FirmWare 3.21 για PS3

neof1z

AVClub Enthusiast
14 January 2009
848
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
PS3 is now being seeded to anyone who tries to log onto the PlayStation Network. As far as we can tell, all the update seems to do is remove the “install other OS” option and kill access to anyone who does have another platform dual-booted.
PS3 firmware update 3.21 has gone live — and no, it’s not some kind of elaborate April Fool’s joke crafted by Sony. Yes, the update removes Linux support from Phat PS3 systems. And yes, the update makes it explicitly clear that this update will remove a feature (and corresponding menu options) from your system.

This is a mandatory update, meaning you won’t be able to log on to the PlayStation Network without it. So, might as well get it out of your way as soon as possible. You can use either System Update from the XMB, or download the update from PlayStation.com to a USB stick.

http://deu01.ps3.update.playstation...3a08ef6164a7770ae3e7d5b9f366437a/PS3UPDAT.PUP

Last edited:
Re: Νεο FirmWare για PS3

Αντίο Other OS για πάντα ?!!?

Αυτό κάτι σημαίνει!

Η Sony έχει πλέον σοβαρό λόγο να το κάνει, και το κάνει όπως -όπως μπας και προλάβει το επεχόμενο custom geohotps3 firmware !!!

Αν σας απασχολεί το θέμα, μην κάνετε update το 3.21 και παρακολουθήστε αυτό

Αν πάλι είστε πιστοί οπαδοί ακολουθήστε τους ρυθμούς της Sony! Απλά μπορεί να μην υπάρξει επιστροφή (για αρκετό χρονικό διάστημα τουλάχιστον), όπως ακριβώς την "πάτησαν" μερικοί με το PSP!!!

Last edited:

Α να παρει και εγω το εκανα το update..

Όπως δείχνουν τα πράματα και το FAT πάνε να το κάνουν SLIM.

Πολλή δίαιτα έχει πέσει αυτόν τον καιρό.

Αυτό είναι το changelog του 3.21

• The [Install Other OS] and [Default System] features have been deleted.
• The playback quality of some PlayStation® format software that is downloaded (as a purchase or for free) from PlayStation®Store has been improved.
• A security patch was added to address security vulnerabilities that may occur when playing MP4 format video files.

Read more: http://www.ps3news.com/PS3-Online/p...-it-only-does-less-than-it-did/#ixzz0jz5LOfIb

Έχει βελτιώσεις όπως λέει, απλά χάνεις το Linux

Η ολοφάνερη πρεμούρα της Σόνυ αλλά και μερικών που έσπευσαν να αποκρύψουν καταστάσεις τα λένε όλα.

Λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι σύντομα μέσω linux και μόνο, όσοι δεν έχουν λεφτά για πέταμα δίνοντας 70αρες για παιχνίδια ή νοικιάζοντάς τα σε τιμές κλεψιμέϊκες, παύουν να ταλαιπωρούνται;)
Tουλάχιστον, αυτό μαρτυρούν οι σπασμωδικές αντιδράσεις.

Άρα, δεν κάνω το update που να χτυπιούνται κάτω κάποιοι αγκαλιά με τον Γιαπωνέζο!

Κι άν έχουμε ήδη Linux τί γίνεται?
Τετέλεσται? (κουβέντα των ημερών) δηλ. χάνουμε τη δυνατότητα να boot-άρουμε στο linux?

Θα δουλέυει το Linux, αλλά θα απενεργοποιηθούν οι επιλογές του PSN μέχρι να το απεγκαταστήσεις.

Υπάρχει βέβαια και μία ανακοίνωση για custom firmware 3.21 που θα αφήνει την επιλογή Other OS ενεργή. Είδωμεν.

Μέσα από το πρόγραμμα "Logan5's proxy server" έχετε την δυνατότητα πρόσβασης στο Playstation Network και την διατήρηση του "Other OS" στο σύστημα σας!

Μέσα από το πρόγραμμα "Logan5's proxy server" έχετε την δυνατότητα πρόσβασης στο Playstation Network και την διατήρηση του "Other OS" στο σύστημα σας!

Αυτό απλά παρακάμπτει οποιοδήποτε prompt για αναβάθμιση του firmware από το PSN... επειδή έχει αρκετά προβλήματα και χρειάζεται και ένα PC για να τρέχει τον proxy server καλύτερα IMHO να περιμένουμε για το 3.21 CFW.

Re: Νεο FirmWare 3.21 για PS3

Καλημέρα!

Ευτυχώς έχω μεγάλο (σχετικά) διάστημα να ανοίξω το PS3 κι έτσι κατά τύχη απέφυγα να κάνω το "κακό" Update.
Διαβάζοντας αυτό το τόπικ, δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω. (θέλω να διατηρήσω την επιλογή Other OS)
Τώρα το PS3 φοράει το 3.01.
Κάπου διάβασα ότι έχει υπάρξει Update 3.20 (μάλιστα με προσθήκη υποστήριξης 3D)
H Wikipedia όμως δεν το αναφέρει:
http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3_system_software
Αναφέρει το 3.01 (που έχω) => 3.15 => 3.21
Υπάρχει τελικά το 3.20;
Επίσης θα ήμουν τρομερά υπόχρεος αν κάποιος το έχει (το 3.20 Update) και μου υποδείξει κάποιο λινκ ή το ανεβάσει κάπου. -bye-

Re: Νεο FirmWare 3.21 για PS3

To slim έτσι κι' αλλιώς ποτέ δεν είχε επιλογή Other OS, άρα λογικά ναι.