flac στο Ιpod?

Re: Απάντηση: Re: flac στο Ιpod?

Είναι μεγάλη ευκολία πάντως να ακούς τα flac σου χορός περιττές μετατροπές…

κάτσε βρε Τάσο,
τί περιττές μετατροπές?

άμα είναι flac είναι το ίδιο παντού...

Παιδιά... διαβάστε λίγο το λινκ...

Υπάρχει dual boot, αλλά και ρολ μπακ, δεν είναι μόνιμο...

Σας πληροφορώ ότι με τα Sennheiser HD650 παίζει καλά και με τα Superlux άψογα.

Όσο για τις ψείρες που λες... είναι θέμα φορητότητας... οι Denon ψείρες μου παίζουν άψογα, αλλά υπάρχουν και hiend ψείρες...δεν κατάλαβα γιατί υποτιμάς τις ψείρες?? δεν ακούμε με ψείρες έτσι γενικά?? δεν κατάλαβα το επιχείρημα...δως μου να καταλάβω...

Δεν είναι και απαραίτητο να παίζει με ψείρες..

Αν κάποιος δεν θέλει να ακούει από ΦΟΡΗΤΗ συσκευή, τότε δεν χρειάζεται να έχει φορητή συσκευή, ούτε το Rockbox...

Εγώ ακούω στον κήπο, στο αεροπλάνο, στο εξοχικό, στην παραλία... θα πρέπει να κουβαλάω μαζί μεγάλα μηχανήματα?? η θα πρέπει να τα ακούω ντε και καλά από apple firmware?

Αν λοιπόν μπορεί να παίζω με drag and drop όλη μου την άυλη δισκοθήκη (που είναι όλη αποκλειστικά σε Flac) για ποιο λόγο θεωρείς ότι αν τα μετατρέπω κάθε φορά είναι το ίδιο??? και τα διπλά αρχεία, και ο κόπος???

Εγώ ανέφερα ότι έχει καλό αποτέλεσμα απλά...είναι δωρεάν και μπορεί όποιος θέλει να το δοκιμάσει πολύ εύκολα...

Γα τους φανατικούς της apple, κάντε μετατροπές... τι να πω...

Παιδιά... διαβάστε λίγο το λινκ...

Υπάρχει dual boot, αλλά και ρολ μπακ, δεν είναι μόνιμο...

Σας πληροφορώ ότι με τα Sennheiser HD650 παίζει καλά και με τα Superlux άψογα.

Όσο για τις ψείρες που λες... είναι θέμα φορητότητας... οι Denon ψείρες μου παίζουν άψογα, αλλά υπάρχουν και hiend ψείρες...δεν κατάλαβα γιατί υποτιμάς τις ψείρες?? δεν ακούμε με ψείρες έτσι γενικά?? δεν κατάλαβα το επιχείρημα...δως μου να καταλάβω...

Δεν είναι και απαραίτητο να παίζει με ψείρες..

Αν κάποιος δεν θέλει να ακούει από ΦΟΡΗΤΗ συσκευή, τότε δεν χρειάζεται να έχει φορητή συσκευή, ούτε το Rockbox...

Εγώ ακούω στον κήπο, στο αεροπλάνο, στο εξοχικό, στην παραλία... θα πρέπει να κουβαλάω μαζί μεγάλα μηχανήματα?? η θα πρέπει να τα ακούω ντε και καλά από apple firmware?

Αν λοιπόν μπορεί να παίζω με drag and drop όλη μου την άυλη δισκοθήκη (που είναι όλη αποκλειστικά σε Flac) για ποιο λόγο θεωρείς ότι αν τα μετατρέπω κάθε φορά είναι το ίδιο??? και τα διπλά αρχεία, και ο κόπος???

Εγώ ανέφερα ότι έχει καλό αποτέλεσμα απλά...είναι δωρεάν και μπορεί όποιος θέλει να το δοκιμάσει πολύ εύκολα...

Γα τους φανατικούς της apple, κάντε μετατροπές... τι να πω...

