φηφιακη φωτογραφικη μεχρι 300

takis79

Established Member
22 November 2007
125
κερκυρα
ποιο πιστευετε ειναι το καλυτερο..πακετο;μιλαω για μεχρι 300
θελω να παρω μια μεχρι την τριτη...
εχω βρει με ενα μικρο search της:

kodak v1253
sony dsc h3
panasonic lumix fx33
nikon coolpix p50
ευχαριστω εκ των προτερων...:smile:

Τί θέλεις να κάνεις με τη μηχανή;
Τί θέλεις να φωτογραφίζεις;
Ποιές είναι οι προτεραιότητές σου;

τιποτα ιδιαιτερο μωρε απλα για να βγαζω φωτογραφιες σε ταξιδια που παω κ για ερασιτεχνικη χρηση γενικα....απλα θελω να..χαιρομαι τις φωτο που θα βγαζω...

Πάντως τα μοντέλα που παραθέτεις δεν έχουν σχέση ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες. Πχ η Sony είναι σουπερζουμ.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Τι μέγεθος θέλεις να έχει η μηχανή; Να χωράει σε τσέπη από πουκάμισο (σουπερκόμπακτ ή σλιμ), σε τσέπη από σακάκι ή πανοφώρι (κόμπακτ) ή δεν ενδιαφέρει το να την κουβαλάς σε δική της θήκη;

Σε σουπερζουμ (δεν χωράει σε τσέπη με τίποτα, λόγω προεξοχής από τον φακό, πάντως παραμένει ελαφριά και μικρή) μάλλον θα πήγαινα για την Panasonic FZ8 (κάπου την είδα στα 250 ευρώ), σε πιο μικρή εάν ενδιαφέρει το εύρος φακού ίσως πήγαινα στην Panasonic TZ3 (κάτω από 300 ευρώ τώρα που ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης της), για πιο μικρή ίσως έπαιρνα κάποια από τη σειρά F της Fuji (F40 ή F50) ή σε ακόμη πιο μικρή (σουπερκόμπακτ πλέον) κάποια από τη σειρά ixus της Canon, μάλλον την 860is. Χωρίς απαραίτητα να είναι αυτές οι καλύτερες στην κατηγορία τους, αυτό είναι σχετικό ανάλογα με τις απαιτήσεις σου.

Πάντως τα μοντέλα που παραθέτεις δεν έχουν σχέση ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες. Πχ η Sony είναι σουπερζουμ.

οντως δεν εχουν σχεση μεταξυ τους γιατι ακομα και αυτα που μου ειπες για σουπερζουμ κτλ δεν τα ειχα υποψιν καν...φαντασου τωρα...

με ενδιαφερει να χωραει σε τσεπι απο..ενα μπουφαν ας πουμε...

κοιτα τωρα θα παω πχ στο λονδινο και γενικα κανω καποια ταξιδακια και με ενδιαφερει τα τοπια,τα κτιρια ,...εγω κτλ,να βγουν πολυ καλα!
οκ λεω μεχρι 300 αλλα δεν θα τσιγουνευτω αν βρω κατι πραγματικα καλο σε λιγο παραπανω λεφτα...
ημουν τωρα σε ενα μαγαζι και απο πολλες που ειδα με εντυπωσιασε η panasonic dmc-fx100...καποια γνωμη γιαυτην;

η σουπερζουμ σε τι ακριβως υπερτερει σε σχεση με αλλες;(εκτος απο το αυτονοητο...)

και κατι τελευταιο..βλεπω παρα πολλα τεχνικα χαρακτηριστικα σε καθε μηχανη αλλα δεν ξερω ποια ειναι τα πιο σημαντικα και με ποια σειρα προτεραιοτητας...
πχ.καταλαβα οτι σε lcd τηλεορασεις πολλες φορες ειναι καλυτερα να κοιτας πρωτα την αντιθεση(πχ 15000:1),τα hertz,φωτεινοτητα και μετα τα pixels...(πχ ενας φιλος πηρε τηλεοραση με ..φοβερα pixels και full hd αλλα εχει αντιθεση 1500:1 και η εικονα ειναι πολυ χειροτερη απο την δικια μου που εχει χαμηλοτερα Pixels,hd ready αλλα 5000:1 αντιθεση)

στην ψηφιακη τι πρεπει να κοιτας πρωτα;

Η συγκεκριμένη Panasonic είναι χαρακτηριστική περίπτωση χοντροβάρελου.

Δηλ. έχει πολύ περισσότερα χαρακτηριστικά από άλλες μηχανές, αλλά φωτογραφίες δεν...

Να πας σε μηχανές με περισσότερα από 8 μεγα ΜΟΝΟ αν τυπώνεις κάθε εβδομάδα περισσότερες από 10 φωτογραφίες σε διάσταση 20Χ25 εκ. Αλλιώς δεν αξίζει...

Δες αυτές που σου λέμε και δεν θα χάσεις.