Φήμες για iphone 5.7'

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φήμες για iphone 5.7'

Ολα είναι θέμα προτεραιοτήτων. H apple δινει μεγαλη σημασια σε ζητηματα που αλλες εταιριες προσπερνούν σφυριζοντας αδιάφορα.
Δεν ειναι "χαζή" να θελει να χασει μεριδιο αγορας, ειναι ομως αρκετα σοβαρη ωστε, εαν βγαλει μεγαλο μοντέλο, να το ψαξει πολύ ωστε να ειναι συμφωνα με τις αρχες της (καλυτερη δυνατη ευκολια, εργονομια κλπ). Αυτο απόδειξε και προσφατα με το fingerprint sensor ("it just works"). Anyway, εγω αυτα βλεπω που παρακολουθω την εταιρια απο κοντα τοσα χρονια...

Πιθανά να είναι ο πρώτος σου fingerprint sensor και για αυτό να σε εντυπωσιάζει τόσο.

Όντος πάντως τον έκαναν trend (επικίνδυνο ΙΜΗΟ μιας και ο κόσμος ακόμα δεν τα πάει καλά με τα βιομετρικά και οι χακιές είναι πολλές)
Η Synaptics κάποια νέα εξαγορά έκανε
Και λέει να το δίνει σχεδόν τσάμπα , μαζί με άλλους σενσορες και τεχνολογίες στους IHVs

Ενώ στην apple βρήκαν και ένα λόγο για να διατηρήσουν το κουμπί – και τον άχρηστο χώρο γύρω του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φήμες για iphone 5.7'

Πιθανά να είναι ο πρώτος σου fingerprint sensor και για αυτό να σε εντυπωσιάζει τόσο.

Όντος πάντως τον έκαναν trend (επικίνδυνο ΙΜΗΟ μιας και ο κόσμος ακόμα δεν τα πάει καλά με τα βιομετρικά και οι χακιές είναι πολλές)
Η Synaptics κάποια νέα εξαγορά έκανε
Και λέει να το δίνει σχεδόν τσάμπα , μαζί με άλλους σενσορες και τεχνολογίες στους IHVs

Ενώ στην apple βρήκαν και ένα λόγο για να διατηρήσουν το κουμπί – και τον άχρηστο χώρο γύρω του.

Δεν το εχω ακομα στα χερια μου, απλα διαβάζω τα reviews οπου ολοι (ακομα και security experts) τονιζουν την ευχρηστία του και την επιτυχη υλοποιηση του, σε αντιθεση με αλλες εφαρμογες στο παρελθόν. Και ΙΜΟ καθόλου επικινδυνο δεν ειναι, το αντίθετο: Σωτηριο για εκεινους που ΔΕΝ βάζουν ουτε καν 4-ψηφίο pin στο κινητο τους. Οσο για τις χακιες για ολα υπαρχουν και θα υπάρχουν. Το ζητημα ειναι να τους κανεις την ζωη δύσκολη, για να μην αξιζει να ασχοληθούν..

Re: Απάντηση: Φήμες για iphone 5.7'

Επισης δεν μου αρεσει καθολου να ειναι το κινητο μου τοσο μεγάλο (πχ μου φανηκε αστειο-αφύσικο τις προαλλες που ειδα τον Συριο να μιλαει με το galaxy s4 στο αυτί).
Εμενα παλι οταν σε ειδα να μιλας στο κινητο νομιζα οτι καθαριζες το αυτι σου με το δακτυλο σου :p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φήμες για iphone 5.7'

Δεν το εχω ακομα στα χερια μου, απλα διαβάζω τα reviews οπου ολοι (ακομα και security experts) τονιζουν την ευχρηστία του και την επιτυχη υλοποιηση του, σε αντιθεση με αλλες εφαρμογες στο παρελθόν. Και ΙΜΟ καθόλου επικινδυνο δεν ειναι, το αντίθετο: Σωτηριο για εκεινους που ΔΕΝ βάζουν ουτε καν 4-ψηφίο pin στο κινητο τους. Οσο για τις χακιες για ολα υπαρχουν και θα υπάρχουν. Το ζητημα ειναι να τους κανεις την ζωη δύσκολη, για να μην αξιζει να ασχοληθούν..

Εγώ διαφωνώ με αρκετούς πάντως.

Τεσπα, σας αρέσει, το θεωρείτε Key sales Point – πάσο , να το πάρετε.

Για όσους δε το κλείδωναν μπορεί να βολεύει να τους κλειδώσεις υποχρεωτικά, αλλά δεν είμαι των υποχρεωτικών μέτρων.

