Φιλτρα ρευματος -πολυμπριζα. Απαραιτητα ή οχι?

nikolai asimov

Senior Member
19 August 2012
558
θελω την γνωμη σας πανω στα φιλτρα ρευματος ποσο απαραιτητα ειναι,αν καθαριζουν τον ηχο οπως λενε,αν θωρακιζουν το συστημα κτλπ.

επειδη σε γενικες γραμμες αναβαθμισα το ηχοσυστημα μου με κεφαλες-προενισχυτες-ολοκληρωμενους και καλωδιωση σκεφτομαι αν θα πρεπει να κοιταξω και αυτην την πλευρα, μην την πατησω.

εχω δει κατι πανακριβα box αλλα και αλλα γυρω στα 300ευρω. μεχρι τωρα χρησιμοποιω τα απλα πολυμπριζα αλλα η ΔΕΗ και η ποιοτητα με βαζουν σε σκεψεις

PanMan

Moderator
Staff member
19 June 2006
9,274
Νεο Ψυχικο
Συνήθως οι λύσεις χαμηλού κόστους επηρεάζουν αρνητικά τη δυναμική περιοχή του συστήματος .

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,696
Θεσσαλονίκη
Χτες παρήγγειλα το athina από τους τσακιριδαιους. Με δεδομένο πως στην ίδια γραμμή πριν από τη πρίζα υπάρχουν άλλες 3 και μάλιστα και αρκετοί διακόπτες φωτισμού πιστεύω πως θα κάνει δουλειά... εντυπώσεις από βδομάδα. Αυτό που με συγκίνησε ήταν ότι μόνοι τους προθυμοποιήθηκαν full refund αν δεν μου κάνει τελικά.

nikolai asimov

Senior Member
19 August 2012
558
Χτες παρήγγειλα το athina από τους τσακιριδαιους. Με δεδομένο πως στην ίδια γραμμή πριν από τη πρίζα υπάρχουν άλλες 3 και μάλιστα και αρκετοί διακόπτες φωτισμού πιστεύω πως θα κάνει δουλειά... εντυπώσεις από βδομάδα. Αυτό που με συγκίνησε ήταν ότι μόνοι τους προθυμοποιήθηκαν full refund αν δεν μου κάνει τελικά.

περιμενω εντυπωσεις αν και ξεπερνα το μπατζετ μου.εγω προσωπικα πανω απο 140 ευρω λιγο δυσκολο.προτιμω να τα φαω σε κεφαλες :))

leo1964

AVClub Fanatic
12 May 2010
10,381
Νησί των Φαιάκων
Απάντηση: Re: Φιλτρα ρευματος -πολυμπριζα. Απαραιτητα ή οχι?

περιμενω εντυπωσεις αν και ξεπερνα το μπατζετ μου.εγω προσωπικα πανω απο 140 ευρω λιγο δυσκολο.προτιμω να τα φαω σε κεφαλες :))

Eγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα πολύπριζα της Crystal audio με τιμές κάτω των 30 ευρώ!!

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,696
Θεσσαλονίκη
Η αλήθεια είναι πως μέχρι πριν από καμία ώρα κι εγώ ένα crystal audio είχα. Έβαλα πάνω την Athina plus πλέον. Δεν ξέρω αν είναι η μέρα (Παρασκευή χεχε),η ιδέα μου, η ανάγκη να δικαιολογήσω τα λεφτά που έδωσα ή ο ανάδρομος Ερμής, αλλά πραγματικά μου ακούγεται καλύτερα. Ακόμα και στην εστίαση... Δεν ξέρω... Πάντως δεν το στέλνω πίσω σίγουρα. leo μήπως να προσπαθήσεις να ακούσεις το σύστημα σου με κάτι τέτοιο αν έχει κανένας φίλος κλπ? Σε μένα φαίνεται πως πέρα από την ασφάλεια, κάνει δουλειά και στον ήχο. ίσως λόγω περίπτωσης βέβαια. Όπως προανέφερα η εγκατάσταση μέχρι το σύστημα έχει τα χάλια της.

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,707
Θεσσαλονικη

Η αλήθεια είναι πως μέχρι πριν από καμία ώρα κι εγώ ένα crystal audio είχα. Έβαλα πάνω την Athina plus πλέον. Δεν ξέρω αν είναι η μέρα (Παρασκευή χεχε),η ιδέα μου, η ανάγκη να δικαιολογήσω τα λεφτά που έδωσα ή ο ανάδρομος Ερμής, αλλά πραγματικά μου ακούγεται καλύτερα. Ακόμα και στην εστίαση... Δεν ξέρω... Πάντως δεν το στέλνω πίσω σίγουρα. leo μήπως να προσπαθήσεις να ακούσεις το σύστημα σου με κάτι τέτοιο αν έχει κανένας φίλος κλπ? Σε μένα φαίνεται πως πέρα από την ασφάλεια, κάνει δουλειά και στον ήχο. ίσως λόγω περίπτωσης βέβαια. Όπως προανέφερα η εγκατάσταση μέχρι το σύστημα έχει τα χάλια της.

