Finlux Thinlux 850 42"

Ξέχασαν να μας πουν βολικά ότι η Vestel είναι τουρκική...
Ε ρε παιδί μου τι κάνει η κρίση.... Κλείνει η Pioneer και επεκτείνεται η Finlux...

Οι τούρκοι θα έλεγα εγώ ότι επεκτείνονται.. Να θυμήσω ότι και η Γερμανική Grundig έχει αγοραστεί από την τουρκική Koc Holding.
http://en.wikipedia.org/wiki/Grundig

Μία ακόμα μεγάλη εταιρεία, η FINLUX, επέλεξε την ORBICOM ως συνεργάτη και αποκλειστικό αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα. Ολα τα προϊόντα της Finlux θα διατίθενται πλέον στη χώρα μας αποκλειστικά από την Orbicom.

Η Finlux ιδρύθηκε το 1964 στη Φιλανδία και από τότε μέχρι σήμερα έχει καταξιωθεί στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, κυρίως λόγω του ξεχωριστού σχεδιασμού υψηλής αισθητικής, καθώς και της απαράμιλλης ποιότητας κατασκευής των τηλεοράσεών της. Η Εταιρεία διαθέτει ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο τμήμα Ερευνας & Ανάπτυξης (R&D), το οποίο κινείται εδώ και πολλά χρόνια σταθερά στην παρουσίαση προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογία αιχμής. Το 2008 η FINLUX δημιούργησε το λεπτότερο LCD panel (συμβατικής τεχνολογίας) στον κόσμο, με πάχος μόνο 33 χιλιοστά! Ως επιβράβευση ήρθε και η μεγάλη διάκριση αμέσως μετά τη φετινή έκθεση CES, όπου η νέα σειρά τηλεοράσεων “850 ThinLux” (Full HD, 100Hz) βραβεύθηκε με το βραβείο GOOD DESIGN 2008 (“The Worlds Most Prestigious Global Awards for New Product Design and Graphics”).

Από το 2006 η FINLUX ανήκει στον όμιλο εταιρειών της Vestel. Σήμερα, η Vestel είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεοράσεων στην Ευρώπη και τρίτος στον κόσμο. Το τμήμα Ερευνας & Ανάπτυξης της εταιρείας πλαισιώνεται σε μόνιμη βάση από 500 εξειδικευμένους επιστήμονες, ενώ η ετήσια παραγωγή τηλεοράσεων ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια τεμάχια.

Η ORBICOM θα διαθέτει πολύ σύντομα όλα τα προϊόντα της FINLUX σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές, καθιστώντας τα έτσι απολύτως δελεαστικά για το ευρύ καταναλωτικό κοινό. Θα πωλούνται δε από τα μεγαλύτερα καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και από εξειδικευμένα, μικρότερα καταστήματα.

Η ORBICOM αντιπροσωπεύει επίσης με επιτυχία τις εταιρείες POLAROID, ΑGFAPHOTO (φωτογραφικά είδη – τηλεοράσεις, ψηφιακές κορνίζες, multimedia), BRONDI (τηλεπικοινωνιακά προϊόντα - multimedia), GEMINI, CORTEX, iKEY και CITRONIC group (επαγγελματικός ήχος). Η εταιρεία εδρεύει στο Καπανδρίτι Αττικής, ιδρύθηκε και διοικείται από στελέχη με πολυετή εμπειρία στο χώρο.

:confused::confused::confused:

Kάθε εταιρία λειτουργει ανεξάρτητα,βάζει τις προδιαγραφές της στους ΟΕΜ κατασκευαστές,άσχετα που κατασκευάζονται και σε ποιόν ανήκει η εταιρία.Πολλά προιόντα Finlux λογικά δεν θα κατασκευάζονται μόνο Τουρκία,το ίδιο συμβαίνει και με την Grundig κλπ φίρμες που φτιάχνουν φασόν.

Ανταγωνιστής της Vestel είναι ο όμιλος BEKO
http://edition.cnn.com/2005/BUSINESS/01/17/turkey.beko/
http://en.wikipedia.org/wiki/Beko

Υποθέτω ότι εκτός από μερικά μοντέλα Sony,Samsung,LG,Philips όλες οι υπόλοιπες τηλεοράσεις της Ευρωπαικής αγοράς κατασκευάζονται απο τα εργοστάσια στην Ανατολική Ευρώπη σε συνεργασία μεταξύ τους,όπου βρεί κανείς φθηνότερα.(πχ από ότι ξέρω... Toshiba από LG Πολωνίας,Samsung Ρουμανίας από Beko,Grundig Πολωνίας από LG,Philips Πολωνίας από LG,Sony Ουγγαρίας από Philips,Τηλεοράσεις Polaroid από Panasonic Τσεχίας κλπ)

Last edited:
ΑΠΟ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΗ. ΠΟΙΑ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ? ΤΑ ΠΙΞΕΛ 0,15 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΙΚΡΑ? ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ 0,18-0,24 ΕΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ. ΚΙ ΕΓΩ ΕΦΑΓΑ ΚΟΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ GRUNDIG ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΕΙΔΑ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ.

Στα 750 ηταν,,,Λογω ποδιου δεν εχω καταφερει να ξαναπαω να τραβηξω βιντεο να δειτει διαφορα...Σαν πρωτη εντυπωση με εχει ενθουσιασει..Αλλα οτι δεν ειναι γνωστη εταιρια με ανυσηχει.....

Πολύ καλή τιμή για όπως την περιγράφεις..

ΑΠΟ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΗ. ΠΟΙΑ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ? ΤΑ ΠΙΞΕΛ 0,15 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΙΚΡΑ? ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ 0,18-0,24 ΕΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ. ΚΙ ΕΓΩ ΕΦΑΓΑ ΚΟΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ GRUNDIG ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΕΙΔΑ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ.

Kάποιες Grundig αν ενδιαφέρεσαι,τελευταία υπάρχουν σε promotion stand στα MM Ρεντη και Περιστερίου.Κάποια μοντέλα έχουν σε τηλεοπτικό σήμα ότι καλύτερο έχω δεί,άλλα τις έχουν να παίζουν μόνο από DVD,αρκετά καλά θα έλεγα.

Δεν ξέρω όμως τι γίνεται από εγγύηση γιατί τις φέρνουν πολλοί.Επίσης πρόσεξα υπάρχουν και διαφορές σε ίδια μοντέλα καθώς έχουν διαφορετικά panel (μάλλον είναι από άλλα εργοστάσια ή εισαγωγή) αν δει κανείς αυτοκόλητο με κωδικό panel από πίσω. (Το ίδιο με τα panel μπορεί να ισχύει και στις Finlux.)

Στα 750 ηταν,,,Λογω ποδιου δεν εχω καταφερει να ξαναπαω να τραβηξω βιντεο να δειτει διαφορα...Σαν πρωτη εντυπωση με εχει ενθουσιασει..Αλλα οτι δεν ειναι γνωστη εταιρια με ανυσηχει.....

799ευρώ την εχει το saturn συγγρου.Μade in Εurope λεει κατασκευή και δεν εχει κωδικό στο πίσω αυτοκόλητο τι panel φορά όσο μπόρεσα να δώ...

Πολύ καλές (προς άριστες) εντυπώσεις σε εικόνα συγκριτικά με άλλες τηλεοράσεις σε ίδιο δισκακι που έπαιζαν όλες το ίδιο,με standard ρυθμίσεις.Δεν μπόρεσα να την βάλω σε τηλεοπτικό σήμα να δώ πως παίζει,αλλά κάποια άλλα μοντελα Finlux που ειχε αλλού,ήταν στον μέσο όρο με το μέτριο σήμα του καταστήματος...

Αρνητικό στοιχείο στο design της για 42'' δεν είναι τόσο λεπτή σε πάχος όπως είναι η μόδα σήμερα,και ό ήχος της δεν είναι δυνατός (ή είχε θόρυβο το μαγαζί)

Μα μου φαινεται οτι πηρε βραβειο για το πιο λεπτο panel

Μιλώ για συνολικά την συσκευή .Προφανώς είναι το σχεδιο του πλαστικού πισω καλυματος που την κάνουν να φαίνεται πιό "χονδρή" η συσκευή .

Την ξαναειδα σημερα...Δεν ειναι τοσο χοντρη ιδια με τον ανταγονισμο ηταν...ισα ισα στην ακρη που δεν εχει tuner ειναι πολυ λεπτη...Σε ελευθερα καναλια που την ειδα με χαλασε ομως,,,Δεν ξερω βεβαια τι επαιζε με την κεραια στα MediaMarkt γιατι απο οσες ειδα 2-3 Samsung Μονο επαιζαν αψογα..ΕΠισης ξενερωσα με τις Sony...Aρα ειμαι αναμεσα σε Samsung Και την Finlux...ΚΟλλητος μου ειχε μια FInlux 29 CRT με ενσωματομενο Επιπλο και μου ειπε οτι ηταν απιστευτη σαν εικονα αντοχη στον χρονο(την εχει ακομα στο γκαραζ του)..και αρκετα ακριβη τοτε..

Στο ΜΜ έχουν συνήθως τα τηλεκοντρόλ να τις παίξεις.Δοκίμασε να βάλεις το ψηφιακό επιγειο ψηφιακό κανάλι της ΕΡΤ Πρισμα που έχει καλή εικόνα να δείς συγκριτικά.

Οσο αφορά τις Finlux του παρελθόντος με έπιπλο,αυτές ήταν τότε Γερμανικές,αλλες εποχές...

Λαο ρωταω τωρα.....
1)Finlux 850 42"
2)Samsung LE40B650 40"(ΜΟυ αρεσει πολυ η δικτυακη της υποσταση,ακκα εχουμε προβλημα με lag...
3)LG 42LH5000 42"(200hz ομορφη,καλη τιμη)
Ακουω αποψεις...Please...

Εγω θα επελεγα μεταξυ 40B650 σαν πρωτη επιλογη και 42LH5000 σαν δευτερη.

Τα 200 Hz θεωρητικα ειναι καλυτερα απο τα 100 αλλα θεωρω οτι τα 100 Hz της Samsung φαινονται να δουλευουν καλυτερα απο τα 200 Hz της LG.

Την Finlux δεν την ξερω και γι'αυτο και δεν μπορω να την προτεινω (ειναι ρισκο) , υποψιαζομαι οτι ειναι φασον απο Hitachi αφου η ιδια εταιρεια συναρμολογει και Hitachi αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

Τελικα πηρα μια le40b650 αφου την πετυχα ευκαιρια...