Γενικά το δάχτυλο στο ακουμπάνε και ξεκλειδώνει,
Με τον μυστικό συνδυασμό – δε γίνεται να σου ακουμπήσουν τον εγκέφαλο
Έχει πολλές διαφορές το βιομετρικό από κάτι που γνωρίζεις (λ.χ. σχέδιο, εικόνα-πάζλ, νούμερο )

Αλλά ας μην επεκταθούμε για τα βιομετρικά κάθε είδους. Ένα feature των 10 ευρώ είναι και μπορούν να βάλουν και άλλοι αντίστοιχες τεχνολογίες ή ίδιες. Θυμάστε κάποιο με καρδία συζητούσαμε, και γενικά υπάρχουν ένα κάρο βιομετρικά. Προσώπου ματιών βλεφαρίδων και δε ξέρω τι άλλο…

Ειναι καθαρα πρακτικο το θέμα: Εαν ειναι να πληκτρολογείς, ακόμα και 4 μονο νούμερα, καθε φορα που ξεκλειδωνεις το κινητό, τελικα δεν το κανεις διοτι χανεις σε ευχρηστία. Τωρα, δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα άλλο απο το να ακουμπησεις το δακτυλο στο home button (που θα ακουμπούσες ετσι και αλλιώς).
Big win χωρις κόπο.

Re: Απάντηση: Φήμες για iphone 5.7'

Ειναι καθαρα πρακτικο το θέμα: Εαν ειναι να πληκτρολογείς, ακόμα και 4 μονο νούμερα, καθε φορα που ξεκλειδωνεις το κινητό, τελικα δεν το κανεις διοτι χανεις σε ευχρηστία. Τωρα, δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα άλλο απο το να ακουμπησεις το δακτυλο στο home button (που θα ακουμπούσες ετσι και αλλιώς).
Big win χωρις κόπο.

Άλλο σού είπα, ότι κάποιος αν θέλει σε πιέζει και το ξεκλειδώνει άμεσα. Ασκώντας μικρή ‛σωματική πίεση’.
Ενώ το άλλο το έχεις στο κεφάλι σου και τόσο απλά δε στο βγάζει.
Ούτε τα 4 νούμερα είναι πανάκεια, για αυτό είπα επιλογές υπάρχουν, σχεδιαγράμματα, μπιλιτσες, εικόνες και άλλα παζλ κ.ο.κ. και αυτά δε παρακάμπτονται τόσο εύκολα.
Αντίστοιχα βιομετρικά υπάρχουν πάρα πολλά, κανένα δεν είναι πανάκεια ούτε από αυτά.
Μακριά από εμάς όλα τα παραπάνω

Η HTC το βάζει το δακτυλικό αποτύπωμα από πίσω, δεν είναι κακή ιδέα ούτε αυτή.

Για πες τώρα … ας αφήσουμε λίγο την φαντασία να τρέχει …

Τι λες κυρτό τηλέφωνο / ταμπλετ / αξεσουάρ θα βγει σύντομα από apple ???????

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φήμες για iphone 5.7'

Άλλο σού είπα, ότι κάποιος αν θέλει σε πιέζει και το ξεκλειδώνει άμεσα. Ασκώντας μικρή ‛σωματική πίεση’.
Ενώ το άλλο το έχεις στο κεφάλι σου και τόσο απλά δε στο βγάζει.
Ούτε τα 4 νούμερα είναι πανάκεια, για αυτό είπα επιλογές υπάρχουν, σχεδιαγράμματα, μπιλιτσες, εικόνες και άλλα παζλ κ.ο.κ. και αυτά δε παρακάμπτονται τόσο εύκολα.
Αντίστοιχα βιομετρικά υπάρχουν πάρα πολλά, κανένα δεν είναι πανάκεια ούτε από αυτά.
Μακριά από εμάς όλα τα παραπάνω

Για πες τώρα … ας αφήσουμε λίγο την φαντασία να τρέχει …

Τι λες κυρτό τηλέφωνο / ταμπλετ / αξεσουάρ θα βγει σύντομα από apple ???????

Τασο, αν καποιος σου ασκησει "πίεση" (πχ με ενα μαχαιρι στο λαιμο) δεν χρειαζεται να παρει το δακτυλικο σου αποτύπωμα. Θα του πεις μονος σου το pass lock.
Η χρησιμοτητα ειναι αλλου: Να στο σουφρισει καποιος απο το τραπεζι της καφετέριας ή να σου πεσει απο την τσέπη. Εκεί, χωρις δακτυλο ή passlock, το κινητο ειναι brick.
Τεσπα, για τα αλλα αναμενω συντομα iwatch και ισως itv.
Τα τελευταια κουτσομπολια μιλουν για iwatch που θα ενεργει ως home automation controller. Για να δουμε τι θα δουμε..

Επισης δεν μου αρεσει καθολου να ειναι το κινητο μου τοσο μεγάλο (πχ μου φανηκε αστειο-αφύσικο τις προαλλες που ειδα τον Συριο να μιλαει με το galaxy s4 στο αυτί).

