Φίλτρο ρεύματος και κατανάλωση απο μεγάλα μονομπλοκ.

THANOS77

Senior Member
11 January 2007
348
Σορρυ που βάζω εδώ το θέμα αλλά με θεωρώ ότι είναι λίγι πιο εξειδικευμένο το πρόβλημα για να μου δοθεί μια τεκμηριωμένη απάντηση.

Αποτελεί βασικά μια απορία μουγια το ανα το σύστημά μου είναι ισορροπημένο ή όχι.

Λοιπόν, εχω το Shunyata hydra 4 το φίλτρο που εχει 4 υποδοχές μέσα.
Τα τεχνικά του στοιχεία είναι αυτά

• Outlets: 4 Shunyata SR-Z1
• Power Output: 2400 Watts unregulated
• Current Rating: 20A continuous / 50A peak

TRIDENT DEFENSE SYSTEM
• Noise Reduction: Two VF filters (6-element)
• Surge Protection: 20,000A
• Over-current: Electromagnetic breaker
• Each outlet individually filtered

POWER DISTRIBUTION SYSTEM
• Outlets: US
• Wiring: UL Listed Shunyata Research 12-gauge
• Buss: Pure CDA-101copper bars
• 20A detachable inlet

Σε αυτό το φίλτρο όμως περνάω τον προενισχυτή Cary slp-98,αλλά και τα μονομπλοκ Cary Cad 500MB που είναι 500Watt έκαστο και εχουν τα εξής χαρακτηριστικά

RATED POWER OUTPUT
CAD 500 MB 500 watts @ 8 ohms, 1,000 watts @ 4 ohms, Class A/B
CAD 200 200 watts/channel - 8 ohms, Class A/B x 2
350 watts/channel - 4 ohms x 2

DAMPING FACTOR >100 @ 8 ohms

PEAK CURRENT CAD 500 MB - 70 amps
CAD 200 - 35 amps

FREQUENCY RESPONSE 10 to 50 kHz +/-0.1 dB
-3 dB @ 200 kHz

INPUT POWER REQUIREMENTS 117 VAC 50/60 Hz or 234 VAC 50/60 Hz, by market

POWER CONSUMPTION 255/155/115/90/125 Watts – Idling with no signal input
2500/1000, All channels, 8-ohm load, full power

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ!!!! Μήπως δεν επαρκεί το μηχάνημα (το φίλτρο) αυτό να τροφοδοτήσει το σύστημα όλο γιατί ακούω το ηχητικό αποτέλεσμα πολύ φτωχό, είχα και εκείνα τα προβλήματα με το χώρο μου που μετακόμισα, αλλά σκέφτηκα μήπως υπάρχει κανενας περιορισμός στην τροφοδοσία με τις μεγάλες ανάγκες των μονομπλοκ, γιατί δεν γνωρίζω τίποτα από τεχνικά θέματα και ανησύχησα μήπως οι μεγάλες απώλειες οφείλονται σε αυτό το λόγο....

Να προσθέσω δε ότι ολα τα μηχανήματα είναι συνδεμένα με καλωδια ρευματος με την αμερικάνικη υποδοχή και μόνο στην τροδοφοσία του φίλτρου έχω βάλει Σούκο που ´πάει κατευθείαν στην πρίζα.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε, παρακαλώ ενημερώστε με αν πρέπει να κάνω καμιά αλλαγή ή συμβαίνει κάτι λάθος στο συνδυασμό που έχω όπως τον περιγράφω παραπάνω.
Ευχαριστώ.

ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Σορρυ που βάζω εδώ το θέμα αλλά θεωρώ ότι είναι λίγο πιο εξειδικευμένο το πρόβλημα για να μου δοθεί μια τεκμηριωμένη απάντηση.

Αποτελεί βασικά μια απορία μου για το αν το σύστημά μου είναι ισορροπημένο ή όχι.

δεν παει να πει οτι ντε και καλα εχεις αναγκη απο φιλτρο
συν το shun μπορει να μην ματσαρεται καλα με τα μονομπλοκια σου
δοκιμασε και κανα αλλο φιλτρο

Re: Απάντηση: Φίλτρο ρεύματος και κατανάλωση απο μεγάλα μονομπλοκ.

δεν παει να πει οτι ντε και καλα εχεις αναγκη απο φιλτρο
συν το shun μπορει να μην ματσαρεται καλα με τα μονομπλοκια σου
δοκιμασε και κανα αλλο φιλτρο

Καλή η ιδέα σου!!

