Fiio MONT BLANC-E12

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
28,854
Μεταμορφωση
Παραδόξως δεν υπήρχε νήμα για τον συγκεκριμένο ενισχυτή ακουστικών της Fiio ο οποίος σε ενισχυτικό επίπεδο είναι στην κορυφή όχι μόνο της Fiio , αλλά και της κατηγορίας portable headphone amp ( 880mw@32 ohm )

content_E12____-EN_01.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το παρέλαβα σήμερα για αποκλειστική σχεδόν χρήση με τα απαιτητικά Fostex t50rp mk3.

Απλά να πω ότι αν κάποιο φορητό amp μπορεί να οδηγήσει planars σε καλά επιπεδα, είναι μάλλον μόνο αυτό.

Με τα Fostex απαιτείται το high gain και για απολαυστικές στάθμες, το ποτενσιομετρο ξεπερνάει το 75%

Περισσότερες εντυπώσεις σε λίγες μερούλες ...

Last edited:
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, η μέγιστη ισχύς του δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 500mW @ 50 Ω που είναι και η "τυπική αντίσταση" των planar magnetics.

Δεν μπορεί να οδηγήσει επαρκέστατα τα Audeze π.χ.

Δεν υπάρχει κάτι πιο δυνατό σε φορητό.
Δεν έγραψα ότι οδηγεί τα πάντα.
Σε νορμάλ επίπεδα λογικά θα μπορεί να φέρει τα πιο πολλά της αγοράς.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, η μέγιστη ισχύς του δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 500mW @ 50 Ω που είναι και η "τυπική αντίσταση" των planar magnetics.

Δεν μπορεί να οδηγήσει επαρκέστατα τα Audeze π.χ.

Δεν ξέρω σε ποιο ακριβώς αναφέρεσαι αλλα κρίνοντας απο αυτά :

Matching Fostex T-50RP MK3 with FiiO Mont Blanc E12

Peak SPL
118.3 dB

This was approximated from the source output at 32 Ω
Damping factor 176.7

Matching Audeze LCD-4 with FiiO Mont Blanc E12

Peak SPL
124.5 dB

This was approximated from the source output at 32 Ω
Damping factor 333.3

Matching Audeze LCD-X with FiiO Mont Blanc E12

Peak SPL
123.4 dB

This was approximated from the source output at 16 Ω
Damping factor 73.3

Οδηγει τα συγκεκριμένα Audeze καλύτερα απο τα Fostex σε εντάσεις τουλάχιστον.Για το αν ειναι στο μαξιμουμ των δυνατοτήτων ειναι αλλο θέμα.Αλλα οτι θα παιξουν δυνατά , θα παίξουν.

Παραδόξως δεν υπήρχε νήμα για τον συγκεκριμένο ενισχυτή ακουστικών της Fiio ο οποίος σε ενισχυτικό επίπεδο είναι στην κορυφή όχι μόνο της Fiio , αλλά και της κατηγορίας portable headphone amp ( 880mw@32 ohm )

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

[/COLOR]Το παρέλαβα σήμερα για αποκλειστική σχεδόν χρήση με τα απαιτητικά Fostex t50rp mk3.

Απλά να πω ότι αν κάποιο φορητό amp μπορεί να οδηγήσει planars σε καλά επιπεδα, είναι μάλλον μόνο αυτό.

Με τα Fostex απαιτείται το high gain και για απολαυστικές στάθμες, το ποτενσιομετρο ξεπερνάει το 75%

Περισσότερες εντυπώσεις σε λίγες μερούλες ...

μα αυτό βασικά είναι ένα Ε18 χωρίς το dac και την λειτουργία otg.
Τόσο καιρό στο λέω.... :Banane0:

Update : Τα προηγούμενα συμπεράσματα αφορούσαν το ταίριασμα με το smartphone Note 4 .
Συνδέοντας το με την έξοδο ακουστικών του pc η του a/v, το ποτενσιομετρο στο 20% (high gain παντα) σου δίνει ήχο που θα σου τρυπήσει τα αφτιά.
Παρά πολύ ικανό portable headphone amp. ...

Απο όγκο,σώματα και χαμηλό πως παει;Σε σύνθετο περιεχόμενο;

Re: Απάντηση: Fiio MONT BLANC-E12

Απο όγκο,σώματα και χαμηλό πως παει;Σε σύνθετο περιεχόμενο;

Δεν ακουσα πολύ δυστυχώς για ασφαλή συμπεράσματα.

Σιγουρα με ασθενη οδήγηση, περα απο την ενταση , χώλαινε και η χαμηλή περιοχή η οποία τώρα εχει εντελώς διαφορετική δυναμική και έκταση.
Ανοιξε προφανως και η ηχητική σκηνή...

επανερχόμενος στο fiio και δηλώνοντας εκ προοιμίου την ασχετοσύνη μου στα σύγχρονα δρώμενα των ακουστικών και των ενισχυτών τους, ως κάτοχος του fiio e18 μερικές φορές συγκλονίζομαι από την ηχητική πανδαισία που μπορεί να μου προσφέρει σε συνδυασμό με το κινητό μου (ή με το imac όταν είμαι σπίτι, απλά στο σπίτι έχω κι άλλες επιλογές).
Έχω μόνο φτηναδούρες ακουστικά, τα γνωστά sony, κάτι xiaomi hybrid και τα superlux 681.
Μπαίνω στη μπρίζα να κοιτάξω και για κανένα καλύτερο ακουστικό, να δω τι θα γίνει...

επανερχόμενος στο fiio και δηλώνοντας εκ προοιμίου την ασχετοσύνη μου στα σύγχρονα δρώμενα των ακουστικών και των ενισχυτών τους, ως κάτοχος του fiio e18 μερικές φορές συγκλονίζομαι από την ηχητική πανδαισία που μπορεί να μου προσφέρει σε συνδυασμό με το κινητό μου (ή με το imac όταν είμαι σπίτι, απλά στο σπίτι έχω κι άλλες επιλογές).
Έχω μόνο φτηναδούρες ακουστικά, τα γνωστά sony, κάτι xiaomi hybrid και τα superlux 681.
Μπαίνω στη μπρίζα να κοιτάξω και για κανένα καλύτερο ακουστικό, να δω τι θα γίνει...

Σου υπογραφω κι εγω(που δεν ειναι και ο πιο ειδικος)οτι εαν παρεις ενα ακουστικο ακομα και των 100 ευρω και το κοτσαρεις στον fiio,δεν θα βγαζεις τα ακουστικα απο τα αυτια σου.η διαφορα ανευ και με ενισχυτη,ειναι απλα τεραστια.προσωπικα δεν πιστευα οτι θα ακουσω τετοια διαφορα,μεχρι που πηρα τον fiio A3.εκτος των κορυφαιων για την κατηγορια τους Akg Y50&AudioTechnica 40Mx,μεχρι και το ταπεινο Akg K77 πηρε τα πανω του.στην κυριολεξια καμια σχεση...