Φλας για Nikon D90. Μόνο τα δικά της δέχεται;

Έχω ένα φλας από μια φτηνιάρικη Sony (φιλμ) που "κάθεται" πάνω σε βάση τύπου "L", από αυτές που προσαρμόζονται στη μηχανή με βίδωμα στο κάτω μέρος, στη θέση που βιδώνεται το τρίποδο.

Παίρνει μπαταρίες και έχει καλωδιάκι με επαφή για το hot shoe της μηχανής.

Διαβάζω όμως, στο βιβλίο της D90 ότι μόνο δικά της φλας δέχεται. Και μάλιστα με προειδοποίηση ότι κάποιο άλλο φλας θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη.

Είναι αλήθεια;

Αν ναι, ποιό φλας θα μπορούσε να κάνει καλύτερα δουλειά για γενική χρήση all-around?

Ευχαριστώ

για μενα με την d90 εχω ενα SB800
θα σου προτεινα η SB600 η SB800(πιο πολυ προς sb800).Μεταχειρισμενα βεβαια ψαξε.

Διαβάζω όμως, στο βιβλίο της D90 ότι μόνο δικά της φλας δέχεται. Και μάλιστα με προειδοποίηση ότι κάποιο άλλο φλας θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη.

Αλήθεια είναι, άλλο φλας μπορεί να κάνει ζημιά στην μηχανή.

Στην θέση σου δεν θα το ρίσκαρα.

Αυτά που σου προτείνει ο φίλος GoMaR είναι μια χαρά.

Μπορεις να χρησιμοποιήσεις και άλλα φλας αρκεί να δουλέυουν σε τάση χαμηλή.

Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι αυτόματες λειτουργίες των καινούργιων κεφαλών, υπάρχουν πληθώρα επιλογών στην αγορά, καινούργια και μεταχειρισμένα.

Κίνδυνος υπάρχει με πολύ παλιά φλας, τα οποία δουλεύουν σε τάσεις αρκετά μεγάλες, οι οποίες μπορεί να κάψουν τα ηλεκτρονικά της μηχανής. Αλλα μιλάμε για πολύ παλιά φλας και κυρίως τρίτων κατασκευαστών. Για Nikon τα περισσότερα SB είναι ασφαλή. Υπάρχει μία λίστα, που κυκλοφορεί με τις τιμές που χτυπαν σχεδόν όλα τα φλάς που κυκλοφορούν (η δεν κυκλοφορούν πιά...) με την συμβατότητα με τις διάφορες μηχανές. Θα κοιτάξω λίγο μήπως την βρώ σε κανα site, γιατί δεν είμαι σπίτι.

Όλα αυτά αφορούν την σύνδεση μέσω hotshoe και μόνο.

Εβρέθη
http://www.botzilla.com/photo/strobeVolts.html

Last edited: