Εκπληκτικη σπουδη χρωματων ............. σε νυχτερινο αυτοκινητοδρομο.
Μονο ο Syd Mead θα μπορουσε να την αποδωσει ...... με τοσο ογκο και βαθος.
Δεν εχει ξαναγινει τετοια παλετα χρωματων (για κατι τοσο κοινοτυπο) ! Ο-Ν-Ε-Ι-Ρ-Ι-Κ-Η.
Fixing lights οn the highway !
Κερασακι στην τουρτα : οι πυλωνες φωτισμου λειτουργουν με κεκλιμενο ανακλαστηρα !
Οι λαμπτηρες αντικαθιστανται στην βαση του πυλωνα και φωτιζουν υπο γωνια τον ανακλαστηρα.
Ολα πανω στο στηθαιο που χωριζει τα δυο ρευματα κυκλοφοριας (και με δρομο για το βανακι !!!).
Εαν οι μηχανικοι/σχεδιαστες ΕΙΧΑΝ ΑΠΕΙΡΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ .... ολα αυτα θα ηταν
περσινα ξινα σταφυλια απο τα τελη του '60.
Σημερα βρισκομαστε στο 2024 (εκπνοη) ...... και ΜΟΛΙΣ αντιληφθηκαμε τι ΣΚΑΣΜΟΣ απο χρηματα
χαθηκαν τοσες δεκαετιες να φωτιζουν ...... ουρανους, αστερια και τον γαμο του Καραγκιοζη !!!!
Εχω τρομακτικη εκτιμηση στους μηχανικους. ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ. Μονο αυτους που δεν κλεινουν ματι,
που δεν τους πιανει υπνος, απο ασιγαστη τελειομανια. Ισως γιατι εγω o ιδιος δεν κατεχω αυτην την
ευρηματικοτητα (αλλα και πειθαρχια) πνευματος. Τεσπα ..... ο Syd Mead ηταν βιομηχανικος σχεδιαστης.
Τα βασικα της Μηχανολογιας τα σπουδασε ! Ομως ο Αρχηγος ..... ειχε και διαβολεμενο χερι, οχι μονο γνωσεις !
Αχτυπητος σε οτι και αν καταπιασθηκε.
LAPD Spinner on the move ......
Μου πηρε 40 χρονια (και τον Χρηστο) να μαθω γιατι τα Spinners εχουν τετοιο σχημα μπροστα. Οχι βεβαια
για εικαστικους λογους, ουτε επειδη εφυγε η μηχανη !!!! Μαθημενος μια ζωη να οδηγω σε επιφανειες, οπου
ΔΕΝ υπαρχει κατι να δεις στα 20 μετρα κατω σου ..... που να παει το μυαλο μου οτι ο οδηγος του Spinner
ουσιαστικα ειναι πιλοτος και ΠΡΕΠΕΙ να μπορει να δει 200 μετρα κατω ? Ο σωστος μηχανικος προβλεπει,
δεν αφηνει τα προβληματα να προκυψουν. Τα ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ. Οχι μονο στο πως αλλαζεις λαμπτηρες, αλλα
.............. ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ οσα κληθει να κατασκευασει. Τωρα αν τυχει να εχει και καλαισθησια, να σχεδιαζει
ομορφιες, εκει αγγιζουμε την ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ.