Φήμες για iphone 5.7'

Status
Not open for further replies.
Εγω προσωπικά δεν καιγομαι για μεγαλες ίντσες, ισως επειδή εχω τα ipad (4 & mini) για την αντίστοιχη χρήση.
Επισης δεν μου αρεσει καθολου να ειναι το κινητο μου τοσο μεγάλο (πχ μου φανηκε αστειο-αφύσικο τις προαλλες που ειδα τον Συριο να μιλαει με το galaxy s4 στο αυτί).
Αν η apple ετρωγε το bezel στο 5αρι και το εκανε ακομα πιο μικρο σε διαστασεις, θα ημουν ευτυχης.
Αλλα that's just me.. :)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Φήμες για iphone 5.7'

Και εγώ το κατά χάρηκα,
Επόμενος στόχος -> Να σας βρω μαζί με Σπύρου :p

Θα κανονισουμε οπωσδήποτε μάζωξη! :)

Και επειδή μια εικόνα ίσον 1000 λέξεις:

Ειτε το πιάσω έτσι ειτε αλλιώς, στο iphone 5 οριακα ακουμπώ το εικονιδιο πάνω δεξια:

View attachment 96716

Πανω δεξιά φτάνει, κατω αριστερα όμως φτάνει;
θα πρεπει να αλλαξεις κρατημα για να καταφερεις το κατω αριστερα

1-Γιατί θεωρείς δεδομένο οτι ΠΡΕΠΕΙ ντε και καλα να χειρίζεται με ΕΝΑ χέρι η συσκευή. Απλά είναι μια περίπτωση χρήσης σεβαστή και λογική, ΟΜΩΣ οι περισσότερες χρήσεις ενός SMARTPHONE απαιτούν 2 χέρια! οπότε....

2-Μα και με τις 3.5 ίντσες παλι οριακά ηταν ο αντίχειρας σας τότε, τώρα έγινε οριακά στις 4, μεθαύριο τις 4.2.... (Αφήσαμε και παραθυράκι για εκεί ήδη)

Φυσικά η αγορά εχει απ ολα τα μεγέθη για κάθε γούστο όπως λες και ευτυχώς! και αυτο οφείλεται (στα smartphone) στο.... fragmentation των android/wp συσκευών κι όχι στης AAPL, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με οσα ακούστηκαν σε αλλο νημα οτι το fragmentation υπάρχει και είναι... κακό

Πανω δεξιά φτάνει, κατω αριστερα όμως φτάνει;
θα πρεπει να αλλαξεις κρατημα για να καταφερεις το κατω αριστερα

Δεν αλλαζω κράτημα, το τηλ παραμενει σταθερο στο χέρι μου, αλλα οριακα. Αν ηταν μεγαλυτερο, αποκλειεται να τα καταφερνα..

Μπορεις δηλαδη με αυτο το κρατημα να πατησεις το εικονιδιο κατω αριστερα χωρις να στραμπυληξεις τον αντιχειρα σου;
Αν το καταφερνεις αυτο, τοτε μια χαρα θα μπορέσεις και με τις 5 ιντσες !!!

1-Γιατί θεωρείς δεδομένο οτι ΠΡΕΠΕΙ ντε και καλα να χειρίζεται με ΕΝΑ χέρι η συσκευή. Απλά είναι μια περίπτωση χρήσης σεβαστή και λογική, ΟΜΩΣ οι περισσότερες χρήσεις ενός SMARTPHONE απαιτούν 2 χέρια! οπότε....

