focal 1028be ή audio spectrum hermes?

4-4.500 ταβάνι και κουζουλάδα κάνω που θα πάω εκεί...
ερώτηση. audio physic 5-6.000 τα βρισκεις λιανική στα 4-4.500 ???
είχα ακούσει το τέμπο αν δε κάνω λάθος με κάτι luxman (τους θεωρώ κορυφή), και ακόμη θυμάμαι τον ήχο τους....
ξε´κούραστος - αέρινος .....

4-4.500 ταβάνι και κουζουλάδα κάνω που θα πάω εκεί...
ερώτηση. audio physic 5-6.000 τα βρισκεις λιανική στα 4-4.500 ???
είχα ακούσει το τέμπο αν δε κάνω λάθος με κάτι luxman (τους θεωρώ κορυφή), και ακόμη θυμάμαι τον ήχο τους....
ξε´κούραστος - αέρινος .....

ισως κανα scorpio demo τα tempo 25 κανουν νομιζω 3900 ρωτα τον αντιπροσωπο αλλα με τον ενισχυτη σου και το bench μπορει να ξυνουν λιγο κανε ακροασεις.

Τα tempo θα τα καταπιει ο χωρος σου. Στα 70 τ.μ. θα αδειασουν. Εκτος αν μπορεις να πας στα scorpio σε απλο φινιρισμα και θα σου βγουν γυρω στα 4700. Μην μπερδευεσαι ομως πολυ. Κανε ακροασεις οσο μπορεις και οπου μπορεις. Στη κρητη εχει μαγαζια hi-fi και διαλεξε οτι αγγιζει τη καρδια σου η τα αυτια σου η οτιδηποτε αλλο. Γιατι μην ξεχνας οτι ο καθενας μας εχει τα γουστα του. Να παρεις αυτο που σ'εχει ευχαριστησει περισσοτερο μεχρι τωρα!!!

Με σεβασμο στις αποψεις ολον το φιλων της παρεας-bye-

εχω ακούσει ότι ήταν να ακούσω ρε παιδιά εδώ κάτω και γι´αυτο καταλήγω σ´αυτά τα 2.
επειδή είχα audio spectrum όλα αυτά τα χρόνια ψαχνώμουν για κάτι άλλο γιατί κολημένος δεν είμαι, αλλά ειδικά το τελευταίο καιρό που είχα το σύστημα σε μικρό χώρο (γραφείο) και τα xanadu εκεί μέσα ζωγράφιζαν με το χαμηλό τους με όλα τους, (τώρα που βγήκαμε πάλι στο σαλόνι και εξαφανιστικαν), πιστεύω πως με τους ερμήδες θα ακούω αυτες τις υπέροχες χροιές με +++ σε σώμα και μπάσο γεμίζοντας τα 70 τμ μουσική...
δε ξέρω αν κάνω λάθος και εύχομαι να μη το μετανοιώσω αλλά προς τα εκεί με βλέπω, και αν τελικά παραγγείλω θα ανεβάσω εντυπώσεις και φωτο...

και μια και μιλάμε για εντυπώσεις να σας πω 2-3 για το επετειακό sacd της denon που απόκτησα πρόσφατα.
πριν είχα το arcam a8 και το τελευταίο 1,5 χρόνο το έπαιζα με το benchmark hdr με πολύ καλό coaxial της cardas.
αυτό το set up είχε ατμοσφαιρικό ήχο τρισδιάστατο με πολύ καλή αναλυση...
ώσπου έκατσε στο ράφι το 15κιλο denon και όλα άλλαξαν, καθαρός πεντακάθαρος ήχος με σφιχτό και σωστό μπάσο ανάλυση 2 σκαλιά πάνω με ξεκάθαρη στερεοφωνική εικόνα και σωστές αποστάσεις μεταξύ των οργάνων.
χάθηκε η ατμοσφαιρικότητα και ο πιο smooth χαρακτήρας του προηγούμενου set up, αλλά το εργαλείο είναι ακόμα άστρωτο και θέλει το χρόνο του.
χρησιμοποιώντας το σαν dac me coaxial in με m2 tech από το lap top δεύτερο σοκ καλύτερο από το benchmark se πολλά σημεία και έτσι καβατζάρουμε το benchmark για το σύστημα του γραφείου...
α ρε Ιαπωνία με τα ωραία σου!!!

για ακουσε τα kef rference 201-2 και τα martin logan purity.

εξαιρετικες επιλογες τα ειχα και τα δυο, για μικροτερους ομως χωρους και χαμηλο.
στην κατηγορια αυτη και για 70τμ xtz. αν σου αρεσει το κεραμικο μιντ.

α ναι τα φοκαλ εχουν καλο και ελεγχομενο μπασο, (τα 1027βε ειχα ακουσει εκτεταμενα) πρεπει ομως να σου κανει το tweeter τους. ποτε χωρις ακροαση...

το focal το έχω ακούσει πολύ επίσης κι εγώ ακόμη και στο χώρο μου, Τότε το προόριζα για το γραφείο σε χωρο 10-12 τ.μ. και φαντάσου πως δε μπουμάριζε!!! για τέτοιο σφιχτό και ελεγχόμενο μπάσο μιλάμε.
Τα πρίμα με το βιρύλιο τα τρως στη μάπα πολυ δυνατά όμως σε τόσο μικρό χώρο.
Τώρα που αποφάσισα να βγω στο σαλόνι ξανά μου πέφτει λίγο σε σχέση με τον ερμή και στα ίδια λεφτά που τα βρίσκω μάλλον προς Πετρόπουλο βαδίζω!!!