διακρίνω μιά επιθετικότητα ή μου φαίνεται?:award:
εγώ απορίες εχω...
για το dual boot και τέτοια δεν ξέρω, δεν διάβασα και τέτοια λογισμικά του σατανά προτιμώ να πάρω recommendation παρά fucking manual.
Με ψείρες ακούω κάθε μέρα σχεδόν δυό ώρες στο λεωφορείο και είναι ποιοτικές.
Αλλά καμμία σχέση με σοβαρή ακρόαση.
Και ΔΕΝ μπορείς να με πείσεις Ο,ΤΙ και να κάνεις ότι αν είναι να ακούσω με τις ψείρες πρέπει να έχω flac.

Δεν υπάρχει επιθετικότητα...

Εφόσον ακούς από φορητό μέσο, και είσαι γνώστης περί μη απωλεστικών αρχείων, και επειδή γνωρίζεις από ακουστικά και ψείρες...και μάλλον έχεις πολλά FLac...

Διάβασε αν σε ενδιαφέρει το νήμα πάλι να δεις ότι έχω κάνει "recommedation" και μάλιστα σε όλα τα φόρουμ αυτό συνιστούν για να μην σπαταληθούν λεφτά σε ξεχωριστό player Flac, εαν κάποιος έχει ήδη ένα παλαιό ipod...

Από κει και πέρα αν εσύ θεωρείς ότι για να ακούσεις από ipod πρέπει να χρησιμοποιήσεις μόνο ψείρες... θα διαφωνήσω και θα σου ξαναπώ ότι παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο με τα Superlux...(τα οποία επίσης δεν έχεις ακούσει)... όποιος δεν το δοκιμάσει... αυτός χάνει κατά την άποψη μου...

Και εάν η άποψη μου δεν γίνετε πιστευτή...την καταθέτω έτσι και αλλιώς...

Καμιά επιθετικότητα!!-bye-

εμ δεν τα έχω ακούσει....
είπες θα έρθεις το Σεπτέμβρη, τώρα είναι Οκτώβρης-bye-

Βάζω ενίοτε στο αιποδι μου τα 240, αλλά μόνο μέσα στο σπίτι, οπότε εκεί πάντα έχει καλύτερη πηγη

από περιέργεια, θα δοκιμάσω, απλά μην μου κολλήσει γιά πάντα το εργαλείο....

Δυστυχώς είμαι μπλεγμένος με την δουλειά και δεν είναι εποχές να τα φορτώνουμε στον κόκορα...

Θα βρεθούμε κάποια στιγμή... το πότε είναι λίγο φλου αυτή τη στιγμή...

Ποιό ipod έχεις?

Aς καταθέσω και 'γω την άποψη μου σχετικά μ' αυτό που άκουσα πρίν από λίγες ώρες στον φίλο Χρήστο (πήγα για να του επιστρέψω τα μοντιφιασμένα του superlux HD681 που μου είχε δανείσει) με το ipod του,με ''περασμένο'' το rockbox,και με ακουστικά τα Sennheiser HD650 τα AKG Q701 και τα μοντιφιασμένα superlux HD681.
To ηχητικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και 'γώ προσωπικά δεν το περίμενα, εξεπλάγην ευχάριστα.
Ακούσαμε διάφορα flac και με τα τρία αυτά ακουστικά και κατ'ευθείαν απο το ipod και μέσω του ενισχυτή ακουστικών τον superlux,του Χρήστου.
Πραγματικά τα superlux είναι το ''hiend του φτωχού'' με απίστευτο μπάσο καλύτερο (προσωπική μου άποψη) απο τα άλλα δύο´''μεγαθήρια''.
Τα ΑΚG μου φάνηκαν λίγο ''φτωχά'' σε μπάσο αλλά στα υπόλοιπες συχνότητες πολύ σωστά αλλά συνεχίζουν να μην με ενθουσιάζουν όσο τα Sennheiser HD650 που είναι φοβερά ακουστικά,αρκετά αναλυτικά με σωστό και αρκετό μπάσο και γενικά πολύ ισορροπημένα και ξεκούραστα που θα ήθελα πολύ να τα αποκτήσω κάποτε.

Re: Απάντηση: flac στο Ιpod?

