Φλας Canon 550EX vs Cullmann 4500

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
Και πολλά λες 150. Κάτσε έρχεται.....

Δεν ξέρω τι έκανες αλλά βλακεία έκανες.
Αφού αυτό που θές το κάνει και το δικό σου. Ρύθμισέ το να ρίχνει δυνατή φλασιά, αυτή που θές, και μην το ξαναπειράξεις αφού δεν θές να ασχολείσαι.

Για πες μου πως γίνεται αυτό.

Πρέπει να προσέχεις κι άλλα πράγματα π.χ. ISO το οποίο επηρεάζει πάρα πολύ την φωτογραφία. Εγώ ξέρω να πω ότι πατώντας ένα κουμπί με το cullmann έβγαλα μια φωτογραφία μια χαρά, την οποία πρέπει να ψαχτώ με το 550ΕΧ για να βγάλω αντίστοιχη. Και καλά όταν είσαι σπίτι και δοκιμάζεις.
Σε real καταστάσεις θα είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα;

αν το θέμα είναι κοντά, χαμηλό iso, wb στο flash και καθάρισες.

Επίσης, μέσα σε σπίτια τις καλύτερες φωτό τις βγάζω με το "P" και το φλας να βαράει στο ταβάνι.
Και πιο φωτεινές και πιο "ατμοσφαιρικές", κάτι σαν φυσικός φωτισμός ένα πράμα.

Το απόγευμα θα βάλω φωτό.

Έχω το 380 της Canon να φανταστείτε!

αλήθεια, το 550ΕΧ γιατί το πήρες? Τα μικρότερα φλας της canon θα σου έκαναν μια χαρά τη δουλειά που θέλεις και με μικρότερο όγκο, βάρος, κόστος.
Εγώ έχω το 420 (έχει αντικατασταθεί με το 430 πλέον) και είμαι ευχαριστημένος.
Σκέψου επίσης, πριν αντικαταστήσεις το 550, ότι μπορεί να λειτουργήσει ως μάστερ, οπότε παίρνεις ένα 420 ή 430 για slave και περνάς σε άλλο επίπεδο φωτογραφίας....

(εννοείται όχι στο πράσινο ή στο P)

Δεν το πήρα τώρα το 550ΕΧ Το είχα πάρει πριν 2 χρόνια με την 300D. Τότε δεν υπήρχε ακόμα το 580ΕΧ. Ε κοίτα να δεις, το έκανα διότι λόγω ασχετοσύνης ήθελα να αισθάνομαι ψυχολογικά σίγουρος ότι δεν θά έχω πρόβλημα και ότι θα είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα.

Λοιπόν, εδώ παραθέτω δυο παραδείγματα του αγαπημένου μου τρόπου χρήσης του φλάς μου (380 ex) το οποίο χρησιμοποιώ με ανάκλαση...ταβανιού (όπου υπάρχει...διαθέσιμο βέβαια!).

Στη μια έχουμε μια κοντινή φωτογραφία ενος μωρού, όπου το θέμα φαίνεται ικανοποιητικότατα φωτισμένο χωρίς να υπάρχουν ενοχλητικές ασπρίλες, ενώ παράλληλα φωτίζεται και το background.

Στην άλλη έχουμε το σύνηθες πρόβλημα, το τραπέζι της παρέας, όπου συνήθως οι πρώτοι καίγονται και οι τελευταίοι δε φαίνονται. Στην περίπτωσή μας βλέπουμε ότι με τη μέθοδο του ταβανιού είναι δυνατός ο ικανοποιητικός φωτισμός του θέματος ακόμα και στα 4-5 μέτρα, κάτι που δε γίνεται εύκολα όταν το φλας μας είναι στραμένο προς το θέμα.

χοπ άι χελπντ. :grandpa:

ΥΓ: το φλας μου δε το πειράζω καθόλου, τραβάω με το "P" της 350 μου

Attachments

• IMG_2461.JPG
    IMG_2461.JPG
    79.6 KB · Views: 17
  • IMG_2491.JPG
    IMG_2491.JPG
    67.1 KB · Views: 13
Last edited:
Re: Απάντηση: Φλας Canon 550EX vs Cullmann 4500

Κακαλιός Στέργιος said:
...Στην περίπτωσή μας βλέπουμε ότι με τη μέθοδο του ταβανιού είναι δυνατός ο ικανοποιητικός φωτισμός του θέματος ακόμα και στα 4-5 μέτρα, κάτι που δε γίνεται εύκολα όταν το φλας μας είναι στραμένο προς το θέμα.

... αρκεί να έχεις ταβάνι
:flipout: :flipout:

και ο πλάγιος τοίχος κάνει, αλλά καλό είναι να υπάρχει και κάποιος φωτισμός γενικώς στο περιβάλλον. Και εννοείται, δεν φοβόμαστε, ειδικά με την 350/20/30D να ανεβάσουμε και 800iso για να βγαίνει και λιγάκι μπακγκράουντ και όχι μαύρη ειν' η νύχτα στα βουνά.