[Φήμες] Samsung Galaxy S IV

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: [Φήμες] Samsung Galaxy S IV

Οποιος θελει την ψυχική του ηρεμία (και δεν έχει σκοπό το ''σκαλισμα'').....

Ψυχική ηρεμία έχω κι έγω κοντά 2 έτη με wp.... ;)

και με την ΙΔΙΑ συσκευή! που με την φρέσκια 7.8 ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ πάλι να την αλλάξω... μέχρι να σπάσει (ουτε κι αυτο το βλεπω να γινεται)

Θεωρω ότι για οποιον έχει δοκιμασει iOS ειναι θεμα.

Και οχι μονο αυτο.

Και το σπαστικό πληκτρολογιο (σε ταμπλέτα (ποσω μάλλον σε μικρη οθόνη κινητου) με 4.X (τελευταιο μοντελο) σου σπανε τα νευρα (εως και 3 συνεχομενες αποτυχημενες αποπειρες) για να γραψεις σωστα ενα κωδικό (αλφαριθμητικό) - όταν σε iOS διπλάσιου μεγεθους κωδικος γραφεται νερακι).

Τεσπα, μην αρχίσουμε τα ιδια...Οπως βολευεται ο καθενας....

Πληκτρολόγιο εννοείς το μαμά? Δεν έχω θέμα και με αυτό αλλά επειδή θέλω μεγαλύτερο μέγεθος και αυτό δεν μεγαλώνει έχω ψάξει για εναλλακτικά. Υπάρχουν τουλάχιστον 4 εκπληκτικά που κάνουν την πληκτρολόγηση κάτι εύκολο. Swift, smartkeyboard pro, Swype που βολεύει πολλούς το σύρσιμο (εμένα όχι) και το δωρεάν που δοκιμάζω καιρό τώρα το touchpal που είναι εξαιρετικό και συνδυάζει Swype και κλασικό σε ένα.
Για το βόλεμα έχεις δίκιο. Καμία φορά το ξεβολεμα είναι κάτι δύσκολο. Και εγώ θα ήθελα π.χ. Να δοκιμάσω windows αλλά πέρα από το οικονομικό είναι μανούρα να αλλάζεις πλατφόρμα.
Για τους πυρήνες που αναφέρεις παραπάνω συμφωνώ. Περισσοτερο για μπούγιο γίνεται αλλά από όσα ακούγονται δεν θα είναι και οι 8 διαθέσιμοι ταυτόχρονα. Θα έχει 4 για νορμάλ εργασίες και 4 ισχυροτερους για πιο απαιτητικές εργασίες. Έχει μια μικρή λογική έτσι.
Για το design καλό είναι να υπάρχει αλλά από τη στιγμή που εγώ αλλά και πολλοί αλλοι βαζουμε Θηκη ουσιαστικά βλέπεις μια οθόνη και ένα πλήκτρο. Τι να το κάνω δλδ το αλουμίνιο περιμετρικα και το γυαλί πίσω όταν μέσα σε μια Θηκη εξαφανίζονται. Απλά να το έχω σαν ιδέα? Αλουμίνιο και γυαλί στο I5 και ανάγκη για μικρό βάρος έφεραν μια αστεία αυτονομία. Προτιμώ πλαστικο και μεγάλη μπαταρία στα ίσια γραμμάρια. Καλή είναι η χλιδή (το οποίο σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Αν δλδ το αλουμίνιο είναι χλιδή) αλλά ή ουσία για μένα είναι στην χρήση.
Τέλος, για το μέγεθος. Είναι πιο άβολο σίγουρα από ένα μικρότερο. Αλλά και το μικροτερο είναι πιο άβολο από ένα μικροσκοπικό... Νοκια. Το συνηθίζεις και προχωράς. Όπως αποδέχεται κάποιος άλλες ελλείψεις (bt, μη κάρτα μνήμης, ραδιόφωνο, σοβαρή αυτονομία κλπ) έτσι και κάποιος μπορεί να αποδεχτεί μεγάλο μέγεθος. Και από προσωπική πλέον εμπειρία με μια βραχονησίδα καθημερινά στην τσέπη μου το μέγεθος είναι κάτι που δεν με απασχολεί καθολου. Το αντίθετο. Το χαίρομαι. :D

Re: Απάντηση: [Φήμες] Samsung Galaxy S IV

Οποιος θελει την ψυχική του ηρεμία (και δεν έχει σκοπό το ''σκαλισμα'').....

Ο βασικός λόγος που αποφάσισα πρόσφατα να πάρω φτηνό android ταμπλετάκι αντί για πανάκριβο iPad ήταν αυτό, το να δω από πρώτο χέρι πόσοι από τους μύθους που πλάθαμε ως iOS users έχουν πραγματική βάση και πόσοι είναι... μύθοι, γιατί βαρέθηκα να λειτουργώ σαν fanboy τόσα χρόνια και να ασχολούμαι μόνο με το τι κινητό θα βγάλει η Apple αγνοώντας τον υπόλοιπο κόσμο γύρω μου.

Λοιπόν στο ταμπλετάκι (nexus 7) από smoothness δεν παρατηρείς καμία διαφορά (εκτός πια αν είσαι απ'αυτούς που ολημερις αλλάζουν οθόνες στο desktop δεξιά αριστερά) και κρατάς (ηλεκτρονικό) χρονόμετρο :D:D:D

Όσο για το σκάλισμα... out of the box ήταν τα πάντα έτοιμα, και ενώ δεν είχα ξαναχρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή μου android μέσα σε μισή ώρα ήξερα σχεδόν τα πάντα.

Από κει και πέρα, οι ευκολίες που έχεις είναι συγκλονιστικές (από drag 'n drop, κάτι αυτονόητο που κατήντησε να'ναι όνειρο απατηλό για το iOS) μέχρι το google now που πραγματικά σου λύνει τα χέρια στην καθημερινότητά σου.

Που συνεχίζει να υπερτερεί το IOS?

1.Αισθητικά. Το android συνεχίζει να είναι κακόγουστο (στα μάτια μου). Ωστόσο και εδώ η Apple δε θα πρέπει να επαναπαυθεί γιατί έρχεται το Ubuntu που φαίνεται εξαιρετικά καλαίσθητο (και αν κουβαλάει και τα υπόλοιπα καλά του ubuntu βλέπω να μας απασχολεί ιδιαίτερα στο μέλλον).

2.Ποικιλία σε apps? Ίσως. Ως τώρα από τα προγράμματα που χρησιμοποιούσα δε μου έχει λείψει τίποτα. Σίγουρα θα λείπουν κάποια υποθέτω, ωστόσο καμία εταιρία δεν είναι τόσο αφελής ώστε να μη βγάζει τα apps της για μια πλατφόρμα με τόσο μεγάλο μερίδιο στην αγορά. Άρα και το θέμα της ποικιλίας είναι θέμα χρόνου.

Last edited:

Λοιπόν στο ταμπλετάκι (nexus 7) από smoothness δεν παρατηρείς καμία διαφορά (εκτός πια αν είσαι απ'αυτούς που ολημερις αλλάζουν οθόνες στο desktop δεξιά αριστερά) και κρατάς (ηλεκτρονικό) χρονόμετρο :D:D:D
Tο δικο μου ταμπλετακι (το τελευταιο 7αρι της Samsung) πηγε να φύγει απ το παραθυρο 3 φορες σε 10 λεπτα....

(φυσικα και δεν το κράτησα - το δωσα δωρακι σε φιλη)

lol @ παντόφλα με 457 cores

Αυτοι οι Κορεάτες δεν βαζουν μυαλό.

Ειναι οπως στα αυτοκινητα: Ειναι αξιο απορίας που τους ειναι αδυνατον να σχεδιάσουν κατι καλόγουστο....

Πράγματι..
Έχουν κατακτήσει τον κόσμο των ηλεκτρικών , οι εταιρείες τους είναι πρώτοι παγκοσμίως στις πωλήσεις smartphone και αυτοί δεν λένε να βάλουν μυαλό.
Τι θα διαβάσουμε άλλο...

Καλά ότι τα 8 cores είναι ολίγον τι αστειότητα είναι γεγονός... Απ'την άλλη όμως δεν είναι κακή ιδέα να σπρώχνουμε την επεξεργαστική ισχύ σε νέα δεδομένα (ειδικά αν το κάνουμε αυτό χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην αυτονομία).

