First Watt F5 by Nelson Pass

επίσης επρεπε κάπου να υπάρχει αστέρι πάνω στο σασί με όλα τα gnd?
το μόνο που βλέπω είναι κάποια gnd μαζωμένα πάνω στην κλέμα αριστερά από τον κεντρικό διακόπτη (με κόκκινα θερμοσυστελλόμενα).

20150222_091732.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα θερμίστορ (ένα για κάθε επιστροφή (-) από κάθε κανάλι) πρέπει να συνδεθούν στο γειωμένο σασί. Αλλιώς είναι άχρηστα...

κανένα σχηματικό ρε παιδιά....

τα σχεδίασα σε ένα χαρτί και καλά μου βγαίνουν....
απλά έχει δυό θερμίστορ σε σειρά

κανε δοκιμη με εναν μονο φτανει για να δεις αν υπαρχει θεμα ειχα ιδιο προβλημα οπως εχω ξαναγραψει

οχι η πλακετες δεν μαζευουν θορυβο δεν εχουν προβλημα αν θυμαμε καλα και στο μαμα μηχανημα ετσι καπως ειναι

Τα λευκά καλώδια που πάνε δεξιά αριστερά που πηγαίνουν? Στους μετασχηματιστές?

Μήπως είναι τα thermistor που μπαίνουν ενδιάμεσα στη σύνδεση εν σειρά του πρωτεύοντος που μας δίνει το soft start του Pass?

Aν ναι, τότε δεν θα έπρεπε να είναι σε σειρά, αλλά ένα ανά πρωτεύον.

softstart.PNG

Μήπως είναι παράλληλα και τα πρωτεύοντα όπως ήταν και τα δευτερεύοντα?

Κάνε και έναν έλεγχο ότι όντως είναι CL60 τα thermistor

Πάντως συμφωνώ ότι θέλει ένα καλό συμμάζεμα. Ορίστε το σχηματικό. Θέλεις ένα τέτοιο ανά κανάλι

psu.PNG

Για το βόμβο, αφού δεν σου τον κάνει χωρίς πηγή, λογικά κάπου παίζει loop. Κάνε έναν έλεγχο τις υποδοχές μήπως βραχυκυκλώνει κάποια επιστροφή με το σασί.

Τα λευκα πάνε στους μτσ.
Οπως τα ειδα τα θερμιστορ δεν ανταποκρινονται στο σχεδιο του pass για 240 στο πρωτευον. Το πρωτευον ειναι ενα. Δηλαδη δεν μπορώ να υλοποιησω το σχεδιο της εικονας. Δεν υπάρχει η μεσαία ληψη όπου ειναι το θερμιστορ στην εικονα.

Και εγω νομίζω οτι ειναι θεμα loop.

Soft start είναι σε σειρά μιας και έχουμε 600va! Είναι καλύτερα από τα cl60, αυτά θα πρέπει να είναι σε σειρά με τη φάση του δικτύου το neutral ελεύθερα επιστρέφει. Δεν πρέπει να γειωθουν! Τα ic τι είναι?

Η πρόταση μου για περιποίηση εσωτερικού και καταλληλότερη γείωση - απομόνωση των δύο καναλιών.
Καταργείς το θερμιστορ της πλακέτας των πυκνωτών!!!
Τέλος αντί για θερμίστορ μετά την μπόρνα του ηχείου "-" μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το συνδυασμό γέφυρας θερμιστορ ή της γέφυρας με πυκνωτή και αντίσταση σε κάθε περίπτωση απλά επί δύο...!

Και το καλώδιο του δικτύου να περάσει από την μέση... Όχι κάτω από την έξοδο του F5.....!!!!!!!!!!!!
To μαύρο καλώδιο μάλιστα...! Τσέκαρε την γείωση των RCA να μην γειώνουν πάνω στο σασί!!! Σύμφωνα με την υφιστάμενη υλοποίηση λόγω του προς κατάργηση θερμίστορ θα σου δίνει μια μικρή αντίσταση της τάξεως 10ohm

Attachments

• earth-f3 (1).gif
    earth-f3 (1).gif
    7.8 KB · Views: 207
  • f5TV2_psu.png
    f5TV2_psu.png
    10.3 KB · Views: 208
  • psu.PNG
    psu.PNG
    66 KB · Views: 207
  • 20150222_091732.jpg
    20150222_091732.jpg
    194.9 KB · Views: 208
Λογω υποχρεώσεων της ημέρας δεν ασχολήθηκα οσο ήθελα.
Προσπαθώ να καταλάβω τις συνδεσμολογιες που προτείνονται για την ώρα αν και δεν ξέρω ακομα γιατί να μην κρατηθεί η παρουσα (με το σχετικό σουλούπωμα) αν βέβαια είναι σωστή και λυθούν τα επι μέρους προβλήματα

Δεν σε προλαβαίνω. ...
Θα πρέπει πρώτα να μεταφέρω τα σκιτσακια πανω στις φωτο σε σχηματικά. ...
Τα αστεράκια δεν μου αρέσουν απαραίτητα. Απλα αν πρέπει να γίνουν ...να γίνουν

Το τελευταίο μου φαίνεται πιο κατανοητό. Τα μαύρα μπαρμπαδακια ειναι τα θερμιστορ? Με τι χαρακτηριστικα?
Το άλλο στην πλακέτα απλά ξηλωμα?