Επειδη εγω αγαπω τους φιλους μου, σμίκρυνα το κινητο του Συριου με photoshop. Παραμενει εξαιρετικα κομψό! :p

IMG_1942.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φήμες για iphone 5.7'

Αυτο που λεγαμε περι διαφορας φιλοσοφίας μεταξυ apple και ανταγωνιστών, ειδικα σε θεματα εργονομίας.
Για το touch id της apple τα είπαμε: It just works: απλα ακουμπας το δάκτυλο στο home button και τελειωσε.
Στο καινουργιο HTC max, πρεπει πρωτα να ξυπνήσεις το κινητό, να το γυρισεις ανάποδα, να συρεις το δακτυλο σου στον αισθητήρα για να.. τρεξουν έως και τρεις εφαρμογές απ'ευθειας (shortcut)!!
Διάβασε το κραξιμο απο το The Verge:

Fingerprint frustration
Using the One max in the recommended way — as a very generously proportioned phone — is an exercise in frustration, and nothing exemplifies that better than its major new feature, the fingerprint scanner. Firstly, it’s placed in exactly the wrong place. Sitting immediately below the camera lens and requiring a swipe, it pretty much compels you to smudge the lens every time you want to identify yourself. The need for a vertical swipe is also problematic, since your hand’s natural position is at an angle to the sensor, demanding an unnatural and uncomfortable motion to activate it. Inevitably, that leads to regular failures to recognize your epidermic signature.

HOW AWKWARD CAN A FINGERPRINT SCANNER BE? VERY
Equally enervating is the fact that you have to wake the One max from sleep before swiping to unlock it. The whole point of these fingerprint sensors is to speed up security processes, not make them more finicky, and that’s exactly where the HTC One max fails. There’s plenty of potential here, as you can enroll up to three different fingers and assign each an app to launch, but that only works from the lock screen — why not universally? As it is, the fingerprint scanner implementation here is clumsy, awkward, and comfortably in line with the long history of failed attempts at making this technology work.

http://www.theverge.com/2013/10/14/4836286/htc-one-max-review

Ναι η υλοποίηση δεν είναι η καλύτερη – και εγώ θα προτιμούσα να δρα διαφορετικά, με το που πιάνεις το τηλέφωνο με το δείκτη του χεριού από πίσω = Ξεκλείδωμα ή απάντηση κλήσης με αυτό τον τρόπο.

Εγώ πάντως τη λύση σας την έχω πει

παραπάνω βλέπουμε το καταλληλότερο βιομετρικό
αποτύπωμα αφτιού
και ακόμα καλύτερα με ακτινογραφία εγκεφάλου

λ.χ. Δες εδώ - Ο Ηomer είναι άμεσα αναγνωρίσιμος:

homer-simpson-brain-752998.jpg

η ιδεα παντως ειναι απλη για το fingerprint sensor...
Η apple ειδε οτι οι περισσοτεροι χρηστες (κι εγω μαζι) δεν ειχαμε ουτε καν passcode lock, γιατι βαριομασταν !
Ενω τωρα εχεις kai passcode και δαχρυλικο αποτυπωμα, χωρις παραπανω σκεψη.
Ετσι εχεις πολυ παραπανω ασφαλεια....
Δεν υποστηριξε ποτε φυσικα οτι ειναι unbreakable , απλα οτι σου δινει παραπανω ασφαλεια απ οτι ειχες μεχρι τωρα.
Σε μενα τουλαχιστον , αυτο ισχυει 100%.

Ερχεται το 6 λενε εντος του δευτερου τριμηνου του 2014.

Ε ρε κλαμα να εχεις δωσει κανα 800αρι για το 5s και να σκασει μυτη η οθοναρα 5 ιντσες
σε ουτε ενα χρονο...

Σοβαρά βήματα σε θέματα ετερονομίας για φέτος έχω δει μόνο απο την lg με το g2 και από την oppo.
Βέβαια βοηθάει και η ελευθερία που δίνεται από το λειτουργικό ώστε να γίνονται παπάδες σε τέτοια θέματα.
Από την άλλη βλέπω τεντωμένα δάκτυλα και τακτικές που στερούνται λογικής.
Πως αλλιώς να χαρακτηρίσω την εμμονή της htc να βάζει ακόμα και σε phablet το κουμπί ενεργοποίησης στην κορυφή της συσκευής.
Παντως όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν η εικόνα με τον τεντωμένο αντίχειρα στην απέναντι πάνω γωνία της οθόνης είναι αστεία.
Η μεγάλη οθόνη είναι ευκολία και υπάρχουν αφθονοι τρόποι χειρισμού που φυσικά ουδεμία σχέση έχουν με τεντωματα δακτύλων.

Status
Not open for further replies.