Firefox backup απο ΧΡ restore σε ΜΑC

=silent=

AVClub Fanatic
2 August 2006
11,346
Homeless
To ζητουμενο ειναι το εξης

Μολις αγορασα ενα Imac και θελα να κανω import απο το firefox ολα τα bookmarks passwords κλπ. τα οποια βεβαια ειναι σε Windows XP. Ειναι παρα πολλα και δεν γινεται να κατσω να τα ξανανοιξω απο την αρχη. Ειδικα τα passwords.

Καμια ιδεα?

Καταλαβα. Θα το δοκιμασω αν και αν θυμαμαι καλα πρεπει να το εχω κανει στο παρελθον αλλα τα passwords δεν ήρθανε.

Το εκανα. Ολα τα bookmarks ηρθανε κανονικα οπως ητανε αλλα τα passwords δεν ηρθανε. Δε βαριεσαι...

Δεν είμαι σίγουρος ότι λειτουργούν και σε Mac (αν και δεν βλέπω τον λόγο γιατί όχι), αλλά για να μεταφέρεις και τα pass πρέπει να κάνεις copy/paste μερικά αρχεία από τον φάκελο του παλιού profile σου στο νέο profile. Αυτό το κάνω συνεχώς τα τελευταία χρόνια, λειτουργεί σε οποιαδήποτε εγκατάσταση windows αλλά και linux. Τα αρχεία είναι τα cert8.db, secmod.db, key3.db και signons3.txt (στο τελευταίο βρίσκονται κωδικοποιημένα τα pass, γι αυτό χρειάζονται και τα υπόλοιπα αρχεία, ειδικά το key3.db). Τα bookmarks βρίσκονται στο αρχείο places.sqlite, κι αν θέλουμε μπορούμε να μεταφέρουμε και το αρχείο cookies.sqlite (χρήσιμο για τις περιπτώσεις που θέλουμε να κάνουμε αυτόματο login στα site, για να μην ξαναγράφουμε από την αρχή τα user και pass). Τα ονόματα των αρχείων με επέκταση .sqlite αφορούν την έκδοση 3.0 και νεώτερη του firefox. Περισσότερα για τα αρχεία που βρίσκονται στο profile (και που βρίσκεται αυτό σε κάθε λειτουργικό), εδώ...

http://kb.mozillazine.org/Profile_folder_-_Firefox

FEBE firefox add-on.

Κάνεις εγκατάσταση του add-on στα windows και στο Mac, παίρνεις backup από τα windows, το μεταφέρεις και το κάνεις restore στον Mac.

Αν έχεις λογαριασμό στο box.net (online χώρος αποθήκευσης) δεν χρειάζεται καν να τα μεταφέρεις. Τα τραβάει κατ' ευθείαν από 'κει.

Κάνει backup bookmarks, options, cookies, passwords, add-ons, τα πάντα.

Φιλικά,
Αντρέας

Ενδιαφέρον θα το δοκιμάσω. Εγω ειχα βρει το mozback και μετεφερα το firefox απο το παλιο μου pc στο mac μιας και εχω και εκει XP φορτωμένα.

Θα το δω σήμερα

Γεία σας, έχω πρόβλημε με τον Firefox 3.0.3, έχασε τα bookmarks (& δεν μπορεί να κάνει import πιό παλιά bookmarks), επίσης δε πηγαίνει back/forward και δεν θυμάται urls. :huh2:
Τι μου προτείνετε να κάνω;

Για να πας σε προηγούμενη έκδοση, θα πρέπει να σβήσεις απλά το πρόγραμμα από τα applications, αν κ προτείνω την χρήση κάποιου δωρεάν unistaller, για να βρει κ να σβήσει τυχόν ρυθμίσεις που μπορεί να έχεις κάνει από τον φάκελλο του συστήματος, μετά να βρεις παλιότερη έκδοση κ να την αντιγράψεις στα προγράμματά σου. Απλά πράγματα...

Περίεργο να σου χάσει πάντως τα bookmarks...δεν έχω διαβάσει κάπου αλλού για κάτι παρόμοιο...

Λοιπόν, (για όποιον ενδιαφέρεται) έκανα το εξής
(και όχι, δεν το σκέφτηκα μόνος μου):
έσβησα αρχικά τον φάκελο: User/Library/Application Support/Firefox και επανήλθε στα συγκαλά του, όμως χωρίς bookmarks.
Στη συνέχεια, μέσα στον φάκελο Firefox που έσβησα (καλά δεν τον έσβησα, τον αντέγραψα κάπου αλλού για να είμαι σίγουρος)
πήγα Profiles/xxxxxxxx.default/bookmarkbackups και αντέγραψα τα αρχεία που έχει μέσα, στον νέο φάκελο που έχει δημιουργηθεί: (User/Library/Application Support/Firefox).
Και όλα τέλεια.:a0210: