FloppyDTV S2 - Εντυπώσεις

adynaton

New member
22 June 2006
64
Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Νίκος Σχ. σας γράφω τις εντυπώσεις μου από την νέα κάρτα της Digital Everywhere.

http://www.digital-everywhere.com/en/alcms/index.php?sid=1187859689

Λόγω του μεγέθους του κουτιού του HTPC μου (Thermaltake Mozart SX) και της Nvidia 7600 Fanless που έχω εγκατεστημένη ήμουν αναγκασμένος να αναζητήσω μια εναλλακτική DVB S2 κάρτα που δεν θα χρειαζόταν απαραιτήτως μια άδεια Full Size PCI θέση. Έτσι αποφάσισα να παραγγείλω την Floppy DTV S2 η οποία δίνει την δυνατότητα να προσαρμοστεί σε ένα 3.5’’ Floppy Adapter.

Στο online shop της Digital Everywhere αναφέρεται ότι ο 3.5’’ adapter δεν είναι ακόμα διαθέσιμος αλλά αφού τους έστειλα ένα email πριν προχωρήσω στην παραγγελία μου απάντησαν ότι θα μπορούσαν χωρίς έξτρα κόστος να μου αποστείλουν τον αντάπτορα.

Το συνολικό κόστος με τα μεταφορικά ήταν 180 Ευρώ. Παρέλαβα την κάρτα και τον 3.5’’ αντάπτορα σε μια εβδομάδα περίπου. Οι πρώτες εντυπώσεις μου:

Η συσκευασία περιείχε την κάρτα τον 3.5’’ αντάπτορα και το PCI έλασμα που προσαρμόζεται σε μια κενή θέση κάρτας στο πίσω μέρος του κουτιού, βοηθητικά φυλλάδια για την εγκατάσταση της και την προσαρμογή της στο αντάπτορα καθώς και το CD με τους drivers και το πρόγραμμα FireDTV Viewer που είναι βασισμένο στο DVBViewer.

Αμέσως προσάρμοσα την κάρτα στον αντάπτορα αλλά διαπίστωσα δυστυχώς ότι το καλώδιο που διασυνδέει το tuner της κάρτας με το PCI έλασμα που θα βιδωθεί στο πίσω μέρος του κουτιού έχει πολύ μικρό μήκος. Έτσι αναγκάστηκα προσωρινά να φτιάξω μια επέκταση με κανονικό sat cable μέχρι να αλλάξω το συγκεκριμένο καλώδιο.

Ακολούθως κατέβασα από το site της Digital Everywhere το νέο firmware της κάρτας και τους νέους Integrated Drivers που κυκλοφόρησαν στις 7 Σεπτεμβρίου και διορθώνουν κάποια bugs που παρατηρήθηκαν, προχώρησα στην αναβάθμιση του firmware και την εγκατάσταση των νέων drivers. Μαζί με τους drivers εγκαθίσταται και το πρόγραμμα FireDTView που επιτρέπει την θέαση των καναλιών.

Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι το tuner (Alps) είναι αρκετά καλό στην ευαισθησία του συγκρίνοντας το με το εντελώς αναίσθητο του Dreambox 7000. Μέσα από το μενού του FireDTV Viewer δίνεται η δυνατότητα επιλογής των codecs που θα χρησιμοποιηθούν και για τα MPEG2 κανάλια και για τα Η.264 κανάλια. Η αναζήτηση των καναλιών είναι αρκετά γρήγορη ενώ τέλος η εναλλαγή καναλιών (zapping) είναι πολύ ταχύτερη της εναλλαγής που γινόταν μέσω μιας Skystar 2.

Προσοχή για όσους χρησιμοποιήσουν το FireDTV Viewer. Πρέπει να τσεκάρετε την επιλογή Is DVB-S2 card γιατί αλλιώς δεν θα μπορείτε να δείτε εικόνα (παρότι οι συγκεκριμένοι transponders κατεβαίνουν) από τα DVB S2 κανάλια και θα παίρνετε ένα μήνυμα ότι ο DVB Adapter δεν είναι διαθέσιμος.