Aς καταθέσω και 'γω την άποψη μου σχετικά μ' αυτό που άκουσα πρίν από λίγες ώρες στον φίλο Χρήστο (πήγα για να του επιστρέψω τα μοντιφιασμένα του superlux HD681 που μου είχε δανείσει) με το ipod του,με ''περασμένο'' το rockbox,και με ακουστικά τα Sennheiser HD650 τα AKG Q701 και τα μοντιφιασμένα superlux HD681.
To ηχητικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και 'γώ προσωπικά δεν το περίμενα, εξεπλάγην ευχάριστα.
Ακούσαμε διάφορα flac και με τα τρία αυτά ακουστικά και κατ'ευθείαν απο το ipod και μέσω του ενισχυτή ακουστικών τον superlux,του Χρήστου.
Πραγματικά τα superlux είναι το ''hiend του φτωχού'' με απίστευτο μπάσο καλύτερο (προσωπική μου άποψη) απο τα άλλα δύο´''μεγαθήρια''.
Τα ΑΚG μου φάνηκαν λίγο ''φτωχά'' σε μπάσο αλλά στα υπόλοιπες συχνότητες πολύ σωστά αλλά συνεχίζουν να μην με ενθουσιάζουν όσο τα Sennheiser HD650 που είναι φοβερά ακουστικά,αρκετά αναλυτικά με σωστό και αρκετό μπάσο και γενικά πολύ ισορροπημένα και ξεκούραστα που θα ήθελα πολύ να τα αποκτήσω κάποτε.

όλα καλά
αλλά 2 ενστάσεις.
1. δεν μπορείς να τριγυρνάς με το ipod και έστω τα φτηνα superlux δεξιά και αριστερά
2. αν είναι να τριγυρνάς, φτάνουν μιά χαρά και τα 256άρια mp3. Δεν χρειάζεσαι flac.

Δημήτρη...

Δεκτές οι ενστάσεις,... αλλά αυτό που λέει ο Κώστας είναι ότι ο ήχος (που παρεμπιπτόντως ακούσαμε:
1. Μόνον του με Superlux κατευθείαν στο ipod, και
2. Με ενίσχυση για τα υπόλοιπα συμπεριλαμβανομένων των Superlux με πηγή το ipod,...

ακούστηκαν πολύ καλά... κατά την άποψη μου καλύτερα από 320αρια mp3... (και υποκειμενικά αλλά και σίγουρα αντικειμενικά είναι καλύτερα).

Από κει και πέρα υπάρχουν και φορητοί ενισχυτές (εγώ έχω τον JDS Labs) που με το line out από ipod να οδηγήσουν πιο καλά οποιαδήποτε ακουστικά.

Είναι απλά θέμα γούστου ή κεφιού, ή τρόπου ζωής πως και εαν κάποιος θέλει και χρησιμοποιεί κάτι τέτοιο...

Επίσης κάποιος φίλος πιο πάνω είπε ότι με spdif έξοδο, αποτελεί μια καλή πηγή, για όσους και πάλι έχουν Flac και δεν μπλέκουν με αρχεία apple.

το κλου της υπόθεσης είναι μονάχα ότι...

To ipod με Rockbox παίζει Flac... όποιος ενδιαφέρεται ας το κάνει (για τους προσωπικούς του λόγους) είναι τσάμπα...

Καλή σας ημέρα!!!

-bye-
Το ipod με Rockbox παίζει Flac

Δημήτρη...

Δεκτές οι ενστάσεις,... αλλά αυτό που λέει ο Κώστας είναι ότι ο ήχος (που παρεμπιπτόντως ακούσαμε:
1. Μόνον του με Superlux κατευθείαν στο ipod, και
2. Με ενίσχυση για τα υπόλοιπα συμπεριλαμβανομένων των Superlux με πηγή το ipod,...

ακούστηκαν πολύ καλά... κατά την άποψη μου καλύτερα από 320αρια mp3... (και υποκειμενικά αλλά και σίγουρα αντικειμενικά είναι καλύτερα).

Από κει και πέρα υπάρχουν και φορητοί ενισχυτές (εγώ έχω τον JDS Labs) που με το line out από ipod να οδηγήσουν πιο καλά οποιαδήποτε ακουστικά.