Καλά ότι τα 8 cores είναι ολίγον τι αστειότητα είναι γεγονός... Απ'την άλλη όμως δεν είναι κακή ιδέα να σπρώχνουμε την επεξεργαστική ισχύ σε νέα δεδομένα (ειδικά αν το κάνουμε αυτό χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην αυτονομία).
Τι να την κανεις την ισχυ όταν το λογισμικό δεν την εκμεταλλεύεται (και είναι και άσχημο :p) ;

Το hardware το χει κι η κουτση Μαρια.

Το design του ειναι που εχει νόημα πλέον.

Απόλαυση χρησης και οχι νουμεράκια, κύριοι.

Βρε παιδιά το έχουμε πει και γράψει δεκάδες φορές.
Δεν πρόκειται για οκτώ πυρήνες αλλά για 4+4.
Ποτέ δεν πρόκειται να δουλέψουν οκτώ πυρήνες ταυτόχρονα.
Μιλάμε για τέσσερις πυρήνες που θα δουλέψουν μόνο όταν το απαιτούν κάποιες εφαρμογές και αυτές πιθανόν να τρέχουν στα 1,8 και άλλες τέσσερις που θα τρέχουν πιθανόν στα 1,4 η και χαμηλότερα για τις ρουτίνες .
Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνονται υψηλότερες επιδόσεις όταν χρειάζεται και μεγαλύτερη αυτονομία όταν δουλεύουν οι πιο χαμηλά χρονισμενοι πυρήνες.

Tο δικο μου ταμπλετακι (το τελευταιο 7αρι της Samsung) πηγε να φύγει απ το παραθυρο 3 φορες σε 10 λεπτα....

(φυσικα και δεν το κράτησα - το δωσα δωρακι σε φιλη)
Τι κρίμα να μην είμαι ... φίλη σου! :p
Πολύ ευχαρίστως να έπαιζα με αυτό στο σπίτι.

Αν πήγες να το πετάξεις από το παράθυρο για το λαγκ σε σύγκριση με το iOS ή εσύ είχες ελαττωματικό android ή εγώ έχω ελαττωματικό IPad ή και οι δύο είμαστε υπερβολικοί. iPad 3, δύο μηνών με 20-30 απλές εφαρμογές εγκατεστημένες συνολικά και κάποια βίντεο (δηλαδή ψιλοάδειο, καθόλου φορτωμένο) στο appstore συμπεριφέρεται σαν κινεζιά δ' διαλογής που βρωμάει πετρέλαιο από μακριά. Απίστευτα κολλήματα και λαγκ, για να "πιάσει" το πάτημα στο install ή στο update μερικές φορές θέλει 2, 3 και 4 πατήματα, αργεί απελπιστικά να ανοίξει τη σελίδα της περιγραφής και τουλάχιστον 2 φορές έχει κρεμάσει τελείως. Έπρεπε να βγω και να κλείσω την εφαρμογή από το συρτάρι για να επανέλθει. Τι να το κάνω να πηγαίνει "απαλά" (βαρετά για μένα) από σελίδα σε σελίδα και να μου ανοίγει "γλυκά" (αργά για μένα) την κάθε εφαρμογή? Στο android έχω επιλογή (χωρίς ρουτ πάντα) να επιλέξω το χρόνο σκρολαρίσματος και γενικότερης συμπεριφοράς. Σε ένα από τα βασικά του προσόντα (σημαία για πολλούς) το Appstore συμπεριφέρεται λες και αγόρασα το iPad από την Forthnet με 79 ευρώ. Το έχω ψάξει και έχω διαβάσει ότι το appstore από το iOS 5 μέχρι και σήμερα έχει προβλήματα. Και τι κάνει η Απλ για αυτό? Μου βγάζει αναβαθμίσεις για να κλείσει το Jb ή το θέμα με το bug του κωδικού ασφαλείας. Τι κάνεις Tim? Κουκιά σπέρνω...

