Φλας και μπαταριες...

16 June 2006
7,335
127.0.0.1
Εχω να κανω στους πιο εμπειρους με το αθλημα μια ερωτηση που με βασανιζει απο καιρο. Τι μπαταριες προτεινετε για εξωτερικο flash ? Επαναφορτιζομενες η αλκαλικες ? Ποσα mah ?

Νικο παρε τις νεου τυπου Νimh που κρατουν το φορτιο τους πολυ περισσοτερο .

Μεχρι στιγμης βγαινουν μεχρι 2100 mAh.

Aυτες ειναι οι καλυτερες που εχω δοκιμασει.

Και εγώ χρησιμοποιώ επαναφορτιζόμενες Ni-MH τελευταιας εσοδειας που διατηρουν το ποσοστό φόρτισής τους (90%) για μεγάλο χρονικό διάστημα..

Ειχα αγοράσει από το ebay 8 Sanyo Eneloop 2000 mah σε πολύ καλή τιμή (οταν το Ευρώ ηταν 1,5 δολλάρια) και ειμαι πολύ ευχαριστημένος μεχρι στιγμής. Τις εχω δε σημειώσει με μαρκαδοράκι ωστε παντα να μπαινουν οι ιδιες τετράδες για φορτιση και χρήση (4Χ2 κυκλους).

Για backup εχω παρει από την MM μια τετράδα Panasonic Infinium για τις οποιες εχω ακουσει επισης πολύ καλά σχόλια

Επαναφορτιζομενες συγουρα. Εγω τις αδιαζω σε ενα βραδυ συνηθως, οποτε θα σου βγει πιο οικονομικα.
Κατι ΝΙΜΗ 2700 της GP πηρα και εγω, 15 ευρω η τετραδα νομιζω,καλές ειναι

Νίκο επαναφορτιζόμενες σίγουρα, ξέχνα τις αλκαλικές. Δε συμφέρουν με τίποτα.
Εγώ έχω αυτές που λέει πιο πάνω ο Κοsh, και είναι καταπληκτικές. Ξεχνάς να τις φορτίσεις. Στα δύο χρόνια τις έχω φορτίσει δύο φορές!! Βέβαια δε χρησιμοποιώ συχνά το φλάς, αλλά παλιότερα με τις αλκαλικές για αντίστοιχη χρήση ήθελα 4-5 σετ.
Και το σημαντικότερο είναι ότι κρατούν τη φόρτιση για καιρό, δεν ξεφορτίζονται ακόμη και αν μείνουν στην τσάντα για 2 μήνες.
Σημαντικός πάντως είναι και ένας καλός φορτιστής, εγώ πήρα αυτόν εδώ και καθάρισα.

Εγώ χρησιμοποιώ NiMH 2700mah (από το Lidl, 4 ευρώ η τετράδα). Έχω 3 τετράδες.
Έχω ένα φορτιστή ο οποίος θέλει 4-5 ώρες για να τις φορτίσει πλήρως. Εάν σκοπεύω να κάνω σοβαρή χρήση, κοιτάζω να έχουν φορτιστεί πρόσφατα, πριν 1-2 εβδομάδες το πολύ.

Προχθές, με φρέσκια φόρτιση, έβγαλαν 60-70 καρέ σε διάστημα 3-4 ωρών (διαρκώς αναμένο το φλας αυτό το διάστημα) και είχαν και άλλο (απλώς η ανακύκλωση έδειχνε πως είχε αρχίσει να καθυστερεί κάπως).

Εγω χρησιμοποιώ τις sanyo eneloop 2000mAh. Είναι πολυ καλες γιατι ειναι sanyo και διοτι δεν χανουν το φορτιο τους ευκολα.
Και όποιοι δεν εχουν φορτιστή, αυτος του πακετου ειναι πολυ καλος. http://www.pixmania.gr/gr/gr/1303236/art/eneloop/hr-4utg-4bp-standard-char.html

Προσωπικά, ποτε δεν φορτίζω μπαταρίες με αυτόματους φορτιστές, αλλα με πιο ειδικούς που κανουν φορτιση οπως εσυ θέλεις, με παρακολούθηση των mAh, με ρυθμιζόμενο Δ peak και φυσικά δυνατότητα εκφορτισης της μπαταρίας.
Καλο ειναι ακομα και τις nimh που θεωρητικά δεν παρουσιαζουν το φαινόμενο "μνημης" να τις εκφορτιζουμε πριν απο καθε φόρτιση. Πάντα με ελεγχόμενο όμως τρόπο έτσι ώστε να μην πέφτει η τάση κάθε στοιχείου κάτω από 0.7V.

Στο ebay θα βρείτε σε πολυ καλές τιμές απο αυτές τις μπαταρίες.

Εγώ είχα κάτι Energizer επαναφορτιζόμενες στα 2000mh αλλα μετά απο ένα χρόνο παρέδωσαν το πνέυμα. Πήρα τώρα τις eneloop και ώς τώρα καλά το πάνε. Σκέφτομαι βέβαια να πάρω και γώ στο μέλλον κανένα φορτιστή πιό ειδικό σαν αυτούς που περιγράφει ο iosif παραπάνω.

Με τις eneloop δεν θα εχεις κανενα προβλημα,ομως τον μεγαλυτερο ρολο τον παιζει ο σωστος φορτηστης παρε τον MAHA και θα σωθεις!!! (και θα δεις ποσο σοβαροι μερικοι κατασκευαστες μπαταριων που ταζουν λαγους....)

Θα ηθελα να μου πεις αν ο maha φορτίζει μια μια ανεξάρτητα τις μπαταριες. Αν κανει κατι τέτοιο θεωρητικά ειναι οτι καλύτερο, αφου θα μπορέσει να διαγνώσει την κατεστραμμένη μπαταριά και θα φορτίσει σωστά τις υπόλοιπες.
Εκφορτιση κανει?
Ακομα, υπαρχει η δυνατοτητα επιλογης της ταχυτητας φορτισης, αργη-γρηγορη?

Last edited: