flac τσαλίμια στην αναπαραγωγή...

Supersonic, θύμισε μου εάν έχεις κλείσει τα powersaving / cool&quiet… στα bios / windows.

εδώ που φτάσαμε πιά.....

ρε σεις έχω να τα πειράξω 3 μήνες.
σας λέω το μόνο (που θυμάμαι) να άλλαξε είναι ότι με την τελευταία παρτίδα έφτασα το δίσκο στο 1.5 gb.

Και το ψιλοσκεφτόμουνα. Μετά έλεγα, πρέπει να πάρω νέο δίσκο....

Για όσους μέχρι τώρα έχουν ισχυρισθεί ότι ο ελεύθερος χορός του δίσκου δεν παίζει ρόλο, θα τους ενημερώσω ότι όλοι οι κατασκευαστές αποθηκευτικών χώρων, συνιστούν τουλάχιστον 10% (Δέκα τοις εκατό) ελεύθερο χώρο για την ορθή λειτουργία του μέσου. Κάποιοι μάλιστα σε αντίθετη περίπτωση αποποιούνται και την νομική ευθύνη.

Το ίδιο ισχύει και για όταν ο δίσκος είναι πάνω από 10% (Δέκα τοις εκατό) κατακερματισμένος (defragmented).

Απορώ μάλιστα πως κάποιοι κομπουτεραδες ισχυρίζονται το αντίθετο.

Bart

Απάντηση: Re: flac τσαλίμια στην αναπαραγωγή...

εδώ που φτάσαμε πιά.....

ρε σεις έχω να τα πειράξω 3 μήνες.
σας λέω το μόνο (που θυμάμαι) να άλλαξε είναι ότι με την τελευταία παρτίδα έφτασα το δίσκο στο 1.5 gb.

Και το ψιλοσκεφτόμουνα. Μετά έλεγα, πρέπει να πάρω νέο δίσκο....

O δίσκος αυτός όμως είναι εξωτερικός και είναι αυτός που έχεις τα μουσικά αρχεία σου... Ετσι δεν είναι; Αν είναι έτσι δεν παίζει ρόλο ο ελεύθερος χώρος αυτού.

Τα windows τρέχουν στον εσωτερικό δίσκο ο οποίος προφανώς δεν θα είναι τόσο φορτωμένος. Σωστά; Υπάρχει χώρος σε αυτόν τον δίσκο για την virtual memory;

Συνήθως τα windows ρετάρουν ύστερα από αρκετή χρήση και το αρχείο pagefile.sys της virtual memory πολλές φορές χαλάει (εν μέρει)

Κάνε το εξής: Κλείσε την virtual memory από το control panel. Αφού επανεκκινήσει το σύστημα χωρίς swap file κάνε ενα defragmentation στον δίσκο C: του λειτουργικού συστήματος. Και αφού τελειώσει αυτό τότε ξαναενεργοποίησε την Virtual memory έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα καινούργιο "υγιές" αρχείο pagefile.sys

Πόσα watt είπαμε είναι το τροφοδοτικό του laptop σου;

Για όσους μέχρι τώρα έχουν ισχυρισθεί ότι ο ελεύθερος χορός του δίσκου δεν παίζει ρόλο, θα τους ενημερώσω ότι όλοι οι κατασκευαστές αποθηκευτικών χώρων, συνιστούν τουλάχιστον 10% (Δέκα τοις εκατό) ελεύθερο χώρο για την ορθή λειτουργία του μέσου. Κάποιοι μάλιστα σε αντίθετη περίπτωση αποποιούνται και την νομική ευθύνη.

Μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα από κάποιον τέτοιο κατασκευαστή;

Γιατί πρώτη φορά το ακούω, και ασχολούμαι χρόνια.. τα τελευταία (6-7) από αυτά στον enterprise τομέα του IT που δεν παίζει με αυτά.

Επίσης, δεν πρέπει να μπερδεύουμε το εγγυημένο performance ενός δίσκου με τη δυνατότητά του να μας δώσει ένα stream του 1.5Mbps (και βγάλε) που απαιτεί το Red Book.

Το ίδιο ισχύει και για όταν ο δίσκος είναι πάνω από 10% (Δέκα τοις εκατό) κατακερματισμένος (defragmented).

Πως ακριβώς το ορίζουν αυτό (το 10%) οι εν λόγω κατασκευαστές;

Απορώ μάλιστα πως κάποιοι κομπουτεραδες ισχυρίζονται το αντίθετο.