Είναι απλά θέμα γούστου ή κεφιού, ή τρόπου ζωής πως και εαν κάποιος θέλει και χρησιμοποιεί κάτι τέτοιο...

Επίσης κάποιος φίλος πιο πάνω είπε ότι με spdif έξοδο, αποτελεί μια καλή πηγή, για όσους και πάλι έχουν Flac και δεν μπλέκουν με αρχεία apple.

το κλου της υπόθεσης είναι μονάχα ότι...

To ipod με Rockbox παίζει Flac... όποιος ενδιαφέρεται ας το κάνει (για τους προσωπικούς του λόγους) είναι τσάμπα...

Καλή σας ημέρα!!!

-bye-
Το ipod με Rockbox παίζει Flac

θα δοκιμάσω....
μάλλον....
με spdif σίγουρα θα παίζει. Αλλά πώς να την πάρεις...Το 5άρι είναι εξαιρετική πηγή και είχε εξαιρετικό dac chip, νομίζω wolfson. Η Line out ...δεν.

Απάντηση: Re: flac στο Ιpod?

θα δοκιμάσω....
μάλλον....
με spdif σίγουρα θα παίζει. Αλλά πώς να την πάρεις...Το 5άρι είναι εξαιρετική πηγή και είχε εξαιρετικό dac chip, νομίζω wolfson. Η Line out ...δεν.

Τί εννοείς 5άρι; 5ης γενιάς;

Αλήθεια εγώ έχω το classic 80GB. Το έχω πάρει Δεκέμβρη του 2007. Ξέρει κανένας τί γενιά είναι; Είναι αυτό με την μεταλλική νίκελ πλάτη. Τί dac έχει αυτό μέσα;

Το rockBox είναι αυτο που ακριβώς έψαχνα, μιας και όλη μου η συλλογή είναι σε flac και δεν Υπάρχει χρόνος και διαθεση για μετατροπές σε αλλα φόρμα.
Πως όμως Μπορώ να δω ποιο iPod έχω; Είναι ένα classic 160gb αλλα δεν ξέρω γενιά..το έχω 3-4 χρόνια νομίζω.

Απάντηση: Re: flac στο Ιpod?

Το rockBox είναι αυτο που ακριβώς έψαχνα, μιας και όλη μου η συλλογή είναι σε flac και δεν Υπάρχει χρόνος και διαθεση για μετατροπές σε αλλα φόρμα.
Πως όμως Μπορώ να δω ποιο iPod έχω; Είναι ένα classic 160gb αλλα δεν ξέρω γενιά..το έχω 3-4 χρόνια νομίζω.

Πρέπει να είναι 6ης γενιάς σαν το δικό μου το 80άρι. Μάλλον δεν υποστηρίζεται το classic ακόμα, όπως λέει στην 1η σελίδα του Rockbox κάτω - κάτω.:bigcry:

από τη μέρα που το ipod ξαναμπήκε στην τσέπη μου μόνιμα λόγω sony MH1 ήρθε η ώρα για να δούμε το φως (rockbox!).:2thumb22sup:

έτσι εδώ και λίγες μέρες που έγινε η μετατροπή (ποιά μετατροπή δηλαδή, απλά προσθήκη ενός νέου παράλληλου λογισμικού) πλέον μου έχει γίνει εμμονή και δεν βγαίνουν οι ψείρες από τα αυτιά μου.
Πανεύκολη εγκατάσταση, τεράστιο και κατανοητότατο manual σε pdf.
Απορώ πως το είχα αμελήσει τόσο καιρό.:bang:
Ακούω ό,τι θέλω, όποτε θέλω μεταφέρω flac πανεύκολα και με ασφάλεια. Σταθερό λειτουργικό, ξενίζει λίγο λόγω χρωμάτων και skin διότι χάνεις την αυστηρή γκλαμουρία του μήλου, αλλά...έχει άλλη γοητεία, και φυσικά ξεσκίζει ηχητικά και λειτουργικά.

Ευχαριστίες στον Σταύρο (για τα sony) και στον Χρήστο (για το rockbox).:worshippy:

(αγνοείστε τί έγραφα παραπάνω για ψείρες flac mp3 και συναφή).:7SFGSFG: