File Sharing με εξωτερική πηγή

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Καλησπέρα σύντροφοι MAC users :antlers:

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Έχω στο σπίτι ένα media player (DVICO 4100) και προσπαθώ να κάνω streaming κάποια αρχεία που τα έχω στο iMac. Γνωρίζω ότι πρέπει να ενεργοποιήσω από τα "System Preferences" --> "Sharing" --> "File Sharing".

Ερώτηση 1η: Ποιο φάκελο ως default μοιράζεται ο mac και πού βρίσκεται αυτός? Τον PUBLIC κάτω από τον user ή τον SHARED που υπάρχει για όλους?

Πάντως στο DVICO, είτε δηλώνω τον έναν φάκελο είτε τον άλλο δεν βλέπει τίποτε!!!

Έχει κανείς εμπειρία με DVICO και λειτουργικό MAC OS?

Όταν επιλέγεις το file sharing, δίπλα έχει ένα κουτάκι με τίτλο shared folders, οπού εκεί με τα +/- προσθαφαιρείς φακέλλους. Επίσης, δίπλα στο κουτάκι users, ορίζεις ποιοί θα βλέπουν τι, εκεί επέλεξε everyone : read only τουλάχιστον.

Νομίζω πως τα dvico δεν βλέπουν δίσκους φορμαρισμένους σε hfs, αλλά μόνο σε fat/ntfs.
Δες αν υπάρχει πρόγραμμα όπως το myihome για nmt (Egreat, Popcorn) μέσω του οποίου βλέπεις το δίσκο σου στο mac και όποιον δίσκο έχει συνδεδεμένο πάνω του (αφού έχεις ενεργοποιήσει το file sharing πρώτα).

Νομίζω πως τα dvico δεν βλέπουν δίσκους φορμαρισμένους σε hfs, αλλά μόνο σε fat/ntfs.

Αυτό είναι... το διάβασα και στα χαρακτηριστικά του DVICO και λέει το ίδιο πράμα. Επομένως από τη στιγμή που είναι φορμαρισμένος ο δίσκος στο MAC σε MAC OS Extended (Journaled) δεν πρόκειται να το δει.

Δες αν υπάρχει πρόγραμμα όπως το myihome για nmt (Egreat, Popcorn) μέσω του οποίου βλέπεις το δίσκο σου στο mac και όποιον δίσκο έχει συνδεδεμένο πάνω του (αφού έχεις ενεργοποιήσει το file sharing πρώτα).

Δεν βρίσκω κάτι παρόμοιο. Μάλλον δεν θα έχει βγει για το DVICO αντίστοιχο πρόγραμμα. Το EGREAT μπορεί να κάνει δηλαδή file sharing με MAC και τα αντίστοιχα format των δίσκων που έχουν τα MAC OS??

Όταν επιλέγεις το file sharing, δίπλα έχει ένα κουτάκι με τίτλο shared folders, οπού εκεί με τα +/- προσθαφαιρείς φακέλλους. Επίσης, δίπλα στο κουτάκι users, ορίζεις ποιοί θα βλέπουν τι, εκεί επέλεξε everyone : read only τουλάχιστον.

Μιχάλη -bye-, αυτό το έκανα, αλλά δεν βλέπει τίποτα. Μάλλον είναι κατα 99% αυτό που λέει κι ο φίλος aragorn.

To πως ειναι φορμαρισμενος ο δισκος σου δεν νομιζω οτι εχει καμια σχεση με το sharing. Εγω εχω κανει shared τον δισκο του imac σε HTPC που φοραει vista. No problem.

Αυτο που πρεπει να κανεις επιπλέον ειναι να πας στα accounts και να ενεργοποιήσεις το guest account το οποίο ειναι φτιαγμένο απο την apple για αυτό τον σκοπό. Για να κάνεις δηλαδή sharing αρχεία-bye-

Ελπιζω να βοηθησει. Παιζει σιγουρα σε pc πάντως.

Last edited: