Film vs Digital

Ειναι λιγακι μανικι να σκαναρεις και να αγοραζεις φιλμακια αλλα οπως σου ειπα αν το αγαπας αξιζει . Εγω εχω ενα COOLSCAN 9000 ED και ειμαι πολυ ευχαριστημενος μετην ποιοτητα αν και τελευτεα δεν κανω χρηση φιλμ .

Για εκτυπωση αν δεν εισε ευχαριστημενος παρε κανενα εκτυποτη της επσον δεν ειναι ακριβοι κοντα στο χιλιαρικο και τα αποτελεσματα ειναι καταπληκτικα .

Αποτελεσματα θα εχεις αλλα θελει τρεξιμο .
Εγω το 35 φιλμ το παρατησα μονο μεσεο και μεγαλο φορμα ασχολουμε τελευτεα μιας που η ηδη ψηφιακες μηχανες ειναι αριστες .

Αναφέρεσαι για επαγγελματίες του είδους και μόνο φαντάζομαι έτσι? Γιατί 1000Ε για πέταμα για ερασιτέχνη, εκτός αν ανήκει στον ΣΕΒ, κομματάκι υπερβολική την βρίσκω παραπάνω φράση!

Αναφέρεσαι για επαγγελματίες του είδους και μόνο φαντάζομαι έτσι? Γιατί 1000Ε για πέταμα για ερασιτέχνη, εκτός αν ανήκει στον ΣΕΒ, κομματάκι υπερβολική την βρίσκω παραπάνω φράση!

Εεεεε τι να κανουμε οι αγαπες πληρωνονται . Ειναι ακριβο το αθλημα για ερασιτεχνη αλλα και για επαγγελματια για ολους ειναι ακριβο αλλα για πεταμα οπως το λες δεν ειναι γιατι για πεταμα ? εδω βλεπεις ατομα που πανε στα μπουζουκια και σπαταλανε 500ευρο καθε σαβατοκυριακο ενας εκτυπωτης και ενας καλος σκανερ σου μενει για αρκετα χρονια.

Γενικα ειναι δυσκολο να βρεις καποιο εκτυπωτηριο καλο και ειναι φασαρια ασε που κοστιζει 20 φορες περισσσοτερο , λυση για καποιον που ψαχνει κατι καλο δεν υπαρχη εκτος αν βαλει το κεφαλι του κατωκαι αγορασει μερικα μηχανηματα και μαθει.

Ειναι οπως το σπιτικο φαγητο που λενε παντα καλο .-bye-

Καταλαβαίνω τι λές, αλλά το οτι δίνουν κάπιοι 500Ε στα μπουζούκια (και η νύχτα πάντως τελευταία δεν πάει καλά, δούλευα DJ για χρόνια και το ξέρω...) δεν σημαίνει οτι 1000Ε ευρώ δεν είναι πολλά.
Ειδικά για κάποιον ο οποίος δεν κερδίζει λεφτά απο αυτό, είναι ένα ποσό που δύσκολα δικαιολογήται με βάση την χρήση που θα έχει, ειδικά αν μιλάμε για έναν μέτριο αριθμό εκτυπώσεων.
Και βέβαια δεν είναι μόνο τα 1000Ε. Ένας τέτοιος εκτυπωτής θα έχει αντίστοιχα λειτουργικά έξοδα.
Επαναλαμβάνω οτι για έναν επαγγελματία (που έτσι κιαλιώς με leasing τα παίρνει τέτοια μηχανήματα) δεν είναι μεγάλο το κόστος, αλλά για ερασιτέχνη είναι δυσανάλογα μεγάλο.
Ειδικά σε μία εποχή που ο καθένας προσπαθεί να τα βολέψει όπως μπορεί συνεχίζοντας ακόμα το χόμπυ του, τέτοια ποσά είναι εκτός πραγματικότητας πιστέυω.

Εχει καλους εκτυπωτες και με 300 ευρο και γενικα εχουμε πολυ προσιτους και καλους εκτυπωτες στις μερες μας δεν ειναι οπως παλια . Για σκανερ και φιλμακια να αγοραζεις και η ολη η διαδικασια αυτο ναι ανετα μπορω να πω οτι κοστιζει .

Δυσκολα παντως να παρεις καλη εκτυπωση παντως πολυ δυσκολο πραγμα απο εξω .

πολυ καλα review για printers και οχι μονο εχει εδω
http://www.photo-i.co.uk/

Εγω προσωπικα εχω ξεχωρισει τον παλιο epson 1400 με πολυ καλες κριτικες και πολυ καλο μαυροασπρο. Φυσικα υπαρχουν και τα πιο νεα μοντελα (2800,3800 κλπ) αλλα ξεφευγουν απο το μπατζετ μου.
Ο 1400 μπορει να βρεθει με κατω απο 400 ευρω.

Επισης ο 1900 με λιγα ευρω παραπανω ειναι δυναμιτης στο εχρωμο απ οτι διαβαζω, αλλα χανει σε μαυροασπρο και τελος ο

canon mp980 με εξτρα γκρι μελανι για καλυτερο μαυροασπρο φαινεται πολυ καλη all around λυση με τιμη στα 280 περ απο τον καταρελο.

Μιλαω για τιμες κατω απο 500 ευρω.

Σίγουρα έχει το κόστος του το φίλμ.
Πάντα υπάρχουν λύσεις για να το ρίξεις όσο μπορείς αλλά σε αρκετά σημαίνει κόστος στην ποιότητα. Το σκάνερ είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Στα φιλμάκια, μπορείς να βρείς αρκετά φτηνά πιά απο το ιντερνετ, αλλά η εμφάνιση είναι άλλο θέμα. Εκτός αν εμφανίσεις και μόνος αλλά μετά εκεί θέλει να έχεις όρεξη για να γλιτώσεις το κόστος...

Η εκτύπωση κοστίζει το ίδιο φαντάζομαι είτε φίλμ είτε ψηφιακό, αφού μιλάμε για εκτύπωση απο ψηφιακό αρχείο.

Σήμερα νίκησε το digital...πήρα την canon eos 50d.
Καλές μου φαίνονται οι φωτο, αλλά θα ήθελα κάτι παραπάνω...
Θα κάνω και ένα συγκριτικό τεστ, με τους ίδιους φακούς, ανάμεσα σ'αυτην και την eos1v και θα ανεβάσω αποτελέσματα.
Τα λέμε...

Απάντηση: Re: Film vs Digital

Θα κάνω και ένα συγκριτικό τεστ, με τους ίδιους φακούς, ανάμεσα σ'αυτην και την eos1v και θα ανεβάσω αποτελέσματα.
Τα λέμε...

Kαλά φίλε μου, μήπως -λέω τώρα - βιάζεσαι λίγο?
Πρώτη μέρα είναι, πρέπει να τη μάθεις πρώτα, να τη συνηθίσεις...να της πάρεις τον αέρα.
Να βρείς τις σωστές ρυθμίσεις.....Αυτές οι μηχανές δεν κάνουν θαύματα just out of the box, είναι φωτογραφικές μηχανές υψηλών επιδόσεων αρκεί να τις χρησιμοποιείς σωστά.
Αυτό βέβαια έρχεται με τον καιρό.
Καλορίζικη λοιπόν, καλώς ήλθες και περιμένουμε να δούμε φωτογραφίες σου -bye-

Τα λέμε...

Μην περιμενεις τα αποτελεσματα να ειναι σαν κανενα Velvia και προσεχε η μηχανη που εχεις σκαει το λευκο παρα πολυ δεν ειναι σαν το φιλμ .

Το κοντραστ να προσεχεις και το white balance και θα δεις οτι η ψηφιακη θα σου αρεσει πολυ μολις την μαθεις καλα .

Καλη τυχη και καλοριζικη η καινουργια σου μηχανη .

Ευχαριστω πολυ για τις αποψεις σας!
Οντως το λευκο ειναι πολυ εντονο, ηδη το δουλευω με δικες μου ρυθμισεις. Σιγουρα θελει καποιο χρονο για να εχω τα σωστα αποτελεσματα, αλλα νομιζω οτι σε φυσικοτητα της αναλογικης δεν θα φτασω ποτε. Τι εννοω, ολες οι digital, ακομα και η ds ή η nikon d3x ναι μεν εχουν εκπληκτικα αποτελεσματα αλλα εχω την αισθηση
μιας "υγρασιας, ενος βερνικιου" δεν ξερω πως να το πω, πανω στην εικονα κατι που στο φιλμ και πολυ περισσοτερο στο slide δεν υπαρχει.
Αν κανω λαθος, θελω τις αποψεις σας και θελω να βρω την καταλληλη λεξη για το φαινομενο αυτο των ψηφιακων αλλα δεν μπορω.(κατι σαν βερνικι,ασαφια, υγρασια,τι να πω δεν ξερω).

Οχι και ολες η D3 δινει ποιοτητα που κοβει αναπνοες και μαλιστα καλυτερα και κατα πολυ ανωτερα απο φιλμ μηχανη σε καθε σημειο. Το υγρασια και βερνικι που λες αν θες δειξε μου μερικα δειγματα διοτι δεν το καταλαβα .

Μερικα δειγματα με την D3 αισχρα συμπιεσμενα και σε περιπτωση που δει καποιος τα αυθεντικα ειναι ανω ανθρωπινης φαντασιας ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ λεμε .

Και σε περιπτωση που καποιος θελει θορυβο σαν φιλμ δεν εχει απο το να προσθεσει λιγακι σαν το δειγμα μου παρακατω χεχεχε .

οι υπέρμαχοι του φιλμ λένε ότι η ψηφιακή φωτογραφία τους φαίνεται πολύ flat... και αλλάζουν γνώμη όταν βλέπουν φωτό από το foveon αισθητήρα

Παιδες ειμαι ατυχος!!! Καινουρια μηχανη και ο αισθητηρας δεν ηταν καθαρος. Δεν θελω να βαλω χερι για καθαρισμα και δεν ξερω αν πρεπει να γινει αυτο και απο την intersys. Τι λετε να κανω.
Δειτε μπροστα απο το α/φος μια καθετη γραμμη και ενα στιγμα πανω στην γραμμη.

Attachments

• iosif..jpg
    iosif..jpg
    11.3 KB · Views: 43
Καταρχην μην αγχωνεσαι. Δοκιμασε μερικες φωτο σε μια ανοικτη μονοχρωμη επιφανεια (τοιχος) με κλειστα διαφραγματα 16+ να δεις αν το βλεπεις και σ αυτες. Πολυ πιθανον να μην το δεις. Αλλα και αν ναι, μ ενα φυσερο μαλλον θα καθαρισεις.

Νικο δεν ειναι θεμα σκονης. Ειδα τον αισθητηρα και εχει πανω του αυτα τα αποτυπωματα, σαν να ειναι κακοκαθαρισμενος. Οντως σε καποιες αλλες συνθηκες φωτος δεν φαινεται κατι, αλλα αυτο λιγη σημασια εχει. Εγω τι πρεπει να κανω ομως τωρα, να απαιτησω αντικατασταση ή να δεχθω καθαρισμο απο το σερβις της intersys.
Τριων ημερων μηχανη!!!