fnak και ελατωματικά cds. Εχετε παρατηρήσει κάτι?

kostas k

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,983
Μελίσσια
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά.

Σε κάποιο παλιότερο post μου
( http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=7076&highlight=fnak post #5) είχα αναφέρει ότι «κάποια cds που είχα αγοράσει από το fnak μου έδειναν την αίσθηση ότι είναι cd-r τα οποία γράφτηκαν σε 80Χ ταχύτητα».
Το προηγούμενο Σάββατο αγόρασα ξανά κάποια cds από το fnak. Συνεχίζει να μου αφήνουν αυτή την αίσθηση κάποια από τα cds αλλά τώρα δεν είναι μόνο αυτό.
2-3 cds εμφανίζουν στο player 1 track παραπάνω σε σχέση με τον αριθμό των tracks που αναγράφονται στο εξώφυλλο. Τα tracks αυτά είναι κενά και διαρκούν μέχρι να συμπληρωθούν τα min που μπορούν να χωρέσουν σε ένα cd. Δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα, αλλά σίγουρα δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.
1 cd (το οποίο το πλήρωσα και 20€) με το που το άνοιξα είδα μία τεράστια χαρακιά η οποία έχει σαν αποτέλεσμα να παίζουν μόνο τα πρώτα 6 tracks του cd. Εντάξει, αν το βάλω να παίξει στον ΗΥ μπορεί και να διαβάσει τα υπόλοιπα αλλά να το βράσω.
Κάποια cds, τώρα που το σκέφτομαι ξανά, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν είχαν ταινία ασφαλείας (να πάρει , δεν το σκέφτηκα να το παρατηρήσω όταν τα αγόραζα ή όταν τα έβγαζα από την ζελατίνα τους).

Τι γίνετε ρε παιδιά?

Καταρχήν με το cd που είχε την χαρακιά? Υπάρχει περίπτωση να το πάω πίσω και να δεχτούν να μου το αντικαταστήσουν, ή θα πουν (και με το δίκιο τους είναι η αλήθεια) ότι το έκανα εγώ?

Σίγουρα δεν πρόκειται να αγοράσω ξανά cds απο εκεί, αλλά θέλω να μάθω αν έχετε παρατηρήσει τίποτα περίεργο και εσείς ή εγώ είμαι παρανοϊκός?

Γυρω στα 10 cd πηρα την προιγουμενη βδομαδα
& δεν ειδα προβλημα.
θα ξανατσεκαρω ομως στην επομενη βολτα μου απο εκει...

Καταρχήν με το cd που είχε την χαρακιά? Υπάρχει περίπτωση να το πάω πίσω και να δεχτούν να μου το αντικαταστήσουν, ή θα πουν (και με το δίκιο τους είναι η αλήθεια) ότι το έκανα εγώ?

να το πας πισω. σε αλλα δισκαδικα θα το επερναν. εκει δεν ξερω.

Αυτό με την γρατζουνιά μου έχει συμβεί κάποιες φορές σε δισκάκια από το metropolis και μου τα άλλαξαν ΑΜΕΣΩΣ. Μην το συζητάς καθόλου. Τα CDR έχουν πάντα πράσινο ή χρυσαφί ή μπλε χρώμα και ποτέ τελείως ασημί όπως τα pressed cds. Μπορείς εύκολα να καταλάβεις αν είναι γραμμένα. Αν ισχύει αυτό, κάνε κατευθείαν καταγγελία στο ΙΝΚΑ χωρίς καθυστέρηση.

λιγο χλωμο μου φαινεται να κανει μαιμουδια το φνακ, ρε παιδια. ειναι μεγαλη εταιρια. δε νομιζω, αλλα και παλι...

δεν το συζητώ, θα είναι υπερβολή να κάνει τόση μεγάλη μαιμουδιά.

Απλά αναρωτιέμαι αν αγοράζει κακές κόπιες από της εταιρίες παραγωγής για να έχει ανταγωνιστηκες τιμές.

Όταν πάω σπίτι θα δω ποια από τα cds που αγόρασα πρόσφατα απο εκεί δεν είχαν ταινία ασφαλείας. Οταν πάω να επιστρέψω το cd θα τσεκάρω ξανά αν όντως δεν έχουν ταινία ασφαλείας και αυτά που είναι στο ράφι και θα σας πω.

Α ναι,

ξέχασα να πω ότι μόνο σε κάποια cds που έχω αγοράσει απο το fnak έχει παρατηρηθεί ότι όταν παίζουν στο denon της κοπέλας μου, ο οδηγός του δίσκου κάνει έναν περίεργο θόρυβο (χρρρρρρ) όταν γυρνάει το δισκάκι.

Αγοράζω συχνά από fnac (the mall).Δεν έχω κανένα πρόβλημα.Μάλιστα πριν 2 περίπου μήνες αγόρασα όλη τη σειρά JAZZ REMASTERED (VERVE) 15 CD...Καταπληκτική δουλειά εξαιρετικά cd με 7 ευρώ το ένα παρακαλώ.Αν τα βρείτε μην τα χάσετε.Ειδικά τα εξής τρία..

-1. JAZZ FOR LOVERS
-2. JAZZ FOR DINING
-3. JAZZ LADIES

Α ναι,

ο οδηγός του δίσκου κάνει έναν περίεργο θόρυβο (χρρρρρρ) όταν γυρνάει το δισκάκι.

Mου το κανει και μενα αυτο σε διαφορα δισκακια...
Η εξηγηση ειναι πολυ απλη και δυστυχως οχι καλη για μας ...
Ειναι κακοφιαγμενα και γυρνανε παρακεντρα...σαν να εχουμε αζυγοσταθμητους τροχους στο αυτοκινητο μας!!!!!
Εγω εχω φτασει σε σημειο 'η να μην τα παιζω ή να τα αντιγραφω σε καλα, για να μην εχω προβλημα με το μηχανημα μου.