Φοβού τον άνθρωπο!

Μνήμη

Established Member
17 June 2006
285
Όσο μεγαλώνω νομίζω πως δεν θα έρθει ποτέ η στιγμή που θα πω ότι τα είδα όλα, το ανθρώπινο είδος δεν θα με εκπλήξει ξανά. Κι όμως. Είναι πάντα εδώ για να με εκπλήσει. Δεν παραπονιέμαι.

Άκουσον άκουσον! Καλλιτέχνης στην Κόστα Ρίκα χρησιμποίησε έναν άρρωστο σκύλο ως ζωντανό έκθεμα.Τον έδεσε και τον άφησε να πεθάνει μέσα σε λίγες μέρες. Για να ευαισθητοποιήσει λέει ο καλλιτέχνης την κοινή γνώμη.. να σκοτώσουμε έναν άνθρωπο δηλαδή για να μας λυπηθούν οι αλιγάτορες. Για επιβράβευση η κυβέρνησή του τον στέλνει για να συμμετάσχει στην Μπιενάλε 2008. Μεγάλο κύμ αδιαμαρτυριών έχει ξεσηκώσει ανά τον κόσμο http://guillermohabacucvargas.blogspot.com/ για συγκέντρωση υπογραφών. Όσοι πιστοί προσέλθετε.
πηγή ταχυδρόμος

Attachments

• 1192801257_f.jpg
    1192801257_f.jpg
    21.6 KB · Views: 72
Είναι αίσχος! Και πως ο τύπος αυτός μπορούσε ελαφρά τη καρδία να τρώει και να κοιμάται? Αν πράγματι ήθελε να καταδείξει με αυτόν τον τρόπο την κακομεταχείριση ας δενόταν δίπλα του αβοήθητος ώστε να συμμεριστεί τον αργό θάνατο του!

Ου να μου χαθεί ο απαράδεκτος. Κάτι ΚΑΦΡΟΙ σαν κι αυτόν σε κάνουν να ντρέπεσαι που είσαι "άνθρωπος".

Από ένα πρόχειρο ψάξιμο, δεν μοιάζει να είναι hoax. Ο ίδιος φέρεται να λέει περίπου τα παρακάτω: "Χιλιάδες αδέσποτα πεθαίνουν στους δρόμους της χώρας μου κάθε μέρα και κανείς δεν τους ρίχνει δεύτερη ματιά. Με την κίνησή μου αυτή, αποσκοπώ στο να ευαισθητοποιήσω την κοινή γνώμη. Ο σκύλος θα πέθαινε ούτως ή αλλως. Εγώ απλώς φέρνω αντιμέτωπο το κοινό με το γεγονός."

Δεν θα τον έλεγα ούτε κάφρο, ούτε κτήνος. Ειδικά από τη στιγμή που αρκετοί συμπολίτες μας βασανίζουν και σκοτώνουν αδέσποτα επί τούτου, για "διασκέδαση". Ο συγκεκριμένος είναι απλώς εντελώς βλάκας. Ο δρόμος για την κόλαση, λένε...

Last edited:
Όχι δεν είναι κτήνος....είναι κάτι χειρότερο....είναι ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Η άρνηση οτιδήποτε ανθρώπινου και καλού μας χαρακτηρίζει ως είδος η συναίσθηση της ύπαρξής μας και η συνείδησή μας.

Δεν είμαι υπέρ της θανατικής ποινής ως legal punishment αλλά αυτόν θα τον σκότωνα.....και εννοώ κυριολεκτικά θα τον σκότωνα θα του στερούσα το δικαίωμα να αμαυρώνει το ανθρώπινο είδος.

Όχι δεν είναι κτήνος....είναι κάτι χειρότερο....είναι ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Η άρνηση οτιδήποτε ανθρώπινου και καλού μας χαρακτηρίζει ως είδος η συναίσθηση της ύπαρξής μας και η συνείδησή μας.

Δεν είμαι υπέρ της θανατικής ποινής ως legal punishment αλλά αυτόν θα τον σκότωνα.....και εννοώ κυριολεκτικά θα τον σκότωνα θα του στερούσα το δικαίωμα να αμαυρώνει το ανθρώπινο είδος.

Χωρίς να σημαίνει οτι διαφωνώ μαζί σου (ή με όλους όσους εχουν ήδη γράψει εδώ) λέω να παίξω το ρόλο του "δικηγόρου του Διαβόλου" !

Αν πρόσεξες, ο "ανθυπο-άνθρωπος" αυτός μας ξεσήκωσε όλους εναντίον του....ήτοι, πέτυχε το σκοπό του (εστω εν μέρει) να μας ευαισθητοποιήσει !

