φίλοι, βοήθεια σε άσχετο...

yiannakas

AVClub Addicted Member
28 September 2006
1,724
Καλημέρα
Βγάζω γάμους και βαπτίσεις (φίλων) με άφλασα και υψηλα iso . Το φλας δεν μου αρέσει και λιγοστεύουν οι πιθανότητες να βγάλω κάποια πετυχημένη πόζα, όπως θα βγάλω με μια ριπή φωτογραφιών.
Το θέμα είναι ότι τα φώτα των εκκλησιών χρειάζονται υποβοήθηση. Τι χρειάζομαι σε αυτήν την περίπτωση? θέλω φώτα συνεχόμενης ροής με ομπρέλλα?

ευχαριστώ

Καλως τον.

Με φλας ή χωρις, το δεδομενο ειναι οτι θελεις φωτα.

Δες κι εδω.

Εχω καταληξει στη μη χρηση φλας. Βεβαια, πηρα ενα για πανω στη μηχανη, που το χρησιμοποιω ελαχιστα, και για λογους ασφαλειας, γιατι καμια φορα το "θεμα" σου πεφτει σε σκια....

Τα στουντιο φλας θεωρουνται ως η πιο "φωτογραφικη" λυση. Το αποτελεσμα δεν ειναι του γουστου μου, γιατι επικρατει "ασπριλα". Ειναι η σιγουρη λυση που προτιμουν οι περισσοτεροι για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο. Ειναι ομως και η "χρυση μετριοτητα", εκτος αν εισαι πολυ μαστορας....

Απο τις τρεις επιλογες που γραφω στο τελος, προσωπικα εχω καταληξει σε ενα σετ με 3 πορτοκαλι κεφαλες με τα τριποδα τους λιγο πανω απο 500 ευρω. Θερμοκρασια tungsten.

Μεχρι τωρα εχω καλυψει 2 βαφτισεις μονος μου με τετοια δανεικα φωτα. Το αποτελεσμα ειναι καλο, αν εξαιρεσεις καποια θεματακια που οφειλονται σε εμενα και οχι στα φωτα.

Last edited:
ευχαριστώ για την απάντηση
μήπως μπορεις να μου δώσεις κάποιο λινκγ με τα φώτα?

Πιο φορητά, ευέλικτα και με μεγάλες δυνατότητες ρύθμισεις του φωτός σε όλες τις παραμέτρους του (ποιότητα, χρώμα, κατεύθυνση) είναι τα στούντιο φλας και τα γνωστά φλας αλλά θέλουν και την περισσότερη ενασχόληση και γνώση για να πετύχεις αυτό που θές. Τα λάθη εκεί (ασπρίλα πχ) είναι αποτέλεσμα λάθος χειρισμού.

Η λύση του vasada είναι σίγουρα πιο εύκολη αλλα και πιο περιορισμένη

Με στούντιο φλας μπορείς. Και με κανονικό μπορείς αλλά σε συγκεκριμένες εντάσεις και για περιορισμένη διάρκεια. Αλλά όπως και να χει, ζυγίζεις τα προτερήματα του ενός και του άλλου και τα μειονεκτήματά τους και αποφασίζεις με βάση τις ανάγκες σου και την όρεξη σου. Και μιλάμε πάντα μόνο για φωτογραφία. Αν θες και βίντεο τα σταθερά φώτα είναι μονόδρομος.

Η λύση του vasada είναι σίγουρα πιο εύκολη αλλα και πιο περιορισμένη

Βασικα ειναι θεμα γουστου.

Μετα απο περισσοτερο ψαξιμο και σκεψη, κατεληξα οτι το αποτελεσμα με φλας δεν ειναι αυτο που θελω. Μπορει να ειναι πιο ασφαλες, πιο επαγγελματικο και πιο σωστο, αλλα αν εχω να διαλεξω εναν απο τους δυο τροπους θα προτιμησω συνεχη φωτισμο.

Δεν θελω να παγωνω την κινηση, ουτε να φαινονται ολοι καθαροι. Χρησιμοποιω και ανοιχτο διαφραγμα, που με δυσκολευει στην εστιαση, αλλα μου δινει bokeh.

Ταυτοχρονα ο σταθερος φωτισμος ειναι και η πιο απλη λυση.

Παντως προκειται να δανειστω και στουντιο φλας για να δοκιμασω πριν αγορασω οτιδηποτε.

Θέλω κι εγώ.Δοκιμή.
Και με τους 2 τύπους(φλας και συνεχές). Αν είναι εύκολο, τώρα που τα απογεύματά μου είναι ελεύθερα, πάρε τηλ ή ρίξε πμ λίγο πριν τη δοκιμή plz.

Το προβλημα με τις δοκιμες ειναι σε τι συνθηκες θα γινουν...
Τα φλας οταν βρω χρονο θα τα τσιμπησω.
Εχεις καμια βαφτιση να παμε να δοκιμασουμε...?

Αλλιως στο υπογειο μου, αλλα ο χωρος δεν εχει σχεση με εκκλησια.

Για τα συνεχη φωτα, τελειωνω το πρωτο χερι απο τη βαφτιση της Κυριακης, που μπορεις να παρεις μια ιδεα.

και εγω θα ηθελα να δοκιμασω κανα studio φλας αν γινεται...μπορω να φερω ομπρελλες και τετια...