Fiction Art (Φαντασιακή Τέχνη)

OXI ... δεν ειναι αγνωστα πραγματα !

Εκτος απο τις 20000 λευγες (που βρισκεται στο σπιτι της μανας μου, θα ποσταρω φωτο)
εχουμε αξιωθει και αλλα υπεροχα βιβλια ...

Two great books.jpg

Oποτε ?

Γιατι ειναι αγνωστα ? :rolleyes: Εμεις τι διαβαζαμε (στα 11) ? :smash:

αμα τα 11 ήταν το 80....ηδη υπηρχαν εξω πολλά πιο φανταχτερά απο τον Ιουλιο...οποτε δικαιολογημενη η αγνοια

Τα 11 ηταν το 1976 !

Και ποια αγνοια ?

Σου ειπα οτι τις 20000 λευγες (ΑΚΡΙΒΩΣ το εξωφυλλο και εκδοση που ποσταρισες)
το χω στο σπιτι της μανας μου. Μην με ξεσηκωνεις να κανω ταξιδι μεχρι εκει.
Λυπησου με :nounder:

Αγνοια ΣΙΓΟΥΡΑ εχω, για fiction που κυκλοφορησε ΠΡΟ του 1976.
Το εγραψα ! Ε ... ας συνδραμει καποιος παλαιοτερος. Υπηρξε ενας
χειμαρρος κυκλοφοριων των Astounding Stories μεταφρασμενα στα ελληνικα
(που ομως ΔΕΝ γνωριζω με τι τιτλο κυκλοφορησαν, οσα και οσο κυκλοφορησαν)

δεν παει σε σενα η αγνοια.
Πριν το 76 υπηρχαν πολλα πραγματα κυριως στον γραπτό λογο και κομικς.
Στην τιβι λιγο αργοτερα καθως ερχονταν εδω με καθυστέρηση.

Kαι επιστρεφουμε εκει απο οπου ξεκινησαμε ...

ΠΟΙΑ ηταν αυτα τα comics και εντυπα που ασχοληθηκαν με SciFi (η εστω Fiction) ?

Μου τα λες ... και τα ψαχνω (και τα ποσταρω ... αν τα βρω !)

Τον Τεν-Τεν τον θυμαμαι και γω, αλλα ΔΕΝ ηταν SciFi genre.

Eπισης, Φλας Γκορντον σε ελληνικο περιοδικακι, ΔΕΝ θυμαμαι.

θυμάμαι (προσωπικά)
σε συνέχειες κομικς στην εφημερίδα Μεσημβρινή την Barbarella, εποχή πριν 7ετία, (κάτι που προφανώς δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς έφηβος ή προ-εφηβος καθώς ήταν εξαιρετικά τολμηρά ακόμα και για σημερινά δεδομένα) και γύρω στο 1970 στο Φαντάζιο σε συνέχειες ο Φλας Γκόρντον.

Oταν δουλευουμε ομαδικα ... χαιρομαι να ψαχνω :proud:

flash-gordon-1.jpg

Την Μπαρμπαρελα :nounder: ... ακομα την ψαχνω (... στην Μεσηβρινη, εννοειται).

3847211.jpg

Ηταν ΟΝΤΩΣ :love: πολυ τολμηρο κομικ > https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/A11bWdd7XnL.jpg

τη Μεσημβρινή λίγο δύσκολο να τη βρείς....αφού σταμάτησε να βγαίνει το 1967....
Αλλά έχω μνήμες του 66-67 που ψάχνανε στο σπίτι να βρούν την εφημερίδα να τη διαβάσουν....

:laugh: ... γιαυτο εχω φαει τα δασυτριχα μουστακια (που δεν εχω) ? .... :flipout:
Δεν απελπιζομαι :rolleyes: (εχω κρυφο ασσο στο μανικι ... που ακουει στον ονομα Sonic :proud:)

Απολαυστε μουτρακλα ... στο ρομποτ ! :flute:

post-1-0-68254400-1486407208.jpg

φυσικά οι παρατηρητικοί θα έχουν ήδη εντοπίσει τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιούσαν όλες οι εκδόσεις του Τερζόπουλου

Εγω (δυστυχως η ευτυχως) την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ παραγωγικη δεκαετια της SciFi ... ΔΕΝ την προλαβα.
Εικαζω οτι ειναι η δεκαετια του 60, γιατι οι υπερκαινοφανεις πατριαρχες της SciFi ακτινοβολησαν
και "εκαψαν" τους αδαεις/αφελεις εγκεφαλους μας με συνταρακτικο/σαρωτικο υφος και λογισμο.
Εγραψα (στην προηγουμενη σελιδα) ποιοι ηταν αυτοι. Βεβαια .... ΔΕΝ ηταν μονο αυτοι αλλα
οποιοι και αν ηταν, επειδη ακριβως ο εντυπωσιασμος του σκιτσου δεν ειχε υπερκερασει τον
εντυπωσιασμο του πνευματος ... ΚΕΝΤΟΥΣΑΝ απεριγραπτα κοσμηματα επιστημονικης φαντασιας.

Μετα .... ηρθε ο εντυπωσιασμος της εικονας (του σκιτσου η του κινηματογραφικου καρε) και
αναποδογυρισε τα παντα. Ανετρεψε τις ισορροπιες. ΕΓΩ ... ειμαι γεννημα θρεμμα αυτης της
δευτερης εποχης. Σημασια ειχε ο αιχμαλωτισμος των αισθησεων (με κυριαρχη της οραση)
και πολυ λιγοτερο του αντιληπτικου και νοητικου οριζοντα (που του αλλαξε τα φωτα ο Ασιμωφ).

