send
AVClub Fanatic
Τότε ανοικτός παραείναι μαλακός. Ίσως είναι και το κοντινό της εστίασης βέβαια. Για παράδειγμα ο Nikkor 50/1.4 δεν είναι τόσο μαλακός ανοικτός (τουλάχιστον οι παλιές εκδόσεις, S.C Auto και Ais που έχω).
γιατί συμβαίνει αυτο ? ενοοώ τόσο soft στο 1.4? έχει να κάνει με κακή κατασκευή του φακου?
Το 1.4 υπάρχει πρώτα-πρώτα για να είναι εύκολη η σύνθεση και εστίαση. Άλλο πράμα τόση φωτεινότητα στο σκόπευτρο!
Όταν δεν είναι τόσο κοντινή η εστίαση (οπότε έχουμε και πρόβλημα με το εξαιρετικά ρηχό βάθος πεδίου) νομίζω περιορίζονται κάπως τα προβλήματα εκτροπών (αυτά είναι που πειράζουν κυρίως, όχι το μαλακό του γραψίματος) και δεν είναι και τόσο "σπάνιες" οι χρήσεις του 1.4
Xμμμ... Ανα καιρούς έχω προσέξει οτι η διαφορά τιμής ενός 1.4 με τον ίδιο 1.8 είναι η διπλή και πάνω... Μου φαίνεται τραβηγμένο να δίνει ο αγοραστής τα διπλά λεφτά για ευκολότερη σύνθεση και εστίαση, εκτός αν πρόκειται για επαγγελματία... Εν πάσει περιπτώσει, έχουμε τα ίδια αποτελέσματα στο 1.4 από άλλους φακούς της αγοράς (nikon, canon κλπ) ? Συμβαίνει να έχω (απο την παροπλισμένη πιά spotmatic) δύο super-multicoated takumars - ο ένας, ο 50/1.8 μου δίνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα τελείως ανοιχτός...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.