Bart

Συγνωμη φιλε Bart αλλα απο ολα αυτα δεν ισχυει τιποτα.
Το μονο που εχει μια σχετικη ισχυ ειναι να μην ειναι πολυ γεματο το partition με τα Win. Και αυτο για να υπαρχει χωρος στο Tmp File.
Οσο για το defrag... οι αποψεις γενικα διιστανται... εγω δεν το χρησιμοποιω ποτε.

Τωρα για τον φιλο supersonic. Το οτι πριν απο μερικες μερες δουλευε δεν σημαινει κατι, ειδικα για τα Win. Επισης κοιτα το hardware γενικοτερα, απο καρτα ηχου μεχρι καλωδιο και Dac.
Οτι αλλαγη μπορεις να φανταστεις, αν δεν την εχεις κανει κανε την.

Απλα προς σχολιασμο (ειμαι παντελως ασχετος και τυγχανει να εχω κολλητο φιλο κομπιουτερα που μου τα λεει ,μπακαλικα ομως για να τα καταλαβω)

Μου ειπε λοιπον οτι η χρηση θυρας usb ειναι για αλλη δουλεια και οχι για να εκτελουμε προγραμματα και εργασιες μεσω αυτης.
Σε αυτες τις αναγκαστικες περιπτωσεις που το κανουμε, η συμπεριφορα της θυρας usb ειναι απροβλεπτη και ασταθης.

Αν σωνει και καλα θελουμε εξωτερικο δισκο ,η θυρα firewire ειναι πιο καταλληλη.

Ετσι ειναι?????

παιδια ο ανθρωπος παιζει απο εξωτερικο δισκο αρα δεν παιζει το defrag oyte h virtual εφοσον μεχρι τωρα δουλευε σωστα αυτο που παιζει κατα 90% ειναι οτι εχουν για καποιο λογο πειραχτει οι drivers πρεπει να κατεβασει τους τελευταιους του motherboard apo to site τους και αφου απεγκαταστησει τους παλιουσ να τους βαλει.αλλα συνηθως λογω του οτι τα xp δεν κανουν τετοιες μαγκιες ευκολα ενα φορματ τα γιατρευει ολα
Υ.Γ εκτος και αν εχει προβλημα ο εξωτερικος σκληρος δοκιμασε τον και σε αλλο pc

Λοιπόν, αντιγράφεις καμιά 10αριά FLAC στον εσωτερικό δίσκο του laptop, αποσυνδέεις τον USB δίσκο, κάνεις και ένα reboot for safe measure, και παίζεις τα FLAC του εσωτερικού δίσκου σου.

Αν όλα παίζουν καλά, είναι μάλλον θέμα των USB drivers του motherboard σου.
Μου φαίνεται ότι πρέπει να δοκιμάσεις αυτό....και βλέπεις μετά.

Απλα προς σχολιασμο (ειμαι παντελως ασχετος και τυγχανει να εχω κολλητο φιλο κομπιουτερα που μου τα λεει ,μπακαλικα ομως για να τα καταλαβω)

Μου ειπε λοιπον οτι η χρηση θυρας usb ειναι για αλλη δουλεια και οχι για να εκτελουμε προγραμματα και εργασιες μεσω αυτης.
Σε αυτες τις αναγκαστικες περιπτωσεις που το κανουμε, η συμπεριφορα της θυρας usb ειναι απροβλεπτη και ασταθης.

Αν σωνει και καλα θελουμε εξωτερικο δισκο ,η θυρα firewire ειναι πιο καταλληλη.

Ετσι ειναι?????

Ετσι είναι, πολύ σωστά!

Re: Απάντηση: Re: flac τσαλίμια στην αναπαραγωγή...

Ετσι είναι, πολύ σωστά!

ναι αλλά φαίνεται ότι το κάνει ο μισός πλανήτης.....
:grinning-smiley-043

Ναι γιατί τα περισσότερα PC δεν έχουν θύρα firewire όπως επίσης και οι περισσότεροι εξωτερικοί δίσκοι δεν έχουν firewire. Και όσοι έχουν είναι ακριβότεροι...

