FIREFOX.. κουράζεται εύκολα πλέον

PETRAN

AVClub Fanatic
20 June 2006
11,063
in orbit
εδώ και δυο εβδομάδες περίπου ο αγαπητός σε όλους μας firefox έχει αρχίσει να μου γονατίζει το pc, και στην δουλειά και στο σπίτι..

συνήθιζα να ανοίγω περίπου 10 καρτέλες και δούλευε απροβλημάτιστα.

πλέον παραπάνω απο 2 καρτέλες δεν μπορώ να ανοίξω γιατί το Pc σταματά να ανταποκρίνεται στις εντολές που αφορούν τον firefox.

δεν έχω κάνει κανα περίεργο add on, όπως επίσης δεν έχω αλλάξει και κάτι στους υπολογιστές.
απλά αυτό που έχω παρατηρήσει είναι οτι στο Pc του σπιτιού συγκεκριμένα, αν δοκιμάσω να ανοίξω πάνω απο 3 καρτέλες, ένας απο τους ανεμιστήρες δουλεύει στην τσίτα υπερωρίες χωρίς βέβαια να αποφευχθούν τα κολλήματα.

έχει παρατηρήσει κανείς κάτι παρόμοιο ?

υ.γ κάνοντας ένα ψάξιμο το μόνο που μπόρεσα να βρω ήταν ένα add on που δίνει ώθηση στην λειτουργία του firefox, πέραν αυτού όμως τίποτα άλλο.
το δοκίμασα και δεν είδα διαφορές προς το καλύτερο.

Μήπως έχεις βάλει πολλά plugins? Τον γονατίζουν τον firefox.

Τρέξε σε safe mode (από το program files) που δεν φορτώνει τα plugins να δεις αν κάνει τα ίδια.

όχι δεν έχω πολλά πολλά, έτσι κι αλλιώς -κι εκεί είναι η μεγάλη μου απορία- το κόλλημα ξεκίνησε και άρχισε να γονατίζει ο firefox χωρίς να κάνω καμία απολύτως αλλαγή..
αν π.χ είχα βάλει κάτι ή είχα αλλάξει κάτι θα μπορούσα να το καταλάβω, όμως το πρόβλημα που περιγράφω έγινε απο την μια μέρα στην άλλη.

Είχα το ίδιο πρόβλημα και γύρισα από Firefox 2.0 σε 1.5 και ησύχασα.

Έχεις βάλει το καινούριο beta του Firefox 3? Λένε οτι είναι πολύ καλύτερο στην διαχείριση μνήμης.
Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις Opera.

φίλε AlexP το opera το έχω σκεφτεί για να είμαι ειλικρινής, απλά είμαι γέρικο μουλάρι σε τέτοιου είδους θέματα, δεν αλλάζω εύκολα.:smash:

πάντως φίλε amora αυτό που λες μοιάζει παρήγορο .

πάντως σας ευχαριστώ όλους παιδιά, κι αν υπάρχει κανείς που έχει κι άλλη λύση είναι ευπρόσδεκτος.

Εμένα μου κάνει κάτι σε virus / trojan.. Αν όντως δεν έχει αλλάξει τίποτε άλλο στο μηχάνημα.

Και εγώ αυτό υποψιάζομαι.Για ψάξε λίγο με ενα καλό antivirus.Χρησιμοποιώ την τελευταία έκδοση Firefox,ανοίγω μέχρι και 10 καρτέλες χωρίς κανένα κόλλημα

Βάλε την τελευταία έκδοση του Firefox 3, είναι ακόμα σε beta5 επίσημα, αλλά ουσιαστικά δουλεύει πάρα πολύ καλά (δουλεύω τις διάφορες beta από τον Φεβρουάριο με ελάχιστα προβλήματα). Μεγάλες βελτιώσεις σε σχέση με την έκδοση 2 σε θέματα μνήμης ειδικά, αλλά και διαχείρισης των bookmarks (υποστηρίζει tags, και άλλα καλούδια).

Διάβασα διάφορες αναφορές για προβλήματα memory leak με τον Firefox 2.0. Απ' ό,τι φαίνεται είναι σύνθετο πρόβλημα που έχε να κάνει και με τα plugins, αλλά και με άλλες αιτίες. Επειδή δεν μπορούσα να βρω πουθενά σαφή λύση στο πρόβλημα, ακολούθησα το workaround για downgrade σε 1.5 μέχρι να βγει καινούρια έκδοση που πιθανότατα θα διορθώνει το πρόβλημα.

έχω το kaspersky κι όσες φορές το δοκίμασα δεν έβγαλε καμιά βρωμιά ..

τρέχω και το adaware αλλά κι εκείνο δείχνει να είναι καθαρό !

το περίεργο είναι οτι μου το εμφάνισε σε 2 Pc σχεδόν ταυτόχρονα.

anyway, ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις παιδιά, ελπίζω να βρω σύντομα τι φταίει.

και εμενα με γονατιζει αλλα φταινε τα plugins/java κτλ κτλ
Ανοιγω 2 παραθυρα firefox με 12tab στο καθε ενα.
Γονατιζει μετα απο ωρα ΜΟΝΟ αν αφησω το tab με τον www.sport-fm.gr !!!
Το εχω τσεκαρει πολλες φορες οποτε το κλεινω μολις τελειωσει η πρωινη "μελετη" !
Σιγουρα καποιο tab με μπολικα plugins σου κανει την βρωμοδουλεια.

ΥΓ. Δεν ηξερα οτι λυνεται το προβλημα με τον 1.5.Ο 1.5 ειχε tabs?Θυμιστε μου...

24 καρτελες σε 15 δευτερα μου ανοιγει και με συνδεση ΟΤΕ 1 mps

αρα μαλλον κατι τρεχει

και εμενα με γονατιζει αλλα φταινε τα plugins/java κτλ κτλ
Ανοιγω 2 παραθυρα firefox με 12tab στο καθε ενα.
Γονατιζει μετα απο ωρα ΜΟΝΟ αν αφησω το tab με τον www.sport-fm.gr !!!
Το εχω τσεκαρει πολλες φορες οποτε το κλεινω μολις τελειωσει η πρωινη "μελετη" !
Σιγουρα καποιο tab με μπολικα plugins σου κανει την βρωμοδουλεια.

ΥΓ. Δεν ηξερα οτι λυνεται το προβλημα με τον 1.5.Ο 1.5 ειχε tabs?Θυμιστε μου...

Είσαι απόλυτα σωστός για το sport-fm.gr. Η αιτία είναι αυτό το χαζό σύστημα που έχουν για να παρουσιάζουν 4 κεντρικά θέματα με εναλλαγή, το οποίο συνεχώς παράγει κίνηση.

Ο 1.5 έχει tabs κανονικα.

απο κολλήματα πως πάει ?

λογικά δεδομένου οτι είναι beta θα έχει μερικά. ...

Μια χαρά είναι Δημήτρη, έβαλα και εγώ την beta εχθές και δεν έχω κανένα προβλημα μέχρι στιγμής....