Φλας για Canon 500D

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,762
Από το λίγο που το έχω παλέψει τον τελευταίο μήνα φωτογραφίζοντας την βαφτιστήρα μου στο σπίτι (χαμηλός γενικά φωτισμός) έχω την αίσθηση ότι ένα φλας θα έκανε σημαντική διαφορά.

Δεν ξέρω καταρχήν αν κάτι τέτοιο γενικά ισχύει (ή πρέπει να το παλέψω περισσότερο με τις ρυθμίσεις).

Αν ναι, τι προτείνετε; (είχα διαβάσει για την τεχνική να φωτίζει προς τα πάνω – να μην στραβώνει την μικρή)

2 λυσεις εχεις η κανας 50αρης φ1.8 η φ1.4 , για περρισοτερο φως, η φλας αν δεν θα σου φτανει το φως και παλι, το 430 ειναι αρκετα καλο.
Το εχουμε συζητησει καπου προσφατα παντως με καπιον αλλον εδω στο φορουμ, και νομιζω τελικα πηρε και τα δυο:)

Ο φωτεινός φακός δεν εξαλείφει πάντα την ανάγκη για φλας, καθώς το ζητούμενο δεν είναι μόνο το να επιτευχθεί σωστή έκθεση, αλλά να φωτιστεί σωστά το θέμα. Η λύση δηλαδή δεν είναι πάντα να ανεβάσουμε στα 3200iso και να τραβήξουμε με f/2

Εγώ έχω το 430 και είναι υπέρ αρκετό για τέτοιες περιπτώσεις. Και πιό extreme ίσως. Δυστυχώς ένας 1.8 φακός δε μπορεί να σε σώσει σε περιπτώσεις με χαμηλό φωτισμό. Άντε να ρίξεις και το ISO. Πόσο όμως; Σημασία έχει να έχεις καλό αποτέλεσμα και όχι απλά ικανοποιητικό. Το φλας θα σου λύσει τα χέρια σίγουρα.

Έχω το 420, και δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω, άρα το στα σημεία βελτιωμένο 430, θα σου κάνει οπωσδήποτε μια χαρά. Μήπως τη βγάλεις φθηνότερα με κάποιο συμβατό, πχ Σιγμα ή Μετζ, αλλά δεν είναι πια και τόσο ακριβό το 430 για να αξίζει τον κόπο.

Για αλλο φακο, δεν το συζητάω.

Οποτε λεμε για το CANON SPEEDLITE 430EX II ;

Λεγε ρε αθλιε Maca :p, εχεις καποια παρατηρηση επι του συγκεκριμενου φλας;

Oxi... αφου σου λεω το θελω κι εγω !!!
Αν το βρεις καπου , πιο οικονομικα , παρτο και πες μου κι εμενα .
Ειναι το ιδανικο, απλα εγω θελω κι αυτο σαν αξεσουαρ...
Βελτιωνει λιγο τα πραγματα...

Υπάρχει και το ανώτερο, 580EX, αλλά είναι και πολύ μεγάλο, αλλά και για κάποιον που δεν θέλει μόνο την παραπάνω ισχύ του (σε αυτόν τον τομέα εξάλλου το 430 είναι επαρκέστατο) αλλά και τη χρήση του ως master flash.

Οχι, η χρηση του θα ειναι περιορισμένη οπότε θελω να κινηθω σε κάτι ''μαζεμένο''.

Θα είχε νόημα να κοιταξω μάλιστα κάτι μικρότερο γενικά;

Οχι, η χρηση του θα ειναι περιορισμένη οπότε θελω να κινηθω σε κάτι ''μαζεμένο''.

Θα είχε νόημα να κοιταξω μάλιστα κάτι μικρότερο γενικά;

Εδώ πήρες αβλεπί τον 70-200/4Lis, θα το ψάξεις σε αυτό;
Βουρ για το 430, μην το ψάχνεις άλλο. Τόσο καιρό σου λέω δεν έχω χρειαστεί κάτι καλύτερο από το προηγούμενο μοντέλο, το 420.

Δεν το λέω από οικονομική άποψη αλλά από άποψη φορητότητας.

Ο φακος ειναι αλλη ιστορια (προφανως τον κουβαλας με αλλη λογικη απο το φλας).

Γι αυτο σκεφτομουν: Το μικρότερο (270ΕΧ http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=ModelInfoAct&fcategoryid=141&modelid=18386) που χανει δλδ / δεν θα μου κανει; (ρωταω επειδη το βλεπω πολυ μικρότερο και ελαφρυτερο)

Δεν έχει πλήρως σπαστή κεφαλή αυτό (μόνο bounce), απλώς σαν μια πιο δυνατή λύση από το ενσωματωμένο θα το έπαιρνες. Και το βάρος το εξοικονομεί με το να παίρνει μόνο 2ΑΑ, αντί για 4, και ξέρουμε τι σημαίνει αυτό σε θέμα διάρκειας και ανακύκλωσης του φλας.
Βρε είπαμε μην το κοιτάς παραπάνω.