Εγω (δυστυχως η ευτυχως) την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ παραγωγικη δεκαετια της SciFi ... ΔΕΝ την προλαβα.
Εικαζω οτι ειναι η δεκαετια του 60, γιατι οι υπερκαινοφανεις πατριαρχες της SciFi ακτινοβολησαν
και "εκαψαν" τους αδαεις/αφελεις εγκεφαλους μας με συνταρακτικο/σαρωτικο υφος και λογισμο.
Εγραψα (στην προηγουμενη σελιδα) ποιοι ηταν αυτοι. Βεβαια .... ΔΕΝ ηταν μονο αυτοι αλλα
οποιοι και αν ηταν, επειδη ακριβως ο εντυπωσιασμος του σκιτσου δεν ειχε υπερκερασει τον
εντυπωσιασμο του πνευματος ... ΚΕΝΤΟΥΣΑΝ απεριγραπτα κοσμηματα επιστημονικης φαντασιας.
Μετα .... ηρθε ο εντυπωσιασμος της εικονας (του σκιτσου η του κινηματογραφικου καρε) και
αναποδογυρισε τα παντα. Ανετρεψε τις ισορροπιες. ΕΓΩ ... ειμαι γεννημα θρεμμα αυτης της
δευτερης εποχης. Σημασια ειχε ο αιχμαλωτισμος των αισθησεων (με κυριαρχη της οραση)
και πολυ λιγοτερο του αντιληπτικου και νοητικου οριζοντα (που του αλλαξε τα φωτα ο Ασιμωφ).
Περιοδικα που θυμαμαι (για να μην ψαχνω διαρκως την εποχη του Υπερηχα, και γινω αστειος
και γραφικος για περιοδικα που ποτε δεν ειπασα στα χερια μου, ουτε βεβαια .... βιβλια) ειναι ΑΥΤΟ :
Δυστυχως, το 1976 ημουν Πεμπτη Δημοτικου, και στο Πολυκαστρο (νομου Κιλκις) τα περιπτερα (3 τω αριθμω)
ΔΕΝ γνωριζαν καν οτι μολις ειχε κυκλοφορησει το παρον τευχος (ουτε οτι υπηρχε δυνητικη πελατεια για αυτο).
Ακομα χειροτερα ... κυκλοφορησαν μονο ΕΝΝΕΑ τευχη ... απο το 1976 μεχρι το 1977 ... and ... that's that !!!
Πολυ αργοτερα ... ηρθαν στα χερια μου. Και ... τα κατασπαραξα. Ηταν η γνωση που λαχταρουσα και ΟΧΙ αυτη
που σταχυολογουσα (η φιλτραριζα). Με κατασπαραξε ? Την κατασπαραξα ? Καπου στην μεση, η αληθεια (εικαζω).
Υπηρξαν και αλλες κυκλοφοριες επιστημονικης φαντασιας (το Nova, καποια τευχη του Απαγορευμενου Πλανητη
απο το Παρα Πεντε, ο Χωροχρονος, η Ανδρομεδα) αλλα ... εξαιρετικα συντομη η παρουσια και πορεια τους
στα περιπτερα της χωρας. Ολα ειδαν το φως της δημοσιοτητας ... ΜΕΤΑ το 1976.