Στο επόμενο βίντεο:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

στο 5' ανοίγει 3-4 ταυτόχρονα βίντεο και δεν βλέπω κάποιο σκάλωμα. Και όλα αυτά με μία συσκευή 250 ευρώ φθηνότερη από το IPhone 5 (520E το note2, 770 το iphone5). Τώρα αν στα 250 ευρώ αγοράς μιας συσκευής π.χ. υπάρχει κάποιο αρνητικό ή λαγκ κοιτάς την απόδειξη και είσαι οκ. Όταν κοιτάω όμως το 500ρικό του IPad3 και το appstore βήχει και στριμώχνεται εεε μου κακοφαίνεται αρκετά. :smile:
Και 4 παραμένει αστειότητα (imho φυσικά).
Μαι και αυτοί οι τέσσερις δεν δουλεύουν ταυτόχρονα (περίπου όπως στα PC). Ένας 1,6 τετραπύρηνος δουλεύει ο κάθε πυρήνας από 200 MHZ μέχρι 1,6GHZ. Στα απλά δουλεύουν οι 1-2 στα 200 έως 800. Στα δύσκολα (βίντεο, 3d παιχνίδια κλπ) μόνο φουλάρουν. Γιατί να μην έχεις δύναμη όταν την χρειάζεσαι?

Last edited:

το θέμα είναι ποιος ασχολείται με iOS συσκευές ακόμα - πλην των σκληροπυρηνικών- κι οχι αν το smoothness (έχει??) ακόμα διαφορά...
Οι συσκευές πλέον (δεκάδες) στην πλειοψηφία τους από midrange και πάνω δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα... κάθε άλλο....

Γράφω και σβύνω συνέχεια γιατί αν απαντήσω θα γίνει κόλαση.
Κι εγώ θεωρώ παντόφλα το S3 κτλ,αλλά έχω στο συρτάρι του γραφείου μου το iχτικιό 1 και το iχτικιό3 για να μην ξεχάσω ποτέ τί τράβηξα με δαύτα.

Και 4 παραμένει αστειότητα (imho φυσικά).

Ναι μεν
Και το έχουμε ξανά πει
Συνήθως ένα άντε δυο πύρινες να αξιοποιούμε σε καθημερινή χρήση και συνήθως αυτό που μας νοιάζει είναι ο μάξιμουμ χρονισμός.

Με το tegra 3 είδαμε 4 + 1 cores , το μικρό ‛+1’ για εξοικονόμηση ενέργειας
Το tegra 4 έρχεται με 4 + 1 cores πάλι αλλά σε Cortex-A15 αντί Cortex-A9
Το A15 είναι πολύ πιο εξελιγμένο και πιο γρήγορο στα ίδια ρολόγια (clock to clock), ~+30%
Τώρα βλέπουμε στην αγορά το 4 + 4 Cortex-A15 από Samsung
Λογικό βήμα ήταν και η όποια εξέλιξη αυτού του τύπου θα είναι φαντάζομαι για τα επόμενα ένα δυο χρόνια
Στην ουσία 8 fat cores δεν είναι τόσο χρήσιμα όσο ο ‛συμβιβασμός’ 4 fat + 4 light

Ενδιαφέρον έχει και η επιλογή gpu για το SoC που είναι η PowerVR SGX544MP, πέραν των αποδόσεων του, καθώς είναι gpu που χρησιμοποιεί και η apple (και πολλοί ακόμα). Και όχι πάλι Mali όπως παλιότερα.

Γενικά κάποιοι θέλουν να έχουν τον ‛πιο γρήγορο’ επεξεργαστή της αγοράς σε κινητό. Όσο εφήμερο και εάν είναι αυτό… η αγορά έτσι κινείται.

Δε ξέρω γιατί περίμενες κάτι λιγότερο από ‛το γρηγορότερο’ για την νέα ναυαρχία της Samsung…
Για να έχεις να λες ότι το τάδε έχει γρηγορότερο από του s4 ??? λολ :p

Απογοητευση.
Μα καλά τοσα ωραια σχεδια που κυκλοφορουσαν στο net, δεν τα ειδαν;

...αν επιβεβαιωθεί το Gizmodo...μιλάμε για κλωτσιές...

...σαμπάνιες και πυροτεχνήματα θα ρίχνουν στο Cupertino.....

Last edited:
Status
Not open for further replies.