Δεν σε προλαβαίνω. ...
Θα πρέπει πρώτα να μεταφέρω τα σκιτσακια πανω στις φωτο σε σχηματικά. ...
Τα αστεράκια δεν μου αρέσουν απαραίτητα. Απλα αν πρέπει να γίνουν ...να γίνουν

Το τελευταίο μου φαίνεται πιο κατανοητό. Τα μαύρα μπαρμπαδακια ειναι τα θερμιστορ? Με τι χαρακτηριστικα?
Το άλλο στην πλακέτα απλά ξηλωμα?

Ναι και Ναι! Το θερμίστορ που καταργείς ή cl60 Inrush Current Limiters 5A 10ohm
ή αντί για θερμιστορ

Attachments

• earth-f3 (1).gif
    earth-f3 (1).gif
    7.8 KB · Views: 291
20150223_111945.jpg

το σχηματικό μέχρι τους μτς.
Ακούω παρατηρήσεις.
Αν και τελικά μάλλον ΟΚ φαίνεται, διότι μερικά πράγματα πηγαίνανε κάτω από την πλακέτα του τροφ και δεν τα έβλεπα, ενώ το κίτρινο καλώδιο δίνει και παίρνει....

το θερμίστορ στην πλακέτα λέει
15SP
005

αν τα βγάζω σωστα

τα αλλα
NTC
5,0
0804

μετρήσεις νομίζω τα είχα γράψει πιό πάνω....
από όσο θυμάμαι:

στο 9 22.3
στην έξοδο τροφοδοτικού 21.9
στις 22άρες αντιστάσεις περίπου .25 (με κάποιες αποκλίσεις στα 4 σημεία καθώς και τα πολύμετρα έχουν ψιλοδιαφορές, αλλά όσο χρειάζεται για να φέρνω 1 mV στο offest)

Καλές είναι οι μετρήσεις σου και το σχηματικό, δώσε λίγο bias 0,3ν στις 22αρες

το bias το κατέβασα επίτηδες για να μη μου ζεσταίνεται. Δεν είναι καλά στο .25?

Το φίλτρο βγήκε. :drummer:

Μετά την έξοδο του φίλτρου έχω την εντύπωση ότι γενικά χωρίς σήμα ησύχασε παραπάνω.
Με σήμα ο βόμβος υπάρχει παλι στο δεξί, αλλά νομίζω λιγότερος.

Αν το εφαρμοσμένο σχηματικό δεν έχει σχεδιαστικό πρόβλημα, πρέπει σώνει και καλά να το αλλάξω με αυτά που προτείνεις Σάκη?
(εννοείται στο μεταξύ θα ψάξω να λύσω το θέμα με τον βόμβο μια και πρέπει να σχετίζεται με κάποια λούπα εκτός μηχανήματος....)

Οπως εγραψα πιο πριν θελω να το κρατησω κατω απο τα 1.3Α

Η ασφάλεια που φοράει ειναι 3,15. Μηπως είναι μεγάλη?

μετά από μισή ώρα είσοδος τροφοδοτικου 22.4 έξοδος 22.2

τώρα μετά από μιά ώρα μετράω για πρώτη φορά μετά την αφαίρεση του φίλτρου τις πτώσεις τάσης στις αντιστάσεις και βλέπω σχεδόν 0.21-0.22.
Δηλαδή σχεδόν 1Α και το βλέπεις στις ψύκτρες που πιάνονται άνετα. Είναι δυνατόν η αφαίρεση του φίλτρου να το προκάλεσε αυτό?

3.15a για 600va είναι μια χαρά, ο απλός είναι 300va το σχηματικό με τα αστεράκια θα εξαλείψει την περίπτωση λοοπ και θα ελαχιστοποιήθει μεταξύ των καναλιών. Επίσης θα μειώσεις τα σκουπίδια του δικτύου διώχνοντας τα από τις πλακέτες εξόδου!9
Περισσότερο bias σημαίνει μικρότερες παραμορφώσεις, κρύος και τάξη α δεν πάει.... Η ρύθμιση σου για καλοκαίρι καλή έιναι!
τέλος δοκίμασε μια απλή πηγή να τσεκαρεις αν ο βόμβος υπάρχει.

Μετα απο 2,5 ωρες το bias ηταν γυρω στο .27.
Θα το δουλεψω λιγο ετσι ψάχνοντας τις πηγες και αν δεν βελτιωθεί θα αλλαξω στα αστέρια.
Ισως πιο ύστερα δοκιμασω κατι σκέτο πχ cd player με ρυθμιζόμενη εξοδο μηπως εχει καμιά λουπα στο dac αν και στον προ δεν έρχεται κατι

Ενα παράξενο θεματακι.
Μου το εκανε την Κυριακή μια φορά και μθα σήμερα.
Μετα τρια λεπτα εσβησε.
Ουτε ac στα δευτερεύοντα.
Μετα βέβαια το ανοιξα πάλι κσι συνεχισε για ωρες.
Σήμερα το ίδιο.
Το παράτησα τωρα.
Ο νους μου παει μονο στα θυριστορ.
Λετε κατι να παίζει εκει?
Να μην εσφιξα κάτι στην κλεμα?