Παντως μια εξωτερικη γραμμη απο τον πινακα θα βοηθουσε στα σιγουρα,ισως μαζι το athina plus εφερνε ακομη καλλιτερα αποτελεσματα

leo1964

AVClub Fanatic
12 May 2010
10,381
Νησί των Φαιάκων

Το είχα το φίλτρο του Τσακιρίδη,αλλα δεν με ικανοποίησε!!
Ίσως επειδή το συστημά μου είναι αναλυτικό!!

leo1964

AVClub Fanatic
12 May 2010
10,381
Νησί των Φαιάκων
Να σημειώσω ό,τι το φίλτρο στο Αθηνά δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο.
Την διαφορά την κάνει ο απομονωτής ρεύματος ειδικά όταν συνδέονται ψηφιακές πηγές!!
Εμένα όμως η κύρια πηγή μου είναι πικάπ!!

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
857
Μπραχάμι - Μύκονος
Re: Απάντηση: Re: Φιλτρα ρευματος -πολυμπριζα. Απαραιτητα ή οχι?

Eγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα πολύπριζα της Crystal audio με τιμές κάτω των 30 ευρώ!!

Πατριώτη, ένα τέτοιο είχα πάρει για την led 46 tv .Πρόσφατα που απέκτησα το πρώτο μου σοβαρό ηχοσύστημα επένδυσα ενα 25αρι αν θυμάμαι εβρα σε αυτό το πολύπριζο :http://www.philips.gr/c/tv-accessories/4-outlets-2700j-2-m-spn4044b_10/prd/ το οποίο έχει και ομοαξονικές εισοδόεξοδους . Λες να τα κάνω τράμπα και να περάσω την κεραία από εκεί μέσα ? Διαβάζοντας βέβαια εδώ μέσα κατάλαβα ότι σαν πολύπριζο σε σχέση με τα καλά της αγοράς είναι πολύ λίγο αλλά και πάλι ελπίζω κάτι να γλυτώσει όταν χρειαστεί ...

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
857
Μπραχάμι - Μύκονος
Re: Απάντηση: Φιλτρα ρευματος -πολυμπριζα. Απαραιτητα ή οχι?

Tα Crystal έχουν πιο αποτελεσματικό φίλτρο,τα θεωρώ καλύτερα
Το philips το είχα κάποτε
Ε μια και είσαι πατριώτης θα σε εμπιστευτώ . Να σώσουμε με το λεντ από κάνα αστροπελέκι . Ευχαριστώ.

arial

Established Member
17 February 2011
214
Εγώ χρησιμοποιώ στις περισσότερες μπρίζες του σπιτιού αντίστοιχα πολύμπριζα ασφαλείας ελπίζοντας ότι σε μια δύσκολη στιγμή θα ανταποκριθούν.

georgarab

Senior Member
4 March 2011
317
ψεκαστε σκουπιστε τελειωσατε : quantum qx4 καθαριζει καθε σκουπιδι που κυκλοφορει στο οικιακο δυκτιο και η αναβαθμιση ειναι αναλογη του συστηματος

andyk1

New member
4 October 2009
71
ΑΘΗΝΑ
Εγώ χρησιμοποιώ και είμαι ευχαριστημένος Furutech etp-80. Ακριβό μεν πολύ καλό δε, ασφάλεια και τρομερή κατασκευή με πρίζες με φίλτρα για πηγές και προενισχυτές και άλλες χωρίς φίλτρα για ένισχυτές.

biomelody

New member
19 January 2010
57
ΊΛΙΟΝ Τρωάς
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες οτι το Furutech etp-80 σου παρέχει ασφάλεια, μιάς και ΔΕΝ προστατεύει απο υπέρταση..

Ένα πολύ καλό πολύμπριζο (και σε σχετικά λογική τιμή) έιναι το SUPRA MD06-EU/SP

andyk1

New member
4 October 2009
71
ΑΘΗΝΑ
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες οτι το Furutech etp-80 σου παρέχει ασφάλεια, μιάς και ΔΕΝ προστατεύει απο υπέρταση..

Ένα πολύ καλό πολύμπριζο (και σε σχετικά λογική τιμή) έιναι το SUPRA MD06-EU/SP

Απ' όσο γνωρίζω έχει προστασία από υπέρταση.Διάβασε τα χαρακτηριστικά του παρακάτω:
http://www.furutech.com/news/e-TP80.htm

Για το Supra συμφωνώ ότι είναι καλό και λογικής τιμής (εξάλλου το είχα παλαιότερα),απλά σε συγκριση με το Furutech δε συγκρίνεται.