Fiction Art (Φαντασιακή Τέχνη)

Done on iPad:

82055963_10216106676604074_7963138446485094400_o.jpg

full size: https://scontent.fath6-1.fna.fbcdn....=e032d0fa6f3403990a735c00b2eebd0e&oe=5EA84A71

Zηλευω οσους εχουν πειθαρχια χειρος .... Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ .... που βρισκεσαι και βρισκομαι.
Δεν τους φθονω ... τους θαυμαζω (με μια αισθηση απογοητευσης για την δικη μου πειθαρχια ... χειρος).

Μανό... νομίζω αδικείς τον εαυτό σου...

Το προσπάθησες καθόλου?

Αν το κάνεις, είμαι βέβαιος θα τα καταφέρεις πολύ καλύτερα από εμένα.

Κρις είναι πάρα πολύ ωραίο. Οι συνειρμοί που μου δημιούργησε, είναι ότι μέσα στην απεραντοσύνη του "όλου", υπάρχει θέση στο άτομο που αντιλαμβανόμενο την ασημαντότητά του, πρέπει να εναρμονίσει τις πράξεις με το καλώς εννοούμενο συμφέρον του και να πάψει επιτέλους να λειτουργεί αλαζονικά και αυτοκαταστροφικά.

Απάντηση: Re: Fiction Art (Φαντασιακή Τέχνη)

Μανό... νομίζω αδικείς τον εαυτό σου...

Το προσπάθησες καθόλου?

Αν το κάνεις, είμαι βέβαιος θα τα καταφέρεις πολύ καλύτερα από εμένα.

Iσως και να χεις δικιο. ΔΕΝ το προσπαθησα.
Αλλα ΟΤΑΝ το προσπαθησα, ειδα οτι χωρις καμπυλογραμμο και γνωμονα
ΔΕΝ μπορουσα να κανω πολλα πραγματα. Δηλαδη, σε ελευθερο σχεδιο (οπως το δικο σου).
Σε γραμμικο κατι εκανα ! Αλλα στο γραμμικο ... δεν χρειαζεσαι σταθεροτητα χεριου, ετσι κι αλλιως.
Σε βοηθανε τα εργαλεια σου. ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ !

Τωρα, για να ερχομαστε στο τωρα, γνωριζω οτι ειχες αρκετα εργαλεια στην διαθεση σου
που ουτε να φανταστω εγω το 1980 και 1982 και 1986. Το γνωριζω αυτο. Επισης,
απο το λιγο που κατεχω, εχεις καλη αισθηση βαθους (πεδιου) αλλα και μια πολυ ομορφη
ονειρικη πεπλαδα (σε αποτυπωση) που χωρις να αφαιρει ευκρινεια ... "ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ".
Θελω να πιστευω οτι αντιλαμβανεσαι τι εννοω.

Παντως, εχουν κατι impressionιστικο τα εργακια σου. Κατι απο Van Gogh, κατι απο Monet
(ειδικα το δευτερο) κατι απο Renoir, κατι απο Sisley .... θα σε γελασω, ισως να βλεπω κατι
εκει που δεν υπαρχει. Ομως νομιζω .... οτι ΕΙΣΑΙ σημαδεμενος τεχνοτροπικα (μπαμ κανει).

Re: Απάντηση: Re: Fiction Art (Φαντασιακή Τέχνη)

μπραβο ρε συ...φοβερα είναι!

Ευχαριστώ πολύ!

Iσως και να χεις δικιο. ΔΕΝ το προσπαθησα.
Αλλα ΟΤΑΝ το προσπαθησα, ειδα οτι χωρις καμπυλογραμμο και γνωμονα
ΔΕΝ μπορουσα να κανω πολλα πραγματα. Δηλαδη, σε ελευθερο σχεδιο (οπως το δικο σου).
Σε γραμμικο κατι εκανα ! Αλλα στο γραμμικο ... δεν χρειαζεσαι σταθεροτητα χεριου, ετσι κι αλλιως.
Σε βοηθανε τα εργαλεια σου. ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ !

Τωρα, για να ερχομαστε στο τωρα, γνωριζω οτι ειχες αρκετα εργαλεια στην διαθεση σου
που ουτε να φανταστω εγω το 1980 και 1982 και 1986. Το γνωριζω αυτο. Επισης,
απο το λιγο που κατεχω, εχεις καλη αισθηση βαθους (πεδιου) αλλα και μια πολυ ομορφη
ονειρικη πεπλαδα (σε αποτυπωση) που χωρις να αφαιρει ευκρινεια ... "ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ".
Θελω να πιστευω οτι αντιλαμβανεσαι τι εννοω.

Παντως, εχουν κατι impressionιστικο τα εργακια σου. Κατι απο Van Gogh, κατι απο Monet
(ειδικα το δευτερο) κατι απο Renoir, κατι απο Sisley .... θα σε γελασω, ισως να βλεπω κατι
εκει που δεν υπαρχει. Ομως νομιζω .... οτι ΕΙΣΑΙ σημαδεμενος τεχνοτροπικα (μπαμ κανει).

Μάνο, επιβεβαίωσες αυτό που φανταζόμουνα: όχι μόνο δεν το προσπάθησες σοβαρά αλλά ότι έχεις και εντελώς λάθος εικόνα για το θέμα.

Άνθρωπος με σταθερό χέρι στο ελεύθερο σχέδιο ΔΕΝ υπάρχει. Εκτός από εξαιρετικά ελάχιστους.

Όλοι όμως -και οι ελάχιστοι προικισμένοι και οι κοινοί θνητοί- πριν αποκτήσουν "σταθερό" χέρι, περνάνε από μια μακρόχρονη και απαιτητική διαδικασία μάθησης/εξοικίωσης.
Όλοι ανεξαιρέτως.

Οτιδήποτε χρειαστεί να μάθεις που εμπλέκει κάποια φυσική ικανότητα απαιτεί συνεχή επανάληψη και προσπάθεια.

Θέλεις να γίνεις εξαιρετικά καλός στην κιθάρα? το πιάνο? την ζωγραφική? απαιτούνται περίπου 10,000 ώρες ενασχόλησης.

Γιατί? Διότι πρέπει να δημιουργηθούν στον εγκέφαλο τα αντίστοιχα κέντρα μνήμης.

Ένας πολύ ταλαντούχος μπορεί να χρειαστεί 7,000 ώρες, ένας μέτριος 9,000 ώρες ένας συνηθισμένος άνθρωπος σαν εμάς 10,000 ώρες.

Κανένας δεν θα τα καταφέρει όμως με προσπάθεια μιας εβδομάδας ή ενός δύο μηνών.

Μπορείς να το καταφέρεις σίγουρα. Αν είσαι διατεθημένος να δώσεις τον χρόνο και να κουραστείς για να το πετύχεις είναι άλλο θέμα και ότι αποφασίσεις σωστό είναι.

Το σίγουρο πάντως είναι πως αν ασχοληθείς θα το καταφέρεις 100%

Μην έχεις υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό σου. Τον αδικείς.

Aς μεινουμε στο ποσο υπεροχη ειναι η πεπλαδα στο δευτερο φιλοτεχνημα σου (και ασε με εμενα).
Εχω την εντυπωση οτι σε εχει επηρεασει ΔΕΟΝΤΩΣ η ζωη διπλα σε λιμνη :flute:

Re: Απάντηση: Re: Fiction Art (Φαντασιακή Τέχνη)

Ευχαριστώ πολύ!

Θέλεις να γίνεις εξαιρετικά καλός στην κιθάρα? το πιάνο? την ζωγραφική? απαιτούνται περίπου 10,000 ώρες ενασχόλησης.

Γιατί? Διότι πρέπει να δημιουργηθούν στον εγκέφαλο τα αντίστοιχα κέντρα μνήμης.

Ένας πολύ ταλαντούχος μπορεί να χρειαστεί 7,000 ώρες, ένας μέτριος 9,000 ώρες ένας συνηθισμένος άνθρωπος σαν εμάς 10,000 ώρες.

+1000

t4020.gif