FIFA world cup σε HD ?

βρε παιδια επιτρεψτε μου να βγω λιγο εκτος θεματος post,αλλα ελεος πια!δεν υπαρχουν λεξεις να περιγραψεις τους θεοφιλοπουλους παλιοτερα σεφτεληδες,γερακαρηδες εκεινον τον απιστευτο που ειπε στον εβδομο ουρανο ολοι αδερφια,τους κατσαρους κλπ.

ακομα ακουω στα αυτια μου τον γιαννη διακογιαννη να περιγραφει το εκπληκτικο μουντιαλ του 1982(πηγαινα γυμνασιο)

γιαννης διακογιαννης και σε αλλο ποστο γιαννης πετριδης! τελος δεν περιγραφω αλλο που λεει και ο χελακης

Να μου επιτρέψετε και μένα, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλετε από τους σπίκερς επιτέλους...Τι σας φταίνε οι Θεοφιλόπουλοι, κτλ; Τι περιμένετε να ακούσετε στη μετάδοση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα; Δηλαδή οι αντίστοιχοι άγγλοι ή γερμανοί "θεοφιλόπουλοι" ή ακόμα και οι θεοποιημένοι χελάκηδες τι λένε όταν μεταδίδουν τους αγώνες; Ειλικρινά έχω κουραστεί να διαβάζω ποστς αγανακτισμένων ανθρώπων για τους σπίκερς της ΕΡΤ...Ήθελα να ξερα, κοιτάζετε καθόλου μπάλα ή περιμένετε να ακούσετε τα λάθη ή τις μπαρούφες που πιθανόν να πουν οι δημοσιογράφοι; Και στο κάτω κάτω της γραφής, σε AV forum γράφετε, όλο και κάποια λύση θα μπορείτε να υλοποιήσετε για να ακούτε μετάδοση από κάπου αλλού...

Ευχαριστώ και πάντα φιλικά,

Κωνσταντίνος

Απάντηση: Re: FIFA world cup σε HD ?

Να μου επιτρέψετε και μένα, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλετε από τους σπίκερς επιτέλους...Τι σας φταίνε οι Θεοφιλόπουλοι, κτλ; Τι περιμένετε να ακούσετε στη μετάδοση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα; Δηλαδή οι αντίστοιχοι άγγλοι ή γερμανοί "θεοφιλόπουλοι" ή ακόμα και οι θεοποιημένοι χελάκηδες τι λένε όταν μεταδίδουν τους αγώνες; Ειλικρινά έχω κουραστεί να διαβάζω ποστς αγανακτισμένων ανθρώπων για τους σπίκερς της ΕΡΤ...Ήθελα να ξερα, κοιτάζετε καθόλου μπάλα ή περιμένετε να ακούσετε τα λάθη ή τις μπαρούφες που πιθανόν να πουν οι δημοσιογράφοι; Και στο κάτω κάτω της γραφής, σε AV forum γράφετε, όλο και κάποια λύση θα μπορείτε να υλοποιήσετε για να ακούτε μετάδοση από κάπου αλλού...

Κωνσταντίνος
Να σου πω τι θελω εγω φιλε μου;
Θελω: σοβαρη κριτικη, αναλυση "στησιματος" - συστηματων ομαδων (μην ξεχναμε οτι το φουτμπωλλ εγινε σχεδον μπασκετμπωλλ με τα διαφορα συστηματα), μετρημενα λογια (οχι επικληση Θεϊκων δυναμεων και καιρικων φαινομενων), και τα υπολοιπα (κρισεις, επικρισεις κλπες...καλαμιες) ας τα αφησουν σε εμας, για να βγαζουμε το αχτι μας ως οπαδοι, και να μην εκδηλωνονται τοοοσο ωμα υπερ μιας ομαδας (δεν εννοω το μουντιαλ - αλλα κι αυτου...).
Απο που αλλου να ακουσουμε μεταδοση; στα γερμανικα (ωι ωι μανα μ´ -λογω γλωσσας!) στα ιταλικα (κι αυτοι πολυ μπλαμπλα), στα γαλλικα (με παραπεμπουν σε ...κρεββατι!), στα ισπανικα (μπλαμπλα και... θθθθ!); μονο οι αγγλικες μεταδοσεις ειναι νορμαλ (σχεδον ολες) αλλα ΓΙΑΤΙ να αναγκαζεσαι να ακους μεταδοση σε ξενη γλωσσα; δεν το καταλαβαινω! ας κοιταξουν να διορθωθουν!

