Φημες και Νεα ...2014-2015

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,573
Προσφατες φημες περι των νεων μοντελων περιμενουν να επιβεβαιωθουν στις αρχες του επομενου μηνα στην IFA.....

(μεταφραση απο google)
It spread rumors about new projectors that will be presented at the IFA 2014 or yet to be released this year:
Epson EH-TW6600 with W-Lan and lens shift (launch later in 2014)
Epson EH-TW9600 with "Reflective LCD" technology, laser lamp technology
Epson EH-TW10000 4K with "Reflective LCD" technique, laser light technology, Full HD resolution plus e-Shift.
Whether the "laser" projectors (EH-TW9600 and EH-TW10000) this year are still available in Germany / Europe, it is currently unclear because the projectors may not be able to comply with the "Technical specification for laser as or in consumer products."
(*εγω LCOS το καταλαβαινω αυτο )

JVC:
There should be follow-projectors for models DLA-X500 / 700/900, HDMI 2.0 and HDCP 2.2 support. Launch in early December

Sony:
It was reported by a successor for the Sony VPL-VW95. This projector will be 4K-capable and cost under 7000 euros. Launch in late 2014th

http://www.beisammen.de/board/index.php?page=Thread&threadID=117401

http://www.projection-homecinema.fr...urs-epson-eh-tw10000-eh-tw9600-3d-eh-tw6600w/

....αντε, και καλη σεζον -bye-

Last edited:
Να δουμε τι θα κανει η EPSON με τα reflective

(γιατι τα αλλα είναι αδιαφορα)

Αδιάφορα δεν είναι.... Αν η SONY που σέρνει το χορό ξεκίνησε 4Κ κάτω απ´τα 7.000 είμαστε σε καλό δρόμο. Όχι για φέτος, για του χρόνου που θα υπάρχει και υλικό (έτσι πιστεύω).
Απ´την Epson πιο πολύ περιμένω να δώ τι εννοούν "laser lamp technology", δηλαδή πόσο καλή υλοποίηση έχουν κάνει σε σχέση μ´αυτά που έχουμε δεί απ´τη SONY.
Όσο για τη JVC απ´ότο φαίνεται δεν ισχύουν οι φήμες για ένα και μοναδικό μοντέλο 4Κ πάνω απ´τα 10.000 αλλά δεν βλέπω και κάτι - πραγματικά - καινούριο. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω οτι θα "τη βγάλει" μόνο με HDMI 2 και HDCP 2.2 support... Κάτι παραπάνω θα πρέπει να δώσει, έστω την καθιερωμένη αύξηση στο contrast κατά 10.000:1 :earmuffs:

Καλά κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια με τις φήμες και στην έκθεση όλοι γύρω από τον benq 1070+ Θάναι :2thumb22sup:

Τα 4Κ Μπαμπη μου είναι αδιαφορα απαξ και δεν υπαρχει υλικό (κανας χρονος min - όπως ειπες αλλωστε).

Η JVC παλι το τελευταίο σοβαρό βήμα πριν τα 4Κ το έκανε περυσι.

Η Epson μπορει να δωσει κατι στη μικρομεσαία κατηγορία (η χαρα του Browser :p)

Απάντηση: Re: Φημες και Νεα ...2014-2015

Καλά κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια με τις φήμες και στην έκθεση όλοι γύρω από τον benq 1070+ Θάναι :2thumb22sup:

σωστο κι αυτο!

Αν ήμουν κακός θα σας έλεγα οτι "πάντα οι μύγες γύρω απ´τα ..... μαζεύονται" αλλά δεν το λέω... :ernaehrung004: :flipout:

Το θέμα ειναι κατα πόσο καλυτερα θα φαίνονται το 2k υλικό (το οποιο ήδη έχουμε) στους 4k προβολείς..

για να έχουμε επιλογές σε 4k υλικο, περα απο τα blockbuster, θα κανουμε αρκετά χρονια να δουμε.

Last edited:
Εγώ έχω αγωνία για το αντίθετο.
Πόσο καλύτερα θα δείχνει το 4Κ υλικό στους προβολείς που ήδη έχουμε γιατί δε βλέπω να αναβαθμιζόμαστε εύκολα.
Το 4κ υλικό σίγουρα θα βελτιώσει την εικόνα από μόνο του.