Ένα T-REX cam που είχα συνεργάστηκε με την κάρτα και «άνοιξε» τα κανάλια που υποστηρίζονται από το T-REX (π.χ Premiere HD). Είναι δυνατή η πλοήγηση στο μενού του cam (για αλλαγή κλειδιών κλπ) μέσω του προγράμματος CI που έχει το FireDTV Viewer. Φαντάζομαι ότι δεν πρέπει να έχει προβλήματα και με τα υπόλοιπα cams.

Ακολούθως δοκίμασα την κάρτα με τον TV Server του Mediaportal (http://www.team-mediaportal.com/). To Mediaportal υποστηρίζει την FloppyDTV S2 και είναι ένας από τους λόγους που κατέληξα στην απόφαση να αγοράσω την συγκεκριμένη S2 κάρτα. Με το Mediaportal μου εμφανίστηκαν ορισμένα προβλήματα στα HD κανάλια (μου ζουμάρει την εικόνα) των οποίων η λύση μάλλον έχει σχέση με τους codecs μέσα από το περιβάλλον του Mediaportal. Επίσης η εναλλαγή των καναλιών μέσα από το Mediaportal δεν είναι τόσο γρήγορη όσο από το FireDTV Viewer.

Τέλος δοκίμασα το DVB Viewer Pro (έκδοση 3.8.0) το οποίο διαπίστωσα ότι κατεβάζει τα κωδικοποιημένα HD κανάλια αλλά δεν κατεβάζει τα ελεύθερα (AstaHD, ProsiebenHD κτλ)!!! Μπαίνοντας στα forum της Digital Everywhere είδα ότι και κάποιος άλλος αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα μόλις πέρασε το τελευταίο firmware της κάρτας και ψιλοδιορθώνεται με εγκατάσταση της τελευταίας beta έκδοσης του DVB Viewer.

Όντως με την beta έκδοση τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα (κατέβασμα Premiere HD) αν και στον Eutelsat W3A για τα Euro1080 χρειάζεται να γίνει ο συντονισμός μέσω του Transedit scanner του DVBViewer. Πιστεύω ότι στην επόμενη έκδοση του DVBViewer η συγκεκριμένη κάρτα θα υποστηρίζεται πλήρως.

H εναλλαγή καναλιών και στο DVB Viewer Pro είναι πολύ γρήγορη ενώ συνεργάζεται άψογα και με τα plugins που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσω του DVB Viewer (vplug κ.α).

Πειραματίστηκα και σε εγγραφές στα Euro1080 κανάλια οι οποίες είχαν πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα χώρου στο HTPC νομίζω ότι η συγκεκριμένη κάρτα είναι μια πάρα πολύ καλή λύση αρκεί το motherboard σας να έχει θύρα Firewire.

STELIOS

AVClub Addicted Member
27 August 2006
2,072
Ωραιος adynaton απο χρηση της CPU σε τι ποσοστο την χρησιμοποιει, και της δυνατοτητες του media center σου (CPU,Memory,VGA) που εχει στηθει η εν λογο καρτα.

adynaton

New member
22 June 2006
64
To HTPC μου έχει

-Core2duo 6300
-1GB Kingston DDR 800
-Nvidia 7600GS

H FloppyDTV δεν έχει κάποιο τσιπάκι για hardware acceleration.

Χρησιμοποιώντας όμως είτε τον CoreAVC 1.5 είτε τον codec της Cyberlink στα HD κανάλια και συγκεκριμένα σε ποδόσφαιρο από το PremiereHD το utilisation στην CPU δεν ανέβαινε πάνω από 50-55%.

adynaton

New member
22 June 2006
64
Με την νέα έκδοση του DVBViewer διορθώνονται τα προβλήματα που υπήρχαν στην αναζήτηση των HD καναλιών.

Επίσης κάτι που ξέχασα. FloppyDTV S2 + DVBViewer +VboxII positioner συνεργάζονται άψογα.:D

Ressac

Established Member
12 July 2006
132
Η ποιότητα της εικόνας αυτής είναι εφάμιλλη των κανονικών δεκτών?

Παίρνει irdeto cam?