Fiction Art (Φαντασιακή Τέχνη)

Δεν ειμαι πισιγκεϊμεράς αλλα Ta warhammer απο τα παιδιά τα έμαθα και έπαθα κόλλημα, ένα με τη μυθολογία τους (εχουν δημιουργήσει συμπαν για αυτα) και ύστερα με την αισθητικη τους.

Πολυ χρήσιμοι οι λινκς σου του Andrian Smith δεν τους γνώριζα. :a0210:

Α...τελικά ξέρω αρκετα απο τα έργα του. Τριγυρνω τους πινακες.
Και έχω την εντύπωση οτι τα Chroniques de lα Lune Noir Ενα απο τα πιο πετυχημένα κόμικς στην ιστορία στη Γαλλια (του Froidevall) είναι επηρεασμένα απο αυτην την αισθητική.
chroniques-de-la-lune-noire-bd-volume-1-simple-123.gif

chroniques-de-la-lune-noire-bd-volume-0-simple-27755.jpg

Last edited:
Σιγουρα οχι απ'τον χωρο του σκιτσου .... αλλα απ'τον ασαφη χωρο του Υπερρεαλισμου.

Dawid Michalczyk - Edge of perception

Dawid Michalczyk - Edge of perception.jpg

Aξεχαστες εποχες Bryce.
Τα ελαχιστα πολυγωνα, ο απλοικος φωτισμος και το ξεπερασμενο raytracing μαλλον συνεισεφεραν τα μεγιστα
σε μινιμαλ υπερρεαλιστικα κοσμηματα οπως το παραπανω. Περισσοτερα εδω : http://www.art.eonworks.com/

Last edited:
Αυτα τα παρα πάνω ειναι Modelisation και όχι σχεδιο-ζωγραφική. Ειναι η νέα τεχνική απο τα τέλη του 90...
Δηλαδή σήμερα έχουμε 2 τεχνικές μία "χειροποιητη" και μία μέσω κομπιουτερ.

Ρε παιδιά ήθελα να σας ρωτήσω κάτι...έχετε υπόψιν σας ένα περιοδικό που έβγαινε στην Ελλάδα αρχές 80 (νομίζω) που ειχε σαν θέμα την Sci Fi ???

Το αγόραζα αλλα δεν θυμάμαι καν τον τίτλο, η μάνα μου τα πέταξε όλα (όπως και οτι πντχαουζ βρηκε μάλλον :flipout: ) δεν έμεινε τίποτα.
Αλλα θυμάμαι κάθε εξώφυλλο ήταν ΠΙΝΑΚΑΣ επιστημονικής φαντασίας.
Μηπως το ξέρετε ; Το θυμάστε ; έχει κανείς σημερα κανένα δείγμα ; Γιατι τότε με έστελνε κανονικά...και μόνο το εξώφυλλο.

Δεν ξέρω σήμερα τι εφφέ θα μου κανε, αλλα ειμαι γενικά νοσταλγικός.

Αυτα τα παρα πάνω ειναι Modelisation και όχι σχεδιο-ζωγραφική

:eviltongue::eviltongue::eviltongue::eviltongue::eviltongue:

Ρε παιδιά ήθελα να σας ρωτήσω κάτι...έχετε υπόψιν σας ένα περιοδικό που έβγαινε στην Ελλάδα αρχές 80 (νομίζω) που ειχε σαν θέμα την Sci Fi ???

Το αγόραζα αλλα δεν θυμάμαι καν τον τίτλο, η μάνα μου τα πέταξε όλα (όπως και οτι πντχαουζ βρηκε μάλλον :flipout: ) δεν έμεινε τίποτα.
Μηπως το ξέρετε ; Το θυμάστε ; έχει κανείς σημερα κανένα δείγμα ; Γιατι τότε με έστελνε κανονικά...και μόνο το εξώφυλλο.

