Firewire Dac + External Master Clock. Κανείς?

modena

Established Member
28 April 2007
293
Αθήνα
Ξέρω ότι οι προφανείς επιλογείς είναι το Apgee Duet και το Mini Dac Firewire.
Eχω ήδη το Benchmark και σκέφτομαι αν κάποιο από τα δύο θα είχε νόημα σαν αναβάθμηση.
Και συνεχίζω σε μια πιό... διεστραμένη σκέψη.
Με κάτω από 1000άρικο αγοράζεις μερικά από τα κορυφαία επαγγελματικά FW Dacs. Ok, παίρνεις και πράγματα άχρηστα για σένα όπως καμμιά 40ριά κανάλια και άλλους τόσους προενισχυτές μικροφώνων κλπ.
Κάποια όμως έχουν World Clock I/O... Με άλλο ένα 1000άρικο περίπου παίρνεις και ένα Antilope Isochrone OCX ή Αpogee Big Ben ή το αρκετά φθηνότερο της Black Lion Audio. Google it...

Σκέψεις - γνώμες - εμπειρίες ίσως(!) ??????

Ωραίες σκέψεις κάνεις βραδιάτικα :-)
Τα apogee duet/mini (εφόσον έχεις είδη το dac-1) πιθανά να μην είναι το Upgrade που ζητάς.
To clock θα το χρησιμοποιείς μόνο για Playback ή και για εγγραφές?

Μόνο για playback.
Το ψυχολογικό plus, ότι ακούς με τα ίδια μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην εγγραφή της μουσικής σου, που το βάζεις? :-)

Ισως ακούγεται λίγο υπερβολικό... τα πιο πολλά FW dac έχουν εσωτερικό ρολόι, - δεν ξέρω τι ποιότητας σε σχέση με τα dedicated εξωτερικά. Aλλο ερωτηματικό είναι τα αναλογικά τους. Οι επαγγελματίες τα χρησιμοποιούν σαν εργαλεία και τα reviews που απευθύνονται σ΄αυτούς κάπως έτσι τα κρίνουν... Δεν βρίσκεις εύκολα "audiophile" ακουστικές εντυπώσεις κλπ.

Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες.
Απλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα δεις ουσιαστικές βελτιώσεις σε σχέση με το dac-1.
Το clock νταξ … σε studio στέκει καλύτερα και έχει και άλλυς λόγους ύπαρξης.

Αν μου επιτρέπεις και εάν δεν το θεωρείς off-topic…
Τι θα έλεγες και για μια επαγγελματική κάρτα ήχου συν ρολογάκι? Λ.χ. έχει και η rme εάν θυμάμαι καλά ρολόι.
Σε καμία περίπτωση δεν θα έχει φουρνάκι στο ρολόι… αλλά εάν θες λίγο από studio feel ίσως αντίστοιχο feel θα έχεις και με επαγγελματικές κάρτες ήχου.
Just a thought :-)

Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες.
Απλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα δεις ουσιαστικές βελτιώσεις σε σχέση με το dac-1.
Λες? Και εγώ αυτό φοβάμαι :-)

Το clock νταξ … σε studio στέκει καλύτερα και έχει και άλλυς λόγους ύπαρξης.
Σωστά. Απ'όσο ξέρω χρονίζουνε με δαύτο πολλές ψηφιακές συσκευές. Κανείς επαγγελματίας εδώ γύρω?

Αν μου επιτρέπεις και εάν δεν το θεωρείς off-topic…
Τι θα έλεγες και για μια επαγγελματική κάρτα ήχου συν ρολογάκι? Λ.χ. έχει και η rme εάν θυμάμαι καλά ρολόι.
Σε καμία περίπτωση δεν θα έχει φουρνάκι στο ρολόι… αλλά εάν θες λίγο από studio feel ίσως αντίστοιχο feel θα έχεις και με επαγγελματικές κάρτες ήχου.
Just a thought :-)
Επεσες διάνα. Σκέφτομαι το RME Fireface 800. (ή το πιο φτηνό 400)
Μια διευκρίνηση... Δεν ξέρω αν κάνω λάθος, αλλά κάρτες λέω τις εσωτερικές PCI και τα Firewire Audio Interfaces τα λέω Firewire Dacs. :-)

Απο προσφατη προσωπικη εμπειρια προτεινω να πειραξεις το benchamark
προκειμενου να δεις βελτιωση

Οι περισσοτεροι βελτιωνουν τη φτωχη του τροφοδοσια
και αντικαθιστουν ή καταργουν τους τελεστικους.

Μετα τα παραπανω ειναι δραματικη η αλλαγη προς το καλυτερο

Επαγγελματίας δεν είμαι… αλλά θα μας πουν κι άλλοι…και ελπίζω εάν γράφω και καμία πατάτα να παρέμβουν :-)
Από τη μικρή μου ‛απειρία’ οι καλές επαγγελματικές κάρτες αξίζουν τόσο ηχητικά όσο και σαν εργαλεία.
Ναι το ρολογάκι συγχρονίζει πολλές συσκευές. Λ.χ. σε ηχογράφηση έχεις ολόκληρη την αλυσίδα συσκευών συγχρονισμένη και τελικά στο pc καταλήγουν δύο καλώδια ένα το in και δεύτερο το ρολόι. Και υπάρχει και midi clock (mtc) και άλλα πρωτόκολλα πέραν του bnc world clock.

Η fireface 800 είναι ολόκληρο εργοστάσιο πάντως και δύσκολο να την αξιοποιήσουμε ερασιτεχνικά 100% :-) Σε βλέπω να υποστηρίζεις κάνα μικρό ανεξάρτητο συγκρότημα μετά.

Ο Γιώργος έχει δίκιο ότι πολλοί προτείνουν mod στο benchmark.
Να κάνουμε λίγη πλακίστα? Modena, είδη πρέπει να έχεις το studio feel αφού έχεις το dac-1 . Άμα το πειράξεις μπορεί να φύγει το studio feel ;-)

Α, και μια δεύτερη πρόταση για το dac-1 … δοκίμασε το και με studio ακουστικά :-)

Η fireface 800 είναι ολόκληρο εργοστάσιο πάντως και δύσκολο να την αξιοποιήσουμε ερασιτεχνικά 100% :-) Σε βλέπω να υποστηρίζεις κάνα μικρό ανεξάρτητο συγκρότημα μετά.
Ναι. Και να σκεφτείς ότι το μόνο που θέλω είναι ένα FW in και 2 XLR outs :-)

Ο Γιώργος έχει δίκιο ότι πολλοί προτείνουν mod στο benchmark.
Μπα, δε μπλέκω... Σεβαστή η εμπειρία του συνονόματου. Ομως αυτά είναι άλλα κόλπα. Τα παλληκάρια της Benchmark κάτι θα ξέρουν παραπάνω από μένα για να βάλουν εκεί τους τελεστικούς. Εγώ γιατί να τους βγάλω?

Να κάνουμε λίγη πλακίστα?
Aμε, ελεύθερα :-))
Modena, είδη πρέπει να έχεις το studio feel αφού έχεις το dac-1 . Άμα το πειράξεις μπορεί να φύγει το studio feel ;-)
Α, και μια δεύτερη πρόταση για το dac-1 … δοκίμασε το και με studio ακουστικά :-)
Και καλά να φύγει το studio feel. Aμα έρθει το audiophile feel καλοκαιριάτικα τι κάνεις? :-) Το τελευταίο με τα ακουστικά, ΕΓΡΑΨΕ !!!