βασικα δεν εχεις αναγκη μαλλον για τετοιο πραμα
στειλε ενα pm
αν θες που μενεις
μηπως σου δωσω να δοκιμασεις κατι
αλλιως θα σε στειλω καπου να παρεις ενα να ακουσεις

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει, από ηλεκτρικής απόψεως τουλάχιστον!
Το πώς παίζει ή αν υπάρχει κάποια άλλη λύση γιά να βελτιώσεις την
τροφοδοσία των συσκευών σου από το δίκτυο της Δ.Ε.Η, είναι μιά άλλη
ιστορία και ασφαλώς υπάρχει χώρος γιά πολλή κουβέντα και πειραματισμό!!!

η δεη αποτελει παρελθον με ενα τετοιο
και τα χαμογλα θα ειναι μονιμα με
οτι και αν βαλεις διπλα του

Attachments

• 400_home.jpg
    400_home.jpg
    8.8 KB · Views: 102
Υπαρχουν αμερικανικα βυσματα να δουλευουν 220 βολτ ?η το Shunyata hydra 4 ,κανει τα 220βολτ του δικτυου 115βολτ και συγχρονως λειτουργει σαν φιλτρο?Αν ολα δουλευουν στα 220 τοτε δοκιμασε να τα τροφοδοτησεις κατ ευθειαν απο το δικτυο

Last edited:

Υπαρχουν αμερικανικα βυσματα να δουλευουν 220 βολτ ?η το Shunyata hydra 4 ,κανει τα 220βολτ του δικτυου 115βολτ και συγχρονως λειτουργει σαν φιλτρο?Αν ολα δουλευουν στα 220 τοτε δοκιμασε να τα τροφοδοτησεις κατ ευθειαν απο το δικτυο

Το Shunyata που έχω δουλευει στα 220 Βολτ γιατί ειναι από ανατολή που εχουν και αυτοί 220 αλλά χρησιμοποιούν τα αμερικάνικα ακρα....

απλα οι υποδοχές είναι αμερικάνικου τύπου, οπως ειναι ολα τα καλωδια ρευματος.μονο που στην τροφοδοσία του φίλτρου εβαλα καλωδιο ρευματος που καταληγει σε σουκο για να μπει στην πρια την δικιά μας.....

βεβαιως και υπαρχη προβλημα.

500 watt/καναλη 1000/4ohm σε ταξη Α/Β αν υποθεσουμε 60% αποδοση

εχουμε καταναλωση 1600 watt Χ 3200 watt.

δε φτανη ουτε για τα δυο μονομπλοκ το φιλτρο και απο οτι καταλαβα εχεις πανω πηγη προενισχυτη.

ο cad 200 τι ειναι διενισχυση εχεις;

για βαλτα στον τοιχο κατευθειαν γιατι δεν βλεπω να φτανη το φιλτρο.

Είναι Cad 500 και είναι απο 500Βατ εκαστο. Τρανζιστορατα μονομπλοκ.

Ναι στο Shunyata εχω προ, σιντι και τα δυο μονομπλοκ. Για αυτό ρωταω και εβαλα τα στοιχεια εκει, μηπως δεν καλυπτει τις αναγκες που απαιτουνται για ολα αυτα τα μηχανηματα.

Κατευθείαν στον τοιχο??? πως, με ενα απλο πολυπριζο εννοείς??

Είναι Cad 500 και είναι απο 500Βατ εκαστο. Τρανζιστορατα μονομπλοκ.

Ναι στο Shunyata εχω προ, σιντι και τα δυο μονομπλοκ. Για αυτό ρωταω και εβαλα τα στοιχεια εκει, μηπως δεν καλυπτει τις αναγκες που απαιτουνται για ολα αυτα τα μηχανηματα.

Κατευθείαν στον τοιχο??? πως, με ενα απλο πολυπριζο εννοείς??

ναι βαλε ανταπτορες απο αμερικανικο σε σουκο ισα-ισα για δοκιμη.

μονο τα μονομπλοκ τα υπολοιπα αστα στο φιλτρο.

Αν μπορείς βάλε τα μονομπλόκ σου κατευθείαν σε μπρίζα τοίχου.
Το Hydra είναι εξαιρετικό φίλτρο ρεύματος για προ,πηγές, όμως για τελικούς
δεν επαρκεί.Το είχα για 2 χρόνια αλλά όσες φορές έβαλα κάποιον τελικό
από Gamut μέχρι Krell,δεν........
Αν τώρα θες οπωσδήποτε οι τελικοί σου να παιρνούν από φίλτρο ρεύματος η Isotek έχει ένα εξειδικευμένο φίλτρο για τελικά στάδια και νομίζω ότι διατείθεται από τον Ορφέα για demo.
Ρίξε μια ματιά:

http://www.isoteksystems.com/en/titan.asp

Με συγχωρείς φίλε THANOS77, άκυρο το προηγούμενο post μου!!!
Δεν πρόσεξα καλά τα χαρακτηριστικά καταναλώσεων στους ενισχυτές σου!
Δεν τους σηκώνει το φίλτρο, δοκίμασε τις λύσεις που σου προτείνουν οι
υπόλοιποι συνφορουμίτες.