Μηπως, αυτο ? >

t_analogio_428.jpg

:eviltongue::eviltongue::eviltongue::eviltongue::eviltongue:

Μηπως, αυτο ? >

t_analogio_428.jpg

Oχι
¨Αλλο πολυ πιο direct στην επιστημονική φαντασία σαν τίτλος, και εξόφυλλο πιο καλλιτεχνικό συχνά με πλανητες και διστημόπλοια σε χώρο πιο ευρυ στην σελίδα...χωρίς πλαίσιο νομίζω> Αλλά ο τίτλος δε μου λέει τίποτα...Α ρε γαμώτο γιατι μας πετάνε τα περιοδικά τα στρατιωτάκια και τα αυτοκινητάκια οι μανάδες...(άσε που παίρνουν αξία ολα αυτα)

Oχι ηταν με αποσπάσματα απο διηγηματα, ιστορίες για UFO, ας πούμε "ενημέρωσης" για τρελαμένους σαν και μένα. Και ειχε καταπληκικές εικονογραφήσεις κυριως κάθε εξώφυλλο ηταν σαν ένας πίνακας...έπερνε ολόκληρη τη σελίδα...για μένα ηταν τελειως μοντερνο τότε.
Βασικά ειχε ένα παράξενο κόσμο και ένα διαστημόπλοιο (όπως αυτα που σάρέσουν) σε κάθε εξώφυλλο.
Δεν ξέρω αν κράτησε πάνω απο 1-2 χρόνια.

Συγκεχυμένα στο μυαλό μού έρχεται κάτι σαν τίτλος: "Πλανήτης". Έψαξα λίγο το ίντερνετ αλλά δεν βρίσκω ούτε εικόνα, ούτε αναφορά. Μπορεί να κάνω και λάθος. Κάπου στο 80 δεν κυκλοφόρησε;

Μπορει να ηταν κάτι σαν "Πλανήτης"
Αλλα αποκλείεται το 90, Το 90 ημουν ηδη εκτός Ελλάδας ουτε τέλη ογδόντα...τότε ειχα στρατό και άλλα ενδιαφέροντα.
80 ηταν αρχες μάλλον...
Μπορει να λεγοταν και πλανητης κατι τέτοιο...
Η απορεία μου ειναι αν βάζαν εκεινη την εποχή credits για τους καλλιτέχνες που κάναν illustration.

Αυτα τα παρα πάνω ειναι Modelisation και όχι σχεδιο-ζωγραφική. Ειναι η νέα τεχνική απο τα τέλη του 90...
Δηλαδή σήμερα έχουμε 2 τεχνικές μία "χειροποιητη" και μία μέσω κομπιουτερ.

Απαγορευμένος Πλανήτης μήπως; Αν και έβγαινε μάλλον μέσα προς τέλη '80.

tiki-download_file.php

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

aa_LIFO_episthmonikh_6.jpg

Υπήρχε και το Nova (το συγκεκριμένο τεύχος πρέπει να το έχω ακόμα κάπου καταχωνιασμένο). Αλλά αποκλείεται να άντεξε μέχρι τη δεκαετία του '80.

Ουφ, ξεθυμανα ... αει στο καλο !

Λοιπον, τα γνωστα :icon15:
αγνωστου καλλιτεχνη και τιτλου >

Red.jpg

Μου αρεσαν .... οι προπελες :blink: στο κενο του διαστηματος !! :aetsch:
Kαλλιτεχνες ειμαστε, οτι θελουμε ζωγραφιζουμε !:elefant::marchmellow::elefant:

Πως το πε ο Γατος ? :p
"Μην μασατε ρε ... ειναι Bussard Collectors !" :flipout:

Το βρήκα παιδιά...
ηταν η Αστρική Επαφή
Astriki+Epafi-UFO,+1981.jpg

Αλλα και τα Ενίγματαα του Σύμπαντος
AinigmataToySympantos.jpg
που τα διάβαζα απο ακόμα πιο μικρός μην πω απο δημοτικό...
Αλλα χαριν σε σας θυμηθηκα και ψήγματα του Απαγορευμένου Πλανήτη...άρα ειχα φάει κόλημα μέχρι αρκετά αργά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κοιτάξτε εξώφυλλα για την εποχή...νομίζω ηταν πολυ μπροστα απο γραφιστική άποψη....

9.jpg

4.jpg

2.jpg

Astriki_Epafi_01.jpg