Πολυ σωστα φιλε Komhst

Υπαρχει βεβαια και το Isochronous transfer απο την USB και εναι αυτο που χρησιμοποιειται για streaming υλικο (μουσικη, ταινιες κλπ) αλλα και παλι δεν παυει να "περναει" απο το κοινο usb bus που γενικοτερα λειτουργει σαν hub. Θεωρητικα δηλαδη "διαμοιραζει" το bandwidth (12Mbps σε USB1.0 και 480Mbps σε USB2.0).
Βεβαια αν ο controler ειναι "καλος" δεν εχουμε προβλημα (καπου ειχα διαβασει οτι χρησιμοποιουνται και παραπανω απο ενας controler στα καινουρια PC), και κανει διαχωρισμο του traffic σε isochronous και bulk (ειναι οι τυποι που αφορουν το payload, ενω οι control και interrupt ειναι πιο πολυ για managerial purposes).

Γιαυτο αναφερονται ως ανωτερες οι firewire συνδεσεις. Επειδη ειναι dedicated "ζευξη" στα 400Μbps και δεν χρειαζεται διαχειρηση "κινησης" οπως στις USB συνδεσεις. Οποτε δεν εχουμε το ενδεχομενο ενος congestion απο καποιο λαθος.

Re: Απάντηση: flac τσαλίμια στην αναπαραγωγή...

Ναι γιατί τα περισσότερα PC δεν έχουν θύρα firewire όπως επίσης και οι περισσότεροι εξωτερικοί δίσκοι δεν έχουν firewire. Και όσοι έχουν είναι ακριβότεροι...

+1
και μενα μου ειχε κανει κολπα παλια με κατι τσακ τσουκ στην αναπαραγωγη o φουμπαρ και εβγαζε ενα ρολογακι που μετραγε την ταχυτητα των usb αλλα τα pc τοχα φτασει στα ορια (overclock θερμοκρασιες και δεν συμαζευεται)και δεν εφτιαχνε με τιποτα,η λυση ηταν το format κανονικα μια φορα το χρονο χρειαζεται να κανεις εκτος και αν τοχεις μονο για μια συγκεκριμενη δουλεια.εγω π.χ εχω το htpc μονο για ταινιες και μουσικη δεν τουχω ουτε antivirus επιτηδες και βεβαια δεν το συνδεω στο νετ.-bye-

Πολυ σωστα φιλε Komhst

Υπαρχει βεβαια και το Isochronous transfer απο την USB και εναι αυτο που χρησιμοποιειται για streaming υλικο (μουσικη, ταινιες κλπ) αλλα και παλι δεν παυει να "περναει" απο το κοινο usb bus που γενικοτερα λειτουργει σαν hub. Θεωρητικα δηλαδη "διαμοιραζει" το bandwidth (12Mbps σε USB1.0 και 480Mbps σε USB2.0).
Βεβαια αν ο controler ειναι "καλος" δεν εχουμε προβλημα (καπου ειχα διαβασει οτι χρησιμοποιουνται και παραπανω απο ενας controler στα καινουρια PC), και κανει διαχωρισμο του traffic σε isochronous και bulk (ειναι οι τυποι που αφορουν το payload, ενω οι control και interrupt ειναι πιο πολυ για managerial purposes).

Γιαυτο αναφερονται ως ανωτερες οι firewire συνδεσεις. Επειδη ειναι dedicated "ζευξη" στα 400Μbps και δεν χρειαζεται διαχειρηση "κινησης" οπως στις USB συνδεσεις. Οποτε δεν εχουμε το ενδεχομενο ενος congestion απο καποιο λαθος.

Εγώ πού έχω δύο δίσκους εξωτερικούς πάνω στο ίδιο PC, έναν firewire και έναν USB έχω παρατηρήσει το εξής: Οταν κάνω copy ενα τεράστιο αρχείο (π.χ. μια ταινία αρκετά GB) ενώ η ταχύτητα μεταφοράς είναι πάνω κάτω περίπου η ίδια (με το μάτι), στην περίπτωση του USB "γονατίζει" η CPU αν κάνει και κάτι άλλο ακόμα, ενώ στην περίπτωση του firewire η CPU είναι "ξεκούραστη" και μπορεί να κάνει και οτιδήποτε άλλο ενόσω διαρκεί το transfer.

http://www.e-djs.gr/portal/index.php?option=com_kunena&Itemid=44&func=view&catid=7&id=90164

Το εχω ξαναβαλει ,αλλα νομιζω οτι τωρα ειναι πολυ πιο επικαιρο...
Για ριχτε μια ματια οι γνωριζοντες:grinning-smiley-043 και σχολιαστε το:grandpa: ,να μαθαινουμε και μεις οι φουκαραδες οι ασχετοι!!!

(καλα ειμαι και πολυ αιλουροειδές ο π@υστης....ειδατε με τι γατισιο τροπο σας πεταω το μπαλακι να τα διαβασετε και μετα να μου πειτε ευκολα και ωραια τι ακριβως να κανω!! ):flipout::flipout::flipout:

Last edited:
Αν και καθε αλλο παρα ειδημων ειμαι, I'll give it a try.

Για την εγκατασταση δε λεει και κατι φοβερο οποτε το προσπερναω

- Απενεργοποίηση του Windows Messenger
Πολυ σωστα και για λογους security.

- Εμφάνιση
Συμφωνω απολυτα, το eye candy κανει κακο στη RAM...

- Επαναφορά Συστήματος
Δεν ειναι κακη ιδεα να το κανεις disable, ετσι κι αλλιως μιλαμε για ενα multimedia PC οποτε δεν εχεις συχνα βαλε βγαλε progs και φυσικα δεν κανεις surf στο net

- Επιδόσεις και εικονική μνήμη
Σχεδον δικιο, αν και πιστευω οτι 3xRAM ειναι καλυτερα, και φυσικα σε αλλο σκληρο δισκο (οχι αλλο partition, αλλο δισκο)

- Γρήγορη Εναλλαγή Χρηστών
Εντελως Αχρηστο!

- Αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων
Δε χρειαζεται να κανεις ολη αυτη τη φασαρια, μπορεις και να βαλεις ενα προγραμματακι να σου κανει αυτη τη δουλια, π.χ. ACE Utilities
Και φυσικα να ξερεις πολυ καλα τι κανεις!

- Καταγραφή κίνησεων σκληρού δίσκου
Δεν ειναι κακο...

- Cache κατά την εγγραφή
Δεν ξερω ποσο καλο ειναι αυτο...

- Υπηρεσίες Προσοχή! Για προχωρημένους μονο!
Καλον ειναι οποιος δεν ξερει να μην πειραζει τα services!

Μερικές τελευταίες συμβουλές

- Χρησιμοποιήστε διαφορετικούς δίσκους για προγράμματα και ήχους. Όταν δουλεύετε σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου, αυτό διαβάζει ταυτόχρονα δεδομένα απαραίτητα για να τρέξει και διάφορα αρχεία ήχου. Αυτό σημαίνει ότι η βελόνα του σκληρού δίσκου μετακινείται συνεχώς από το σημείο που είναι εγκατεστημένο το πρόγραμμα στο σημείο που είναι αποθηκευμένα τα αρχεία ήχου, καθυστερώντας σημαντικά την εκτέλεση των διεργασιών. Αν χρησιμοποιήσουμε διαφορετικούς δίσκους για προγράμματα και αρχειά ήχου, τότε οι 2 βελόνες κινούνται ταυτόχρονα, επιταχύνοντας σημαντικά την εκτέλεση του προγράμματος.
Σωστο, δυο διαφορετικους δισκους ομως, οχι απλα δυο διαφορετικα partition.

- Οι συχνές ανασυγκροτήσεις κρατούν τον δίσκο σας σε φορμα. Word!
Μπααα δε νομιζω...

- Κρατήστε τα Windows ενημερωμένα. Έτσι αποφεύγετε προβλήματα πριν την εμφάνισή τους.
Η δημιουργειτε καινουρια...lol (Linux Rulez)

Και φυσικα, αφου δεν μπαινετε στο net τα antivirus, firewall, antispyware και αλλα τετοια ειναι παντελως αχρηστα...

Στο προβλημα μας τωρα....ισως να δεις τις γειωσεις σου,και αν γειωνεται και που η ψηφιακη σου(αν με αυτη παιζεις)

Εγω οποτε γινει μαλακια με καμια συσκευη(κανενας φορτιστης,κανενα bluesky κλτ) και μου σηκωσει την γειωση,τοτε διακοπτεται η συνδεση του usb to spdif converter με το dac.Και αλλα κουφα.Αλλα συνηθως οταν ξαναεπιλεξεις τη συσκευη παιζει μια χαρα.

Μια προταση ειναι...ψαξε το λιγο.Μηπως εβαλες στο πολυπριζο καμια μ@λ@κοσυσκευη?