First Watt F5 by Nelson Pass

Πάντως εχω +30 πανω απο τον χώρο μετρώντας στην ψυκτρα εξωτερικα στην περιοχη του φετ.

Δεν είμαι γνώστης του κυκλώματος, αλλά το να έχεις +30 πάνω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος δεν είναι θέμα, αρκεί το ρεύμα ηρεμίας που έχει υπολογίσει ο Pass να είναι μέσα στα όρια του.
Θυμάμαι σε MF A1 Anniversary, χτύπαγε και 45°C από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά το ρεύμα ηρεμίας ήταν μέσα στις προδιαγραφές. Αντιθέτως εάν χρησιμοποιούσες δύο μεγάλους ανεμιστήρες 12ρηδες πάνω στη ψύκτρα, έριχνε τη θερμοκρασία στο +25 πάνω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος αλλά το ρεύμα ηρεμίας κατέβαινε χαμηλά.

Αδερφάκια με του Σταύρου είναι, έιναι λίγο μικρότερος όχι σε ηλικία... Τα Toshiba φοράει κα αυτός και το σχηματικό είναι ίδιο με του Σταύρου. τις διαστάσεις απο τις ψηκτρες θα ήθελα και μετά θα σου προτείνω τίς βελτιώσεις που θα είναι σημαντικές... Και στους 60 βαθμούς δεν έχει πρόβλημα αν τα μοσφετ είναι κοντά στούς 75!

Σάκη, θέλω λίστα υλικών για CLC τώρα!

Μαζί με αντίστοιχη τεκμηρίωση ασφαλώς.

Κάτι μου είχες πει σε mail αλλά καλό θα ήταν να τα συζητήσουμε στο παρόν νήμα μιας και ίσως ενδιαφέρει αρκετούς.

Αδερφάκια με του Σταύρου είναι, έιναι λίγο μικρότερος όχι σε ηλικία... Τα Toshiba φοράει κα αυτός και το σχηματικό είναι ίδιο με του Σταύρου. τις διαστάσεις απο τις ψηκτρες θα ήθελα και μετά θα σου προτείνω τίς βελτιώσεις που θα είναι σημαντικές... Και στους 60 βαθμούς δεν έχει πρόβλημα αν τα μοσφετ είναι κοντά στούς 75!

το θέμα μου είναι ότι ο χώρος το καλοκαίρι έχει 29-30. Τις πρώτες μέρες ο Φ5 έδειξε 57 στις ψύκτρες.
Οι διαστάσεις είναι 30Χ16Χ4 για κάθε πλευρά δηλαδή για 2 τρανζίστορ. (ενώ ο Pass λέει 20Χ12Χ5 για ένα φετ, δηλαδή 20% παραπάνω) Και το 4 είναι τα φτερα με συνυπολογισμένο το πάχος της βάσης.
Ενα πρώτο πρόβλημα που διαπίστωσα είναι ότι τα φετ είναι εντελώς έκκεντρα τοποθετημένα στις ψύκτρες και σε διαφορετική θέση σε κάθε κανάλι, χωρίς προφανή λόγο (τουλάχιστον που να καταλαβαίνω εγώ)

πάντως δεν ξέρω τι χέρια έχει ο Pass, εγώ πάνω από 3 δευτερόλεπτα στο σημείο που είναι τα φετ δεν μπορώ να τα κρατήσω. Στις άκρες παίζεται...:BDBDG54:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κάτι μου είχες πει σε mail αλλά καλό θα ήταν να τα συζητήσουμε στο παρόν νήμα μιας και ίσως ενδιαφέρει αρκετούς.

2 σίγουρα...

Last edited:
Τα μοφσφετ (toshiba) που φοράει τι θερμοκρασιακό εύρος έχουν;
Οι 57°C δεν μου φαίνονται πολλοί, αλλά όλα εξαρτώνται από το θερμοκρασιακό εύρος των μοσφετ και τι ρεύμα ηρεμίας αναμένεις σύμφωνα με τον Pass (πιστεύω να τα δίνει όλα αυτά, συνήθως δεν είναι τσιγγούνης).

Σταύρο, κακώς που τον έδωσες! Για μένα είναι κορυφή σε τάξη Α και ακόμη στις μέρες μας δίνει δείγμα "γλυκιάς" υπογραφής στο άκουσμά του.
Που να τον ακούσεις και με παράκαμψη όλου του προενισχυτή του, ως τελικό!
Πάρε μια φώτο από το δικό μου που τον έχω ακόμη για να ζηλέψεις...