Περιοδικα που θυμαμαι (για να μην ψαχνω διαρκως την εποχη του Υπερηχα, και γινω αστειος
και γραφικος για περιοδικα που ποτε δεν ειπασα στα χερια μου, ουτε βεβαια .... βιβλια) ειναι ΑΥΤΟ :

ΓŽβ€˜ΓŽΒ½ΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓΕ’ΓŽΒ³ΓŽΒΉΓŽΒΏ 1.jpg

ΓŽβ€˜ΓŽΒ½ΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓΕ’ΓŽΒ³ΓŽΒΉΓŽΒΏ 2.jpg
chimage.php

chimage.php

chimage.php

chimage.php

Δυστυχως, το 1976 ημουν Πεμπτη Δημοτικου, και στο Πολυκαστρο (νομου Κιλκις) τα περιπτερα (3 τω αριθμω)
ΔΕΝ γνωριζαν καν οτι μολις ειχε κυκλοφορησει το παρον τευχος (ουτε οτι υπηρχε δυνητικη πελατεια για αυτο).
Ακομα χειροτερα ... κυκλοφορησαν μονο ΕΝΝΕΑ τευχη ... απο το 1976 μεχρι το 1977 ... and ... that's that !!!
Πολυ αργοτερα ... ηρθαν στα χερια μου. Και ... τα κατασπαραξα. Ηταν η γνωση που λαχταρουσα και ΟΧΙ αυτη
που σταχυολογουσα (η φιλτραριζα). Με κατασπαραξε ? Την κατασπαραξα ? Καπου στην μεση, η αληθεια (εικαζω).

Υπηρξαν και αλλες κυκλοφοριες επιστημονικης φαντασιας (το Nova, καποια τευχη του Απαγορευμενου Πλανητη
απο το Παρα Πεντε, ο Χωροχρονος, η Ανδρομεδα) αλλα ... εξαιρετικα συντομη η παρουσια και πορεια τους
στα περιπτερα της χωρας. Ολα ειδαν το φως της δημοσιοτητας ... ΜΕΤΑ το 1976.

Kανει μπαμ απο μακρια .... οτι ειναι δημιουργια Enki Bilal :proud: ....
(βεβαια, υπαρχει και υπογραφη του, κατω δεξια, αλλα εχει μοναδικη τεχνοτροπια !)
Aκομα και ο τιτλος δεν ηταν πρωτοτυπος αλλα ... δανεισμενος ....
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/9115ptDPsDL._SL1500_.jpg

Γβ‚¬ΓŽΒ»ΓŽΒ±ΓŽΒ½ΓŽΒ?Γβ€žΓŽΒ·Γβ€š (Γβ€žΓŽΒ΅ΓΒΓβ€‘ΓŽΒΏΓβ€š 2)...jpeg

ΟΜΩΣ ...
εβλεπες ενα τετοιο εξωφυλλο ... και τριπαριζες :beatnik2: ... αντε γεια :surf-aki:
Ανοιγες να ξεφυλισεις τα ενδοτερα .... ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ! :laugh:

Περιοδικο Nova - Teυχος 3 - Ιουλιος 1978 (....... ΑΥΤΟ, το προλαβα, στην ωρα του :proud:)
Philip K. Dick ... στα ΠΟΛΥ ντουζενια του. Eναλλακτικες πραγματικοτητες, αθεατα θεοσκοτεινα
απολυταρχικα καθεστωτα πεπλεγμενα με γιγαντιες επιχειρησεις ... ενας ΧΑΜΟΣ (και λιγα λεω).

aecbf4e38e7cd151d58d5acbf05bb77f.jpg

Απολογισμος ? .... EΞΙ ΤΕΥΧΗ ! ..... μονο :nounder:.....
Μετα απο 15 χρονια, προσπαθεια να επανελθουν στα πραγματα .... ΔΥΟ ΤΕΥΧΗ :blink: (και πεσιμο αυλαιας).
Μαλιστα (αν θυμαμαι καλα) η επανακυκλοφορια μπλοκαριστηκε απο γυναικειο περιοδικο μοδας που ειχε ....
το ιδιο ονομα. Οι νομικες δυσκολιες αρθηκαν (δεν θυμαμαι με ποιο τροπο) ... αλλα το κοινο ... ΑΦΑΝΤΟ.
Τους ειχε κλεψει ολους ... ΚΛΙΚ, Νitro και συναφη εκδοτικα "διαμαντια" !

Eνα και μοναδικο τευχος (το 1977) .... !!!!!
Φιλοξενησε διηγηματα των Wells και Verne ... ΑΛΛΑ ... και ενα εξαιρετικο αφιερωμα
στην σειρα Space 1999 (γιαυτο και το θυμαμαι, αλλιως, θα το ειχε φαει η μαρμαγκα)

tiki-download_file.php

Το εξωφυλλο ηταν σχεδιασμενο απο ΕΛΛΗΝΑ εικονογραφο (δεν θυμαμαι ονομα).
Αυτο ομως που δεν μπορω να θυμηθω ειναι ΑΝ επανακυκλοφορησε (μετα απο χρονια).
Νομιζω πως ναι (αλλα δεν παιρνω και ορκο).