flac τσαλίμια στην αναπαραγωγή...

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,608
από προχτές στην αναπαραγωγή ακούγω γκζτ γκζτ γκζτ κάθε λίγα δλ στην αναπαραγωγή και στο foobar και ακόμα παραπάνω στο winamp.

δεν μπορώ να το αποδώσω πουθενά παρά στο ότι γέμισε ο δίσκος.

Δηλ, πριν να συμβεί αυτό είχα κάπου 12 gb ελεύθερα και τώρα έχω 1.5
Τίποτα άλλο δεν άλλαξε.
Συμβαίνει και με αρχεία παλιότερα και με αρχεία που προστέθηκαν προχτές.
Συμβαίνει σε τυχαίες θέσεις....

Re: Απάντηση: flac τσαλίμια στην αναπαραγωγή...

Κακώς άφησες μόνο 1.5Gb κενό στο δίσκο! Εγώ στους δίσκους 1Tb αφήνω περίπου 20Gb κενό.

αν είναι όντως αυτό μικρό το κακό....
λύνεται.

Αλλο μην είναι...:FSGSFGS4:

Περίεργο μου φαίνεται... Αρκετές φορές εχω φτάσει τον δίσκο κυριολεκτικά στο 0, χωρίς να εχω πρόβλημα, παραμόνο με τον Opera(...λογικό, μια και κάνει cacheing).

Με ποιά συσκευή ήχου εχεις τετοια προβλήματα; Κάποιο απο τα USB DACs ή την καρτα του PC; Γιατί αν ειναι το δευτερο, κοίτα στις ρυθμίσεις του Winamp(Plugins > Output > NullSoft WaveOut) μήπως διορθωθεί αλλάζοντας το μέγεθος των buffers πχ

Περίεργο μου φαίνεται... Αρκετές φορές εχω φτάσει τον δίσκο κυριολεκτικά στο 0, χωρίς να εχω πρόβλημα, παραμόνο με τον Opera(...λογικό, μια και κάνει cacheing).

Με ποιά συσκευή ήχου εχεις τετοια προβλήματα; Κάποιο απο τα USB DACs ή την καρτα του PC; Γιατί αν ειναι το δευτερο, κοίτα στις ρυθμίσεις του Winamp(Plugins > Output > NullSoft WaveOut) μήπως διορθωθεί αλλάζοντας το μέγεθος των buffers πχ

η συσκευή δεν έχει αλλάξει
είναι η usb prodigy sound card κανονικά
Αυτό που μεσολάβησε (δεν θυμάμαι να πείραξα τίποτα) είναι ότι το ΣΚ ριπάρισα καμιά 30αριά και τα φόρτωσα στον δίσκο που έφτασε στα όριά του...

Τι λέτε βρε παιδιά; Μόνο 1.5GB; Θα πέσει φωτιά να μας κάψει...

Κάτι τέτοια ακούω ο παλιοκομπιουτεράς που δούλευα με σκληρό δίσκο 20MB σύνολο και δεν μου έχει μείνει ούτε χνούδι στο κεφάλι! :flipout:
Όχι μάνα μου... Πιο λογικό μου ακούγεται να φταίει το τροφοδοτικό, κάποιο άλλο τροφοδοτικό/φορτιστής που έχεις στη πρίζα παρά η λιγότερη χωρητικότητα... -bye-

Τι λέτε βρε παιδιά; Μόνο 1.5GB; Θα πέσει φωτιά να μας κάψει...

Κάτι τέτοια ακούω ο παλιοκομπιουτεράς που δούλευα με σκληρό δίσκο 20MB σύνολο και δεν μου έχει μείνει ούτε χνούδι στο κεφάλι! :flipout:
Όχι μάνα μου... Πιο λογικό μου ακούγεται να φταίει το τροφοδοτικό, κάποιο άλλο τροφοδοτικό/φορτιστής που έχεις στη πρίζα παρά η λιγότερη χωρητικότητα... -bye-

μα δεν άλλαξε τίποτα άλλο....
οπότε να ο ένοχος...

γιά φέξε εσύ λίγο, μιά και το χνούδι έφυγε που έφυγε....:grinning-smiley-043

Supersonic, νομίζω ότι γενικότερα το transport σου κουράζεται ;-) Από την αρχή νομίζω αντιμετωπίζεις μπόλικα προβλήματα… Δυστυχώς είναι αλήθεια ότι με τα καταραμένα τα λειτουργικά (και τη συνεργασία τους με το hardware) καμία φορά δε βγαίνει ευκολα άκρη.
Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι δεν είχα πρόβλημα προ τριετίας να ακούω αδιάλειπτα flac από το ταπεινό dreambox 500 με επεξεργαστή ppc @ 256 MHz 96Mb RAM από την 10Mbps Ethernet του μάλιστα – αν και linux.
Με όλα αυτά τα μπλεξίματα που έχεις ίσως τελικά να ήταν προτιμότερο να μεταβείς σε πιο πρόσφατο transport/laptop ιδανικά ΙΜΟ με vista/win7 (ή μετάβαση σε mac). Προς θεού δε σου λέω να το πετάξεις το παλιό … αλλά απέσυρε το για άλλες δουλειές και προγραμμάτισε σταδιακά την αγορά ενός καινούριου.