Προσωπικά προτιμώ τους Έλληνες speakers από τους ξενέρωτους Γερμανούς. Εντάξει καμία φορά υπερβάλλουν στις περιγραφές τους αλλά πολλές φορές λένε και μερικά έξυπνα με χιούμορ. Αυτό μόνο που με χαλάει με τους Έλληνες είναι ότι όταν χρησιμοποιούν κάποια ξενική ονομασία την παπαγαλίζουν όπως την έχουν ακούσει χωρίς να το ψάξουν λίγο παραπάνω για το πώς πραγματικά προφέρεται.

Κλασικό λάθος που κάνουν συνεχώς είναι να αναφέρουν την εθνική Ισπανίας ως «οι furias rojas» πράγμα παντελώς λάθος που δεν έχει κανένα νόημα στα ισπανικά!
Είναι στον ενικό «Η furia roja»!

Επίσης πολλά ονόματα παιχτών τα τονίζουν λάθος όπως π.χ. του Μπουσκέτς που τονίζεται στην λήγουσα και όχι στην παραλήγουσα.

Απάντηση: Re: FIFA world cup σε HD ?

Προσωπικά προτιμώ τους Έλληνες speakers από τους ξενέρωτους Γερμανούς. Εντάξει καμία φορά υπερβάλλουν στις περιγραφές τους αλλά πολλές φορές λένε και μερικά έξυπνα με χιούμορ. Αυτό μόνο που με χαλάει με τους Έλληνες είναι ότι όταν χρησιμοποιούν κάποια ξενική ονομασία την παπαγαλίζουν όπως την έχουν ακούσει χωρίς να το ψάξουν λίγο παραπάνω για το πώς πραγματικά προφέρεται.

Κλασικό λάθος που κάνουν συνεχώς είναι να αναφέρουν την εθνική Ισπανίας ως «οι furias rojas» πράγμα παντελώς λάθος που δεν έχει κανένα νόημα στα ισπανικά!

Επίσης πολλά ονόματα παιχτών τα τονίζουν λάθος όπως π.χ. του Μπουσκέτς που τονίζεται στην λήγουσα και όχι στην παραλήγουσα.

Τι να πουμε και για τους Γαλλους τοτε, που ολα τα πανε στη ληγουσα:singer:

Απλά άκου Αγγλικό σπικάρισμα αγώνα και θα αλλάξεις γνώμη.

Re: Απάντηση: FIFA world cup σε HD ?

Οι Ελβετοί και οι Αυστριακοί (ORF-1 hd) έχουν καλύτερη εικόνα από τα ελεύθερα Γερμανικά, αλλά και από το itv hd.

Και προσθέτω... αν έχετε συνδρομή για το JCS HD θα απολαύσετε εικόνα και αγγλικό σπικάζ.....

απο την ιστοσελιδα του satleo:

Η πραγματική τηλεόραση...

Είναι δεδομένο πως σε κάθε Μουντιάλ ή Ευρωπαϊκό, στην Ελλάδα παρακολουθούμε δύο διοργανώσεις. Αυτήν που συμβαίνει κι αυτήν που μας λένε πως συμβαίνει, αυτήν που μας περιγράφουν. Κάποιες φορές οι δύο πραγματικότητες συγκλίνουν, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις έχουν μεγάλη απόσταση.

Αυτό που δεν αντέχεται, όμως, με τίποτα, αυτό που σε κάνει να νιώθεις απολύτως τριτοκοσμικός, είναι η εικόνα, γιατί εκεί δεν υπεισέρχεται ανθρώπινος παράγοντας, δεν έχει Βερνίκο ή Γκώνια. Από το 2006, το Μουντιάλ καλύπτεται και μεταδίδεται σε High Definition, όπως φυσικά και το Champions League και τα μεγάλα πρωταθλήματα. Τέσσερα χρόνια μετά το Παγκόσμιο της Γερμανίας, το High Definition όχι μόνο είναι καθεστώς, αλλά 24 από τα 64 παιχνίδια του Μουντιάλ της Ν. Αφρικής μεταδίδονται σε 3D.

Για να πάρετε μια εικόνα, από τις 67 χώρες και περιοχές που έχουν πάρει όλο το πακέτο της διοργάνωσης, οι 35 το βλέπουν σε HD και οι 18 από αυτές θα δουν αγώνες τρισδιάστατους. Όχι, φυσικά και δεν έχω απαίτηση να βλέπουμε το Μουντιάλ ούτε σε High Definition, ούτε σε 3D. Αυτά με το καλό, σε τέσσερα χρόνια από τώρα. Αλλά αυτό που συμβαίνει σ’ εμάς είναι τραγικό. Καταρχάς, το σήμα της ΕΡΤ δεν είναι ψηφιακό, αφού δεν μπήκε στην πλατφόρμα της Digea. Άρα, αν δεν το βλέπεις μέσω της Nova, είσαι αιχμάλωτος, καταδικασμένος σε χιόνια, σε είδωλα, κτλ. Το χειρότερο, όμως, δεν είναι αυτό. Είναι πως παίρνουν το σήμα σε HD και σε κάδρο 16:9 και μας το δείχνουν σε 4:3. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την ορολογία, 16:9 είναι το σχήμα των τηλεοράσεων εδώ και μια δεκαετία σχεδόν, των μακρόστενων, και 4:3 είναι το παλιό, το πιο "τετράγωνο". Τα πάντα πλέον είναι σε 16:9, άρα έτσι καλύπτεται, έτσι μεταδίδεται και το ποδόσφαιρο. Σ’ εμάς συμβαίνει το πιο γελοίο, το πιο αναχρονιστικό. Παίρνουν το σήμα σε 16:9, μας το μεταδίδουν σε 4:3 κι εμείς το βλέπουμε στις καλές μας τηλεοράσεις, σε 16:9. (Contra.gr)

αδικο εχει ο ανθρωπος....?

Attachments

• kaisaris2.jpg
    kaisaris2.jpg
    52.7 KB · Views: 32
Έγώ έχω στείλει πολλά email στην ΕΡΤ περιγράφοντας τους το πρόβλημα.

Μάλιστα στα email κάνω παραμπομπές και στις αναφορές των μελών εδώ στο forum αλλά και σε άλλα forum ώστε να αποδεικνύεται ότι δεν είναι εικασία ενός ατόμου αλλά πραγματικό πρόβλημα.

Προτείνω κάθε μέλος να στείλει ένα ή περισσότερα email αν θέλει και αυτά που γράφει στο παρόν νήμα να τα γράψει και στην επιστολή.

Re: Απάντηση: FIFA world cup σε HD ?

Οι Ελβετοί και οι Αυστριακοί (ORF-1 hd) έχουν καλύτερη εικόνα από τα ελεύθερα Γερμανικά, αλλά και από το itv hd.

Οι ελβετοί - Ναι.
Το orf τι έχει να δέιξει όμως με ~9000kbit και x720; (!) O suisse τουλάχιστον έχει αξιοπρεπέστατο bitrate >13 000
Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε αυτά τα κανάλια το γράφημα με το σκορ είναι "σκοροφαγωμένο" και δεν είναι λίαν λείο :tdown:

Last edited:

Μάλιστα στα email κάνω παραμπομπές και στις αναφορές των μελών εδώ στο forum αλλά και σε άλλα forum ώστε να αποδεικνύεται ότι δεν είναι εικασία ενός ατόμου αλλά πραγματικό πρόβλημα.

Προτείνω κάθε μέλος να στείλει ένα ή περισσότερα email αν θέλει και αυτά που γράφει στο παρόν νήμα να τα γράψει και στην επιστολή.

καλε μου φιλε,κανενας δεν δινει σημασια οσα mail και να στειλεις.η ερτ ειναι κομματικο κρατος,το κριτηριο ειναι τι χρωμα εισαι,αυτο με ενοχλει,που σπικαρουν οι φιλα προσκειμενοι και ποτε δεν εχει γινει μια προσπαθεια να ψαξουν να βρουν και να αναδειξουν ανθρωπους με ταλεντο γιατι η μεταδοση θελει ταλεντο.

τοσο δυσκολο ειναι να εχουν στην μεταδοση εναν παλιο διεθνη ποδοσφαιριστη(που να μπορει να πει δυο λεξεις σωστα) εναν προπονητη ισως,να σχολιασουν,να περασουν στον κοσμο τα συναισθηματα που ποδοσφαιριστη του προπονητη που συμμετεχουν στον αγωνα;

Θα μπορούσαν ίσως να συμφωνήσουν κάποιες χώρες μιας γεωγραφικής περιοχής και να μεταδίδουν το παγκόσμιο κύπελλο από ένα κοινό κανάλι με πολλαπλά audio streams. Σκεφτείτε πόσο εύρος ζώνης θα είχε εξοικονομηθεί στους δορυφόρους.