Δεν κοιτάς στις αγγελίες που είδα ορφέα στο 1000άρικο και ερμή κάτω απο 2000?

Με τα υπόλοιπα πας διακοπές.

Γιατί να τα πάρεις καινούρια?

Για τους τύπους εγώ αν αλλάξω κάποια στιγμή ηχεία θα πάω πάλι σε spectrum.

πάρε Ορφέα και ρίξε τα υπόλοιπα σε ενισχυτές.

Τα είχα και τα δυο, ο Ορφέας υπολείπεται σε χαμηλό είναι όμως πιο ισορροπημένο ηχείο κατά την ταπεινή μου άποψη.

Είχα τον παλιό Ορφέα με accuphase E211 και το άκουσμα ήταν ονειρικό!

Μετά με έπιασε η upgraditis και τα χάλασα όλα.... πήρα Ερμή και accuphase E406.... Καμία σχέση δυστυχώς...

Eίναι πρώτη φορά που ακούω καλύτερα λόγια για ορφέα σε σχέση με τον Ερμή!!!
Πάντως Ορφέα που είχα ακούσει μια φορά με parasound classic 2x250w & advance cd δε μπορώ να πω πως με εντυπωσίασε, αλλά αυτός ο ενισχυτής με τον accuphase είναι μέρα με τη νύχτα...
ωστόσο χθες ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑ ΕΡΜΗ!!! γιατί αν το σκεφτόμουν λίγο ακόμα θα με έπιανε η λογική πλευρά του εγκεφάλου και θα φύλαγα κανα φράγκο ένεκα και των δύσκολων ημερών...
Για κάτι αναβαθμισμένα crossover που φτιάχνει ο Πετρόπουλος στο συγκεκριμένο ηχείο κατόπιν παραγγελίας (με το αζημίωτο!!!), έχει κανείς άποψη???

Μεγειες φιλε μου! Αντε και καλες ακροασεις!!! Εεε... Μη μας ξεχασεις , μολιις τα παρεις ανεβασε καμια φωτο.:2thumb22sup:
Και ποτε με το καλο θα παραλαβεις;
Καλη αγορα.

Ευχαριστώ, σε κανα 2 μέρες λόγω επαρχίας, αλλά ίσως πάρει παραπάνω αν προχωρήσουμε στην αναβάθμιση των κρος που ανάφερα, και πολύ θα ήθελα μια γνώμη πάνω σ' αυτό γιατί με μπρίζωσε σήμερα ο Πετρόπουλος για πλήρης μεταμόρφωση κ.λ.π. γαμώτ...

Ευχαριστώ, σε κανα 2 μέρες λόγω επαρχίας, αλλά ίσως πάρει παραπάνω αν προχωρήσουμε στην αναβάθμιση των κρος που ανάφερα, και πολύ θα ήθελα μια γνώμη πάνω σ' αυτό γιατί με μπρίζωσε σήμερα ο Πετρόπουλος για πλήρης μεταμόρφωση κ.λ.π. γαμώτ...
Εννοειται οτι θα σου κανει και αναβαθμιση! Οτι μπορεις να κανεις για κατι καλλιτερο να το κανεις!!!:grandpa:
Αντε τυχερε σε ζηλευω... Εμενα τα δικα μου ηχεια θα ερθουν τον αλλο μηνα και με δεν εχω υπομπνη. Ειμαι σε αναμενα καρβουνα.... :bigcry::bigcry::bigcry:

Eίναι πρώτη φορά που ακούω καλύτερα λόγια για ορφέα σε σχέση με τον Ερμή!!!
Πάντως Ορφέα που είχα ακούσει μια φορά με parasound classic 2x250w & advance cd δε μπορώ να πω πως με εντυπωσίασε, αλλά αυτός ο ενισχυτής με τον accuphase είναι μέρα με τη νύχτα...
ωστόσο χθες ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑ ΕΡΜΗ!!! γιατί αν το σκεφτόμουν λίγο ακόμα θα με έπιανε η λογική πλευρά του εγκεφάλου και θα φύλαγα κανα φράγκο ένεκα και των δύσκολων ημερών...
Για κάτι αναβαθμισμένα crossover που φτιάχνει ο Πετρόπουλος στο συγκεκριμένο ηχείο κατόπιν παραγγελίας (με το αζημίωτο!!!), έχει κανείς άποψη???

ΜΕ ΓΕΙΕΕΕΕΕΕΕΕΣ!

Βασικά η καμπίνα του παλιού Ερμή είναι πολύ "ατίθαση" και δυστυχώς ακούγεται περισσότερο από όσο πρέπει.
Σε κάποια φάση νόμιζα ότι ήταν θέμα οδήγησης αλλά μετά από δοκιμές με hifi και pro τελικούς με πολλά βάττια αυτό το χαρακτηριστικό παρέμενε.
Ελπίζω ο νέος να είναι καλύτερος τουλάχιστον σε αυτό τον τομέα...

Σχετικά με το upgraded cross για να είναι upgraded θα πρέπει να το κάνεις αργότερα.
Είναι σαν να παίρνεις ένα σπορ αυτοκίνητο και να του αλλάζεις την ανάρτηση κατευθείαν με μια "καλύτερη".

Πως θα ξέρεις ότι είναι καλύτερη αν δεν οδηγήσεις τη μανίσια?

Πως θα ακούσεις τη διαφορά στο κρος αν δε ξέρεις πως παίζει με το μαμά?

IMHO