ. καμιά έκθεση; :flipout:)

Δεν είναι κακή ιδέα, αλλά καθώς τα περισσότερα patterns προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, υπάρχει κώλυμα στην απευθείας διάδοση των πρωτοτύπων τους από εδώ. Ένας απλοποιημένος επεξηγηματικός όδηγος όμως, ίσως να μπορούσε να γίνει... ;)

Σε πρώτη φάση πάντως, όλοι οι ομοίως βλαμμένοι :flipout: , οφείλετε να έχετε κατεβάσει την σειρά από patterns AVS HD 709, η οποία διατίθεται δωρεάν και νόμιμα από το AVS, σε μορφές συμβατές για όλους τους τύπους HiDef-Player...

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496

Re: 1080p… Υπάρχει Λόγος – Ας Δούμε Ποτε… (Μέγεθος Οθόνης vs Απόσταση Θέασης vs Ανά

Είδες τι αναγκάζεσαι να κάνεις άμα έχεις σφικτό προυπολογισμό; :flipout:

Δεν φταιει ο προυπολογισμος σε μερικους...το ξερο μυαλο και οι εμμονες φταινε...:hmmmm:

Δεν φταιει ο προυπολογισμος σε μερικους...το ξερο μυαλο και οι εμμονες φταινε...:hmmmm:

Είπαμε, επιλεκτική αντίληψη που λέει και κάποιος συνονόματος... -bye-

δεν διαφωνώ σε αυτό, και μελετώ τις αποψεις των συμφορουμιτών, (γι αυτο ανοιξα και το θρεντ) αλλά ομολογώ πως ειναι ενα σοκ από τις 32-37 να πάω αβίαστα στις 50.. θελω να το χωνέψω λίγο στο μυαλό μου.. τι διλημμα..

Πανεύκολο.... Σε μία εβδομάδα το πολύ θα το χεις χωνέψει. Τόσο μου πήρε κι εμένα απ' τις 32" στις 50"...

παντως εχω καταλήξει τουλάχιστον στο μοντέλο (λέω να πάρω μια απο την σειρά SL της LG για να είναι borderless, αρα και να φαίνεται μικρότερη όταν ειναι ..κλειστή χαχα )

Θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς (για το μοντέλο όχι για το μέγεθος).

παντως εχω καταλήξει τουλάχιστον στο μοντέλο (λέω να πάρω μια απο την σειρά SL της LG για να είναι borderless, αρα και να φαίνεται μικρότερη όταν ειναι ..κλειστή χαχα )

Γιάννη δες και τις καινούργιες LE8500.......
O Κώστας μάλλον γι' αυτό θα έλεγε να κοιτάξεις και άλλα μοντέλα...
Αλλά για λαμπάτες χροιές στην εικόνα....μόνο plasma.....:ernaehrung004:

Γιάννη δες και τις καινούργιες LE8500.......
O Κώστας μάλλον γι' αυτό θα έλεγε να κοιτάξεις και άλλα μοντέλα...
Αλλά για λαμπάτες χροιές στην εικόνα....μόνο plasma.....:ernaehrung004:

να υποθέσω οι SL απορρίπτονται γιατι δεν ειναι led?

1260 h 42" ??? :speechless-smiley-0 1500 η 47" ? :speechless-smiley-0 . Πόνεσε αυτό.. Είναι πολύ προσφατες αυτές? δηλ θελω να πω υπάρχει περίπτωση πχ σε κανα δίμηνο να εχουν πεσει αισθητά ή όχι?

οι πλάσμα δεν ειναι πανίβαρες? έχω και την μέση μου..

ps
οπως εχετε καταλάβει, έχω χάσει πολλά επεισόδια...

να υποθέσω οι SL απορρίπτονται γιατι δεν ειναι led?...

Μήπως τα έχεις μπερδέψει λιγάκι; Οι τηλεοράσεις της σειράς SL είναι LCD με LED backlight.

οι πλάσμα δεν ειναι πανίβαρες? έχω και την μέση μου.....

:blink:

π.χ. Panasonic TX-P50G20E: Βάρος 29 kg (με βάση). Eίναι βαριά;

Μήπως τα έχεις μπερδέψει λιγάκι; Οι τηλεοράσεις της σειράς SL είναι LCD με LED backlight.

οχι δεν τα εχω μπερδέψει λιγάκι. πολύ τα εχω μπερδέψει.. μόλις διαβασα το διπλανό thread περι οδηγου led και φωτιστηκα λιγάκι. Αρα η SL ειναι με led backlight χωρίς local dimming σε αντιθεση με τις full led εξ ου και το τεραστιο κοντράστ των LE ε ?

Όχι όλες Κώστα... Η SL8000 ήταν slim CCFL (νομίζω και η 8500...).

αυτήν είχα μπανίσει βασικά χωρίς όμως να εχω κοιτάξει αν ειναι led ή όχι

Aυτή δεν έχει LED αλλά κοινές λάμπες CCFL...

χωρίς να γνωρίζω πολλά, νομίζω πως αν αξίζει καποιος να πληρώσει για να περάσει απο απλες λαμπες σε led, θα πρεπει να παει σε αυτες με το local dimming οσον αφορα την ποιοτητα εικόνας, ή όχι?

χωρίς να γνωρίζω πολλά, νομίζω πως αν αξίζει καποιος να πληρώσει για να περάσει απο απλες λαμπες σε led, θα πρεπει να παει σε αυτες με το local dimming οσον αφορα την ποιοτητα εικόνας, ή όχι?

Γενικά ναι, το local dimming βελτιώνει τις επιδόσεις στην αντίθεση, αλλά έχει και αυτό τα αρνητικά του, κυρίως halo (ανάλογα την υλοποίηση) και θέμα με το gamma.

συνεπώς για να συνδέσω λιγο περισσοτερο τα τελευταία posts με το βασικό θέμα, από την στιγμή που οι νεότερες τεχνολογίες κοστίζουν περισσότερο, μπαινει το δίλημμα (εφοσον το budget δεν ειναι unlimited) κατα καποιο τροπο μεγεθος ή τεχνολογία, δηλ 42άρα full led με local dimming ή 47αρα edge led

δηλ 42LE8500 INFINIA ή 47SL9000 ?

ή να δώσω αλλα 200 ευρώ για την 47αρα full led ?

για φιατάκι ξεκίνησα και εφτασα σε lambo..