Firmware 3.20 συνοδεύεται με "3D Video Output"

To ανάγλυφο 3D είναι η κλασική μέθοδος με τα χάρτινα γυαλιά με τα χρωματιστά φίλτρα, η οποία δίνει μία τρισδιάστατη εικόνα περιορισμένης ευκρίνειας και μονο/διχρωματική.

Το στερεοσκοπικό 3D χρησιμοποιεί γυαλιά με πολωτικά φίλτρα (κυρίως στον κινηματογράφο) ή με ενεργά κλείστρα (κυρίως στις οικιακές εκδοχές) και μπορεί να δώσει τρισδιάστατη εικόνα πλήρους χρώματος και έως 1920x1080 ανάλυση για κάθε μάτι...

H τηλεόρασή σου επεξεργάζεται και προβάλλει το εισερχόμενο σήμα ως 100 ή 120Hz, αλλά στις εισόδους της δέχεται μόνο σήματα 24, 50 ή 60Hz για 1:1 προβολή χωρίς εσωτερικό frame conversion...
Έχεις δίκιο για την τηλεόρασή μου και κακώς το διατύπωσα έτσι επηρεασμένος από το post σου αλλά όπου κι αν έψαξα δεν βρήκα κάτι που να αναφέρει ότι οι 3D Ready TV θα είναι σε θέση να δεχτούν σήμα μεγαλύτερο απο 60 Hz παρά μόνο ότι το minimum των προυποθέσεων είναι να προβάλλουν με ρυθμό ανανέωσης τα 120 Ηz ούτως ώστε να μοιράζεται σε κάθε μάτι μάτι το ποσό των 60Hz που είναι ανάλογο με αυτό που διαχειρίζεται το ανθρώπινο μάτι.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι μετάδοσης της πληροφορίας 3D στη στερεοσκοπική μέθοδο.

Ένας, είναι η μετάδοση όπως θα προβληθεί, δηλαδή για ένα σήμα των 60Hz για κάθε μάτι, θέλουμε 120Hz σύνολο (η μέθοδος αυτή συνήθως χρησιμοποιείται στα PC).

Άλλοι τρόποι, είναι και τα δύο καρέ, ένα για κάθε μάτι, σε ένα κάδρο διπλάσιας και παραπάνω ανάλυσης με τον μισό ρυθμό ανανέωσης. Μία παραλλαγή αυτής της μεθόδου θα χρησιμοποιηθεί στο BluRay 3D, όπου οι ρυθμοί θα μείνουν οι κλασικοί 24-50-60Hz, αλλά η ανάλυση θα είναι 1920x2205, που θα περιλαμβάνει τα δύο καρέ 1920x1080 για κάθε μάτι με μία κενή μπάρα πλάτους 45 pixels να τα χωρίζει. Η χρονική τοποθέτηση των καρέ στα 48-100-120Hz, θα γίνεται από το μέσο προβολής (τηλεόραση, οθόνη, προβολέας).

Καμμία καταναλωτική τηλεόραση που έχει κυκλοφορήσει έως τώρα, δεν είναι συμβατή με τα παραπάνω πρότυπα μετάδοσης...

πολυ μπλεκονται τα πραγματα με το 3D

μολις που πηρε το δρομο του το HD

και το μπλου ρει

3D ...

ξανα τηλεορασεις ξανα δισκακια , profiles και κανας 3D format war ...

πολυ μπλεκονται τα πραγματα με το 3D

μολις που πηρε το δρομο του το HD

και το μπλου ρει

3D ...

ξανα τηλεορασεις ξανα δισκακια , profiles και κανας 3D format war ...
Aμ πως, "πρεπει" να αλλαξει ολο το "σετακι" ,εκτος απο τα ηχεια ( που μια ζωη την γλυτωνουν). :flipout:

εγω παντως θα το γυρισω σε 3d σε 3 -4 χρονια που θα εχουν κατασταλαξει τα πραγματα ...

Και θα έχουν πέσει και οι τιμές 500-700 ,δε λέει με τη μία αγορά.Πήρα την Philips 42PFL9732D και μετά από 1 χρόνο βγήκε η νέα σειρά 500 πιο κάτω...

εγω αυτο που ξερω ειναι οτι για το προτυπο 3d θα ειναι το προτοκολο hdmi 1.4 και οχι η σαρωση με αυτο το κριτιριο θα βγαινουν οι τηλεορασεις στα καταστηματα
τωρα φυσικα θα χρειαστουνε και 200 Hz ανανεωση εικονας

αυτο ομως που μου κανει εντυπωση ειναι το εξεις.

αφου μπορει το ps3 που εχει προφιλ hdmi 1.3 να αναβαθμιστει σε 3d bluray
μεσω ενως firware
γιατι να μην μπορει να το κανει καθε αλλο blu ray player με καπιο firware update?

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι μετάδοσης της πληροφορίας 3D στη στερεοσκοπική μέθοδο.

Ένας, είναι η μετάδοση όπως θα προβληθεί, δηλαδή για ένα σήμα των 60Hz για κάθε μάτι, θέλουμε 120Hz σύνολο (η μέθοδος αυτή συνήθως χρησιμοποιείται στα PC).

Άλλοι τρόποι, είναι και τα δύο καρέ, ένα για κάθε μάτι, σε ένα κάδρο διπλάσιας και παραπάνω ανάλυσης με τον μισό ρυθμό ανανέωσης. Μία παραλλαγή αυτής της μεθόδου θα χρησιμοποιηθεί στο BluRay 3D, όπου οι ρυθμοί θα μείνουν οι κλασικοί 24-50-60Hz, αλλά η ανάλυση θα είναι 1920x2205, που θα περιλαμβάνει τα δύο καρέ 1920x1080 για κάθε μάτι με μία κενή μπάρα πλάτους 45 pixels να τα χωρίζει. Η χρονική τοποθέτηση των καρέ στα 48-100-120Hz, θα γίνεται από το μέσο προβολής (τηλεόραση, οθόνη, προβολέας).

Καμμία καταναλωτική τηλεόραση που έχει κυκλοφορήσει έως τώρα, δεν είναι συμβατή με τα παραπάνω πρότυπα μετάδοσης...

Εγώ να κάνω μια χαζή ερώτηση : Εγώ που έχω μια KRP-500A και με δεδομένο ότι όλες οι ηλεκτρονικές διεργασίες γίνονται στο media box και όχι στην οθόνη, θεωρητικά πάντα δεν μπορεί το media box να δεχθεί μια αναβάθμιση και να μπορεί να δεχτεί τα νέα standard? έτσι και αλλιώς η οθόνη είναι 100Hz οπότε σύμφωνα με αυτά που προανέφερες μπορεί να δείξει στερεοσκοπικό 3D.

Τώρα το αν θα γίνεί είναι άλλο θέμα....

Re: Απάντηση: Firmware 3.20 συνοδεύεται με "3D Video Output"

εγω αυτο που ξερω ειναι οτι για το προτυπο 3d θα ειναι το προτοκολο hdmi 1.4 και οχι η σαρωση με αυτο το κριτιριο θα βγαινουν οι τηλεορασεις στα καταστηματα
τωρα φυσικα θα χρειαστουνε και 200 Hz ανανεωση εικονας

αυτο ομως που μου κανει εντυπωση ειναι το εξεις.

αφου μπορει το ps3 που εχει προφιλ hdmi 1.3 να αναβαθμιστει σε 3d bluray
μεσω ενως firware
γιατι να μην μπορει να το κανει καθε αλλο blu ray player με καπιο firware update?

Γιατί το καλύτερο blu ray player που κυκλοφορεί έχει κατά πολύ, κατώτερη επεξεργαστική ισχύ από το PS3, πράγμα που πιθανώς να κάνει αδύνατη μια τέτοια αναβάθμιση! Μπορεί βέβαια κάποια να έχουν επαρκές hw για κάτι τέτοιο αλλά ποια εταιρία θα χάσει την ευκαιρία να πουλήσει τα καινούργια blu ray player που θα υποστηρίζουν 3d, αναβαθμίζοντας τα παλιά και μάλιστα τσάμπα!!?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Firmware 3.20 συνοδεύεται με "3D Video Output"

Γιατί το καλύτερο blu ray player που κυκλοφορεί έχει κατά πολύ, κατώτερη επεξεργαστική ισχύ από το PS3, πράγμα που πιθανώς να κάνει αδύνατη μια τέτοια αναβάθμιση! Μπορεί βέβαια κάποια να έχουν επαρκές hw για κάτι τέτοιο αλλά ποια εταιρία θα χάσει την ευκαιρία να πουλήσει τα καινούργια blu ray player που θα υποστηρίζουν 3d, αναβαθμίζοντας τα παλιά και μάλιστα τσάμπα!!?

δεν νομιζω οτι ειναι ανωτερο απο απλα blu ray players
αν ηταν ετσι τοτε η sony γιατι να βγαζει και players? ας περναν ολοι το ps3

πιο λογικο μου φαινετε το τελευταιο σκελος που λες οτι ποια εταιρια θα χασει την ευκειρια να το κανει
και εχεις δικιο μαλλον

το αλλο ειναι οτι το ps3 εχει προφιλ hdmi 1.3 ενω πλεων τα standart για 3d ειναι hdmi με profil 1.4 θα μπορει με ενα upgrade να αλαξει προφιλ απο 1.3 σε 1.4?

αυτο δεν ειναι θεμα hardware?

Εκτός από τον τρόπο μετάδοσης (φημολογείται πως εν τέλει και το HDMI 1.3 θα μπορεί να στείλει πληροφορία 3D, αλλά στη μισή ανάλυση), υπάρχει και το θέμα της αποκωδικοποίησης της παλμοσειράς 3D από τον δίσκο.

Εδώ, ένα μηχάνημα γενικού hardware, όπως είναι το PS3 ή ένας υπολογιστής, εφόσον διαθέτει το απαιτούμενο γκάζι, μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά απλώς με καινούριο software.

Μία συσκευή που χρησιμοποιεί όμως απολύτως εξειδικευμένο hardware για πολύ συγκεκριμένα πράγματα, όπως είναι ένα player, δεν είναι δυνατόν να "μάθει" να κάνει καινούρια πράγματα, χωρίς καινούριο hardware.

@fragoulisnaval: Αν βρισκόταν κάποιος να αναπτύξει ένα καινούριο media box, ίσως να μπορούσαν να εξυπηρετηθούν κάποιες από τις προδιαγραφές του 3D. Είναι όμως ένα μεγάλο "αν" και ένα επίσης μεγάλο "ίσως"...

Απάντηση: Re: Firmware 3.20 συνοδεύεται με "3D Video Output"

Εκτός από τον τρόπο μετάδοσης (φημολογείται πως εν τέλει και το HDMI 1.3 θα μπορεί να στείλει πληροφορία 3D, αλλά στη μισή ανάλυση), υπάρχει και το θέμα της αποκωδικοποίησης της παλμοσειράς 3D από τον δίσκο.

Εδώ, ένα μηχάνημα γενικού hardware, όπως είναι το PS3 ή ένας υπολογιστής, εφόσον διαθέτει το απαιτούμενο γκάζι, μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά απλώς με καινούριο software.

Μία συσκευή που χρησιμοποιεί όμως απολύτως εξειδικευμένο hardware για πολύ συγκεκριμένα πράγματα, όπως είναι ένα player, δεν είναι δυνατόν να "μάθει" να κάνει καινούρια πράγματα, χωρίς καινούριο hardware.

@fragoulisnaval: Αν βρισκόταν κάποιος να αναπτύξει ένα καινούριο media box, ίσως να μπορούσαν να εξυπηρετηθούν κάποιες από τις προδιαγραφές του 3D. Είναι όμως ένα μεγάλο "αν" και ένα επίσης μεγάλο "ίσως"...

μαλιστα εγω θα ασχοληθω με 3d σε κανα 2-3 χρονια
θα περιμενω να κατασταλαξει λιγο η τεχνολογια 3d

μεχρι τοτε μπορει να εχουν βγει και ολογραμματα

η τεχνολογια τρεχει μονο οι τσεπες μας μενουνε πισω
χαχαχαχα