Fiction Art (Φαντασιακή Τέχνη)

Eφοσον εχουμε ΝΕΟ συντονιστη στην κατηγορια (και ειναι και βαμμενος Whelanικος)

H πρωτη μου επαφη ηταν αυτο:

stormbringer.jpg

Ως εξωφυλο δισκου των Cirith Ungol (τον οποιο τον αγορασα εξ'αιτιας του εξωφυλλου και αποδειχτηκε δισκαρα).
Aπο τοτε κολλησα χωρια που εξ'αιτιας του γνωρισα τον Moorcock...

Τι θα ειχαμε απογινει ... αν τα εξωφυλλα δισκων του 70 .... δεν ηταν ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ, ε ?
"Μπορει αλητες να μασταν :ADFADF1:... να χαμ καταστραφει :ADFADF1:...."

Aγοραζες ενα τετοιο αλμπουμ .... και σε αφομοιωνε ΜΕΤΑ, εκεινο ... αργα-αργα !

Οπτικα και ηχητικα (no way out !)

Αν κατι κατεστρεψε πανω απ'ολα ο ερχομος του cd ηταν τα εξωφυλα δισκων και η αισθηση του ολοκληρωμενου εργου τεχνης που ειχες με το συνδιασμο εικονας-μουσικου εργου.
Το cd ηταν φαστ φουντ...

Πως να το εξηγησω ΑΥΤΟ σε μια ολοκληρη γενεα που κατακλυζεται απο καταιγισμο εικονων
αλλα ΟΥΤΕ ΜΙΑ δεν μενει για "ερωτοτροπια" ? Για αργη φαντασιωση ? Οπως το χωματακι
που το ποτιζει ψιχοβροχο .....

Τοτε επαιρνες ΕΝΑΝ δισκο .... και κοιμοσουν με το εξωφυλλο (για τουλαχιστον ενα διμηνο).
Δεν υπηρχε καταιγισμος .... ΜΟΝΟ ΜΙΑ ηταν η εικονα. Και προλαβαινες να κανεις πολλα
"μαζι" της.

Τωρα, το Google Images τρεχει .... σαν brainwash reel !!!!!

Re: Απάντηση: Fiction Art (Φαντασιακή Τέχνη)

H πρωτη μου επαφη ηταν αυτο:

stormbringer.jpg

Ως εξωφυλο δισκου των Cirith Ungol (τον οποιο τον αγορασα εξ'αιτιας του εξωφυλλου και αποδειχτηκε δισκαρα).
Aπο τοτε κολλησα χωρια που εξ'αιτιας του γνωρισα τον Moorcock...
Με τους Cirith Ungol θα έπρεπε να γνωρίσεις τον Tolkien! :smash:

Στάλθηκε από το EML-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Fiction Art (Φαντασιακή Τέχνη)

Με τους Cirith Ungol θα έπρεπε να γνωρίσεις τον Tolkien! :smash:

Στάλθηκε από το EML-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Toν ηξερα ηδη καλα.Συνδυασμος ομως ε?Ενα γκρουπ με ονομα απο Τολκιν με εξωφυλο ηρωα του Μoorcock....

Re: Απάντηση: Fiction Art (Φαντασιακή Τέχνη)

Eνα αλλο αγαπημενο του ηταν αυτο

lovecraftsnightmareb.jpg

Το οποιο το αφιερωνω στο Σπυρο τον Αλφα (ξερει αυτος)...

Αν ξέρω λέει...Ακόμα θυμάμαι εκείνη την παρουσίαση στο Metal Hammer που περιέγραφε την φωνή του Tardy και την παρομοίαζε σαν λιοντάρι που καταβροχθίζει χριστιανό..Να τα λέμε όλα..Στην φαντασιακή τεχνη είμαστε άλλωστε..
Παρόλο το Ρωμαϊκό της υπόθεσης,πρέπει να είμαι από τους λίγους που ξετρελαινοταν στο άκουσμα του Final Thoughts με τα περίφημα εργοστάσια στο πρώτο πλάνο του World Demise ...Την πρώτη φτιαρια βέβαια την έφαγα με το Slowly We Rot ,όπου και αποκόμισα πλήρη συνειδηση για την κατεύθυνση των...εξευγενισμενων.

Αν ξέρω λέει...Ακόμα θυμάμαι εκείνη την παρουσίαση στο Metal Hammer που περιέγραφε την φωνή του Tardy και την παρομοίαζε σαν λιοντάρι που καταβροχθίζει χριστιανό..

:flipout:
Δεν τη θυμόμουν εκεινη την παρομοιωση...αλλα θυμαμαι τη φωνη του,που σε ανατριχιαζε.
Αυτο ομως που με ειχε στειλει κανονικα οταν τον ειχα πρωτακουσει ηταν το μπασο του Steve Di Giorgio.Mιλαμε για ισοπεδωση κανονικη.Μεσα στον ορυμαγδο που γινοταν στο δισκο εγω βρεθηκα να παρατηρω τις μπασογραμμες.Ο Jaco Pastorious του μεταλ.:music-smiley-005:

:flipout:
Δεν τη θυμόμουν εκεινη την παρομοιωση...αλλα θυμαμαι τη φωνη του,που σε ανατριχιαζε.
Αυτο ομως που με ειχε στειλει κανονικα οταν τον ειχα πρωτακουσει ηταν το μπασο του Steve Di Giorgio.Mιλαμε για ισοπεδωση κανονικη.Μεσα στον ορυμαγδο που γινοταν στο δισκο εγω βρεθηκα να παρατηρω τις μπασογραμμες.Ο Jaco Pastorious του μεταλ.:music-smiley-005:

:bang:

Την ειπα την παπατζα μου....Ο Di Giorgio επαιζε στους Sadus...

Απάντηση: Re: Fiction Art (Φαντασιακή Τέχνη)

Lead και Rhythm guitar, δύο σε ένα ο τύπος. :SFGSFGSF:

h25014.gif

Πάντως και το μπασάκι να μου έδιναν, ευχαριστημένος θα ήμουν. :music-smiley-005:

To εκκλησιαστικο οργανο (πισω) το διεκρινες ? :smash:
Ηeavy Metal ... επουρανιας ηχητικης πανδαισιας ! :laugh:

O Σιμονετης (!!:proud:!!) εχει μια καλη καταχωρηση πορτφολιου εδω > https://www.artstation.com/marcsimonetti
Δεν ειναι ολα σε υπερυψηλη αναλυση αλλα ειναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚA της τεχνοτροπιας (και παραγωγικοτητας) του.
Εγω τον γνωρισα ΕΝΤΕΛΩΣ αναποδα ... απο τον σουρεαλιστικη του πλευρα (και οχι την φαντασιακη-ηρωικη).

R'yleh ! ..... (εκτος απο πλοκαμια εχει και λιγο Escher εκει μεσα :rolleyes:)

dpfarh-b2f45089-3c47-45e2-a276-00c93e98db4d.jpg