Πόσο καλύτερα θα δείχνει το 4Κ υλικό στους προβολείς που ήδη έχουμε γιατί δε βλέπω να αναβαθμιζόμαστε εύκολα.

Σίγουρα... Παρ´ ότι τα 4Κ είναι 4 φορές μεγαλύτερη ανάλυση απ´ τα 2Κ, εγώ πιστεύω οτι πιο μεγάλη διαφορά θα βλέπεις όταν συγκρίνεις υλικό 2Κ/4Κ σε 2Κ προβολέα παρά όταν συγκρίνεις προβολέις 2Κ/4Κ σε 4Κ υλικό.

Όσο για τη JVC που λέγαμε προηγουμένως, πιστεύω οτι δεν υπάρχει περίπτωση να περιοριστεί σε ένα και μοναδικό μοντέλο 4K στην ακριβή κατηγορία τιμής.

Re: Απάντηση: Φημες και Νεα ...2014-2015

Σίγουρα... Παρ´ ότι τα 4Κ είναι 4 φορές μεγαλύτερη ανάλυση απ´ τα 2Κ, εγώ πιστεύω οτι πιο μεγάλη διαφορά θα βλέπεις όταν συγκρίνεις υλικό 2Κ/4Κ σε 2Κ προβολέα παρά όταν συγκρίνεις προβολέις 2Κ/4Κ σε 4Κ υλικό.

Χμμμ... Το marketing το 'κανε το θαύμα του... :silly:

Αυτό σίγουρα, καθώς αν δεν πέσουν στο μισό και πιο κάτω οι υπάρχουσες τιμές των 4k προβολέων, βλέπω να μην αναβαθμίζεται κανεις.

Το θέμα είναι και ποσά GB θα καταλαμβάνει μια 2ωρη ταινία με DTS-HD ΜΑ και κατα πόσο θα πέσουν οι τιμές των μεγάλων δίσκων. Κοινός έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φημες και Νεα ...2014-2015

Χμμμ... Το marketing το 'κανε το θαύμα του... :silly:

Ναι αλλά δεν μας λες κι εσύ τι πιστεύεις... Πιστεύεις οτι δεν θα έχει διαφορά το 4Κ υλικό σε σημερινούς προβολείς;
Αν είναι έτσι, βάλε λεφτά στην τσέπη για το στοιχηματάκι, και κατέβα κάτω... :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φημες και Νεα ...2014-2015

Ναι αλλά δεν μας λες κι εσύ τι πιστεύεις... Πιστεύεις οτι δεν θα έχει διαφορά το 4Κ υλικό σε σημερινούς προβολείς;
Αν είναι έτσι, βάλε λεφτά στην τσέπη για το στοιχηματάκι, και κατέβα κάτω... :ernaehrung004:

Δεν θα έχει διαφορά λόγω της ανάλυσης, αλλά λόγω διαφορετικού/καινούριου mastering. Mastering, το οποίο θα μπορούσε να είχε γίνει και για κυκλοφορία σε BluRay... ;)

Έτσι όπως σερβίρεται προς το παρόν το "4Κ" (8-bit, 4:2:0, BT.709), καλύτερα να μας είχαν δώσει ένα 4:2:2/4:4:4 στο "ταπεινό" FHD... :p

Οι dlp εχουν μεινει εκει που ειναι και δεν δειχνουν τιποτα παρακατω. Στα 4Κ δεν θα ανακατευτουν καθολου, αντε σε κανα τριτσιπο μονο.

Οι lcd δειχνει οτι γυρνανε ολοι σε "reflective", δηκαδη θα μεινουν τα lcos και sxrd.

Οποτε εχουμε πεσει σε ψιλομονοπωλιο απο πλευρας πανελ , τουλαχιστον στη μεσο-υψηλη κατηγορια τιμης. Καλο? Κακο? Θα δειξει.....

Οσο για το 4K , εξακολουθω να του δινω τουλαχιστον 2 χρονια ακομα, η τουλαχιστον μεχρι η κωδικοποιηση να περασει στο H265, γιατι δεν νομιζω να περιμενουν να "μεγαλωσουν" τοσο οι χωροι στα μεσα.