Όσο για το μπουκωμένο σκληρό. Λυπάμαι που αντιμετωπίζεις τέτοια θέματα – καινά δαιμόνια. Ειδικά εάν σε αυτό το σκληρό έχεις σβήσει / ξαναγράψει πολλές φορές ένας από τους λόγους καθυστέρησης είναι το γνωστό fragmentation των (file systems) των windows.

Δημήτρη δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ο ελεύθερος χώρος.

Κι εγώ παίζω απο δίσκους 99% γεμάτους και μάλλιστα μέσω wifi απο XP/Vista. Κανένα πρόβλημα με το foobar.

Υποθέτω α) πρόβλημα στο αρχείο (ριπάρισμα) β) ο δίσκος να τα έχει δει έγχρωμα hardware γ) ή κάποιο software να τον πεθαίνει στο διάβασμα (antivirus).

Δοκίμασε να αναπαράγεις απ την ενσωματωμένη κάρτα και παρατήρησε αν το πρόβλημα συνεχίζει.

από προχτές στην αναπαραγωγή ακούγω γκζτ γκζτ γκζτ κάθε λίγα δλ στην αναπαραγωγή και στο foobar και ακόμα παραπάνω στο winamp.

δεν μπορώ να το αποδώσω πουθενά παρά στο ότι γέμισε ο δίσκος.

Δηλ, πριν να συμβεί αυτό είχα κάπου 12 gb ελεύθερα και τώρα έχω 1.5
Τίποτα άλλο δεν άλλαξε.
Συμβαίνει και με αρχεία παλιότερα και με αρχεία που προστέθηκαν προχτές.
Συμβαίνει σε τυχαίες θέσεις....

Δεν φταίει ο ελεύθερος χώρος του σκληρού. Αυτό είναι το μόνο πού σίγουρα δεν φταίει!

Για τσέκαρε πόσο % είναι το CPU utilization την ώρα πού παίζεις flacs;
Μήπως την ώρα του "τσικ" αγγίζει το 100% ???

Supersonic, νομίζω ότι γενικότερα το transport σου κουράζεται ;-) Από την αρχή νομίζω αντιμετωπίζεις μπόλικα προβλήματα…

κουράζεται?
κουράστηκε?
ένας αθλον είναι τούριον μεσαίο μοντέλο του 2006. Ξέρω 2006. Αλλά τότε ήταν από τα μεσαία όχι τα φτηνά.

Δυστυχώς είναι αλήθεια ότι με τα καταραμένα τα λειτουργικά (και τη συνεργασία τους με το hardware) καμία φορά δε βγαίνει ευκολα άκρη.
Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι δεν είχα πρόβλημα προ τριετίας να ακούω αδιάλειπτα flac από το ταπεινό dreambox 500 με επεξεργαστή ppc @ 256 MHz 96Mb RAM από την 10Mbps Ethernet του μάλιστα – αν και linux.
Με όλα αυτά τα μπλεξίματα που έχεις ίσως τελικά να ήταν προτιμότερο να μεταβείς σε πιο πρόσφατο transport/laptop ιδανικά ΙΜΟ με vista/win7 (ή μετάβαση σε mac). Προς θεού δε σου λέω να το πετάξεις το παλιό … αλλά απέσυρε το για άλλες δουλειές και προγραμμάτισε σταδιακά την αγορά ενός καινούριου.

Όσο για το μπουκωμένο σκληρό. Λυπάμαι που αντιμετωπίζεις τέτοια θέματα – καινά δαιμόνια. Ειδικά εάν σε αυτό το σκληρό έχεις σβήσει / ξαναγράψει πολλές φορές ένας από τους λόγους καθυστέρησης είναι το γνωστό fragmentation των (file systems) των windows.

ο δίσκος είναι αγραφος. Είχε κάπου 150 ελεύθερα και τα γέμισα πρόσφατα με σταδιακά ριπαρίσματα. Σβήσε γράψε δεν είχε. Αρα δεν παίζει αυτό αν και το σκέφτηκα.

τώρα να πάω σε βιστα το θεωρώ ξεπεσμό...

Δημήτρη δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ο ελεύθερος χώρος.

Κι εγώ παίζω απο δίσκους 99% γεμάτους και μάλλιστα μέσω wifi απο XP/Vista. Κανένα πρόβλημα με το foobar.