Εγώ έχω ένα labrador και το προσέχω σαν τα μάτια μου.... Αλλά η αλήθεια είναι οτι δεν είναι όλοι έτσι ! Βέβαια το 99,9% απέχει παρασάγγας απο το να βασανίζει έτσι ένα αθώο ζωάκι, αλλά αν δεν δείς κι αυτο που έκανε αυτός δεν σε πολυσοκάρει το θέαμα των αδέσποτων και ταλαιπωρημένων ζώων....

Φίλιππος

ΥΓ. Αν τον σκότωναμε, δεν θα διαφέραμε σε τίποτε απο κείνον. Αλλά με μεγάλη μου χαρά θα τον έχωνα κάπου να σαπίσει σε "δωμάτιο χωρίς πόρτες" ....

Χωρίς να σημαίνει οτι διαφωνώ μαζί σου (ή με όλους όσους εχουν ήδη γράψει εδώ) λέω να παίξω το ρόλο του "δικηγόρου του Διαβόλου" !

Αν πρόσεξες, ο "ανθυπο-άνθρωπος" αυτός μας ξεσήκωσε όλους εναντίον του....ήτοι, πέτυχε το σκοπό του (εστω εν μέρει) να μας ευαισθητοποιήσει !

Εγώ έχω ένα labrador και το προσέχω σαν τα μάτια μου.... Αλλά η αλήθεια είναι οτι δεν είναι όλοι έτσι ! Βέβαια το 99,9% απέχει παρασάγγας απο το να βασανίζει έτσι ένα αθώο ζωάκι, αλλά αν δεν δείς κι αυτο που έκανε αυτός δεν σε πολυσοκάρει το θέαμα των αδέσποτων και ταλαιπωρημένων ζώων....

Φίλιππος

ΥΓ. Αν τον σκότωναμε, δεν θα διαφέραμε σε τίποτε απο κείνον. Αλλά με μεγάλη μου χαρά θα τον έχωνα κάπου να σαπίσει σε "δωμάτιο χωρίς πόρτες" ....

Σεβαστή η άποψή σου καθώς και η αναφορά στην κόλαση από το Meet Joe Black :)

Δεν νομίζω ότι αν τον σκότωνα θα γινόμουν ίδια με αυτόν....αλλά ακόμα και αν είναι έτσι....είναι η δίκαιη κατ εμέ ανταμοιβή για τέτοια ...δεν έχω λέξεις...όπως φυσικά και για τους Ναζί βασαντιστές κτλ κτλ...η λίστα είναι ατελείωτη.....αν ακούγομαι ακραία είναι γιατί είμαι.

Κι εγώ έχω σκύλο και τον αγαπώ σαν μέλος της οικογένειας....και όσοι με ξέρουν (και κάποιοι από δω μέσα) ξέρουν τι έχω κάνει για τα ζώα....

Η άποψή μου παραμένει......δεν αξίζει να ζει...δεν αξίζει να αντιπροσωπεύει έστω και ένα μόριο της ανθρώπινης φυλής

Είναι αίσχος! Και πως ο τύπος αυτός μπορούσε ελαφρά τη καρδία να τρώει και να κοιμάται? Αν πράγματι ήθελε να καταδείξει με αυτόν τον τρόπο την κακομεταχείριση ας δενόταν δίπλα του αβοήθητος ώστε να συμμεριστεί τον αργό θάνατο του!

Α γεια σου !!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Εύστοχη η επισήμανση της ταινίας !

.....αν ακούγομαι ακραία είναι γιατί είμαι.

Τόσο ακραία που έφυγες για 5ήμερο ταξιδάκι και μας έκοψες το Internet για 12 ώρες ??? (σ.σ. : Πλάκα κάνω, μην με παρεξηγήσεις !!!)

Συνοψίζοντας, συμφωνώ οτι δεν προσφέρει τίποτε σε κανένα το γεγονός οτι ο εν λόγω "άνθρωπος" παραμένει εν ζωή, μάλλον κακό μας κάνει αφου καταναλώνει οξυγόνο και παράγει διοξείδιο του άνθρακα. Αλλά δεν θα έβαφα τα χεράκια μου με αίμα για χάρη του ....

Re: Απάντηση: Φοβού τον άνθρωπο!

Αυτό που αντιπρότεινες, απαιτεί ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ @@ για να το κάνει κανείς !

Και μάλλον αυτός είχε παντελή έλλειψη απο το συγκεκριμένο είδος.....

Δεν γνωριζω τι ηθελε να πει ο ποιητης με τον σχολασμενο σκυλο αλλα οτι και να λεμε η φυση εχει τους δικους της νομους και ενας απ αυτους ειναι οτι : O Μ@λ@κ@ς ειναι ειδος ανεξαντλητο .

Εδω ο " αλλος " ο δικος μας επαιρνε κανονικα αδειες και γ@μουσε τα παιδακια του κοσμου , με το μ@λ@κ@ απ την Κοστα ρικα θ ασχολουμαστε ?
Η με τα ορνια που πηγαιναν στην εκθεση να σχολιασουν το αποτροπαιο θεαμα?

Καλα τα δικαιωματα των ζωων αλλα καπου εχουμε χασει το μετρο .
Εχω και γω σκυλο (κυνηγοσκυλο ) και το χω μεσα στο σπιτι παρολο που ειμαι σε εξοχη τροπον τεινα και θα μπορουσε να μεινη κι εξω ( ελα ομως που εχει μαθει μεσα και εμεις κι αυτος ) , ταιζω τα αδεσποτα και μη της γειτονειας και ριχνω και κανενα μπινελικη σε οποιον δω να " παιζει " μαζι τους .........αλλα μεχρι εκει .
Δε λεω ο ανθρωπος μπορει να ειχε καπνισει κανενα φορτηγο και του βγηκε ετσι , ο εμπορας ομως που σε ταιζει σαπιλα και τον πληρωνεις για να σε σκοτωνει καθε μερα ειναι περισοτερο αξιος τουφεκισμου για μενα απο τον Papar art .
Οι δικηγοροι των λαμογιων που τους βγαζουν εξω σαν "αρωστους " και χρηζοντας ειδικης μεταχειρησης και βοηθειας επισης οπως και ενα σωρο αλλοι βεβαια αλλα ειμαι οφ τοπικ τωρα .

O σκοπος του ηταν να ευαισθητοποιησει την κοινη γνωμη οσο αφορα τα αδεσποτα...οχι να την συσπειρωσει εναντιον του και αναντιον της ανθρωπινης σκληροτητας..γιατι αυτο πετυχε...ας ειχε εκθεμα φωτογραφιες απο αυτη την εγκαταλειψη των ζωων..Δηλαδη αμα θελουμε να ευαισθητοποιησουμε την κοινη γνωμη για τις γουνες..πρεπει να περιφερουμε κανα γδαρμενο ζωο παντου ? Και στα λεω εγω που πολλες φορες εχω γινει ο..δικηγορος του διαβολου -bye-

Φίλιππος

..............

Δεν νομίζω ότι αν τον σκότωνα θα γινόμουν ίδια με αυτόν....αλλά ακόμα και αν είναι έτσι....είναι η δίκαιη κατ εμέ ανταμοιβή για τέτοια ...δεν έχω λέξεις...όπως φυσικά και για τους Ναζί βασαντιστές κτλ κτλ...η λίστα είναι ατελείωτη.....αν ακούγομαι ακραία είναι γιατί είμαι.

Κι εγώ έχω σκύλο και τον αγαπώ σαν μέλος της οικογένειας....και όσοι με ξέρουν (και κάποιοι από δω μέσα) ξέρουν τι έχω κάνει για τα ζώα....

Η άποψή μου παραμένει......δεν αξίζει να ζει...δεν αξίζει να αντιπροσωπεύει έστω και ένα μόριο της ανθρώπινης φυλής

Και εγω το ιδιο νιωθω..ομολογω βεβαια οτι τα συναισθηματα μου γινονται ακραια οταν αφορα ανθρωπους και λιγοτερο τα ζωα
Αλλα το να γινουν πραξη αυτα που νιωθουμε η σκεφτομαστε απεχει ετη φωτος.....γιατι οι περισσοτεροι ειμαστε κουκουρουκου...κοινως λεμε πολλα πραγματα για εντυπωσιασμο και μονο..

Ειδα και με εκεινο τον φοιτητη που εκαψε το σκυλο τι εγινε...

Στην αρχη ολοι ελεγαν(σε οτι φορουμ μπορεις να φανταστεις) ..να τον σκοτωσουμε,να τον καψουμε,να τον κυνηγησουμε,να ειδοποιησουμε ατομα στην Αγγλια να τον περιμενουν,να κυνηγησουμε την οικογενεια του...τωρα βεβαια σε κανενα δεν καιγεται καρφι...ενας δεν αναρωτηθηκε...ρε παιδια τι εγινε τελικα με αυτη την υποθεση..αφου δεν ειναι στην επικαιροτητα πια.

Οι μονοι που παραδεχομαι ειναι καποιοι ακτιβιστες..οι οποιοι φτασουν σε ακραιες πραξεις..για τα πιστευω τους ..αυτοι ναι..τους παραδεχομαι..δεν εχει σημασια αν διαφωνω η συμφωνω παντα με τις πραξεις αυτες..
Και φυσικα δεν μιλαω για περιπτωσεις που κρυβουν συμφεροντα απο πισω

Δεν έχω τη δυνατότητα να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορία αυτή και, ενώ κατανοώ τη λογική που τον οδήγησε να κάνει αυτήν την "τέχνη", το βρίσκω εντελώς απάνθρωπο να φτάσει στο σημείο να εκτελέσει έστω έμμεσα ένα τέτοιο έγκλημα. Αλλά δεν καταλαβαίνω πώς επέτρεψαν τόσοι άνθρωποι να είναι δίπλα τους ένα ζωντανό πλάσμα χωρίς να εξεγείρονται!! Δεν καταλαβαίνω πώς δεν του έκανε μήνυση κάποιος από τους επισκέπτες! Είναι τόσα τα ερωτήματα που δεν μπορώ καν να τα γράψω όλα...
Τί να πω...
Η κατάσταση της χώρας του μπορεί να είναι αίσχος, αλλά πιστεύω ότι κι εκείνος σαν καλλιτέχνης είναι λίγο πειραγμένος....
Αλλά από την άλλη, αυτός δεν είναι ο ρόλος του καλλιτέχνη; Να προκαλεί; Να είναι έξω από τα σύνηθη ήθη;

Άρα η δική μου σκέψη είναι σε τελική ανάλυση: καλά, ο καλλιτέχνης προκαλεί. Οι επισκέπτες;;; Η Κυβέρνησή του;;; Αυτοί που αφήσανε ένα ζωντανό να αργοπεθαίνει δίπλα τους;;; Για μένα αυτοί και όλοι μας που μπορεί να βρισκόμαστε δίπλα σε τέτοιες περιπτώσεις (είτε είναι άρρωστα σκυλιά, είναι είναι πεινασμένοι κι άρρωστοι άστεγοι άνθρωποι) χωρίς να αντιδρούμε, εμείς είμαστε εξίσου ένοχοι. Αλλά η διαφορά έγκειται στο ότι εμείς είμαστε παθητικοί, ενώ ο εν λόγω καλλιτέχνης ήταν πιο ενεργητικός στο να είναι παθητικός. Τώρα ποιά η διαφορά; Είναι δύσκολο να πει κανείς νομίζω σε τελική ανάλυση...

Η βαναυσότητα όμως δεν έχει τέλος… λαμβάνει χώρα ακόμη και στο νερό!
Χρησιμοποιούν αδέσποτες γάτες και σκύλους ως ζωντανά δολώματα για καρχαρίες! Τα σουβλίζουν στην κυριολεξία σε τεράστια αγκίστρια και τα σέρνουν πίσω από τα πλοία μες στο νερό ως ζωντανά δολώματα σε καρχαρίες!
Όλα αυτά τα τερατώδη συμβαίνουν στον Ινδικό ωκεανό.
Κάπου δίπλα είναι μην σας τρομάζει η απόσταση του χάρτη… μεταφέρεται κάλλιστα, και αν για τούτο και τα επακόλουθα του δεν ευθύνεται το ανθρώπινο είδος !!! αλήθεια ποιος;

Εχουμε πήξει στού ηλίθιους πού παριστάνουν ότι παράγουν ´Τέχνη´.
Παλιότερα μιά άλλη αστεία χαρακωνόταν γυμνή σέ ένα κλουβί και μαζεύονταν γύρο της οι ´φιλότεχνοι´πού πλήρωναν και εισιτήριο..
Επίσης κάποιος πολύφερνος είχε μαζέψει ένα τόνο σαπισμένα κρέατα και κόκκαλα γιά να δείξει ,λέει,τήν ´σαπίλα´τής Κοινωνίας...Μαζί μέ τίς χιλιάδες μύγες τον αποθέωναν ´κριτικοί´και κοινό...
Για να μήν θυμηθώ τον δικό μας πού άδειασε σέ κεντρικό δρόμο τής Αθήνας καρπούζια ως event...Οχι,οχι δεν αναφέρομαι στον τύπο πού πηδούσε ένα καρπούζι,αλλά σέ κάποιον πιό γνωστό..
Οταν υπάρχουν ´κριτικοί´πού αποθεώνουν τούς δήθεν Νεωτερισμούς θεωρώντας τους σάν γνήσια Τέχνη θά δούμε και άλλα καραγκιοζιλίκια σάν τού Κοσταρικανού..
Και φυσικά πάντα θά υπάρχουν οι γνωστοί ´διανοούμενοι´ πού θά υπογράφουν ενθουσιωδώς υπέρ τους..