Φίλτρα νερού αξίζουν;

Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζουν
Παράδειγμα,τα μεταλλικά ιχνοστοιχεία,απαραίτητα για τον οργανισμό,παραμένουν;
Το χλώριο(ευθύνεται για όγκους και δυσλειτουργία νεφρών),εξουδετερώνεται;
Αν δεν σου εγγυώνται τα παραπάνω,βάδισε την πεπατημένη
 
επειδη το νερο δεν ειναι και το πιο καθαρο που εχουμε παιρνουν πολυ εμφιαλωμενα αλλα και αυτα ξερω δεν ειναι και καλα τα ξεχνανε πολλες φορες στον ηλιο δεν ξερω ποιος τροπος υπαρχει να εχεις καθαρο νερο ?
 
οπως το camelot που είδες κλπ δε βολεύει γιατι αν προσέξεις η ροή είναι ελάχιστη. πχ αν θες νερό στη κατσαρολα να ρίξεις ή μια κανάτα να γεμήσεις.
πολλοί τα αγοράζουν και μετά απο λίγο δε τα χρησιμοποιούν.
Καλύτερα να απευθυνθεις σε ένα κατάστημα και ρώτα και για φίλτρα στη κεντρική εγκατάσταση του σπιτιού σου.
 
..εγω εχω βαλει φιλτρο και στα κεντρικα της οικοδομης και κατω απο το νεροχυτη. Το νερο παλια μεσα ειχε τοσο χωμα και σκουρια , που αν το αφηνες σε ενα ποτηρι να κατσει εκανε στρωση 2με 3 χιλιοστα στο πατο. Το φιλτρο βγανει μαυρο......βεβαια ειμαι σιγουρος οτι αν κουμπωνα ενα 2ρο φιλτρο μετα το πρωτο......παλι μαυρο θα βγει
 
Νομίζω ότι το σημαντικότερο στα φίλτρα είναι τα μm που μπορούν να φιλτράρουν. Για παράδειγμα αυτό που έχω φιλτράρει μέχρι 0,5 μm και σύμφωνα με τον κατασκευαστή αφαιρεί χλώριο, φυτοφάρμακα, οργανικά χημικά, βιομηχανικά κατάλοιπα, τοξικά. Επίσης αφαιρεί μικρόβια όπως cysts, cryptosporidium, giardia, toxoplasma, μικροοργανισμούς και ίνες Αμιάντου.
 
Απάντηση: Re: Φίλτρα νερού αξίζουν;

...
Καλύτερα να απευθυνθεις σε ένα κατάστημα και ρώτα και για φίλτρα στη κεντρική εγκατάσταση του σπιτιού σου.

Ώστε να κάνεις μπάνιο και να πλένεις τη βεράντα με φιλτραρισμενο νερό...
 
Νομίζω ότι το σημαντικότερο στα φίλτρα είναι τα μm που μπορούν να φιλτράρουν. Για παράδειγμα αυτό που έχω φιλτράρει μέχρι 0,5 μm και σύμφωνα με τον κατασκευαστή αφαιρεί χλώριο, φυτοφάρμακα, οργανικά χημικά, βιομηχανικά κατάλοιπα, τοξικά. Επίσης αφαιρεί μικρόβια όπως cysts, cryptosporidium, giardia, toxoplasma, μικροοργανισμούς και ίνες Αμιάντου.


Δωσε μοντελο ...
 
Yπαρχουν περιοχες στην ελλαδα οπου χρειαζεται αφαλατωση του νερου.
Εκει χρειαζεται να μπουν καποια κεντρικα φιλτρα αφαλατωσης.
Ετσι, επιπλεον φιλτρα (π.χ. ανθρακα) δεν θα μπουκωνουν απο τα αλατα, το νερο για πλυσιμο ρουχων δεν θα ειναι σκληρο κλπ.

Αν μιλαμε τωρα για φιλτρο νερου στην κουζινα (προς ποση και πλυσιμο λαχανικων κλπ) ναι οντως αξιζουν τα καλα φιλτρα ανθρακα. Για τους λογους που ανεφερε ο toliskot πιο πανω.

Ακομη και με τα εμφιαλωμενα νερα μερικες φορες δεν ξερεις τι πινεις. Ανεπτυγμενα παθογονα απο τις μεγαλες θερμοκρασιες αποθηκευσης και μεταφορας αυτων τα καλοκαιρια, καποια εμφιαλωμενα εχουν και παραγοντες απολυμανσης εξ αιτιας αυτων (χλωριο, αμμωνια κλπ) εχουν εντοπιστει κατα καιρους και εμφιαλωμενα μολυσμενα με βαρεα μεταλλα.

