firewire ή expresscard ή pcmcia

Πετρος

Senior Member
19 March 2008
336
Λάρισα
Ψάχνω φορητό υπολογιστή στον οποίο θέλω να συνδέσω μια κάρτα ήχου με σύνδεση firewire.

Τι μου προτείνετε, να βρω φορητό με υποδοχή firewire ή expresscard ή pcmcia ?

Ποια είναι η σωστότερη-οικονομικότερη λύση ?

Εαν μπορείτε προτείνετε μου μερικά μοντέλα μέχρι 450 Ευρώ . Ο φορητός θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για ακρόαση μουσικής.

δεν νομιζω να υπάρχουν φορητοι που να χρησιμοποιουν κανονικο f/w ... (συνηθως εχουν αυτο που ειναι για συνδεση κάμερας ή φ. μηχανης το οποιο σε audio δεν παιζει). Τεχνικες ονομασιες δεν θυμαμαι σορυ...
Οπότε μάλλον θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάρτα. Δες στο νημα για την Impact twin έχει πληροφοριες προς το τέλος...

Όπως έγραψα και στο νήμα της TC, την έχω δοκιμάσει σε δυο φορητούς με f/w on board και έπαιξε κανονικά. Το πρόβλημα μου είναι ότι οι καινούργιοι υπολογιστές χαμηλής τιμής δεν έχουν f/w on board, οπότε πρέπει να βρω άλλη λύση. Προφανώς έναν υπολογιστή που να δέχεται expresscard. Υπολογιστή ψάχνω.

δεν νομιζω να υπάρχουν φορητοι που να χρησιμοποιουν κανονικο f/w ... (συνηθως εχουν αυτο που ειναι για συνδεση κάμερας ή φ. μηχανης το οποιο σε audio δεν παιζει). Τεχνικες ονομασιες δεν θυμαμαι σορυ...
Οπότε μάλλον θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάρτα. Δες στο νημα για την Impact twin έχει πληροφοριες προς το τέλος...

Μιχάλη όλα τα f/w των φορητών παίζουν κανονικά audio και PC και Mac.

220px-FireWire_cables.jpg

Κε Θέμη δεν συμπεριέλαβα τα mac -εννοειται- σε αυτο που ειπα ... μάλλον δεν το εξεφρασα σωστά!
Εχω ακουσει πως σε κάποια pc laptops που χρησιμοποιουν το 4conductor βυσμα (αριστερα στην εικονα) ισως να μην λειτουργει σωστά...

220px-FireWire_cables.jpg

Κε Θέμη δεν συμπεριέλαβα τα mac -εννοειται- σε αυτο που ειπα ... μάλλον δεν το εξεφρασα σωστά!
Εχω ακουσει πως σε κάποια pc laptops που χρησιμοποιουν το 4conductor βυσμα (αριστερα στην εικονα) ισως να μην λειτουργει σωστά...

Στο δικό μου (VAIO) και σε μερικά ακόμη με αυτή την υποδοχή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.