Παντως κι εγω συμφωνω, βασισμενος σε αυτα που εχω δει μεχρι τωρα, και δε με κοφτει το 4K μηχανημα. Το υλικο 4Κ ομως, η το καλυτερο μαστερινγκ που λεει κι ο Γιαννης, δεν λεω οχι :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Φημες και Νεα ...2014-2015

Οι dlp εχουν μεινει εκει που ειναι και δεν δειχνουν τιποτα παρακατω. Στα 4Κ δεν θα ανακατευτουν καθολου, αντε σε κανα τριτσιπο μονο.

Οι lcd δειχνει οτι γυρνανε ολοι σε "reflective", δηκαδη θα μεινουν τα lcos και sxrd.

Οποτε εχουμε πεσει σε ψιλομονοπωλιο απο πλευρας πανελ , τουλαχιστον στη μεσο-υψηλη κατηγορια τιμης. Καλο? Κακο? Θα δειξει.....

Οσο για το 4K , εξακολουθω να του δινω τουλαχιστον 2 χρονια ακομα, η τουλαχιστον μεχρι η κωδικοποιηση να περασει στο H265, γιατι δεν νομιζω να περιμενουν να "μεγαλωσουν" τοσο οι χωροι στα μεσα.

Παντως κι εγω συμφωνω, βασισμενος σε αυτα που εχω δει μεχρι τωρα, και δε με κοφτει το 4K μηχανημα. Το υλικο 4Κ ομως, η το καλυτερο μαστερινγκ που λεει κι ο Γιαννης, δεν λεω οχι :ernaehrung004:

Χρήστο, DLP 4Κ δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη σε consumer μοντέλο, λόγω της συμφωνίας που έχει η ΤΙ με την DCI για τους κινηματογράφους. Νομίζω ότι το 2015 λήγει η αποκλειστική συμφωνία για τα 4Κ DMD σε κινηματογράφους και θα αρχίσουν να διατίθενται και σε consumer μοντέλα. Όσο για πηγές laser σε DLP έχουν ανακοινωθεί κάποια μοντέλα, τα οποία όμως θα είναι σε αστρονομικά ποσά. Το φθηνότερο θα είναι γύρω στις $80.000.

Νικολα, αυτα που λες μπορει να ισχυουν στους 3τσιπους. Μονοτσιπο δεν νομιζω οτι θα δουμε.

http://www.projectorreviews.com/pr_...home-theater-projector-game-with-new-ls10000/

LS10000_hungergames_jennifer_lawrence_2_4K-3.jpg

But first, there’s a 3rd major step for Epson – the LS10000 (but not the LS9600e) does 4K processing. Best way to describe what they are up to, would be to say the LS10000 is in this sense a direct competitor to the JVCs $7999 and $11,999 projectors. - See more at: http://www.projectorreviews.com/pr_...r-game-with-new-ls10000/#sthash.hu5V05Na.dpuf

LS10000_4K_owl.jpg

What’s so special? Let’s start with the light engine. The LS10000 and the less expensive LS9600e (price also to be determined) sport a dual laser based light engine. OK, so that means long life, but what else? The color gamut – the range of colors its capable of is massively large – it supports the DCI (that’s Digital Cinema) color system, which has more range than REC709, etc. that we’re used to. Of course, we’ll need Hollywood to start offering DCI content to us poor home theater folks, to fully appreciate. On regular content the LS10000β€²s performance seems as natural as any lamp based projector, and that’s impressive since generally previous attempts at lasers and LED hybrids in home theater projectors have not reviewed that well, due to a large part with getting the color right. BTW, this laser engine based projector is pretty bright – after we calibrated it, it still managed almost 1300 lumens! According to Epson, this is a 1500 lumen projector, and per our measurements, it beat that claim in brightest mode.

http://www.projectorreviews.com/pr_...home-theater-projector-game-with-new-ls10000/

Wow, ωραια νέα! Ανυπομονώ να τους δω από κοντα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μάλιστα, αρρωστήσαμε.. :p
Laser light source, 4K processing, καλα μαυρα, πολυ φως..
Να βγει και σε μια λογική τιμή... ;)