Οσον αφορα τα φιλτρα ανθρακα και τις ποιοτητες τους, παιζει ρολο ποσα μαικρον μπορουν να φιλτραρουν, ποσο πυκνα και μεγαλα ειναι ωστε να διυλιζουν πολλα λιτρα νερου μεχρι να χρειαστουν αντικατασταση κλπ.
Για αυτο αλλωστε θα παρατηρησετε και διαφορές τιμων στα φιλτρα ανθρακα καθε μαρκας/μοντελου/εταιριας.
Για αυτο δωστε βαση στα χαρακτηριστικα τους πριν την οποια αγορα.
 
Last edited:
Το νερό της ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα αν δεν μεσολαβούν χάλια σωληνώσεις είναι καλύτερο από αρκετά εμφιαλωμένα. Αν σας ενοχλεί το χλώριο, απλά βάλτε το σε μια κανάτα και θα φύγει όλο από μόνο του, ούτε φίλτρο χρειάζεται, ούτε τίποτα.
Τώρα για την επαρχεία θέλει μια ανάλυση το νερό, να δείτε τις συγκεντρώσεις των διαφόρων στοιχείων και μετά στη βάση της ανάλυσης μπορεί όντως να χρειάζεται ένα φίλτρο. Το είδος του φίλτρου πάλι έχει να κάνει με την ανάλυση που θα έχετε στα χέρια σας. Στα νησιά πάντως του Αιγαίου έχω δει αρκετά κιόσκια από την ΤΕΜΑΚ αν θυμάμαι καλά που πας με το μπιτόνι σου και το γεμίζεις νερό. Είναι φθηνό και πολύ καλής ποιότητας - δεν φοβάσαι που έχουν αποθηκευθεί τα εμφιαλωμένα κλπ.
Επίσης το χειρότερο στα νησιά με την αφαλάτωση είναι ότι κάποιες φορές τα δίκτυα ύδρευσης είναι πεπαλαιωμένα και πολλές φορές ενώ το νερό που φεύγει από τη μονάδα της αφαλάτωσης είναι πολύ καλής ποιότητας, μέχρι να φτάσει στη βρύση έχει γίνει χάλια...Και φυσικά ο ισοπεδωτικός Ελληνάρας λέει μετά ότι η αφαλάτωση δεν βγάζει καλό νερό...
 
To χλωριο πως ακριβως θα εξαφανιστει αν εχουμε το νερο σε μια κανατα. ?
Απο οσο ξερω ο μονος τροπος να φυγει (χωρις καποιο φιλτρο) ειναι πολυ απλα να βυθισεις μεσα του καποια λαχανικα. Μεσα σε λιγα λεπτα της ωρας θα εχουν απορροφησει το χλωριο. (βεβαια αν υστερα τα καταναλωσεις το χλωριο παλι θα καταληξει στον οργανισμο σου)
Ομοιως λαχανικα πλουσια σε χλωροφυλλη μπορουν και κατακρατουν και βαρεα μεταλλα.

Μπορει το δημοσιο δικτυο να μην εχει παθογονα εξ αιτιας της χλωριωσης, αλλα εκτος του χλωριου υπαρχουν σε αρκετες περιοχες και βαρεα μεταλλα εξ αιτιας δυστυχως του πλεον μολυσμενου με αυτα υδροφορου οριζοντα. (αλλα αυτο ειναι μια αλλη μεγαλη κουβεντα)

Δυστυχως στις μερες μας ο μονος τροπος για να απαλλαγεις απο ολα, ειναι καλα φιλτρα ανθρακα. Παθογονα και τοξικες ουσιες θα φιλτραριστουν. Υπ'οψιν, ακομα ΚΑΙ το πλυσιμο των τροφων (ειδικα των λαχανικων) θα πρεπει να γινεται με το φιλτραρισμενο νερο για το λογο που εξηγησα πιο πανω.
Ετσι τουλαχιστον στο σπιτι σου θα ξερεις τι πινεις και ποσο προστατευεσαι.
Το αν αξιζει, για μενα σιγουρα ναι. Βομβαρδιζομαστε απο χιλιες μυριες μεριες. Τουλαχιστον το νερο που καταναλωνουμε καθημερινα ας ειναι πεντακαθαρο. Οσον αφορα αυτα που αγοραζουμε για τροφη...εκει δυστυχως δεν μπορουμε να κανουμε κατι.
Μολυσμενος υδροφορος οριζοντας και χημικα, δυστυχως στο τελος θα βρουν με τον ενα ή αλλο τροπο να βρουν τον δρομο προς τον οργανισμο μας και απο που να πρωτο φυλαχτεις. (αλλη μεγαλη κουβεντα κι αυτη)