Βαλε τον ενα μονομπλοκ σε πριζα τοιχου και τον αλλο μεσω του φιλτρου και οδηγοντας τους
α.συερεπφωνικα προσεξε αν τωρα ο ηχος βελτιωθηκε λογω του λιγοτερου φορτιου που περναει μεσα απο το φιλτρο οποτε το φιλτρο ειναι ανεπαρκες η
β. τροφοδοτησε και τους δυο μονομπλοκ απο το ιδιο καναλι - αριστερο η δεξι - βαλε τα ηχεια στο κεντρο και ακου μια το ενα μια το αλλο να δεις τις διαφορες με φιλτρο και χωρις φιλτρο

γ ασχετο με τα προηγουμενα τι καλωδιο φτανει στην πριζα απο τον πινακα τι διατομης για να δουμε αν αντεχει το ρευμα που τραβανε οι ενισχυτες αν και σε μεγαλες διαφορες θα εριχνε την ασφαλεια της γραμμης απο τον πινακα, πες μας ποσα αμπερ ειναι αυτη η ασφαλεια και σε ποσες αλλες συσκευες δινει αυτη η γραμμη και αν αυτες λειτουργουν παραλληλα με το συστημα.
Τ

Συμφωνώ με τον thanasis k., τα 20Α ίσως να μην αρκούν, η αναπαραγωγή μουσικής και μάλιστα τα έντονα μεταβατικά μπορεί να το γωνατίζουν. Βάλε αυτί και γκάζι, θα σου πουν μόνα τους -bye-

Βαλε τον ενα μονομπλοκ σε πριζα τοιχου και τον αλλο μεσω του φιλτρου και οδηγοντας τους
α.συερεπφωνικα προσεξε αν τωρα ο ηχος βελτιωθηκε λογω του λιγοτερου φορτιου που περναει μεσα απο το φιλτρο οποτε το φιλτρο ειναι ανεπαρκες η
β. τροφοδοτησε και τους δυο μονομπλοκ απο το ιδιο καναλι - αριστερο η δεξι - βαλε τα ηχεια στο κεντρο και ακου μια το ενα μια το αλλο να δεις τις διαφορες με φιλτρο και χωρις φιλτρο

γ ασχετο με τα προηγουμενα τι καλωδιο φτανει στην πριζα απο τον πινακα τι διατομης για να δουμε αν αντεχει το ρευμα που τραβανε οι ενισχυτες αν και σε μεγαλες διαφορες θα εριχνε την ασφαλεια της γραμμης απο τον πινακα, πες μας ποσα αμπερ ειναι αυτη η ασφαλεια και σε ποσες αλλες συσκευες δινει αυτη η γραμμη και αν αυτες λειτουργουν παραλληλα με το συστημα.
Τ

Επειδή είμαι ασχετος με τεχνικα θεματα, που θα τα δω ολα αυτά?? Οσο για το καλωδιο , πως να ξερω τι διατομής ειναι??? εγω τωραμπηκα σε αυτο το σπ[ιτι και τα εβαλα στην πριζα του σαλονιου!!! τι να κανω?? να ανοιξω τον τοιχο?? Η να ξεβιδώσω την πρίζα?? οσο για τα αμπέρ, που να τα δω??? εχω παντως την εντυπωση πως κατι παιζει με το ρευμα γιατι σε αλλο θρεντ που εχω γραψει οι διαφορες με το σπιτι απο το οπιο εφυγα και στο οποίο επαιζε το συστημα απιστευτα, τωρα δεν το αναγνωρίζω...για αυτό κινούμαι στο θεμα ρευμα....παντως την ασφάλεια δεν την εχει ρίξει ποτε...αν βοηθάει...αλλα πες μου πως να τα κοιτάξω ολα αυτά και θα το κανω άμεσα!!!

Τ

αμα εχουν soft start που σιγουρα εχουν η ασφαλεια δεν πεφτη.

αυτο δεν σημαινη οτι η γραμμη ειναι επαρκης.

παντα μια αφιερωμενη γραμμη η και περισσοτερες ειναι καλο.

υ.γ. ετσι οπως παμε βλεπω να σκαβη τοιχους ο φιλος μας.