Flash for Olympus Pen?

Με γεια Δημήτρη..!!!

Να δεις που θα σου αρέσει όταν το μάθεις. Εγώ όταν ξεκίνησα αντιπαθούσα το φλας, δεν το ήθελα με τίποτα(το εσωτερικό). Μετά πήρα ένα εξωτερικό και όταν το έκανα bounce έγιναν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Μετά το απομάκρυνα απ'´τη μηχανή και απο τότε δεν το αποχωρίζομαι.. Μάλιστα εχθές παράγγειλα ένα δεύτερο κινέζικο απ'το Internet.

Βάλε και καμιά φωτό όταν το δουλέψεις να δούμε..

Φίλε μου, τι λένε τα κινέζικα από ebay? Τα έχω δει και γω, αλλά τα φοβάμαι. Το εσωτερικό δεν το χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ γιατί δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα. :violent-smiley-030:

Φίλε μου, τι λένε τα κινέζικα από ebay? Τα έχω δει και γω, αλλά τα φοβάμαι. Το εσωτερικό δεν το χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ γιατί δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα. :violent-smiley-030:

Σαν προδιαγραφές είναι μια χαρά, μάλιστα αυτό που παράγγειλα έχει και lcd display σαν το canon και είναι και E-ttl. Επίσης το κόστος είναι στο 1/4 απ'το 430.
Τώρα να δούμε τι λέει σαν αξιοπιστία. Θα πρέπει να περιμένω καμιά 20-25 μέρες να έρθει. ¨Οτι νεώτερο θα το γράψω.

Τελικά με το Nissin Di 466 είσαστε ευχαριστημένοι;
Δημήτρη τράβηξες καμία φωτογραφία με φλας;

Το FL-14 είναι μεν μικρό αλλά παίρνει 2 μπαταρίες ΑΑΑ ενώ το Nissin Di 466 παίρνει 4 ΑΑ, το βάρος του ενός είναι 84γρ και του άλλου 260γρ (χωρίς μπαταρίες) αλλά η αυτονομία του Nissin Di 466 θα είναι μεγαλύτερη.

Η χρήση που θέλω να κάνω είναι ερασιτεχνική (σε κανέναν γάμο, γιορτή κτλ), τι μου προτείνεται;

Συμπτωματικά το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα, πρός το παρόν το μόνο που μπορώ να σου πώ είναι ότι για το είδος του έχει σχεδόν ικανοποιητική ισχύ. Το TTL... χμμμ, έτσι κι έτσι, αν δεν βάλεις "χέρι" μέτρια πράγματα...

Η αυτονομία του FL-14 είναι άκρως ικανοποιητική, τράβηξα μια σχολική εκδήλωση και δεν έχασα ούτε ένα καρέ. Αν όμως σε ενδιαφέρει το κάτι (πολύ) παραπάνω, δες για το FL-36 που μπορείς να το βρεις μτχ γύρω στα 100 ευρώ.

ΙΜΗΟ το φλ36 ειναι το καλυτερο φλας, κανει τα παντα, και ειναι μικρο, εχω 2:)

Όντως το FL-36 είναι πολύ καλό και μικρό για τις δυνατότητές του αλλά σε σχέση με το μέγεθος της PEN είναι ογκώδες.
Δεν είναι δηλαδή το φλασάκι που χωράει στην τσαντούλα μαζί με την ΡΕΝ για να το έχεις πάντα μαζί σου.

Από την άλλη, σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες (πχ εσωτερικοί χώροι) θα δείξει την αξία του όχι μόνο με την εμβέλειά του αλλά λόγω της κόκκινης δέσμης που εκπέμπει για να εστιάσει ο φακός.

Εγώ χρησιμοποιώ το 36r. Είναι μεγαλούτσικο σε σχέση με την Ε-Ρ2, αλλά με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο.
Το 14άρι το βρίσκεις στα 99 ευρώ στο olympusmarket.

Το FL-36 έχει τον ίδιο όγκο περίπου με το Nissin Di 466;
Πόσες και τι μπαταρίες παίρνει;
Στο site της ολυμπους δεν λέει τίποτα για τις μπαταρίες...

125 ευρώ θέλεις να πεις ότι έχει με τα μεταφορικά φίλε aragorn, εκεί το είδα και ρωτάω πόσο καλό είναι.

Το 36 παίρνει 2 μπαταρίες ΑΑ.
Εγώ χρησιμοποιώ 2 enelloοp και μπορώ να πω ότι είμαι σούπερ ικανοποιημένος από την ταχύτητα επαναφόρτισης του φλας.
Δεν έχω το nissin για να σου πω συγκριτικά.
Έχεις δίκιο για την την τιμή του 14. Δεν υπολόγισα τα μεταφορικά...

Η αυτονομία του FL-14 είναι άκρως ικανοποιητική, τράβηξα μια σχολική εκδήλωση και δεν έχασα ούτε ένα καρέ. Αν όμως σε ενδιαφέρει το κάτι (πολύ) παραπάνω, δες για το FL-36 που μπορείς να το βρεις μτχ γύρω στα 100 ευρώ.

The FL-14 makes 80 full-power flashes with two tiny "AAA" batteries, and 130 flashes with most NiMH units. In TTL mode at moderate 200-400 ISO settings you will get even more flashes on a single set of "AAA" batteries.

ΙΜΗΟ το φλ36 ειναι το καλυτερο φλας, κανει τα παντα, και ειναι μικρο, εχω 2:)

Γιατί έχεις 2; Συλλογή κάνεις;
Πόσες φλασιές μπορεί να βγάλει στο περίπου;

Το FL-14 λέει ότι βγάζει 130 φλασιές!

Επίσης και το Nissin Di 466 που παίρνει 4 ΑΑ μπαταρίες πόσες φλασιές βγάζει;

Κόκκινη δέσμη βγάζει μόνο το FL-36;

εχω δυο γιατι δεν τις βαζω πανω στη μηχανη αλλα σε ομπρελες .
Και εχω cactus triger για να αναβουν.
Φλασιες , εξαρταται με τι ενταση, 200 πρεπει να βγαζει παντως συγουρα