Φίλτρα φακών , τύποι και χρήσεις τους .

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
21,187
Αθήνα
Ανέβηκα σήμερα Λυκαβηττό και τράβηξα το χωριό μου, δεν είχα CPL 67mm για τον 100-300 και τα καρέ δίπλα στου 14-140 + CPL μοιάζανε με χαλασμένη λατέρνα (λογικό). Κοιτάω skroutz και βλέπω ενα KFConcept με... 15€ και καλές κριτικές, wtf πως παίζει τόσο φτηνά? Το αντίστοιχο Hoya UX έχει ~45€...

Έχει κανείς KF να μας πει άποψη?

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
99,218
Εκεί ψηλά.....
  • Wow
Reactions: toupia

Music matters...

AVClub Addicted Member
9 March 2017
1,700
Ανέβηκα σήμερα Λυκαβηττό και τράβηξα το χωριό μου, δεν είχα CPL 67mm για τον 100-300 και τα καρέ δίπλα στου 14-140 + CPL μοιάζανε με χαλασμένη λατέρνα (λογικό). Κοιτάω skroutz και βλέπω ενα KFConcept με... 15€ και καλές κριτικές, wtf πως παίζει τόσο φτηνά? Το αντίστοιχο Hoya UX έχει ~45€...

Έχει κανείς KF να μας πει άποψη?
Μάλλον προτίμησε κάτι ενδιάμεσο σε τιμή. Εγώ με το Hoya HD CP είμαι πολύ ευχαριστημενος μέχρι τώρα.

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
21,187
Αθήνα
Σε πιο μικρές διαμέτρους έχω κάτι αρχαία Hoya, τα οποία αν εξαιρέσουμε το χοντρό στεφάνι - που δεν με ενοχλεί - δουλεύουν μια χαρά. Οπότε με βλέπω για μια απ' τα ίδια ή το marumi - όποιος έχει διαθεσιμότητα όταν κατέβω κέντρο...

• Like
Reactions: Music matters...

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
99,218
Εκεί ψηλά.....

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
99,218
Εκεί ψηλά.....

PolarPro x Mckinnon - Chroma VND/PL Tech Specs / Overview​

Πολυ ενδιαφερουσα προταση συνδυασμος και vnd και πολωσης κατα βουληση σε ενα φιλτρο.

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
21,187
Αθήνα
Όταν ρώταγα για την K&F πριν κανά χρόνο μου την πέσατε... ...αν κρίνω κι από άλλα προϊόντα της μάλλον πρόκειται για τρελό vfm...

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
99,218
Εκεί ψηλά.....
Ε τι να κανουμε αφου ηταν παταταοεταιρεια τοτε.

Αν στο μεταξυ εμαθαν απο τα λαθη τους και βελτιωθηκαν mea culpa

Eδω φτασαμε να το πουμε για φακο της Viltrox......

evanfotis

Moderator
Staff member
26 March 2008
5,716
Για τις μικρές δεν έχουν τίποτα βλέπω..
το μόνο IR cut είναι του άλλου που κάνει 450;

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
99,218
Εκεί ψηλά.....
View attachment 249412

Για τα ανίψια και καμιά φωτεινή ημέρα ή ηλιοβασίλεμα. Νυχτερινή φωτογραφία δεν το βλέπω.

Τα diffusion φιλτρα (βγαινουν σε διαφορες εκδοσεις , black, gold, κλπ) χρησιμοποιουνται κυριως στον κινηματογραφο (και σε ληψεις βιντεο γενικως) για να μαλακωσεις καπως την εικονα που μερικες φορες δινουν καποιοι φακοι που ειναι απο την κατασκευη τους "σκληροι" δηλαδη πολυ sharp.

Ηταν πολυ δημοφιλη τα πρωτα χρονια του βιντεο οπου δεν υπηρχαν πολλες λυσεις αλλα στην συνεχεια οπου το post production αρχισε να κανει παπαδες και κυριως η τεχνολογια των φακων αρχισε να εκμεταλευται καλυτερα τις επιστρωσεις μπηκαν σε δευτερη μοιρα.

Η κυρια χρηση τους ηταν στα πορτρετα παντως.

Στην φωτογραφια τα θεωρω απολυτως περιττα αν καποιος ξερει να κανει καλη επεξεργασια μετα την ληψη.