Φιλτρο αναμεσα σε pc και ενισχυτη

Gregls

Established Member
14 July 2009
143
Λγο αποσυρσης αυτοκινητου, εχουν ξεμινει σπιτι μου, ενα 5/3 καναλος ενισχυτης, oval ηχεια και ενα sub 12intso.
Τα τροφοδοτω με 2 τροφωδωτικα υπολογιστη, και μαζι με αυτα εχω και μια πηγη pioneer.
Τα εχω για πουλημα αλλα επειδη δεν νομιζω να πουληθουν στην τιμη που θελω προκειτε να κανω κουτες για τα ηχεια και να μπουν τα τροφοδοτικα σε ενα κουτι.
Για μερικες μερες το συστημα ηταν καπως ετσι:
http://www.veoh.com/browse/videos/category/music/watch/v19606433JS6rfRKh

Στο θεμα μας τωρα
Οσο λοιπον επαιζε το pioneer σαν πηγη ηχου δεν ειχα κανενα προβλημα με παρασητα, οταν ομως παιρνω σημα απο την on board καρτα ηχου του η/υ τοτε εχω πολα παρασητα.
Π.χ. ακομα και αν κουνησω τον κερσορα του ποντικιου ακουγεται απο τα ηχεια σαν παρασητο.

Υπαρχει καποιο φιλτρο που θα μπορουε να βοηθησει?
(ασχετο αλλα ο ενυσχητης εχει και ρυθμιστικα για κροσαρισμα)

αποσύνδεσε τον ενισχυτη και βαλε στην εξοδο της καρτας ηχου ενα ζευγάρι ακουστικά. Επανελαβε το ιδιο πειραμα με το mouse, ακους παράσιτο?

αποσύνδεσε τον ενισχυτη και βαλε στην εξοδο της καρτας ηχου ενα ζευγάρι ακουστικά. Επανελαβε το ιδιο πειραμα με το mouse, ακους παράσιτο?

Ναι απο οτι δοκιμασα το κανει και με ακουστικα!

Στα ηχεια ομως που εχω ( 5.1 για pc / dvd με ενσωματομενο αποκωδικοποιητη prologic) στο δωματειο τα οποια δεν εχουν καποιο προβλημα με παρασυτα.
Η καρτα ειναι on board μηπως για αυτο επηρεαζεται?
Ειναι και 4ετιας το pc....
Με εξωτερικη καρτα θα καταφερω κατι?
Τα λεγομενα dac μπορουν να μου φανουν χρησιμα?

Edit: Δεν περνανε μονο παρασυτα οταν κουναω το ποντικη αλλα ακομα και αν ανοιξω τους φακελους απο τον σκληρο ή αν βαλω dvd επηρεαζεται επισης!

Το φαινόμενο το έχουμε παρατηρήσει αρκετοί φαντάζομαι – και εγώ το έχω παρατηρήσει σε κάμποσα pc. Θυμάμαι και μια λογικο-φανή επεξήγηση που είχε σχέση με το χρονισμό της vga και του mouse / pointer, και άλους που τα έριχναν στο τροφοδοτικό κ.ο.κ.
Θεωρώ ότι δε θα έχεις πρόβλημα εάν συνδέσεις με οπτική (είναι συνηθισμένο να έχουν αρκετά motherboards) ένα dac – ή εάν βάλεις μια κάρτα ήχου.

Ναι απο οτι δοκιμασα το κανει και με ακουστικα!

Στα ηχεια ομως που εχω ( 5.1 για pc / dvd με ενσωματομενο αποκωδικοποιητη prologic) στο δωματειο τα οποια δεν εχουν καποιο προβλημα με παρασυτα.
Η καρτα ειναι on board μηπως για αυτο επηρεαζεται?
Ειναι και 4ετιας το pc....
Με εξωτερικη καρτα θα καταφερω κατι?
Τα λεγομενα dac μπορουν να μου φανουν χρησιμα?

Edit: Δεν περνανε μονο παρασυτα οταν κουναω το ποντικη αλλα ακομα και αν ανοιξω τους φακελους απο τον σκληρο ή αν βαλω dvd επηρεαζεται επισης!

Ξέρω. Το ειχα αντιμετωπίσει στη δουλειά πριν καμια 10ριά χρονια στο pc ενός χρήστη. Οποτε υπηρχε καποιο activity, συνοδευόταν από αντίστοιχη παρεμβολή στον ήχο. Ηταν κουφό πρόβλημα γι αυτό το θυμάμαι, και το ειχα λύσει. Δυστυχώς όμως προσπαθω να θυμηθω τι ειχα κάνει αλλα δεν.. (το γήρας ου γαρ..) μιας και ειχα ολες τις επιλογές ευκολα διαθεσιμες (αλλαγή κάρτας, drivers, στήσιμο από μήτρα κτλ) και ετσι δεν με ειχεμ παιδεψει ιδιαίτερα.

Για αρχή δοκίμασε να απομακρύνεις αν υπαρχουν κοντα data καλώδια από τα κυκλώματα της κάρτας ήχου (συνήθως ειναι κοντα στα βυσματα εξοδου) καθως και τυχόν κάρτες (κατεβασέ τες σε χαμηλότερα slots), αν και σήμερα σχεδόν τα πάντα είναι onboard.. Παρά το ότι οι παρεμβολές υποτίθεται πως παραπεμπουν σε hardware αιτίες και πριν καταφύγεις σε επόμενες hardware λύσεις (αλλαγη κάρτας) δοκίμασε και τις softwarικες, θα χάσεις μόνο χρόνο (αλλαξε drivers, σήκωσε δευτερο λειτουργικό σε αλλο partition ή καποιο boot απο linux cd) μηπως απομονώσεις το πρόβλημα πριν μπεις σε εξοδα. Εχω σπασει το κεφαλι μου να θυμηθω..

επειδη ειχα χασει μερονυχτα, μονο με αλλαγη καρτα ηχου, κατα προτιμηση usb που θα φοραει και φιλτρακι στην εισοδο.

Έχω το ίδιο πρόβλημα και δεν βρίσκω γιατριά.
Μάλιστα η κάρτα είναι η creative x-fi και όχι η onboard.
Αν σηκώσω και έντασή τότε είναι που γίνετε χαμός, είναι κατά πάσα πιθανότητα πρόβλημα hardware.

Να σε ρωτήσω ο ενισχυτής παίρνει απευθείας από την κάρτα?
χωρίς κανένα ποτ να υπάρχει στο δρόμο του σήματος?
Δηλαδή την έντασή την ρυθμίζεις απ το pc?

κάτι που επίσης χρειάζεται έλεγχο είναι η γείωση της τροφοφοδοσίας του πισιού, δοκίμασε να αλλάξεις καλώδιο τροφοδοσίας καθώς και πολύπριζο αν υπαρχει. Επίσης στον sound mixer κανε mute ολες τις εισόδους που δεν χρησιμοποιείς και κυρίως του μικροφώνου.

Καταρχην ευχαριστω για τις απανησεις σας.

1) Επειδη εχω ανοιχτο το κουτι δεν φαινονται να παιρνανε καλωδια κοντα απο την καρτα ηχου της μητρικης.
2) Θα δοκιμασω με drivers μηπως και διορθωθει αν και δεν το νομιζω καθως απο παντα μου το εκανε απλα το ειχα ξεχασει, και με τα ηχεια που εχω τα 5.1 της altec δεν μου παιρνανε καθολου στον ηχο.
3) Βγαζει η καρτα ηχου s/pdif εξωδο αλλα εχω και καρτα firewire ενσωματομενη.
Αν παω σε λυση hardware να προτημισω usb καρτα ηχου, firewire καρτα ηχου, ή καποιο dac?
Αν παω σε dac θα με ενδιεφερε να μπορει να εχει 4 καναλη εξωδο (δεν ξερω αν αυτο ειναι εφικτο) και θα προτιμουσα να το φτιαξω οποτε με καποιο κιτ (δεν εχω εμπειρια ιδιαιτερη με ηλεκτρονικα αλλα θελω να ασχολιθω)
Ολα αυτα με μικρο budjed δυστηχως.

Έχω το ίδιο πρόβλημα και δεν βρίσκω γιατριά.
Μάλιστα η κάρτα είναι η creative x-fi και όχι η onboard.
Αν σηκώσω και έντασή τότε είναι που γίνετε χαμός, είναι κατά πάσα πιθανότητα πρόβλημα hardware.

Να σε ρωτήσω ο ενισχυτής παίρνει απευθείας από την κάρτα?
χωρίς κανένα ποτ να υπάρχει στο δρόμο του σήματος?
Δηλαδή την έντασή την ρυθμίζεις απ το pc?

Ναι φιλε μου απο το pc ρυθμιζω την ενταση και μου εκανε εντυπωση που ειναι τοσο μεγαλης εντασης το σημα που δινει!

Edit: ελενξα και τις γειωσεις και οντος η πριζα μου εχει συνδεδεμενη γειωση (ηλεκτρολογος ειμαι και εχω δει αρκετα....!) και το pc παιρνει απο αυτην την πριζα.

Last edited:
Ναι φιλε μου απο το pc ρυθμιζω την ενταση και μου εκανε εντυπωση που ειναι τοσο μεγαλης εντασης το σημα που δινει!

Οπότε φίλε μην το ψάχνεις, βάλε κάνα ποτενσιόμετρο (η προενισχυτή) στη εξοδο της κάρτας να σωθείς και δώσε στο τέρμα το μίξερ του PC ώστε να ρυθμίζεις την ένταση από το ποτενσιόμετρο.
Και μετά σου λένε 98db S/N :rifle:

Οπότε φίλε μην το ψάχνεις, βάλε κάνα ποτενσιόμετρο (η προενισχυτή) στη εξοδο της κάρτας να σωθείς και δώσε στο τέρμα το μίξερ του PC ώστε να ρυθμίζεις την ένταση από το ποτενσιόμετρο.
Και μετά σου λένε 98db S/N :rifle:
Καλη λυση ακουγεται, το ποτενσιομετρο πως θα τυνδεσω?
Απο τα 2 καλωδια το ενα θα παει απ'ευθειας (-) και το αλλο σε σειρα μεσα απο το ποτενσιομετρο?

Για προενυσχυτη μηπως εχεις κατι πιο συγκεκριμενο να προτειενεις?

Ευχαριστω για την βοηθεια.

τα τροφοδοτικά των Η/Υ "διαχειρίζονται" κάπως περίεργα την γείωση
δοκίμασε με τροφοδοτικό με Μ/Τ-γέφυρα - ηλεκτρολυτικούς ...

τα τροφοδοτικά των Η/Υ "διαχειρίζονται" κάπως περίεργα την γείωση
δοκίμασε με τροφοδοτικό με Μ/Τ-γέφυρα - ηλεκτρολυτικούς ...

Μα ειναι on board η καρτα ηχου με την μητρικη....

Καλη λυση ακουγεται, το ποτενσιομετρο πως θα τυνδεσω?
Απο τα 2 καλωδια το ενα θα παει απ'ευθειας (-) και το αλλο σε σειρα μεσα απο το ποτενσιομετρο?

Για προενυσχυτη μηπως εχεις κατι πιο συγκεκριμενο να προτειενεις?

Ευχαριστω για την βοηθεια.

Αν δεν διαθέτεις προενισχυτή, δεν αξίζει να δώσεις χρήματα να πάρεις η να φτιάξεις γιατί με κόστος 30 ευρώ παίρνεις μια κάρτα USB.
Σχέδια υπάρχουν πολλά στο ίντερνετ αν θέλεις να ασχοληθείς και γνωρίζεις από ηλεκτρονικά. Φαντάζομαι δεν ψάχνεις για Hi-end.

Κάνε μια δοκιμή όμως με ένα ποτ 100k stereo. Θα δεις τρία ποδαράκια σε κάθε κανάλι το μεσαίο είναι ο δρομέας το οποίο θα βάλεις την είσοδο του ενισχυτή ,
το αριστερό όπως κοιτάς το ποτ βάλε το (-) του σήματος δηλαδή την γείωση και στο δεξί την έξοδο της κάρτας.
Δες το λινκ ελπίζω να σε βοηθήσει http://gilmore2.chem.northwestern.edu/projects/showfile.php?file=cmoy7_prj.htm

και ακόμη ένα http://sound.westhost.com/project01.htm

Last edited:
οκ μαλον με κατι απο τα παραπανω θα το επιχειρισω...
Ευχαριστω.