Firmware 3.20 συνοδεύεται με "3D Video Output"

JohnBougiou

Supreme Member
17 January 2007
3,385
Athens
Τρισδιάστατα νέα έρχονται για τους κατόχους του Playstation 3.

ps33d.jpg

Το επόμενο firmware update 3.20 θα συνοδεύεται με υποστήριξη της τρισδιάστατης τεχνολογίας 3D. Η ανερχόμενη αναβάθμιση δοκιμάζετε από τους developers και αναμένεται να φτάσει στις κονσόλες μας μέσα στους επόμενους μήνες.

Πηγή: vg247.com

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    295.8 KB · Views: 39
  • 2.jpg
    2.jpg
    251.3 KB · Views: 41
Να πάρω τώρα 3D τηλεόραση ή να περιμένω τη Sony....Καλό είναι αυτό,αλλά μάλλον προωθούν τις 3D τηλεοράσεις μου φαίνεται,αρε Κάμερον τι μας έκανες:argue:

υπάρχει 3d τηλεόραση ?!
εγώ παντως στη Pany μου είδα σε 3D το DB του Coraline, ήταν πολύ εντυπωσιακό!

Οι τηλεοράσεις που υποστηρίζουν την 3D τεχνολογία, θα έρθουν μέσα στο 2010 για την Ευρωπαϊκή αγορά.

1237477043781.jpg

Ναι, Σάκη. Μαζί με τις τηλεοράσεις ελπίζουμε να κυκλοφορήσουν και τα πρώτα παιχνίδια που θα υποστηρίζουν την 3D τεχνολογία.

H SONY ανακοίνωσε επίσημα τρεις νέας τεχνολογίας τηλεοράσεις BRAVIA Full HD 3D οι οποίες θα κυκλοφορήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά το καλοκαίρι. Πρόκειται για τις KDL-60LX900, KDL-52LX900 και KDL-46HX900.

Οι πρώτες δύο είναι 60 και 52 ιντσών αντίστοιχα, Full HD 3D, Edge LED, Motionflow 200Hz, με ενσωματωμένο Wi-Fi, και επίγειο ψηφιακό δέκτη MPEG-2 και MPEG-4 AVC HD και συνοδεύονται με υψηλής τεχνολογίας γυαλιά 3D Active Shutter.

Η τρίτη KDL-46HX900 είναι 46 ιντσών Full HD, 3D Ready, με Intelligent Dynamic Full LED, Motionflow 200Hz, Wi-Fi Ready και επίγειο ψηφιακό δέκτη MPEG-2 και MPEG-4 AVC HD.

3D Ready σημαίνει ότι δεν συνοδεύεται από γυαλιά 3D αλλά μπορούμε να αγοράσουμε έξτρα και να συνδέσουμε 3D γυαλιά & 3D πομπό για 3D εμπειρία Full High Definition.
Wi-Fi Ready σημαίνει ότι μπορούμε να συνδέσουμε έξτρα ασύρματο προσαρμογέα ή USB dongle.

Last edited:
Οι τηλεοράσεις που υποστηρίζουν την 3D τεχνολογία, θα έρθουν μέσα στο 2010 για την Ευρωπαϊκή αγορά.

1237477043781.jpg

Απ´όσο γνωρίζω οι τηλεοράσεις 3D είναι ήδη στην Ευρώπη και το μυστικό είναι πως δεν χρειάζονται ούτε κι έχουν το διακριτικό 3D. Οποιαδήποτε οθόνη με ρυθμό ανανέωσης μεγαλύτερο από τα 120 Hz μπορεί να προβάλλει εικόνα 3D- απαραίτητο αξεσουάρ βέβαια είναι τα συγκεκριμένα γυαλιά τα οποία ειναι ακόμα λίγο τσιμπημένα και κοστίζουν περίπου 150 Ευρώ. Και μια και η νέα μόδα στις τηλεοράσεις είναι αυτές με τον τρομακτικό ρυθμό ανανέωσης οθόνης των 200 Hz να είστε σίγουροι ότι μπορούν να προβάλλουν 3D εφαρμογές (από απλές εικόνες μέχρι και games).

δε θα χρειαζεται και πομπος ?

μια τηλεοραση 100 Hz μπορει να προβαλει και 120 Hz ?

η μεχρι 96 για υλικο 24p ?

Από θέμα πάνελ, ναι, όλες οι υπάρχουσες τηλεοράσεις 100/120Hz και 200/240Hz θα μπορούσαν να προβάλλουν στερεοσκοπικό 3D.

Επειδή όμως στις εισόδους τους δέχονται σήματα έως 60Hz και γενικά δεν είναι συμβατές με κανέναν τρόπο μετάδοσης 3D σήματος, ενώ ούτε διαθέτουν κάποιο τρόπο για συγχρονισμό με τα γυαλιά, πολύ απλά τελικά, δεν μπορούν να προβάλλουν στερεοσκοπικό 3D...

Δηλαδη θα μπορω εγω που εχω HDTV 100Ηz να παιζω τα παιχνιδια σε 3D? (Αν φυσικα εχω τα απαραιτιτα γυαλια, και αφου βγει το firmware)

Δηλαδη θα μπορω εγω που εχω HDTV 100Ηz να παιζω τα παιχνιδια σε 3D? (Αν φυσικα εχω τα απαραιτιτα γυαλια, και αφου βγει το firmware)
Εξ ορισμού όχι γιατί η τηλεόρασή σου έχει πάνελ που υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης μικρότερο των 120 Hz.
Τα παρακάτω άρθρα πιστεύω θα σου λύσουν όλες τις απορίες http://www.3dflightsim.com/articles/HDTVisHERE.htm

Oι καταναλωτικές τηλεοράσεις που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, δεν είναι συμβατές με το στερεοσκοπικό 3D...

Oι καταναλωτικές τηλεοράσεις που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, δεν είναι συμβατές με το στερεοσκοπικό 3D...

Δυστυχώς όχι αλλά θεωρητικά δεν είναι δύσκολο να βγει στην παραγωγή εξωτερικός αντάπτορας-συσκευή που να προσαρμόζεται σε άλλη θύρα της τηλεόρασης ( στην εικόνα του Link πάντως μοιάζει πολύ με υποδοχή S-Video. Το ερώτημασ είναι αν οι εταιρίες θα καταφύγουν σε παραγωγή κάποιου προϊόντος ή θα το θάψουν και θα μας βάλουν σε νέα έξοδα?

Είναι αρκετά πιο περίπλοκο το θέμα: αφενός όλες οι καταναλωτικές τηλεοράσεις μέχρι σήμερα δέχονται σήματα μέχρι 60Hz στις εισόδους τους, αφετέρου καθώς το κάθε μοντέλο έχει διαφορετικό lag λόγω επεξεργασίας, ένας εξωτερικός αντάπτορας δεν θα "ηξερε" πως να συγχρονίσει τα γυαλιά με την τηλεόραση...

Η 42" LG 42LG7000 LCD, που αγόρασα περίπου πριν από ένα χρόνο μπορεί να δεχτεί μέχρι και 100 Hz. Και πάει καιρός που οι LED έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά αγγίζοντας ρυθμούς ανανέωσης 200 Ηz. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πρώτη 3D Ready HDTV, που βγήκε στην αγορά ήταν από την Samsung τεχνολογίας LED με ρυθμό ανανέωσης τα 120 Ηz (minimum για 3D ready) ένω η ίδια εταιρία είχε ανακοινώσει τις εργασίες της για την παραγωγή LCD 3D Ready.
Και μια και θεωρείς δύσκολη την παραγωγή εξωτερικής μονάδας/ αποκωδικοποιητή 3D σήματος ρίξε μια ματιά εδώ http://www.edimensional.com/product_info.php?cPath=21&products_id=39 .
.... Μόνο μην ρωτήσεις αν λειτουργεί ή είναι πατάτα γιατί δεν θα ξέρω τί να σου απαντήσω....:SFGSFGS5::SFGSFGS5:

Σε λιγο καιρο θα βγει-> αυτο .Θα μπορω να το παιξω σε 3D?
Γενικα θα μπορω να παιξω παιχνιδια που ειναι συμβατα με γυαλια "πολυχρωμα" στην Β7000 μου?

Last edited:
Η 42" LG 42LG7000 LCD, που αγόρασα περίπου πριν από ένα χρόνο μπορεί να δεχτεί μέχρι και 100 Hz. Και πάει καιρός που οι LED έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά αγγίζοντας ρυθμούς ανανέωσης 200 Ηz. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πρώτη 3D Ready HDTV, που βγήκε στην αγορά ήταν από την Samsung τεχνολογίας LED με ρυθμό ανανέωσης τα 120 Ηz (minimum για 3D ready) ένω η ίδια εταιρία είχε ανακοινώσει τις εργασίες της για την παραγωγή LCD 3D Ready.
Και μια και θεωρείς δύσκολη την παραγωγή εξωτερικής μονάδας/ αποκωδικοποιητή 3D σήματος ρίξε μια ματιά εδώ http://www.edimensional.com/product_info.php?cPath=21&products_id=39 .
.... Μόνο μην ρωτήσεις αν λειτουργεί ή είναι πατάτα γιατί δεν θα ξέρω τί να σου απαντήσω....

H τηλεόρασή σου επεξεργάζεται και προβάλλει το εισερχόμενο σήμα ως 100 ή 120Hz, αλλά στις εισόδους της δέχεται μόνο σήματα 24, 50 ή 60Hz για 1:1 προβολή χωρίς εσωτερικό frame conversion...

To μαραφέτι που αναφέρεις είναι για χρήση με απλές CRT τηλεοράσεις, όπου δεν υπάρχει θέμα lag:

We recommend an NTSC supported television and DVD player over PAL and no LCD, projection or plasma screens.

Σε λιγο καιρο θα βγει-> αυτο .Θα μπορω να το παιξω σε 3D?
Γενικα θα μπορω να παιξω παιχνιδια που ειναι συμβατα με γυαλια "πολυχρωμα" στην Β7000 μου?

Aυτό το παιχνίδι χρησιμοποιεί το ανάγλυφο 3D, το οποίο είναι συμβατό με όλες τις οθόνες και τηλεοράσεις...

Ποια ειναι η διαφορα μεταξυ αναγλυφου 3D και στερεοσκοπικου 3D?Δεν εχουν και τα δυο την ιδια εικονα?