Φίλτρο νερού.

και τι γίνεται με την βοηθητική βρύση που λένε στο site ?
με προβληματίζει το γεγονός οτι δεν έχουν φωτογραφίες των προϊόντων εγκατεστημένων !

το teledyne είχε δικιά του μικρή βρύση που μπαίνει επάνω.
Μετά από 8 χρόνια λειτουργίας όλα άψογα.

Αν θυμάμαι καλά έκανε κάπου 100.000 δρχ το 2000...

Μήπως όμως ισχύει αυτό που λένε;
Ότι αν πίνεις συνέχεια πεντακάθαρο νερό φιλτραρισμένο ο οργανισμός προσαρμόζεται με αυτό και αν τύχει να πιείς νερό από καμιά κοινή βρύση αρρωσταίνεις.
Πάντως ξέρω ότι τα φίλτρα νερού που έχουν και μια φιάλη με λάμπα υπεριωδών μέσα της, κάνουν πραγματική αποστείρωση από τα μικρόβια.

Ρωτήστε και την εταιρία ΙΟΝΕΛ που ασχολείται αποκλειστικά με φίλτρα νερού για όλες τις χρήσεις. Βιομηχανικές, φαρμακευτικές, οικιακές.
Το τηλ. τους είναι 210 2779911 - 2

Η παιδίατρος μας είπε να μην βράζουμε πλέον το νερό που δίνουμε στον πιτσιρικά.(έγινε 15 μηνών γαϊδουράκι)

Θέλω να βάλω φίλτρο νερού.

έχετε να προτείνετε κάτι?
πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με τις προδιαγραφές?
θα ήταν υπερβολή να βάλω και στην κεντρική παροχή αλλά και στην βρύση που πίνουμε?

κάθε βοήθεια και σκέψη καλοδεχούμενη.

καλα ρε συ Δημητρη οι παιδιατροι λενε μετα τους 4 μηνες οτι το παιδι πια εχει αναπτυξει τα καταλληλα αντισωματα....και δεν χρειαζεται βρασιμο....

εγω εχω χρονια τωρα το teledyne waterpik με το απλο φιλτρο ανθρακα και μια χαρα ......τα υπολοιπα φιλτρα ειναι για πολυ ειδικες περιπτωσεις.

Αν και το καλυτερο νερο ειναι αυτο που βγαινει απο την πηγη και ειναι απαραιτητα τρεχουμενο....εχει να κανει με την οξυγονωση του νερου κατα την ροη του νομιζω..

Σε καθε περιπτωση νερο βρυσης φιλτραρισμενο με ενα σοβαρο φιλτρο ειναι πολυ καλυτεο απο τα εμφιαλωμενα που κυκλοφορουν με τοσο ακαταλληλους τροπους.

Πονεμένη και ενδεχομένως επικίνδυνη, περίπτωση τα οικιακά φίλτρα νερού.

Να έχετε υπόψιν πάντως ότι ένα κακό ή κακά συντηρημένο φίλτρο αποτελεί μία ωραιότητα εστία μικροβίων.

Πονεμένη και ενδεχομένως επικίνδυνη, περίπτωση τα οικιακά φίλτρα νερού.

Να έχετε υπόψιν πάντως ότι ένα κακό ή κακά συντηρημένο φίλτρο αποτελεί μία ωραιότητα εστία μικροβίων.

αυτό ξέρω και εγώ...