στην ερτ έχουν σοβαρότερα προβλήματα αυτή τη στιγμή, δεν έχουν προσωπικό να βγάλουν τις εκπομπές, κοινώς είναι υπο διάλυση, τα παιχνίδια μέχρι τον τελικό είναι πιθανό να τα δείχνουν χωρίς περιγραφή (αυτό δεν είναι και τόσο άσχημο), ποιο 16:9 και πράσινα άλογα:HTEHETH63:

υπάλληλους έχει, δημοσιογράφους δεν έχει, εκτός αν βάλουν τους τεχνικούς να κάνουν εκπομπές

700+ δημοσιογράφοι? μετά γιατί δεν έχει ενημερωτικές εκπομπές; γιατί τα δελτία ειδήσεων τα τσεκουρώσαν σε 30λεπτα και 15λεπτα; το πρόβλημα είναι μεγάλο, ειδικά από αύριο.

Κωνσταντίνος

Δυο αποσπάσματα από τον Πουρουπουπου...

"ΌΧΙ ΦΑΝΗ, ΟΧΙ ΦΑΝΗ, ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙ ΦΑΝΗ??"

"Ο ΠΑ ΠΑ ΠΑ, Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ"

βάλε μπόλικα ουρλιαχτά, υστερία και ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ αντί ποδοσφαίρου και έχεις την περιγραφή του προβλήματός μου από την ΕΡΤ.

ΕΥΤΥΧΩΣ για εμένα είμαι συνδρομητής στο HD Suisse και ΔΕΝ ακούω ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΛΟΙΟ να μου λέει "ο θεός να μας βοηθήσει".

Προτιμά 1.000.000 φορές τον ΙΤΑΛΟ (λιγότερο μπλα-μπλα από τους δικούς μας) ή τον ΓΕΡΜΑΝΟ (μιλάνε ΜΟΝΟ όταν η μπάλα πλησιάζει στην μεγάλη περιοχή μιας ομάδας. Όσο παίζεται στο κέντρο δεν ακούς ΤΙΠΟΤΑ.

Ακόμα καλύτερα, όταν υπάρχει η επιλογή, επιλέγω να ακούω τον ήχο από το γήπεδο, χωρίς ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ. Εκεί έχω πάθει την μεγαλύτερη ΠΛΑΚΑ. Τότε καταλαβαίνω ΠΟΣΟ πολύ σε επηρεάζει η φωνή αυτού που μεταδίδει και το τι λέει.

Ένας από τους κολλητούς είναι σαν εμένα. Δεν τον ενδιαφέρει να ακούει Ελληνική περιγραφή. Για τον απλούστατο λόγο ότι μας ενδιαφέρει περισσότερο η μπάλα και μπορούμε να αναλύσουμε και να κρίνουμε το παιχνίδι καλύτερα από τον Θεοφιλόπουλο και τον Πουρουπουπου.

Άλλοι δυο κολλητοί είναι ελαφρώς εθισμένοι στην Ελληνική ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ, συγγνώμη "περιγραγή" ήθελα να πω και σε παιχνίδια της Εθνικής τους είχα προσφέρει εικόνα HD με Ελληνική περιγραφή.

Πάντως, χθες που και τους δύο αγώνες έδειχνε το Das Ernste, έβγαλα το συμπέρασμα πως είτε δεν έχουν όλα τα γήπεδα τον ίδιο εξοπλισμό hd αναμετάδοσης , είτε στην ποιότητα εικόνας παίζει ρόλο και η ώρα μετάδοσης (απογευματινή ή βραδυνή... )

... και αυτό, γιατί σε μένα (προβάλλω στις 115 '' ) η ποιότητα της εικόνας του βραδυνού αγώνα ήταν τουλάχιστον δύο κλάσεις επάνω ....

Last edited:
Συμφωνω για τις ωρες αλλά σε συγκριση παντα τις ιδιες ωρες σε διαφορετικά κανάλια νομιζω κατα την προσωπικη μου αποψη οτι το HD Suisse και το Mondiale 1 δείχνουν την καλυτερη εικονα απ όλα