2-Μα και με τις 3.5 ίντσες παλι οριακά ηταν ο αντίχειρας σας τότε, τώρα έγινε οριακά στις 4, μεθαύριο τις 4.2.... (Αφήσαμε και παραθυράκι για εκεί ήδη)

Φυσικά η αγορά εχει απ ολα τα μεγέθη για κάθε γούστο όπως λες και ευτυχώς! και αυτο οφείλεται (στα smartphone) στο.... fragmentation των android/wp συσκευών κι όχι στης AAPL, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με οσα ακούστηκαν σε αλλο νημα οτι το fragmentation υπάρχει και είναι... κακό

Ρε μεγάλε, εγω με το ενα χερι θελω να χρησιμοποιω το κινητό, για τις δικες μου αναγκες μιλάω. Με δυο χερια χειριζεσαι ανετα και το 10ρι ipad, τι συζητάμε; :p
Όσο για τον αντίχειρα 4 vs 3.5 ιντσες, φυσικά στις 4 ιντσες τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα, ειπα οριακά. Γι'αυτο σου λέω πως η εργονομια (πληρους χρησης με το ένα χέρι) ζοριζει πάνω απο τις ιντσες αυτές)..
Όσο για το fragmentation τα είπαμε. Εχει καποια θετικά αλλα και πολυ χοντρα αρνητικά.

Μπορεις δηλαδη με αυτο το κρατημα να πατησεις το εικονιδιο κατω αριστερα χωρις να στραμπυληξεις τον αντιχειρα σου;
Αν το καταφερνεις αυτο, τοτε μια χαρα θα μπορέσεις και με τις 5 ιντσες !!!

Αν εννοείς να λυγισεις τον αντίχειρα, φυσικα και ετσι μονο γίνεται, το grip ομως δεν χαλάει. Στις 5 ίντσες, πως θα φτασω το εικονιδιο πανω δεξια, μπορεις να μου εξηγησεις;

Re: Απάντηση: Φήμες για iphone 5.7'

Αν εννοείς να λυγισεις τον αντίχειρα, φυσικα και ετσι μονο γίνεται, το grip ομως δεν χαλάει. Στις 5 ίντσες, πως θα φτασω το εικονιδιο πανω δεξια, μπορεις να μου εξηγησεις;

Δε μας απασχολεί να χτυπάμε το ψηλά εικονίδιο - βάλε ότι θες κάτω - βάλε ψηλά widget ή Apps μη χρήσιμα με το ένα χέρι έτσι κι αλλιώς πολλές εφαρμογές δεν χρησιμοποιούνται με το ένα χέρι-
μη κολλάμε εκεί δηλαδή. Θα είχαμε κολλήσει στα flip flop

Μαρκετινίστικα :p Εγώ λέω ότι η Apple έχει μια τρύπα (προϊόντική)

Από τις 4 ίντσες πάει στις 8

Σίγουρα προιοντικά κάτι χωράει εκεί

Τώρα αν αυτό το κάτι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σα τηλέφωνο ή όχι είναι απόφαση της
Άλλοι το 6,5” το αφήνουν να παίρνει τηλ άλλοι το λένε ταμπλέτα και δε του βάζουν sim για μισή ίντσα παραπάνω ή λιγότερη.

Phablet
Δε θα μπορούσε να το λέει έτσι η apple
Θα χρειαστεί κάποιο όνομα

Το iPad-SuperMini δε νομίζω να το πουν

iPhone …. Μπορεί να μη θέλουν βάση της προϊστορίας τους

Ας δούμε άρα, αν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια χάνοντας την αγορά των 4-8 ιντσών

Εγώ λέω πως όχι – δε θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια – τη θέλουν και αυτή τη αγορά – όσο και εάν την έχουν σνομπάρει τόσα χρόνια.

Το άλλο καλό
είναι ότι τώρα πια έχουμε μπόλικες φωτογραφίες με το δάχτυλο του takisot
αξία ανεπανάληπτη :ADFADF1:

Μια χαρά φτάνει, γιατι τα εικονιδια στον default launcher τουλάχιστον, δεν ξεκινανε πανω-πανω
Grip.jpg

Δε μας απασχολεί να χτυπάμε το ψηλά εικονίδιο - βάλε ότι θες κάτω - βάλε ψηλά widget ή Apps μη χρήσιμα με το ένα χέρι έτσι κι αλλιώς πολλές εφαρμογές δεν χρησιμοποιούνται με το ένα χέρι-
μη κολλάμε εκεί δηλαδή. Θα είχαμε κολλήσει στα flip flop

Μαρκετινίστικα :p Εγώ λέω ότι η Apple έχει μια τρύπα (προϊόντική)

Από τις 4 ίντσες πάει στις 8

Σίγουρα προιοντικά κάτι χωράει εκεί

Τώρα αν αυτό το κάτι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σα τηλέφωνο ή όχι είναι απόφαση της
Άλλοι το 6,5” το αφήνουν να παίρνει τηλ άλλοι το λένε ταμπλέτα και δε του βάζουν sim για μισή ίντσα παραπάνω ή λιγότερη.

Phablet
Δε θα μπορούσε να το λέει έτσι η apple
Θα χρειαστεί κάποιο όνομα

Το iPad-SuperMini δε νομίζω να το πουν

iPhone …. Μπορεί να μη θέλουν βάση της προϊστορίας τους

Ας δούμε άρα, αν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια χάνοντας την αγορά των 4-8 ιντσών

Εγώ λέω πως όχι – δε θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια – τη θέλουν και αυτή τη αγορά – όσο και εάν την έχουν σνομπάρει τόσα χρόνια.

Θυμασαι τι ειχα γραψει παλιότερα; Επειδη με το current interface υπαρχουν εργονομικά ζητήματα (οπως με το άνω δεξι εικονίδιο) και επειδή η apple δινει βάση στην εργονομία, δεν προβλέπω να ανεβει σε ιντσες εκτος και αν αλλαξει καπως το interface. Αυτο ουσιαστικα περιγραφεις λεγοντας "βαλε ψηλα τα widgets".
Ισως λοιπον βγαλουν και ενα μεγαλυτερο μοντέλο τυπου phablet αλλα με τροποποιημενο interface με βελτιωμενη εργονομία. Θα δουμε του χρόνου...

Last edited:
Απάντηση: Re: Φήμες για iphone 5.7'

Το άλλο καλό
είναι ότι τώρα πια έχουμε μπόλικες φωτογραφίες με το δάχτυλο του takisot
αξία ανεπανάληπτη :ADFADF1:

Αν ειχες τα δακτυλα μου απο την ανάποδη, θα ειχε οντως αξια λόγω δακτυλικων αποτυπωμάτων! :p

Μια χαρά φτάνει, γιατι τα εικονιδια στον default launcher τουλάχιστον, δεν ξεκινανε πανω-πανω
View attachment 96719

Ε, το ιδιο πράγμα λεμε, χρειαζεται διαφορετικο interface για να γινει χρηστικό. Στο htc one δεν υπαρχει αυτο το "στήσιμο" οπως στην φωτο σου..

Ε καλα, τωρα παιζουμε.
Αρα το προβλημα δεν ειναι το μεγεθος της οθονης αλλα το ios;
Το μονο ευκολο να αλλαχτει

Re: Απάντηση: Φήμες για iphone 5.7'

Ε καλα, τωρα παιζουμε.

Το πρόβλημα δεν είναι η συσκευή αλλά μέσα σε κάτι άλλο, μην το ψάχνεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φήμες για iphone 5.7'

Θυμασαι τι ειχα γραψει παλιότερα; Επειδη με το current interface υπαρχουν εργονομικά ζητήματα (οπως με το άνω δεξι εικονίδιο) και επειδή η apple δινει βάση στην εργονομία, δεν προβλέπω να ανεβει σε ιντσες εκτος και αν αλλαξει καπως το interface. Αυτο ουσιαστικα περιγραφεις λεγοντας "βαλε ψηλα τα widgets".
Ισως λοιπον βγαλουν και ενα μεγαλυτερο μοντέλο τυπου phablet αλλα με τροποποιημενο interface με βελτιωμενη εργονομία. Θα δουμε του χρόνου...

Ένα θέμα εργονομίας είναι και μόνο – επαναλαμβάνω.

Άλλοι δε βλέπουν και δε μπορούν να κακογράψουν στο πληκτρολόγιο. Τι να το κάνουν να φτάνουν με το ένα χέρι πάνω…

για την εργονομία – όλοι ενδιαφέρονται – και εγώ ενδιαφέρομαι – όχι μόνο η apple

Κανείς δε στραμπούλιξε το δάχτυλο του από μεγάλο κινητό
Κανείς δε στραμπούλιξε και το μάτι του αν δε βλέπει στην μικρή οθόνη

Τα καταφέρνουμε μια χαρά και ας μη φτάνουμε την πάνω γωνία.

Το θέμα είναι ότι υπάρχει μια ολόκληρη αγορά που αγνοεί η apple αι την αγνοεί επιδεικτικά (και περιπαικτικά θα έλεγα) όσο δε βγάζει.
Και θα βγάλει
Και θα βολεύεται ο κόσμος
Και δε θα γυρίσει ο κόσμος ανάποδα

Εκτός και εάν του δώσει κάνα ωραίο όνομα και λέμε
Αυτό δεν είναι νερό είναι ποίημα ->
δεν είναι κινητό είναι φαμπλετ (μπλιαχ θα βρουν άλλο όνομα)

Ε καλα, τωρα παιζουμε.

Δεν ειπα αυτό. Ειπα πως τα προβληματα εργονομιας μπορει να μειωθουν με αλλαγες στο interface. Σιγουρα όμως, οσο μεγαλωνει το μέγεθος, μεγαλωνουν μαζι και τα προβληματα στην εργονομία..

Το πρόβλημα δεν είναι η συσκευή αλλά μέσα σε κάτι άλλο, μην το ψάχνεις.

Εσυ που το έψαξες, τι βρηκες λοιπόν;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φήμες για iphone 5.7'

Ένα θέμα εργονομίας είναι και μόνο – επαναλαμβάνω.

Άλλοι δε βλέπουν και δε μπορούν να κακογράψουν στο πληκτρολόγιο. Τι να το κάνουν να φτάνουν με το ένα χέρι πάνω…

για την εργονομία – όλοι ενδιαφέρονται – και εγώ ενδιαφέρομαι – όχι μόνο η apple

Κανείς δε στραμπούλιξε το δάχτυλο του από μεγάλο κινητό
Κανείς δε στραμπούλιξε και το μάτι του αν δε βλέπει στην μικρή οθόνη

Τα καταφέρνουμε μια χαρά και ας μη φτάνουμε την πάνω γωνία.

Το θέμα είναι ότι υπάρχει μια ολόκληρη αγορά που αγνοεί η apple αι την αγνοεί επιδεικτικά (και περιπαικτικά θα έλεγα) όσο δε βγάζει.
Και θα βγάλει
Και θα βολεύεται ο κόσμος
Και δε θα γυρίσει ο κόσμος ανάποδα

Εκτός και εάν του δώσει κάνα ωραίο όνομα και λέμε
Αυτό δεν είναι νερό είναι ποίημα ->
δεν είναι κινητό είναι φαμπλετ (μπλιαχ θα βρουν άλλο όνομα)

Ολα είναι θέμα προτεραιοτήτων. H apple δινει μεγαλη σημασια σε ζητηματα που αλλες εταιριες προσπερνούν σφυριζοντας αδιάφορα.
Δεν ειναι "χαζή" να θελει να χασει μεριδιο αγορας, ειναι ομως αρκετα σοβαρη ωστε, εαν βγαλει μεγαλο μοντέλο, να το ψαξει πολύ ωστε να ειναι συμφωνα με τις αρχες της (καλυτερη δυνατη ευκολια, εργονομια κλπ). Αυτο απόδειξε και προσφατα με το fingerprint sensor ("it just works"). Anyway, εγω αυτα βλεπω που παρακολουθω την εταιρια απο κοντα τοσα χρονια...

Status
Not open for further replies.