Σαν πιο ειδικός θα σου πω κι εγώ την άποψή μου. Ασχολούμε με τα φίλτρα νερού τα τελευταία 5 χρόνια (εισαγωγή-εμπόριο).
1) Όλα τα φίλτρα έχουν τουλάχιστον ένα στάδιο για το ίζημα και έναν άνθρακα για το χλώριο (ο διαχωρισμός δεν είναι απαραίτητα διακριτός). Από εκεί και πέρα έχει σημασία το τί νερό έχεις και το τί χρειάζεται να φιλτράρεις.
2) Τα μικρά φίλτρα βρύσης και τα μεγάλα κάτω από τον πάγκο φιλτράρουν τα ίδια πράγματα. Η διαφορά τους είναι ότι το μικρό βρύσης είναι για 700 με 1000 λίτρα (ανάλογα με την μάρκα) ενώ το μεγάλο που θα μπει στον πάγκο της κουζίνας ή κάτω από αυτόν φιλτράρει μέχρι 12.000 λίτρα το πρώτο στάδιο (ίζημα) και ανάλογα με την κατασκευή του ο άνθρακας μέχρι και 2-3 χρόνια.
3) Υπάρχει και μία λύση η οποία δεν έχει αναφερθεί καθόλου μέχρι τώρα. Είναι η αντίστροφη όσμωση. Είναι πολύ σκληρό φιλτράρισμα αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που ειναι απαραίτητη.
4) Η λάμπα UV χρειάζεται σε περιπτώσεις που δεν έχει χλωριωθεί σωστά/αρκετά το νερό και άρα υπάρχει περίπτωση εμφάνισης βακτηριδίων.
5) Τα NSF πιστοποιητικά δεν έχουν καμία σχέση με το πόσο καλά φιλτράρει ένα φίλτρο. Είναι καθαρά θέμα marketing. Η πιστοποίηση αυτή λέει ότι τα υλικά που χρησιμοποιεί το τάδε σύστημα φιλτραρίσματος ή το τάδε ανταλλακτικό του συστήματος είναι κατασκευασμένο με υλικά ασφαλή για την υγεία. Τέλος είναι αμερικάνικο πιστοποιητικό και όχι διεθνές άρα για φίλτρα άλλων χωρών δεν έχει εφαρμογή.

Ελπίζω να βοήθησα ή να προβλημάτισα στην επιλογή σου.

και τελικά ποιά είναι η γνώμη σου?
τί θα πρέπει να προτιμήσει κάποιος που μένει στην Αθήνα (ΕΥΔΑΠ)?
και τί κάποιος που μένει στην επαρχία (όχι ΕΥΔΑΠ, αλλά νερό από δεξαμενή ή άλλο δίκτυο)?

Απάντηση: Re: Φίλτρο νερού.

και τί κάποιος που μένει στην επαρχία (όχι ΕΥΔΑΠ, αλλά νερό από δεξαμενή ή άλλο δίκτυο)?

πολύ εύστοχες ερωτήσεις Σεραφείμ . :a0210:

Απάντηση: Re: Φίλτρο νερού.

double post

Δεν υπάρχει απάντηση 1) για Αθήνα 2) για επαρχία. Κάθε περιοχή έχει τα δικά της μικροπροβλήματα. Στη Θεσσαλονίκη που είμαι εγώ άλλες περιοχές έχουν άμμο, άλλες χώμα, άλλες πολύ χλώριο άλλες ίχνη φυτοφαρμάκων και άλλες πιο σκληρό νερό.

Γενικά πάντως η συνηθέστερη πρόταση είναι
1) για αστικά κέντρα: μικρό φίλτρο βρύσης ή εναλλακτικά, για μεγαλύτερη διάρκεια και αντοχή, κάτω του πάγκου δύο σταδίων
2) για επαρχία με νερό αμφιβόλου ποιότητας: σύστημα 3 σταδίων τουλάχιστον, + λάμπα UV ή αντίστροφη όσμοση αναλόγως των προβλημάτων.

Ανάλογα όμως με τις απαιτήσεις μπορείς να προχωρήσεις σε 3ο στάδιο για την αστικά κέτρα όπου θα βάλεις 1 μηχανικό και 2 άνθρακες. Έτσι η συγκράτηση του χλωρίου πλησιάζει στο 100%.

Last edited:
φίλε cospan, όπως και όλα τα άλλα παιδιά, σας ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια και ενημέρωση .

cospan ήσουν πολύ κατατοπιστικός.
Εαν μας πρότεινες και επώνυμα λύση για τις δύο περιπτώσεις θα βοηθούσες ακόμα περισσότερο.
(εαν δεν επιτρέπεται δημόσια, τότε με πμ)
Ευχαριστώ

Θα ήταν αντιδεοντολογικό να προτείνω επώνυμη λύση. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για κάτι συγκεκριμένο με pm μπορούμε να το συζητήσουμε.