Attachments

• mfa1.jpg
    mfa1.jpg
    136.5 KB · Views: 162
Βρε αθεόφοβε, πούλησες Anniversary κομμάτι, που ήταν 250 κομμάτια αριθμημένα παρακαλώ, για ένα MF ραδιόφωνο! :violent-smiley-030:
Συλλεκτικά να σκεφτόσουν και μόνο, αρκούσε...
Ξέρεις τι προσπάθειες είχε κάνει ο Ι... της Exclusive να μου τον πάρει (πριν από αρκετά χρόνια);

Κάποια στιγμή που θα συναντηθούμε, θα τον ακούσουμε, έτσι για το πάθημά σου...τον έχω για κάποιες κρύες χειμωνιάτικες βραδιές...άλλο ένα θερμαντικό σώμα για το σαλόνι με ζεστή ωραία μουσική!

http://gr.mouser.com/ProductDetail/Hammond-Manufacturing/159ZJ/?qs=HY6QdUiTBExOZxgMsWmzIA==
Θα χρειαστείτε από 4 και οι δύο, οι 57οC είναι πολύ καλά για Ελλάδα σκεψου το χειμώνα θα είναι κοντά στους 50οC... Επίσης πίσω από τα μοσφετ έχεις ότι καλύτερο κυκλοφορεί για μεταφορά θερμότητας Keratherm® Red Insulators οπότε τα μόσφετ βλέπουν το πολύ +10οC ( Χρειάζεται ένα λαζερ θερμόμετρο για επαλήθευση!) το σημαντικότερο είναι να γίνει dual mono η τροφοδοσία σου που σημαίνει χρειάζεσαι πυκνωτές. Τώρα αν 'εφτιαχνα μένα θα διάλεγα 2 RIFA 22000 25V 105οC(high riple )μετά τις διόδους (mur 3020) μετά το πηνίο και μετά πάλι rifa, αλλά εδώ μπορείς να παίξεις με hiend πυκνωτές ακόμα και 4700uf x10 105oC κομμάτια elna, panasonic και bypass και άλλα... βέβαια το κόστος μεγαλώνει αρκετά και εδώ πολλοί λένε ότι οι πρώτοι πυκνωτές μπορούν να είναι και οι φθηνότεροι... μου αρέσουν τα τερατάκια τις rifa peh169 + μεγάλος χρόνος ζωής

Πάρε απ το diyaudio. Πολύ πιο ποιοτικές, και δοκιμσμένες σε αρκετό ρεύμα.

http://www.diyaudio.com/store/ampli...ries/universal-amplifier-power-supply-v3.html

Έχω και έτοιμες αχρησιμοποίητες που σε κάποια φάση θα τις πουλήσω, αρκεί να ξεκολλήσεις τις αντιστάσεις και να βάλεις το τσοκάκι που θέλεις.

Βασικά πρέπει να έχω και αχρησιμοποίητες... θα δω και θα σου πω

Απάντηση: Re: First Watt F5 by Nelson Pass

Πάρε απ το diyaudio. Πολύ πιο ποιοτικές, και δοκιμσμένες σε αρκετό ρεύμα.

http://www.diyaudio.com/store/ampli...ries/universal-amplifier-power-supply-v3.html

Έχω και έτοιμες αχρησιμοποίητες που σε κάποια φάση θα τις πουλήσω, αρκεί να ξεκολλήσεις τις αντιστάσεις και να βάλεις το τσοκάκι που θέλεις.

Βασικά πρέπει να έχω και αχρησιμοποίητες... θα δω και θα σου πω

Παρέλαβες υλικα γιά τόν f6 ;τόν φτιάχνεις;

Re: Απάντηση: Re: First Watt F5 by Nelson Pass

Παρέλαβες υλικα γιά τόν f6 ;τόν φτιάχνεις;

Τον F6 τον έχω ήδη συναρμολογημένο στην convertible έκδοση του Teabag, απλά δεν έχω κάτσει να τον καλωδιώσω.
Μετά έστησα τον Gainclone και έμεινε λίγο πίσω το θέμα τελικός... Και τώρα βλέπω και τον Ironamp και μάλλον θα καταλήξω κατά κει... τόσα projects... τόσο λίγος χρόνος...

Συμφωνώ από diyaudio! Νομίζω βγαίνει και φθηνότερο και οπτικά ανώτερο!
Αν όμως πας σε πυκνωτές τύπου rifa με σπείρωμα τότε μόνο για τους διόδους θα χρειαστείς πλακετίτσα (αν και για μένα γενικώς δεν χρειάζεται...!)

Παίζοντας με Duncan Psu...
Γενικά για choke θέλουμε να είναι χαμηλής αντίστασης κάτω από 0,2ohm και τιμή τα 2mH και πάνω (και τα 2μΗ κάνουν άψογα τι δουλεία τους)!
Θα πρότεινα επίσης 3 πυκνωτές πρίν και 3 μετά με τους μετά να είναι και οι καλύτεροι σε ποιότητα!!! ( Με λίγα λόγια αυτούς που έχετε να τους βάλετε μπροστά!)

!psu  120mohmmikro.pngpsu  120mohm.png

Attachments

• psu  160mohmmikro.png
    psu 160mohmmikro.png
    59.3 KB · Views: 105
  • psu 3.9mH 210mohm.png
    psu 3.9mH 210mohm.png
    117 KB · Views: 104
  • psu 10mH 160mohm.png
    psu 10mH 160mohm.png
    116.9 KB · Views: 104
  • Untitled1.png