Fiction Art (Φαντασιακή Τέχνη)

Βλέπω λάθος, ή μήπως εδώ έχουμε το σπόρο της περίφημης σκηνής όπου η Ρίπλεϊ πολεμάει με την Βασίλισσα Άλιεν;
Θα σε γελασω. 😁

Συμφωνα με το κειμενο προκειται για πιλοτικο φιλμακι (μηκρου μηκους) που ποτε δεν κυκλοφορησε
με την επωνυμια .......... Xenogenesis. Το 1977, δεν υπηρχε ακομα Alien. BUT ..... you never know ! 😗
Τα studios δεν ηταν Fort Knox. 😙😚 (NAI .... τις ομοιοτητες τις διεκρινα εν ριπη οφθαλμου !!! ☺️
γιαυτο και ποσταρα το κονσεπτακι ... ο προβοκατερ 😎)

Last edited:
Delivering payload (1988) .............. by Syd (Sleek) Mead. :cool:

Shuttle delivering payload.jpg

Το 1988 ειχαμε μεγαααααααλααααααα ονειρα (θα χτιζαμε solar farms μεχρι εκει που εφτανε το ματι !)
Η τουλαχιστον αυτο ....... ονειρευοταν ο Syd (και εγω μαζι 🤗). Στο κονσπεπτακι παντως βλεπουμε κατι αλλο.

• Like
Reactions: ihodemon
Ποσο πιο βαρυτερη αισθητικη εχει το παραπανω !!!!
Το παρακατω ειναι το αρχικο απο Rick Guidice (1976) ..... και αυτοματως αναποφευκτες οι συγκρισεις.
Οι ανθρωποι τοτε ηταν ........... της κωμοπολης, ΟΧΙ της μητροπολης ! Στο προηγουμενο ποστ, μονο φουγαρα λειπουν.
Ποιο το νοημα να πας να χτισεις μια τετοια ουτοπια εαν ειναι να την καταστησεις με το καλημερα .... δυστοπια ?
I guess ...... Mitchell Stuart belongs to his generation (as everyone else does).

Stanford torus (residential sector).jpeg

Pool in Esperanta ........... by Erik Wernquist

Pool.jpg

Στα πλαισια της αυτοψυχαναλυσης μου ...... τετοια περιβαλλοντα δεν θα μου ελεγαν τιποτα ΕΑΝ
...... δεν ειχα οσμωθει στην ελλειψη πληθους σε σειρες οπως το Διαστημα 1999 (δεκαετια του 70).
Ελαχιστοι οι κομπαρσοι .... σχεδον ερημωμενα περιβαλλοντα (και οχι μονο στο Διαστημα 1999).

• Like
Reactions: ihodemon
Elysium - Rural sector ............... by Creg McKechnie

Creg McKechnie - Elysium.jpg

Ετσι ανοιχτο ....... οτιδηποτε οργανικο εχει ψηθει απο κοσμικες ακτινοβολιες (σε λιγοτερο απο μιση ωρα). 😞
Στην περιπτωση που τα κατοπτρα δουλευουν και δεν επιτρεπουν τον Ηλιο να ψησει τα παντα απαντα.

Last edited:
Και τα γομαρια .......... Niven Ringworld :cool:

Surface horizon 01.jpg

Οk ...... που ειναι η υπερκατασκευη ?
Με τηλεσκοπιο (πολυ καλο τηλεσκοπιο) θα βλεπατε αυτο στο βαθος.

Surface horizon 02.png

Νταξ ....... ειμαι βλακας ....... δεν το βλεπω ! :sneaky:
ΟΧΙ ..... δεν ειστε ! :giggle:

Complete view.png

Ω ..... δεν ειναι δυνατον ! :rolleyes: Αυτο ειναι ....... :rolleyes: ........
Ενα τεραστιο δαχτυλιδι γυρω απο τον Ηλιο ακτινας 150.000.000 χλμ, (φυσικα 🤗) και πλατους 1.600.000 χλμ
συνολικης επιφανειας 3 εκατομμυριων Γαιων (............. γκντουπ 😑😵‍💫 .............).
Και κατοικει (που αλλου) στις φανταστικες νουβελες του Larry Niven !

Last edited:
Ok, ΑΙ ειναι, μην βαρατε :sick: ........... αλλα οταν μια ιδεα ειναι καλη :giggle: .......... ειναι καλη !
Και η ιδεα ειναι το ΠΟΥΦ 😙😚 (....... πως δεν το σκεφτηκε κανεις μεχρι σημερα ? :unsure:)

Relaxing weekend.jpg

Kαι μιας και μιλησαμε για Moebius σε παρακειμενο νημα 😚...........

VOILA ........ αυτη ειναι η προταση του Jean για το εξωγηινο σκαφος (Juggernaut) στο Alien του 1979.
Φυσικα, ο Riddley εβγαλε αφρους οταν το ειδε. Ηθελε κατι πολυ πιο αλλοκοτο. Το ιδιο και ο Giger !!!
Ο Jean (δυστυχως η ευτυχως) εχει ΠΟΛΥ φινετσα μεσα του. Οποτε και τα σχεδια του. Το juggernaut
μοιαζει με πυργο, με καστρο ? ΝΑΙ ... μοιαζει με chateau ! 😌😎

Jean Giraud - Derelict ship found.jpg

Και ............... ο "πυργος" απο τα πλαγια (και κοντυτερα).
Παρακαλω ....... πειτε μου οτι πρωτη φορα το βλεπετε ? (να παω για βρουβες :cry:)

Jean Giraud - Approaching Juggernaut.jpg

Λειπει η οργανικη οψη του juggernaut ? ................ ΦΥΣΙΚΑ ! Και τολμω να πω οτι καλυτερα ...... που ΔΕΝ ακολουθηθηκε η τεχνοτροπια του Jean.
Πιστονια, σωληνες και κρυσταλλα ........ εχει χορτασει αυτος ο κοσμος. Καιρος ηταν ............. για κατι αλλο (πολυ πολυ διαφορετικοτερο).