Υποθέτω α) πρόβλημα στο αρχείο (ριπάρισμα)
το κάνει σε ο,τι δήποτε δοκίμασα. Παλιό νέο ριπάρισμα. Και το κάνει random σε όλα...

β) ο δίσκος να τα έχει δει έγχρωμα hardware

πουρκουά? έτσι ιν δε γκουντ οφ δε σιτινγκ?

γ) ή κάποιο software να τον πεθαίνει στο διάβασμα (antivirus).

δεν υπάρχει τιπτισ...

Δοκίμασε να αναπαράγεις απ την ενσωματωμένη κάρτα και παρατήρησε αν το πρόβλημα συνεχίζει.

αυτό το τελευταίο ...να το δω...

Re: Απάντηση: flac τσαλίμια στην αναπαραγωγή...

Δεν φταίει ο ελεύθερος χώρος του σκληρού. Αυτό είναι το μόνο πού σίγουρα δεν φταίει!

Για τσέκαρε πόσο % είναι το CPU utilization την ώρα πού παίζεις flacs;
Μήπως την ώρα του "τσικ" αγγίζει το 100% ???

το τσεκάρισα.
από 0-7% στο foobar μόνιμα, με κορυφές στα 25%
Και τα γκζτ συνέχεια από 0-7 κανονικά.

Δεν θα σας ζόριζα με απλά πράγματα.
Δύσκολα θέλω.
Φαντασία.
Τι στο καλό γίνεται?

Ξεπεσμός ξε-ξεπεσμός το wasapi & vista/win7 είναι λόγος για να πας προς τα εκεί. Για αυτό είπα προγραμμάτισε σταδιακά με την έλευση των win 7 ένα νεότερο μηχάνημα.

Βέβαια, όπως ορθά είπε και ο Morfeas, κλείσε antivirus … msn και ότι άλλο τρέχει στην μπάρα.

Στον turion πιθανά στα BIOS να βρεις και επιλογή για cool & quiet ή άλλα power saving features. Δε θυμάμαι εάν το έχουμε ξανασυζητήσει (sorry εάν επαναλαμβάνομαι). Επίσης μπορεί να υπάρχει και αντίστοιχος driver στα windows που ρυθμίζει το cool & quiet και αντίστοιχα features του επεξεργαστή για κατανάλωση μικρότερης ενέργειας.
Καταλαβαίνω ότι είναι παράλογο να σου προτείνω για laptop να τον κάνεις πιο ενεργοβόρο … αλλά είναι και αυτά μια πιθανή αιτία.

ΥΓ… δε θέλω να προτείνω fresh install/format και μόνο τα απαραίτητα – δηλαδή drivers + foobar ;-)

τα γκζτ τα ακους σε αυτα που ριπαρισες εσυ η στο κανει σε ολα,αν ειναι ετσι φταιει το ριπαρισμα.επισης το defrag χρειαζεται συχνα γιατι ο σκληρος οταν γραφει κατι το πεταει χυμα οπου ναναι μεσα του

Λοιπόν Supersonic όλα αυτά που σου έγραψαν τα παιδιά παίζουν.
Αν δεν... πάρε ένα μπαγκάμπ, χώσε ένα φορμάτ... και σφύξε τους τελευταίους drivers γιατί πολύ καιρό παιδεύεσαι μάνα μου με τα παράσιτα.
A, και άσε τον κομπιούτορα μόνο για μιούζικ.
Για τις υπόλοιπες δουλειές πάρε άλλονα.
Και στα στούντια έτσι κάνουν.
Δεν έχουν έναν για μιούζικ, γουόρντ, εξέλ, ιντερνετ, ι-μέιλ κ.α....

@ όλους....
το γκζτ ακούγεται ώρες ώρες και κάθε 3 δλ...
ακούγεται όποτε θέλει.
ακούγεται σε υλικό που υπήρχε από εβδομάδες και δεν είχε κάνει ποτέ αλλά και σε νέο.
Ο δίσκος δεν είναι ο δίσκος του υπολογιστή. Είναι δίσκος εξωτερικός. Τα 150 gb που γέμισα πρόσφατα γέμισαν γιά πρώτη φορά. Γενικά στον δίσκο αυτό δεν σβήστηκε ποτέ κάτι. Μόνο γέμιζε.
Το gkzt το κάνει σε όλα, όποτε θέλει. Τυχαία, αλλά το κάνει.
Αντιβιρους και μσν δεν τρέχουν. Είναι πισί από σπίτι. Δεν κυκλοφορεί σε κακόφημα μέρη.
Τουλάχιστον το αβίρα που φοράει το φοράει και τρέχει επί μήνες, και όταν δούλευαν όλα καλά.
Ο κομπιούτορας είναι μόνο γιά μουσική.
Εχει φυσικά και άλλα προγράμματα αλλά πλέον παίζει μόνο μουσική.

τώρα γιά να ξαναβάλω το foobar και τους οδηγούς...λέει...