Flash για Nikon D200

BABLAN

Established Member
14 January 2008
295
Έχω ένα flash SB 26 από την αναλογική μου 801 s και νόμιζα ότι δεν θα πάει χαμένο με τη D200 αλλά έπεσα έξω... Αδύνατον να φωτογραφίσεις χωρίς να κάψεις η να υποφωτίσεις! Εκτός άν κάτι δεν κάνω καλά.
Ξέρει κανείς ποιό είναι το αντίστοιχο για την ψηφιακή; (Δηλ μέ παρόμοιες δυνατότητες και ισχύ) :chinscratch:

Last edited:
Εγω κατάλαβα οτι καλό το TLL αλλά εκεί που αξίζει το φλας είναι στο manual και off camera.
Τσέκαρε το strobist.com και θα αλλά3ει ο τρόπος που βλέπεις το φλάς. Εγώ μόλις έφτιαξα 10 μετρα καλωδιο PC male σε PC male και έχω ξεκινήσει να τραβάω... Αλλα εδώ υστερώ οτι με το φίλμ δεν μπορεις να ελέγχεις τι βγάζεις. Εδώ θα την ήθελα την Ψηφιακή...

Πάντως για την ερώτηση σου αν θές να πάρεις και ένα για να το έχεις full auto τα SB-600 και 800 Είναι συμβατά με TLL σε όλες τις Nikon

Last edited:
οπως λεει και ο Βλασσης αν σ αρεσουν τα περιεργα τοτε το 800. Εγω το εχω παρει και τωρα γραφτηκα για ενα μηνα στα online μαθηματα του Joe McNally στην σελιδα του Scott Kelby, εχω παρει και το βιβλιο του McNally (moment it clicks) και εχω παθει πλακα με το τι κανει ο ανθρωπος με μερικα 800αρια και τιποτα αλλο. Στο προτεινω. Εγω θα παρω και δευτερο.

οπως λεει και ο Βλασσης αν σ αρεσουν τα περιεργα τοτε το 800. Εγω το εχω παρει και τωρα γραφτηκα για ενα μηνα στα online μαθηματα του Joe McNally στην σελιδα του Scott Kelby, εχω παρει και το βιβλιο του McNally (moment it clicks) και εχω παθει πλακα με το τι κανει ο ανθρωπος με μερικα 800αρια και τιποτα αλλο. Στο προτεινω. Εγω θα παρω και δευτερο.

Μπράβο Νίκο! Το ψάχνεις το θέμα! :SFGSFGSF:

Το ψάξιμο οδηγεί στην εξέλιξη! :beatnik2:

Υποψιάζομαι πως κάπου από εκεί κόλλησε και τόσο αγγλικό και μοιάζει το φόρουμ με τμήμα του Στέητ Ντιπάρτμεντ!

:flipout:

την ψαχνω γιατι μ αρεσει. Χρονο δεν εχω για ολα..αλλα προς το παρον αντεχω.

Το αγγλικο (οσο και να αγαπαω την γλωσσα μας :fahne90:) ειναι αναγκαιο εργαλειο αν θελεις να εξερευνησεις την φωτογραφια στο ιντερνετ, αν θες να παρακολουθησεις μαθηματα, να συμμετασχεις σε ξενα φορουμς κλπ.

Για αυτο και επιμενω οτι οι οροι πρεπει να αναφερονται και στην αγγλικη να υπαρχει δηλ και ενα υποβαθρο για οσους τυχον δεν γνωριζουν αλλα θα ηθελαν να κοιταξουν και παραεξω.

Γι αυτο και γραφω aperture priority και οχι προτεραιοτητα διαφραγματος.

By the way λεω να ανοιξω και ενα νεο thread με τιτλο wildlife photography. Οποτε ετοιμαστειτε με τα εντομακια σας, θηριακια σας κλπ:smile:

Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες.
Θα το επεξεργαστώ λιγάκι το θέμα. Το SB 26 που προανέφερα, έχει καμιά άλλη δυνατότητα μ'αυτή τη μηχανή άραγε, πχ εκτίμηση απόστασης και ρύθμιση έντασης φλασιάς ή όλα πρέπει να τα προρυθμίζει κανείς;:BDGBDGB53: